نسخه نویسی الکترونیک

چالش های اجرای نسخه نویسی الکترونیک در بیمارستان سینا با حضور سرپرست مرکز مدیریت آمار و فناوری وازرت بهداشت مورد بررسی قرار گرفت

سرپرست مرکز مدیریت آمار و فناوری وزارت بهداشت و سرپرست مدیریت فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران از روند نسخه نویسی الکترونیک در بیمارستان سینا بازدید کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان سینا، دکتر علی شریفی رازچی، سرپرست مرکز مدیریت آمار و فناوری وزارت بهداشت به همراه دکتر سید احمد رضایی، سرپرست مدیریت آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی تهران و هیئت کارشناسی، چهارشنبه 15 دی 1400 در نشستی با حضور دکتر محمد طالب پور، رئیس بیمارستان سینا در درمانگاه این مرکز به بررسی چالش‌های نسخه‌نویسی الکترونیک پرداختند.

دکتر شریفی ضمن بیان دغدغه‌های شرکت‌های HIS در خصوص موضوع کدینگ و دیتا مدل، گفت: شاید این دغدغه‌ها به‌ظاهر بیمارستان‌ها را درگیر نکند‌، اما در عمل می‌تواند برای آنها مشکلاتی را به همراه داشته باشد.
وی در ادامه افزود: همکارانی که برنامه نسخه‌نویسی الکترونیک را از طریق HIS انجام می‌دهند، واقعاً در حال انجام کار بسیار ارزشمندی هستند. هماهنگی نسخه‌نویسی الکترونیک و پرونده‌های سلامتی که در HIS ثبت می‌شود یک کار اصولی است. در این زمینه نیز سامانه‌های HIS باید شرایط را برای انجام نسخه‌نویسی الکترونیک، پزشکان سهل و ساده کنند.
در این جلسه در نظر داریم، چالش‌هایی را که پزشکان در ثبت نسخه الکترونیک دارند را موردبررسی قرار دهیم و از نزدیک نیز در درمانگاه دیداری با پزشکان داشته باشیم.

دکتر رضایی نیز بیان داشت؛ دانشگاه علوم پزشکی تهران در بحث سیستم HIS منحصربه‌فرد است، دانشگاه از 6 سامانه ­HIS برخوردار است که خود این موضوع یک چالش بسیار بزرگ محسوب می‌شود.

فعالیت‌های نسخه‌نویسی الکترونیک از حدود 2 ماه قبل در دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز شد و بعد از سپری کردن، دوره پایلوت از یک هفته قبل از شروع طرح نسخه‌نویسی الکترونیک سراسری در کشور، به‌صورت عملی این پروژه در دانشگاه به مرحله اجرا درآمد. سامانه‌های HIS نیز هر یک به سویی رفتند تا برنامه‌نویسی خود را با سیستم نسخه‌نویسی الکترونیک هماهنگ کنند و رفته‌رفته مشکلات شناخته شد و روبه بهبود گذاشت؛ اما در برخی موارد، مشکل از سامانه HIS نیست، بلکه برخی خدمات که دانشگاه علوم پزشکی در حال ارائه آن است هنوز در سیستم بارگذاری نشده و ما این خدمات را یک‌به‌یک پیدا و معرفی می‌کنیم.

مسلماً پنل نسخه‌نویسی الکترونیک سامانه‌های HIS نیز به علت اینکه شروع فعالیتشان است به‌خودی‌خود با مشکلاتی روبه‌رو هستند. خوشبختانه، همکاران همه تلاش خود را در زمینه اجرای نسخه‌نویسی الکترونیک به کار بردند. به‌عنوان‌مثال در بیمارستان سینا، یک گروه 30 تا 40 نفره، 2 ماه است که به‌صورت مرتب در حال ساماندهی و بررسی و اجرای این پروژه هستند. ولی زمانی که وارد مرحله اجرا می‌شویم و پزشک فوق تخصص روبه‌روی بیمار در حال نسخه‌نویسی الکترونیک است و برای انتخاب برند خاص داروی سیستم دچار مشکل می‌شود و این در حالی است که 30 بیمار دیگر برای انجام ویزیت در انتظار هستند، واقعاً با چالش بزرگی مواجه می‌شویم.

البته اینکه یک سیستم بدون اشکال داشته باشیم به‌صورت عملی امکان‌پذیر نیست و مرحله‌به‌مرحله در حال اصلاح مشکلات هستیم.

مهندس هادی مخبر، مشاور رئیس بیمارستان سینا نیز گفت: در حدود 50 نفر از همکاران بیمارستان سینا در اجرای پروژه نسخه‌نویسی الکترونیک نقش دارند که واقعاً از آنها قدردانی می‌کنم و سپس به بیان مشکلات سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک در بیمارستان سینا پرداخت.

در ادامه هر یک از حاضران جلسه به بیان مشکلات و چالش‌های پیش رو در مدت‌زمان اجرای نسخه‌نویسی الکترونیک پرداختند.
سپس دکتر شریفی و دکتر رضایی به همراه گروه کارشناسی از درمانگاه‌های بیمارستان سینا بازدید کردند و ضمن صحبت با پزشکان از نزدیک به بررسی مشکلات و چالش‌های نسخه‌نویسی الکترونیک پرداختند.

رضا  آسیابی
تهیه کننده:

رضا آسیابی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *