دکتر احمدیان از راه‌اندازی «سی گاید» در آینده نزدیک خبر داد

معاون پژوهشی پژوهشکده فناوری‌ها و تجهیزات پیشرفته پزشکی، اعلام کرد، سیستم «C-Guide» در جراحی‌های ارتوپدی بیمارستان شریعتی از سال آینده راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر علیرضا احمدیان معاون پژوهشی پژوهشکده فناوری‌ها و تجهیزات پیشرفته پزشکی در حاشیه بازدید وزیر بهداشت از آزمایشگاه پیش بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در 19 بهمن 1400،  با اشاره به ارزش‌افزوده دستگاه نویگیشن جراحی که توسط متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران ساخته‌شده گفت: این دستگاه حدود 10 سال است که تکنولوژی آن بومی‌سازی  و در این مدت بالغ‌بر 7 هزار جراحی در کشور انجام‌شده است.
وی، حدود 30 تا 40 درصد جراحی‌های انجام‌شده با نویگیشن را مربوط به  بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران برشمرد و گفت: شروع کار این دستگاه، با جراحی‌های مغز و اعصاب و  ENTبود و از سال گذشته در حوزه جراحی‌های فک و صورت و ارتوپدی نیز مورداستفاده قرار می‌گیرد.
معاون پژوهشی پژوهشکده فناوری‌ها و تجهیزات پیشرفته پزشکی با اشاره به صادرات و صرفه‌جویی ارزی این دستگاه در کشور گفت:  نویگیشن افزون بر به‌کارگیری در 40 مرکز درمانی کشور، به کشورهایی نظیر المان، اکوادور و اندونزی صادرشده است. این دستگاه با 50 درصد قیمت نمونه خارجی آن در اختیار مراکز درمانی کشور  قرار می‌گیرد و هرماه بین 90 تا 100 جراحی در کشور با کمک آن انجام می‌شود.
دکتر احمدیان یکی از دستاوردهای جدید پژوهشکده فناوری‌ها و تجهیزات پیشرفته پزشکی، را راه‌اندازی سیستم «سی گاید» بیان کرد و گفت: این دستگاه از سال آینده در جراحی‌های ارتوپدی بیمارستان شریعتی مورداستفاده قرار می‌گیرد.
معاون پژوهشی پژوهشکده فناوری‌ها و تجهیزات پیشرفته پزشکی، با اشاره به مزایای به‌کارگیری سیستم سی گاید در جراحی‌های ارتوپدی گفت: طیف وسیعی از جراحی‌های ارتوپدی که پیش‌ازاین به کمک تصاویر C-arm هدایت می‌شد، می‌تواند از مزایای این سیستم بهره مند شود. با استفاده از این سیستم تکنیک‌های بسته جراحی را می‌توان گسترش  و آسیب به بافت‌های بیمار را کاهش داد. کاهش تعداد تصویربرداری و دوز اشعه، کاهش زمان عمل، کاهش آسیب به بافت و افزایش دقت از دیگر ویژگی‌های این سیستم است.
دکتر احمدیان روش‌های بکار گرفته‌شده درگذشته، را با سیستم نوین «سی گاید» مقایسه کرد و افزود: سیستم‌های راهبری جراحی پیشین بر مبنای تصاویر پیش از عمل مانند سی‌تی‌اسکن، ام آر آی و دیگر تصاویر، اطلاعاتی را در اختیار جراح قرار می‌داد، اما این اطلاعات در حین عمل به روزرسانی نمی شود و تغییرات حین عمل در آن قابل‌مشاهده نبود. اما در سیستم راهبری جدید، روند تازه‌ای آغازشده که تصاویر در حین عمل و متناسب با نیاز جراح تهیه‌شده و برای هدایت ابزار جراح مورداستفاده قرار می گیرد.
وی در پایان سخنان خود افزود: دانش فنی این تجهیزات توسط متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران و دیگر متخصصان و با همکاری گروه‌های بالینی به‌دست‌آمده است.



سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *