چهارمین کنگره بین‌المللی شبکه جهانی یوسرن 19 آبان برگزار می‌شود/ دکتر رضایی: بیش از 70 گروه پژوهشی و آموزشی در یوسرن فعالیت می‌کنند

مؤسس و رئیس شبکه جهانی آموزش و پژوهش علمی «یوسرن» تمامی فعالیت‌های اعضا شبکه یوسرن را داوطلبانه خواند و تأکید کرد ادامه این راه و گسترش آن نیازمند حمایت‌های مردمی است.

دکتر نیما رضایی مؤسس و رئیس شبکه جهانی آموزش و پژوهش علمی «یوسرن» در نشست خبری کنگره بین‌المللی شبکه جهانی یوسرن 2018 که یکشنبه 13 آبان 97 در مرکز طبی کودکان برگزار شد، بابیان اینکه، یوسرن (USERN) شبکه جهانی آموزش و پژوهش علمی است که مخفف Universal Scientific Education and Research Network است، گفت: این شبکه در سال ٢٠١٥ تأسیس و اساسنامه آن نوشته شد و از سه سال پیش باهدف گسترش آموزش و پژوهش علمی اخلاق محور، بشردوستانه و پیشرفت علم برای اهداف غیرنظامی و مصالح عمومی در دنیا در تمام رشته علمی ایجادشده است.
وی افزود: اجرای پروژه‌های علمی بین‌المللی، بین‌رشته‌ای و ایجاد بستری برای ارتباط بهتر میان پژوهشگران جوان و دانشمندان مجرب در تمام دنیا از برنامه‌های پیش روی این شبکه است.
دکتر رضایی با اشاره به فعالیت‌های گروه سلامت و هنر که یکی از گروه‌های پژوهشی و آموزشی تحت فعالیت یوسرن است، گفت: این گروه باهدف سلامت روان کودکان بیمار کار خود را آغاز کرده است. مسابقات جام جهانی فوتبال کودک، کمپین دوباره کتاب می‌خوانم، کمپین باز با بازی و دهکده هنر و بازی ملل ازجمله برنامه‌های گروه سلامت و هنر به شمار می‌آیند.
رئیس شبکه جهانی آموزش و پژوهش علمی یوسرن به چاپ بیش از 300 مقاله طی سه سال گذشته اشاره کرد و گفت: محققان کشورهایی مانند ایران، کانادا، آمریکا و سوئد این تعداد مقاله را منتشر کردند.
دکتر رضایی ادامه داد: تاکنون بیش از 50 تفاهم‌نامه با دانشگاه‌های معتبر دنیا ازجمله هاروارد، پنسیلوانیا، واشنگتن، مونیخ و نیز با کشورهای ترکیه، تاجیکستان و ارمنستان منعقدشده است.
وی به تعداد اعضای شبکه جهانی آموزش و پژوهش علمی یوسرن اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بیش از 8 هزار 68 کشور عضو یوسرن هستند و محققان، دانشجویان و دانش‌پژوهان بسیاری در 21 شاخه علم به عضویت یوسرن درآمده‌اند.
رئیس شبکه جهانی آموزش و پژوهش علمی گفت: بیش از 350 دانشمند یک درصد دنیا و 15 برنده نوبل و آبل جز مشاورین این مجموعه هستند.

 ایتالیا میزبان چهارمین کنگره بین‌المللی شبکه جهانی یوسرن است
وی اظهار داشت: چهارمین کنگره بین‌المللی شبکه جهانی یوسرن از 19 آبان مصادف با 10 نوامبر به مدت 4 روز در ایتالیا برگزار می‌شود. در این کنگره 23 صاحب‌نظر از کشورهایی مانند ایران، کانادا، استرالیا، آمریکا، انگلیس، هلند و سوئد به سخنرانی خواهند پرداخت.
وی افزود: امنیت و صلح در علم، نقش ژنتیک در علوم، همکاری‌های بین‌رشته‌ای، بیماری و سلامت و فیزیک کوانتوم ازجمله موضوعات قابل‌ارائه در این کنگره هستند. همچنین در این رویداد علمی موضوعاتی از قبیل، ریاضی، فیزیک، سلامت و علوم اجتماعی، ارائه خواهد شد.
دکتر رضایی بیان تصریح کرد: در کنگره بین‌المللی شبکه جهانی یوسرن 2018، بیش از 9 هزار 500 نفر برای دریافت جایزه یوسرن کاندید شده‌اند که 5 نفر به‌عنوان برگزیده انتخاب و تندیس یوسرن به آنان اهدا خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه کنگره بین‌المللی شبکه جهانی یوسرن 2019 در ایران برگزار می‌شود، گفت: برای اینکه ماهیت ایرانی بودن این کنگره حفظ شود هرچند سال یک‌بار در ایران برگزار خواهد شد. البته در این کنگره 13 نفر از ایران شرکت کرده‌اند که 5 نفر به این جشنواره راه‌یافته‌اند.
دکتر رضایی افزود: اولین دوره این رویداد علمی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دومین میزبان اوکراین و امسال نیز در ایتالیا برگزار می‌شود و چهار کشور هند، اسلوونی، مجارستان و ترکیه کاندیدای میزبانی سال چهارم هستند.
وی به برگزاری چهارمین جشنواره بین‌المللی نقاشی برای کودکان بیمار هم‌زمان با کنگره بین‌المللی شبکه جهانی یوسرن 2018 در کشور ایتالیا اشاره کرد و گفت: 1400 نقاشی از 28 کشور دنیا در چهار گروه سنی و در گروه سه نفر به دبیرخانه این جشنواره ارسال‌شده که برندگان این جشنواره از کشورهایی مانند ایران، ایتالیا، هندوستان، رومانی، برزیل، فلسطین، بلاروس و اسلوونی هستند.
دکتر رضایی تعداد برگزیدگان ایرانی این جشنواره را 5 نفر اعلام کرد و گفت: این افراد به دلیل شرایط اقتصادی، امکان حضور در چهارمین جشنواره نقاشی برای کودکان بیمار به‌منظور دریافت تندیس و مدال را ندارند که برای جبران این موضوع، دی‌ماه امسال مراسمی در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می‌شود که تندیس و مدال برگزیدگان ایرانی این جشنواره به آنان اهدا خواهد شد.
خبر: مقدم
عکس: لیلا یوسفی

فریبا  مقدم
تهیه کننده:

فریبا مقدم