دکتر نیکنام: بررسی اشتراکات ادیان الهی در حوزه سلامت، دستاوردهای فراوانی خواهد داشت

سرگروه پانل ادیان و سلامت، نگرش ادیان الهی به سلامت را تعیین کننده سبک زندگی آنها دانست و بر ضرورت توجه به آموزه های دینی در حوزه سلامت تاکید کرد.

دکتر محمد حسین نیکنام، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و سرگروه پانل "ادیان و سلامت" در هفتمین نشست منطقه ای مجمع جهانی سلامت، گفت: سلامت در اسلام از جایگاه ویژه ای برخوردار است. پیامبر (ص) در کلام گهرباری می فرماید: "لاخیْر فی الحیاة الّا مع الصحّه"، خیری در زندگی جز با سلامتی نیست (حسن بن فضل طبرسی، مکارم الاخلاق، ص 442).
وی به تشریح اهداف و برنامه های این پانل پرداخت و گفت: یکی از اهداف دین مبین اسلام تربیت انسان سالم است. البته سلامت از نگاه اسلام دارای دو ویژگی تعادل و برخورداری از همه جوانب است. سلامت همه جانبه، جسم و روان و معنویت را در بر می گیرد. ادیان الهی در این نوع نگاه اشتراکات زیادی با یکدیگر دارند. از اینرو پرداختن به موضوع نگرش ادیان الهی به سلامت، با دستاوردهای فراوانی همراه بوده و خواهد بود.
وی نقش ادیان الهی در سبک زندگی افراد را بسیار برجسته خواند و تصریح کرد: از آنجا که دستورات ادیان الهی از هدایت های خداوند متعال سرچشمه می گیرد، خدشه ناپذیر و قابل اتکا است. از سوی دیگر مومنان به این ادیان انجام این دستورات و پیروی از آن ها را یک وظیفه دینی تلقی کرده و همچون یک فریضه به انجام آن می پردازند که این خود نقش به سزایی در تحقق آنها در مرحله عمل خواهد داشت.
دکتر نیکنام، افزود: از آنجا اکثریت جامعه بشری را افراد متدین به ادیان الهی تشکیل می دهند، بسیار بجاست که درمباحث جهانی مرتبط با سلامت از این گنجینه عظیم معارف از سویی و ظرفیت بزرگ انسانها وجوامع انسانی در اجرای سبک زندگی با آموزه های ادیان در حوزه سلامت ازسوی دیگر، سخن گفته شود. از این رو پیشنهاد گنجانیده شدن موضوع "ادیان و سلامت" در میزگرد مستقلی در نشستی که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در کیش برگزار می شود، ارائه شد.
سرگروه پانل ادیان و سلامت، مسئله محیط زیست را محور سخنرانی های این پانل خواند و گفت: در این میزگرد که با حضور صاحبنظران مسلمان، مسیحی، کلیمی و زرتشتی انجام خواهد شد، دیدگاه های این ادیان درباره موضوع سلامت مطرح می شود. با توجه به گستردگی مباحث سلامت، با هماهنگی های صورت گرفته موضوع این نشست به حوزه محیط زیست اختصاص خواهد یافت.
وی مباحث این نشست علمی را متشکل از ارائه و پرسش و پاسخ عنوان کرد و یادآور شد: این پانل، ضمن معرفی دیدگاه های ادیان الهی در خصوص موضوع سلامت در کلیت آن، مباحث محیط زیستی را با تمرکز بیشتری مورد بحث و گفتگو قرار خواهد داد. تغذیه، بهداشت آب و خاک وهوا و همچنین تعامل با حیوانات از مباحثی است که به آن ها پرداخته خواهد شد.
خبرنگار: نسیم قرائیان

نسیم  قرائیان
تهیه کننده:

نسیم قرائیان