گزارش عملکرد اعضای هیئت علمی مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی/ دکتر مصطفی معین: علم میراث مشترک جهانی است

سومین جلسه گزارش عملکرد اعضای هیئت علمی مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی برگزار شد.


گالری عکس
 به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی سومین جلسه گزارش عملکرد اعضای هیئت علمی این مرکز در روز یکشنبه  16 تیر در سالن دکتر فرهودی مرکز با حضور دکتر مصطفی معین، رئیس مرکز، دکتر زهرا پورپاک، معاون مرکز، اعضای هیئت علمی، پژوهشگران و کارکنان مرکز فوق برگزار شد.
در ابتدا دکتر زهرا علیزاده، پژوهشگر مرکز، گزارشی از فعالیت های خود طی دو سال گذشته ارائه کرد، سپس چند تن از پژوهشگران به گزارش فعالیتهای خود پرداختند.
دکتر شیوا ثقفی در مورد طرح تحقیقاتی مطالعه نقص انتخابی IgA  در اهداکنندگان خون سازمان انتقال خون با هدف ایجاد رجیستری سازگار، که به تازگی در سامانه نیماد ثبت به تصویب رسیده و دکتر راهله شکوهی در مورد راه اندازی تست جدید تکنیک میکرواری( Microarrey ) در مرکز، توضیحاتی ارائه کردند.
سپس دکتر بهناز اسماعیلی در مورد سفر دو هفته ای خود  به آلمان برای گذراندن دوه آموزشی تکنیک آزمایشگاهی نوتروفیل آنتی بادی در کلینیک دانشگاهی گیسن و ماربرگ (University Clinic of Giessen and Marburg) توضیحاتی ارائه کرد.
سپس دکتر پورپاک به دکتر لیلا مرادی، فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی، برای شروع به کار در این مرکز خیر مقدم گفت و دکتر مرادی عنوان کرد که طی یک سال گذشته در این مرکز به عنوان دانشجوی دوره  پسا دکترا (Post Doc) در طرح کاربرد  PEG- GCSF  در بیماران نوتروپنی مادرزادی فعالیت داشته است.
 پس از آن دکتر معین به سخنرانی پرداخت، وی گفت: راه اندازی اقدامات نوین در مرکز مهم بوده اما تداوم اجرای آن امری مهمتر است،  وی تاکید کرد که نتایج مطالعات و تحقیقات انجام شده در این  مرکز  باید قابل استفاده و کاربردی باشد و به کیفیت، اهمیت بیشتری داده شود و همچنین باید مراقب موارد پلجریسم باشیم.
رئیس مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی بیان کرد: با اینکه تحریم ها در کشور وجود دارد اما تلاش می کنیم تحریم ها موجب کندی کارهای تحقیقاتی نشود زیرا علم میراث مشترک جهانی است و همه در آن سهیم هستند و متعلق به شخص یا کشور خاصی نیست، وی گفت: طی مطالعه ای که اینجانب در سال 2005 انجام داده ام ( که در مجله Scientometrics چاپ شده) تولیدات علمی ایران 40 سال  قبل ایران بررسی و مشخص شد که همکاریهای علمی میان دانشمندان و پژوهشگران ایرانی و خارجی ادامه داشته است.
او گفت: در شرایط سخت کارهای بزرگ انجام می گیرد و یکی از مهمترین ویژگیهای انسان تطبیق و سازگاری با شرایط است و نباید نسبت به انجام کارهای تحقیقاتی دلسرد شد.
 عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین به لزوم افزایش فعالیت روابط عمومی مرکز در سطح ملی و بین المللی تاکید  کرد و گفت: لازم است که علاوه بر انجام پایان نامه ها و پرژوه های مشترک، در کنفرانس ها و میزگردهای علمی داخلی و خارجی بیشتر و مستمرتر شرکت کنیم و در مورد فعالیتهای مرکز اطلاع رسانی نیز صورت بگیرد.
در ادامه  معاون مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی به مقاله مهم دکتر شاهین آخوند زاده، (چاپ شده در مجله Lancet) اشاره کرد و در مورد اثرات تحریم ها در پژوهش های علمی در ایران توضیح داد،
سپس نتایج ارزشیابی سال 96 را  اعلام و نقاط ضعف و قوت این ارزشیابی اعلام شد، پس از آن  دکتر محسن  بدل زاده  در مورد تیم مقاله نویسی مرکز توضیحاتی ارائه کرد و دکتر مریم  نوری زاده ، دبیر اجرایی مجله آلرژی، آسم و ایمونولوژی پیشنهاد کرد که دفتر مجله در ارسال مقالات برای بررسی پلجریسم کمک کند، در پایان نیز دکتر پورپاک مقررات مربوط به ارسال و چاپ مقالات اشاره کرد.
 
خبر: الناز واحدی

عکس: مینا مومنی نژاد

الناز واحدي
تهیه کننده:

الناز واحدي