گزارشی از فعالیت‌ها و اقدامات شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر در حوزه ازدواج و جوانان

کارشناس برنامه جوانان شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر فعالیت‌ها و اقدامات این شبکه در حوزه ازدواج و جوانان را تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، ازنظر جامعه‌شناسی، جوانان به‌عنوان نیروی محرک و منبع انرژی مثبت نقش عمده و اساسی در تعیین جهت‌گیری‌ها و توسعه‌ی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جوامع دارند و استفاده‌ی بهینه و کارآمد از این عنصر حیاتی باعث پیشرفت، صلح و امیدواری به آینده می‌شود.
یکی از شاخص‌های توسعه‌ی انسانی سازمان ملل متحد که از طریق آن میزان توسعه و رفاه در کشورها ارزیابی می‌شود، موجودیت جمعیت جوان است که یک عامل جدی تغییر، تحول و توسعه در تمام ابعاد پنداشته می‌شود. سرمایه‌گذاری روی رشد استعداد جوانان، الگوسازی جوانان و متوجه سازی آن‌ها به انجام مسئولیت‌های خطیرشان، نقطه‌ای عطف در مشارکت معنادار جوانان در حفظ ارزش‌های ملی است.
ازدواج یکی از معنادارترین تصمیمات در زندگی یک شخص بالغ است. در حقیقت ازدواج با جنبه‌های اساسی زندگی درهم‌تنیده است، احساس خوشبختی و پایداری در یک ازدواج می‌تواند تأثیر بسیاری بر سلامت شخص و به دنبال آن سلامت جامعه داشته باشد.
سارا حاصلی فرد، کارشناس برنامه جوانان شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر در گفتگو با روابط عمومی این شبکه گفت: در راستای اجرای سیاست‌های کلی خانواده ابلاغی از سوی  مقام معظم رهبری و تصویب سند سلامت جوانان؛جلسه‌های پرسش و پاسخ در زمینه موانع ازدواج و راهکارهای ترویج ازدواج سالم با حضور جوانان و اساتید و کارگاه‌های آموزشی با محوریت ترویج ازدواج سالم برگزارشده است.
توانمندسازی جوانان در زمینه مراقبت از خود و ارتقای سلامتی اجتماعی‌شان و ایجاد فضای مثبت در خصوص ازدواج سالم و پیشگیری از رفتارهای مخاطره‌آمیز در آنها از دیگر اقدامات در این حوزه که شامل: آموزش مضرات ازدواج دیرهنگام به جوانان و خانواده‌هایشان، با همکاری جوانان و دانشجویان، توزیع  بسته‌های آموزشی خود مراقبتی جوانان، ازدواج شاد و پایدار و دانستنی‌های ازدواج؛ برگزاری کلاس‌های ۴ گانه مشاوره پیش از ازدواج: بهداشت و سلامت، اخلاق و احکام، حقوق و روان‌شناسی و راه‌اندازی مرکز مشاوره ژنتیک بوده است.
وی در ادامه با توجه به اهمیت فرهنگ‌سازی در زمینه ترویج ازدواج بدون تجمل‌گرایی و شناساندن ابعاد مختلف معنوی، اجتماعی و روانی ازدواج به جوانان و خانواده‌هایشان به  برگزاری همایش‌های ازدواج سالم و پایدار و نمایشگاه‌های ازدواج شاد و پایدار در دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه و مصلی نماز جمعه اسلامشهر و چهاردانگه اشاره کرد.
در راستای کاهش مرگ‌ومیر ناشی از حوادث ترافیکی جوانان، جلسات آموزشی در ادارات شهرستان برگزار و  بسته‌های آموزشی برای جوانان شهرستان توزیع و  بنرهای آموزشی در سطح معابر پرتردد نصب‌شده است.
حاصلی فرد در خصوص فعالیت‌های حوزه  سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد نیز گفت: مهم‌ترین فعالیت‌های این حوزه هم شامل، بیماریابی و شناسایی به‌موقع اختلالات روانی، بیماریابی و شناسایی اختلال وابستگی به مصرف مواد و الکل، ارجاع فوری و غیر فوری به سطوح بالاتر (روان‌پزشک، کارشناسان سلامت روان و رفتار، مراقب سلامت خانواده)، ارائه خدمات رایگان مشاوره فردی، خانواده‌درمانی برای خانواده‌های در معرض خطر، پیگیری و
هماهنگی‌های تلفنی موارد ارجاع داده‌شده به کارشناس سلامت روان و رفتار توسط مراقب سلامت خانواده است.
این کارشناس از دیگر برنامه‌های حوزه  سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد شبکه را برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای جوانان ازجمله تشخیص و مراقبت اختلالات شایع روان‌پزشکی، مهارت‌های زندگی و مهارت‌های فرزند پروری، پیشگیری از خودکشی، خود مراقبتی در سلامت روان, حمایت‌های روانی-اجتماعی در حوادث غیرمترقبه، پیشگیری از همسر آزاری، پیشگیری از کودک‌آزاری، کاهش آسیب مصرف مواد، ادغام خدمات پیشگیری، درمان و کاهش آسیب مصرف مواد در نظام مراقبت‌های بهداشتی اولیه و آموزش مهارت‌های فرزند پروری (نوجوان سالم) عنوان کرد.
خبر: خورسندفرد






کلمات کلیدی
زینب  ایمانی
تهیه کننده:

زینب ایمانی