• تاریخ انتشار : 1401/09/26 - 13:27
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 177
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پنجمین جلسه کارگاه مجازی فناوی‌های نوین پزشکی با دو موضوع "واقعیت افزوده و متاورس" برگزار شد

دفتر امور ایثارگران، به همت مرکز تحقیقات آسیب دیدگان جنگ پنجمین جلسه کارگاه مجازی فناوری‌های نوین پزشکی با دو موضوع "واقعیت افزوده و متاورس" برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دفتر امور ایثارگران، به همت مرکز تحقیقات آسیب دیدگان جنگ پنجمین جلسه کارگاه مجازی فناوری‌های نوین پزشکی با دو موضوع  "واقعیت افزوده و متاورس" برگزار شد.

در این کارگاه که جمعه 25 دی 1401 با حضور تعدادی از اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه برگزار شد، دکتر مجید اسلامی، هیئت علمی دانشگاه اصفهان با این مقدمه که حوزه رایانه و گرافیک کامپیوتری به کمک تجهیزات مگاترونیکی آمده و با کمک محیط‌های شبیه سازی شده در علوم مختلف به ویژه در آموزش، پزشکی و مهندسی پزشکی کاربرد دارد، مبحث واقعیت افزوده (AR) را آغاز کرد و گفت: در واقعیت افزوده ارزش اولیه واقعیت موجود حفظ شده و اطلاعات حساس آن توسط تولیدات کامپیوتری پوشش داده می شوند. در واقع «واقعیت افزوده یک نمای فیزیکی زنده، مستقیم یا غیر مستقیم به عناصر دنیای واقعی افراد اضافه می شود»، تعریف می شود و بدین ترتیب کار می‌کند که ابتدا عناصر اولیه پیرامون توسط سنسورها دریافت شده، توسط کامپیوتر پردازش می‌گردد، سپس تولیدات رایانه‌ای از طریق یک رابط تعاملی با عناصر محیطی آمیخته می شوند، به‌طوری‌که به‌صورت یک دنیای واقعی درک می‌شود.

وی ادامه داد: کلیه عناصر درک شده در واقعیت مجازی (VR) با استفاده از تجهیزات خاص خود توسط کامپیوتر ساخته می شوند ولی در واقعیت افزوده(AR)  بخشی از اطلاعاتی را که کاربر درک می‌کند در دنیای واقعی وجود دارد و بخش دیگر با استفاده از ابزارهای ساده‌ای مثل اپلیکیشن‌ها و نرم‌افزارهای قابل نصب روی تبلت‌ها و گوشی‌ها ساخته می شود.

دکتر اسلامی سپس واقعیت افزوده در اپلیکیشن‌ها را درسه دسته تشریح کرد:

  1. مبتنی بر الگو (Pattern Based):  این اپلیکیشن‌ها معمولا با شناسایی یک الگو که می‌تواند تصویر یا لوگو باشد توسط دوربین، محتوای دیجیتالی مرتبط با آن را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.
  2. مبتنی بر مکان (Location Based): در این فناوری واقعیت افزوده، مکان جغرافیایی کاربر با استفاده از GPS به‌دست‌آمده و محتوا بر اساس مکان جغرافیایی کاربر نمایش داده می‌شود.
  3. مبتنی بر بدن (Gesture Based): در این فناوری با دوربین‌های متعدد و حرکات مختلف بدن تشخیص داده می‌شود و دستورات را دریافت می‌کند.

سخنران در ادامه جلسه مبحث متاورس را با تعریفی اینگونه آغاز کرد: متاورس یک فضای مجازی موازی با واقعیت است که در آن مردم می‌توانند در قالب «آواتار» با هم تعامل کنند. در حقیقت متاورس درهم آمیختن واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و واقعیت فیزیکی با هم است.

وی همچنین از طریق پخش کلیپ‌های مختلف توسعه و کاربرد واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده(AR)  و متاورس در علوم مختلف بویژه علوم پزشکی، دندانپزشکی، توانبخشی و مهندسی پزشکی را نمایش داد و تأکید کرد با کمک این فناوری‌ها فرایند آموزش پزشکی در آینده‌ای نزدیک دچار تحولی عظیم خواهد شد.

در پایان جلسه دکتر اسلامی به سؤالات حاضرین در جلسه پاسخ داد.

یادآوری می‌گردد این وبینار روزهای جمعه هر هفته ساعت 20 از طریق لینک اینجا به‌صورت رایگان برای عموم قابل‌دسترس است.

  • گروه خبری : دفتر امور ایثارگران
  • کد خبر : 223429
حمیده شفاعی
تهیه کننده:

حمیده شفاعی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *