• تاریخ انتشار : 1399/06/12 - 13:31
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1365
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

بررسی موضوعات مهم مدیریت کووید 19 در کمیته اپیدمیولوژی دانشگاه

در نشست کمیته اپیدمیولوژی کووید 19دانشگاه، وضعیت اپیدمی این بیماری بررسی شد و موضوعات علمی درخصوص ابتلای مجدد بیماران و تغییرات ژنتیکی ویروس موردبحث قرار گرفت و توضیحات لازم در زمینه مراحل تولید واکسن و رویکردهای مدیریتی اپیدمی ارائه شد.

گالری عکس
در این نشست که چهارشنبه 12 شهریور 99 در سالن شورای حکیم برگزار شد، دکتر عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه، با قدردانی از تلاش‌های اعضای کمیته و معاونت بهداشت دانشگاه و همکارانشان در زمینه مدیریت اپیدمی کووید 19، بر اهمیت برگزاری این نشست و بررسی اقدامات و مباحث علمی مرتبط با این بیماری تأکید کرد.  
 سپس دکتر اکبر فتوحی استاد اپیدمی دانشگاه، وضعیت اپیدمی در تهران، ایران و جهان را از ابتدای همه‌گیری این بیماری تا 11 شهریور بررسی و تحلیل کرد.
وی درخصوص ابتلای مجدد بیماران مبتلابه کووید 19 گفت: شواهد محدودی در دنیا وجود دارد که ابتلای مجدد را به‌طورقطع نشان می‌دهد و گزارش آن نیز منتشرشده است.


استاد اپیدمی دانشگاه، با اشاره به جنبه‌های مثبت و منفی ابتلای مجدد بیماران گفت:  در موارد تائید شده ابتلای مجدد، این بیماران بی علامت بودند که نشان می‌دهد ابتلا باعث ایمنی افراد شده و هرگاه سیستم ایمنی خوب عمل کند احتمال اثربخشی واکسن نیز بیشتر می‌شود. همچنین بیانگر این است که فرد مبتلا باوجوداینکه در دوره دوم علامت‌دار نشده؛ اما می‌تواند ویروس را منتشر کند. بنابراین امکان ایمنی جمعیتی کمتر شده و افراد باید همچنان مراقب ابتلای مجددشان باشند.
دکتر فتوحی با تشریح مراحل تولید واکسن در جهان گفت: دنیا با سرعت زیادی درحال کار و پیشرفت در زمینه واکسن این بیماری  است به‌طوری‌که 200 واکسن با 7 تکنولوژی مختلف درحال‌توسعه است. به نظر می‌رسد تا زمستان حداقل یک واکسن و تا اوایل سال 2021 چندین واکسن تأییدیه بگیرند. ابتکاراتی در جهان وجود دارد که زمینه توزیع عادلانه واکسن را در میان کشورها فراهم می‌کند. به این صورت که به‌تدریج که واکسن تولید می‌شود؛ همه کشورها، از حداقل واکسن بهره‌مند شوند تا در اختیار گروه‌های در معرض خطر قرار گیرد. این‌گونه حتی اگر مردم هم به همان تعداد قبل مبتلا شوند، ابتلا در گروه‌های پرخطر و درنتیجه  مرگ‌ومیر کاهش پیدا می‌کند.
این استاد دانشگاه، با اشاره به اقدامات انجام‌شده در زمینه ایجاد نظام مراقبت در استان تهران گفت: باوجوداین نظام مراقبت، موارد طغیان اپیدمی، زودتر از دفعات قبل شناسایی و تمهیدات لازم برای مهار طغیان‌ها در نظر گرفته خواهد شد و اقدام لازم برای محدود کردن آن صورت می‌گیرد. در این راستا سیستم‌های نظام مراقبت در بیماران مراجعه‌کننده به حوزه بهداشت، درمان و آزمایشگاهی ایجاد و به‌صورت مستمر وضعیت اپیدمی را پایش و هر نوع طغیان خوشه‌ای در هر منطقه‌ای از استان را زودتر از دفعات قبل شناسایی می‌کند تا مداخلات لازم صورت گیرد.
دکتر فتوحی استقرار نظام بیماریابی و ایزوله کردن بیماران را از دیگر برنامه‌های مهم در دست اقدام دانشگاه بیان کرد و گفت: علاوه بر اقدامات متعددی که در زمینه مدیریت اپیدمی درحال انجام است؛ برای استقرار نظام بیماریابی، ردیابی تماس بیماران و قرنطینه افرادی که با بیماران در تماس هستند؛ تلاش بسیاری صورت گرفته است. این برنامه باوجود گستردگی و پیچیدگی استان تهران و سه دانشگاه علوم پزشکی که در این استان فعالیت دارند همچنان با چالش مواجه است. اما با حمایت ستاد کرونا استان تهران، تلاش می‌شود نظام جامعی برای بیماریابی و ردیابی تماس‌های بیماران در استان ایجاد شود.
در ادامه دکتر علیرضا دلاوری معاون بهداشت دانشگاه، با تأکید بر اهمیت برگزاری این جلسه در اجرایی کردن ایده‌های کاربردی گفت: کشور در زمینه منابع مالی، نیروی انسانی و.. با  محدودیت‌هایی مواجه است و باید در این شرایط، بهترین تصمیمات را اتخاذ کنیم.

دکتر دلاوری با اشاره به میزان پیشرفت پروژه‌های مدیریت اپیدمی کووید 19 گفت: ما به دنبال این هستیم که از طریق سامانه‌ها، ارتباط مبتنی بر نرم‌افزارها را بین بیماران و پزشکان برقرار کنیم. به این منظور سامانه پایش هوشمند سلامت با همکاری دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران طراحی‌شده و پایلوت آن به‌زودی در مراکز بهداشتی آغاز می‌شود.
وی با اشاره به مأموریت معاونت بهداشت دانشگاه در نوسازی خدمات بهداشت کشور گفت: یکی از محورهای این بحث، سلامت الکترونیک است که باوجود چالش‌هایی که در زمینه تعرفه ویزیت الکترونیک و نظام پرداخت دارد با همکاری معاونت درمان درحال پیگیری آن هستیم.
سپس دکتر فرشاد علامه معاون درمان دانشگاه، با اشاره به ابلاغ آیین‌نامه جدید خدمات سلامت الکترونیک گفت: بحث‌های تعرفه گذاری و قوانین مربوط به نسخه الکترونیک و کلینیک مجازی ابلاغ‌شده که لازم است با همکاری معاونت‌های درمان و بهداشت و مدیریت آی تی اقدامات اجرایی آن صورت گیرد.
در ادامه دکتر سینا مرعشی مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه، مراحل پیشرفت سامانه‌های پایش و رصد الکترونیک بیماران کووید 19 را تشریح کرد و گفت: اطلاعات مربوط به دانشگاه‌های ایران و شهید بهشتی به‌صورت دستی دریافت شده و با حمایت ستاد کرونا به‌زودی امکان دسترسی سیستماتیک به این اطلاعات فراهم می‌شود. گام مهم دیگر دسترسی به اطلاعات سامانه سیب است که بتوانیم نقشه واقع‌بینانه‌ای از بیماری را در شهر تهران ترسیم کنیم.

دکتر نیک‌فرجام مدیر گروه پیشگیری و مراقبت از بیماری‌ها، با اشاره به آمار مربوط به حوزه بهداشت، اقدامات این معاونت در زمینه مدیریت اپیدمی در آسایشگاه کهریزک، فرودگاه، اردوگاه فشافویه، مددسرای خاوران، کمپ شفق و ندامتگاه تهران، را تشریح کرد و گفت: در همه این مراکز کارهای بزرگ و مؤثری صورت گرفته است. بیشترین نمونه‌گیری از آسایشگاه کهریزک از مددجویان و کارکنان گرفته‌شده، در زمینه معتادان متجاهر و مراقبت از مسافران پروازها و گندزدایی هواپیماها نیز تلاش‌های بسیاری صورت گرفته است.
سپس مهندس مهدی مدنی، مدیرمسئول شرکت راهکار هوشمند سینا و عضو پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، ویژگی‌های سامانه تلفن همراه پایش هوشمند سلامت «سینا کر» را معرفی کرد.
در ادامه نشست هریک از اعضای کمیته دیدگاه و پیشنهادهای خود را مطرح کردند.


  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 161041
کلمات کلیدی
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *