جلسه کارگروه کشوری رتینوپاتی نوزادان نارس برگزار شد
تاکید بر گسترش ارائه خدمات ROP به کشورهای منطقه
در کارگروه کشوری رتینوپاتی نوزادان نارس که به میزبانی بیمارستان فارابی برگزار شده بود به موضوع هایی همچون گسترش خدمات ROP در کشورهای منطقه و تله مدیسین در مراکز درمانی ارائه دهنده این خدمات پرداخته شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، جلسه کارگروه کشوری غربالگری رتینوپاتی نوزادان نارس صبح چهارشنبه 29 دی 1400 با حضور دکتر سید حامد برکاتی، مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، دکتر محمد حیدرزاده، رییس اداره سلامت کودکان و نوزادان این وزارتخانه، دکتر حمید ریاضی، معاون درمان بیمارستان فارابی و جمعی از چشم پزشکان و متخصصان نوزادان دانشگاه های علوم پزشکی کشور به میزبانی بیمارستان فارابی برگزار شد.
دکتر افسر دستجانی فراهانی، متخصص چشم و نماینده مرکز غربالگری نوزادان نارس (ROP) بیمارستان فارابی در گفت و گو با روابط عمومی این مرکز گفت: پس از آغاز شیوع کرونا این اولین جلسه حضوری کارگروه غربالگری رتینوپاتی نوزادان نارس است که برگزار می شود. به همین دلیل سعی کردیم تا در این جلسه به بررسی مشکلات و چالش های مراکز درمانی این حوزه بپردازیم. به همین دلیل از آقای دکتر برکاتی دعوت کردیم تا در این جلسه حضور داشته باشند و درباره اهمیت ROP در نظام سلامت کشور توضیحاتی را ارائه دهند.
وی موضوع تله مدیسین (Tele Medicine) در مراکز درمانی که به ارائه خدمات رتینوپاتی نوزادان نارس می پردازند را یکی از محورهای اصلی این جلسه دانست و افزود: دکتر ناصر شعیبی عضو هیئت علمی گروه چشم پزشکی دانشگاه مشهد و بیمارستان خاتم الانبیا (ص) این شهر توضیحاتی را درباره نرم افزار تله مدیسین این بیمارستان ارائه کرد که پس از بررسی اعضای کارگروه مقرر شد برخی اقدامات اصلاحی در این نرم افزار انجام شود. همانطور که می دانید بیمارستان فارابی از سال 1392 در زمینه تله مدیسین فعالیت می کند و امیدواریم در سایر بیمارستان ها و مراکز درمانی کشور نیز با اقبال بیشتر مواجه شود.
نماینده مرکز غربالگری نوزادان نارس بیمارستان فارابی در ادامه صحبت های خود به ارائه خدمات ROP به کشورهای همسایه نیز اشاره کرد و اظهار داشت: در جلسه کارگروه کشوری رتینوپاتی نوزادان نارس در خصوص گسترش خدمات این حوزه به کشورهای همجوار مانند عراق، افغانستان و تاجیکستان نیز مواردی مطرح شد که البته نیازمند مکاتبات با وزارت بهداشت و دستگاه های مربوطه خواهد بود. همچنین امیدواریم با همکاری این وزارتخانه در زمینه دریافت تسهیلات برای تامین قطعات و تجهیزات چشم پزشکی مورد نیاز نوزادان نارس مانند لنز دستگاه رتکم (Retcam) اقداماتی را انجام دهیم.
دکتر دستجانی فراهانی همچنین از برگزاری همایش کشوری رتینوپاتی نوزادان نارس خبر داد و تصریح کرد: ششمین همایش کشوری قرار بود سال 98 برگزار شود که به دلیل شیوع کرونا لغو شد. اما در این جلسه درباره تعیین زمان و نحوه برگزاری آن تصمیم گیری هایی انجام شد.
استعلام حضور چشم پزشک یا تله مدیسین در NICU، ارائه استانداردهای تله مدیسین، تهیه فرم استاندارد معاینه ROP و قدردانی از مسئول اداره سلامت نوزادان شهرستان شهرکرد دیگر موضوعاتی بود که دکتر فراهانی به آن ها اشاره کرد و در پایان گفت: در مجموع امیدواریم نتایج جلسه امروز در پیشگیری از گسترش نابینایی ناشی از رتینوپاتی در کشور مثمرثمر باشد.
نظر دهید