وبینار بین‌المللی غذاهای فراسودمند، دیابت و اختلالات متابولیک تحت برنامه Appraise to Raise برگزار شد

با همکاری مرکز تحقیقات دیابت پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم و معاونت بین‌الملل دانشگاه وبینار بین‌المللی غذاهای فراسودمند، دیابت و اختلالات متابولیک برگزار شد.

 به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بین‌الملل، این برنامه سه‌شنبه اول دی 99 به‌صورت آنلاین و تحت برنامه Appraise to Raise اجرایی شد.
در ابتدا، دکتر Dilip Ghosh از دانشگاه وسترن سیدنی استرالیا سخنرانی خود با موضوع غذاهای فراسودمند در چاقی و مدیریت پس از سرطان ارائه و در خصوص غذاهای فراسودمند و گیاهان دارویی مؤثر در کاهش وزن و عوارض ناشی از کموتراپی و مکانیسم‌های اثر آن‌ها صحبت کرد.
وی همچنین به نتایج تعدادی از مطالعات کارآزمایی بالینی که به بررسی این دست از مواد غذایی و گیاهان دارویی در قالب مکمل‌های غذایی و گیاهی پرداخته‌اند، اشاره کرد.
سپس دکتر مهسا جلیلی، استادیار تغذیه بالینی دانشگاه کپنهاگ دانمارک در مورد اثرات جو دوسر در دیابت و اختلالات متابولیک ناشی از دیابت سخنرانی کرد و به ترکیبات مؤثر جو دوسر، مکانیسم‌های احتمالی هر یک از ترکیبات آن و اثرات بر وزن، وضعیت گلیسمی و الگوی لیپیدی پرداخت.
دکتر آرمان زرگران، استادیار داروسازی سنتی دانشگاه نیز اثرات گیاهان دارویی بر سندرم متابولیک را بررسی و توضیحاتی در خصوص آثار گیاهان دارویی مختلف، دوزهای مؤثر آن‌ها بر اجزای سندرم متابولیک و سایر اختلالات متابولیک در دیابت ارائه کرد.
طی این سخنرانی به ترکیبات مؤثر گیاهان دارویی و مکانیسم‌های احتمالی آن‌ها بر اجزای سندرم متابولیک نیز اشاره شد.
سخنرانی آخر توسط دکتر لیلا آزادبخت، عضو هیأت‌علمی دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی دانشگاه ارائه شد و وی در مورد الگوهای غذایی غنی از غذاهای فراسودمند در دیابت مطالبی بیان کرد.
اثرات رژیم‌های غذایی مختلف از جمله رژیم غذایی مدیترانه‌ای و رژیم غذایی DASH بر دیابت و اختلالات ناشی از دیابت، اثرات سویا و محصولات غذایی سویا (آجیل سویا، شیر سویا) بر ریسک فاکتورهای قلبی-عروقی، دیابت و عوارض ناشی از آن چون نفروپاتی در این سخنرانی مورد توجه قرار گرفت.
دکتر نازلی نمازی، استادیار علوم تغذیه مرکز تحقیقات دیابت پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز با اشاره به اثرات مثبت مواد غذایی فراسودمند و برخی از گیاهان دارویی بر دیابت، اجزای سندرم متابولیک و سایر اختلالات متابولیک ناشی از دیابت، به جمع‌بندی مطالب این وبینار پرداخت.
وی یادآور شد: به طور کلی پیروی از رژیم غذایی غنی از غذاهای فراسودمند می‌تواند در مقایسه با تمرکز بر تنها یک یا دو غذای فراسودمند، در حفظ سلامتی مؤثرتر باشد.

 

مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *