کارگاه «اصول پروفشنالیسم» به صورت مجازی برگزار شد

در کارگاه «اصول پروفشنالیسم»، تعریف و اهمیت پروفشنالیسم، محورها و روش های عملیاتی ارتقای آن مورد بحث و برسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دفتر ارتباط با دانش آموختگان، در کارگاه اصول پروفشنالیسم که عصر روز چهارشنبه اول دیماه 1400 به صورت مجازی برگزار شد، دکتر شهرام صمدی دانشیار گروه بیهوشی، فلوشیپ اختلالات خواب و عضو کمیته علمی سمینار سالانه تعهدحرفه ای توضیحاتی در خصوص پروفشنالیسم ارائه داد.
وی در مورد تعریف پروفشنالیسم گفت: پروفشنالیسم مجموعه ای از خصوصیات، ارزش ها، رفتارها و مهارت های ارتباطی است که حاکی از اولویت دادن به رسالت حرفه در تمام تصمیم گیری های حرفه ای و ارجح دانستن منافع بیمار بر منافع خود است و عامل ایجاد اعتماد بین ارائه کننده خدمت و گیرنده خدمت می شود.
وی در خصوص انتظارات بیماران و همچنین انتظارات پزشکان در صورت رعایت رفتار حرفه ای اظهار کرد: کیفیت مطلوب خدمات سلامت، دسترسی عادلانه به خدمات، هزینه قابل قبول، پاسخگویی، خدمت نوع دوستانه، رازداری و قابل اعتماد بودن،شرافت و درستکاری، احترام به حق انتخاب بیمار، ارائه توصیه های علمی و ارتقای سطح سلامت جامعه از جمله انتظارات بیماران و مردم از پزشکان است و اعتماد بیمار به پزشک، مسئولیت پذیری بیمار به سلامتی اش، سطح قابل قبول زندگی، پاداش مالی و غیرمالی و امکان دادن بازخورد به سیستم سلامت از انتظارات پزشکان به شمار می آیند.
دکتر صمدی با اشاره به این نکته که ارائه کنندگان خدمات سلامت، حتی علیرغم برآورده نشدن انتظارات شان نیز پروفشنالیسم را رعایت می کنند اظهار کرد: البته اگر همراهی توسط بیماران، افراد جامعه و مدیران نیز صورت گیرد، رعایت پروفشنالیسم تسهیل می شود.
وی ادامه داد: حرفه مندان پس از کسب یک دانش و مهارت خاص، به ارائه  یک خدمت ارزنده و اساسی به اجتماع می پردازند و در صورت رعایت پروفشنالیسم،  امتیازات  خاصی از طرف جامعه به ارائه دهنده خدمت اعطا خواهد شد. نتیجه نهایی رعایت پروفشنالیسم توسط حرفه مندان، ایجاد اعتماد است.
دکتر صمدی توزیع راهنمای رفتار حرفه ای، شرکت همکاران در گارگاه های توانمندسازی پروفشنالیسم و بررسی دوره ای اتفاقات شیفت های گذشته با روش بحث در گروه های کوچک با رویکرد بهبود رعایت پروفشنالیسم را از اقدامات آموزشی حوزه سلامت در خصوص نهادینه کردن پروفشنالیسم در سیستم درمان برشمرد و بر رعایت آنها تاکید کرد.
وی در ادامه با اشاره به محورهای پروفشنالیسم گفت: نوع دوستی، شرافت و درستکاری، عدالت، احترام، وظیفه شناسی و تعالی از محورهای این موضوع است و با اقدامات آموزشی و ترویجی، شفافیت انتظارات، ارزشیایی و بازخورد و اصلاح موانع می توان اجرای عملیاتی ارتقای پروفشنالیسم  را تسهیل کرد.
دکترصمدی در پایان با تاکید بر این موضوع که برای آشنایی با اصول پروفشنالیسم نیاز به دوره های تکمیلی است افزود، با شرکت پزشکان، پرسنل درمانی و فراگیران و نیز مدیران در این دوره ها می توان در راستای ارتقای پروفشنالیسم حرکت کرد ولی رفع موانع و چالش های رعایت پروفشنالیسم در هر سازمان نیز بسیار حائز اهمیت است.
این کارگاه 2 ساعته با پاسخ به سوالات مطرح شده از سوی شرکت کنندگان توسط دکتر شهرام صمدی پایان یافت و به اعضای هیئت علمی شرکت کننده نیز امتیاز فرهنگی تعلق گرفت.

کلمات کلیدی
فریبا  مقدم
تهیه کننده:

فریبا مقدم

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *