• تاریخ انتشار : 1401/04/22 - 15:30
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 515
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

جلسه کمیته اقتصاد دارو، درمان و تجهیزات پزشکی بیمارستان فارابی برگزار شد

تاکید بر آموزش دقیق کاربران تجهیزات پزشکی برای پیشگیری از خرابی دستگاه ها

در جلسه کمیته اقتصاد دارو، درمان و تجهیزات پزشکی بیمارستان فارابی گزارش مفصلی از موارد مغایر با سنجه های اعتباربخشی در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی در این مرکز ارائه و برای انجام اقدامات اصلاحی پیشنهاداتی مطرح شد. مدیر بیمارستان فارابی نیز بر آموزش دقیق کاربران تجهیزات پزشکی برای پیشگیری از خرابی این دستگاه ها تاکید کرد.

جلسه کمیته اقتصاد دارو، درمان و تجهیزات پزشکی بیمارستان فارابی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، جلسه کمیته اقتصاد دارو، درمان و تجهیزات پزشکی بیمارستان بامداد چهارشنبه 22 تیر 1401 با حضور سعید مرادی، مدیر و فریده آژیر، مدیر پرستاری این مرکز برگزار شد.
درس از خطا اولین موضوعی بود که در این جلسه توسط فاطمه قدیمی، مسئول هاهنگ کننده ایمنی بیمار بیمارستان فارابی مطرح شد. وی گفت: با توجه به آنچه که در بازدیدهای انجام شده از بیمارستان ها و مراکز درمانی گفته می شود، درس از خطا تنها مختص عوارض ناشی از سقوط بیمار، اشتباهات تکنیکی، روند درمانی و از این دست موارد نیست. بلکه عوارض دارویی نیز شامل درس از خطا هستند. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم که در گزارش که پایان هر ماه برای واحدها ارسال می شود، موارد درس از خطای دارویی که توسط معاونت غذا و دارو اعلام شده نیز گنجانده شود تا از این طریق به اطلاع مسئولان واحدها و توسط آن ها به کارکنان نیز اعلام شود.
قدیمی تشابهات دارویی را یکی دیگر از مواردی برشمرد که باید مورد توجه قرار گیرد و عنوان کرد: مدت هاست که فرم تشابهات دارویی بیمارستان به کمک دکتر فرخ، مسئول فنی داروخانه بیمارستان فارابی تهیه می شود و در آن داروهایی که از نظر شکل، اسم و تلفظ شباهت دارند قرار داده می شوند. اما علی رغم وجود چنین فرمی در بیمارستان که معمولا ثابت بوده و گاه تغییرات کوچکی در آن اعمال می شود، دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز مواردی را به عنوان تشابهات دارویی اعلام می کند که باید آن را هم مد نظر قرار داد. به خصوص اینکه در بازدیدهای اعتباربخشی تنها به فرم تهیه شده در بیمارستان بسنده نمی شود. زیرا تشابهات دارویی در کارخانه های تولید کننده دارو زیاد بوده و بیمارستان ها و مراکز درمانی نیز ملزم به ارائه فرم تشابهات دارویی ماهیانه هستند. به همین دلیل بهتر است ما نیز تشابهات موجود در بیمارستان و مواردی را که دانشگاه اعلام می کند در یک فرم داشته باشیم.
مسئول هماهنگ کننده ایمنی بیمارستان فارابی در ادامه به موارد مشاهده شده داروهای منقضی شده موجود در ترالی های کد بیمارستان پرداخت و اظهار داشت: در بازدیدهای کارشناسی اخیر داروهایی در ترالی ها مشاهده شده که تاریخ انقضای آن ها گذشته است. بر اساس مصوبه کمیته اقتصاد دارو و درمان، داروهای حیاتی موجود در ترالی ها باید تا روز آخری که تاریخ مصرف دارند نگهداری شده اما باید به گونه ای مدیریت شوند که حداقل از یک هفته پیش از پایان تاریخ انقضا به داروخانه بیمارستان نسبت به تامین داروی مورد نیاز اعلام نیاز شود. وی همچنین وجود ترالی کد در همه واحدهای درمانی را از لحاظ اقتصادی به صرفه ندانست و پیشنهاد داد در مانوری که هر سال برگزار می شود این مسئله مورد توجه قرار گیرد تا اگر نیاز به تامین ترالی برای واحدهای درمانی مورد نظر وجود دارد، اقدامات لازم انجام شود.
قدیمی در راستای دستور جلسه این کمیته به نحوه مواجه با سقوط بیماران نیز اشاره کرد و اظهار داشت: در بخش های درمانی برای مواجه با سقوط بیماران دارای دستورالعمل مشخص هستیم و بر اساس آن موارد رخ داده ثبت، گزارش و پیگیری می شوند. همچنین روند درمان بیمار نیز در این موارد مشخص است. اما در مواردی که بیمار یا همراه او در خارج از بخش های درمانی دچار سقوط شوند، دستورالعمل مشخصی وجود ندارد. البته در حال حاضر اگر در چنین مکان هایی بیمار یا همراه دچار سقوط شوند قطعا به شرایط آنان رسیدگی می شود اما باید به صورت یک روال مشخص انجام شود. یعنی شخص حادثه دیده به بخش تحت نظر اورژانس منتقل و در صورتی که لازم است برای وی پرونده درمانی تشکیل شود.
در بخش دیگر این جلسه نیز مریم نصیریان، کارشناس تجهیزات پزشکی بیمارستان فارابی گزارشی از دستگاه های قابل اتصال به سامانه PACS (Picture Archiving and Communication System) ارائه کرد و گفت: برای اتصال دستگاه هایی که قابلیت DICOM (Digital Imaging and Communications in Medicine) ندارند با شرکت های تجهیزات پزشکی مورد نظر برای تامین مبدل های DICOM مکاتباتی انجام شده است. 
وی در این گزارش به جلسه تجهیزات پزشکی معاونت درمان نیز پرداخت و تصریح کرد: بر اساس گزارش این معاونت 60 درصد تجهیزات پزشکی بیمارستان فارابی فرسوده (بالای 10 سال عمر) محسوب شده و نیازمند نوسازی هستند. البته در این گزارش باید تعداد تخت های بستری و ریکاوری و تعداد مراجعه کنندگان نیز در نظر گرفته شود. 
ثبت کد روی دستبند بیماران بر اساس سنجه های اعتباربخشی، فراهم کردن داروهای ترکیبی در Clean Room و تامین آن در روزهای تعطیل، خرابی تحهیزات پزشکی در اثر اشتباهات کاربران و ثبت موارد درخواست تعمیرات در سامانه PMQ (سیستم جامع مدیریت تجهیزات پزشکی) از دیگر مواردی بود که در جلسه کمیته اقتصاد دارو، درمان و تجهیزات پزشکی بیمارستان فارابی مطرح و درباره آن ها تصمیم گیری شد.
مدیر بیمارستان فارابی در پایان این جلسه خواستار دقت و حساسیت بیشتر در توجه به تاریخ انقضای داروهای موجود در ترالی های کد شد و عنوان کرد: بخش ها باید حساسیت بیشتری در این زمینه داشته باشند و بهتر است حداقل یک ماه قبل از اتمام تاریخ مصرف داروها، ترالی ها را چک کرد. زیرا موکول کردن این فرایند به روز آخر باعث می شود که داروخانه بیمارستان نتواند برخی از داروها را که دچار کمبود مقطعی هستند تامین کند. گاه تامین این داروها زمانبر بوده و ممکن است بخش ها دچار مشکل شوند. وی برای پیشگیری و کاهش خرابی تجهیزات پزشکی نیز اظهار داشت: یکی از مشکلات ما از کار افتادن یا استفاده اشتباه از تجهیزات پزشکی به ویژه در روزهای تعطیل است. باید برنامه خاصی برای آموزش کاربران این دستگاه ها در نظر بگیریم تا از بروز این مشکلات جلوگیری کنیم. همچنین برای استفاده بهتر از منابع با همکاری امور مالی و امین اموال تلاش می کنیم تا از تجهیزات موجود در انبارهای واحدها که بدون استفاده مانده یا قابل تعمیر هستند نیز بهره ببریم.
  • گروه خبری : بیمارستان فارابی
  • کد خبر : 215277
سید عباس  قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید

تصاویر

سعید مرادی، مدیر بیمارستان فارابی دکتر محمدرضا فرخ آشتیانی، مسئول فنی داروخانه بیمارستان فاربی جلسه کمیته اقتصاد دارو، درمان و تجهیزات پزشکی بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه کمیته اقتصاد دارو، درمان و تجهیزات پزشکی بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه کمیته اقتصاد دارو، درمان و تجهیزات پزشکی بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه کمیته اقتصاد دارو، درمان و تجهیزات پزشکی بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه کمیته اقتصاد دارو، درمان و تجهیزات پزشکی بیمارستان فارابی برگزار شد جلسه کمیته اقتصاد دارو، درمان و تجهیزات پزشکی بیمارستان فارابی برگزار شد

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *