• تاریخ انتشار : 1402/11/16 - 14:22
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 123
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

توزیع (تست تشخیص سریع خون در مدفوع) در بین جمعیت گروه هدف معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران

به همت گروه پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی تهران و به مناسبت هفته پویش ملی مبارزه با سرطان 15-7 بهمن 1402، کیت تست FOB (تست تشخیص سریع خون در مدفوع) در بین جمعیت گروه هدف معاونت بهداشت توزیع شد.

توزیع (تست تشخیص سریع خون در مدفوع) در بین جمعیت گروه هدف معاونت بهداشت

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت، به همت گروه پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر و به مناسبت هفته پویش ملی مبارزه با سرطان 15-7 بهمن، روز دوشنبه 16 بهمن 1402 کیت تست FOB  (تست تشخیص سریع خون در مدفوع) در بین جمعیت گروه هدف معاونت بهداشت توزیع شد.
 وجود خون یا بقایای آن در مدفوع می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌های گوارشی مانند سرطان روده بزرگ و راست روده یا مشکلات دیگری مانند پولیپ، کولیت و... باشد. براساس تحقیقات، آزمایشات غربالگری تشخیص سریع خون مخفی در مدفوع (FOB) مرگ‌و‌میر ناشی از سرطان روده بزرگ را 60 درصد کاهش می‌دهد.
از آنجا که سرطان روده بزرگ (کولورکتال) در کشور در حال افزایش بوده و سومین سرطان شایع در کشور است و با توجه به دارا بودن قابلیت تشخیص زود هنگام این بیماری، توصیه می‌شود.
تمامی افراد بالای ۵۰ سال با انجام آزمایش خون مخفی در مدفوع (تست فیت) در خصوص بررسی اولیه از نظر خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ اقدام و با توجه به سوابق فردی و خانوادگی، نشانه‌های مشکوک و نتیجه آزمایش تست فیت برای انجام کولونوسکوپی و بررسی تخصصی‌تر به پزشک مراجعه کنند.
 بنابراین نه‌تنها می‌توان با تغییر در شیوه زندگی احتمال پولیپ یا سرطان روده بزرگ را کاهش داد، بلکه با انجام اقدامات غربالگری و تشخیص زودهنگام، می‌توان پولیپ یا سرطان را در مراحل اولیه شناسایی و به‌موقع درمان کرد.

  • گروه خبری : معاونت بهداشت
  • کد خبر : 258690
اسماعیل  استاجی
تهیه کننده:

اسماعیل استاجی

تصاویر