حجتالاسلاموالمسلمین غفاری: فعالیتهای کادر درمانی و مدافعان سلامت، مصداق عمل مشکور است
معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، به بیان نکات موجود در دعای روز بیست و ششم ماه مبارک رمضان پرداخت.
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، حجتالاسلاموالمسلمین ابوالفتح غفاری، معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در سخنرانی روز بیست و ششم ماه مبارک رمضان، ضمن تقدیر از زحمات حجتالاسلاموالمسلمین سیدقریشی برای برگزاری این جلسات گفت: همچنین لازم است از دوستان معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه که زمینه برگزاری این جلسات را فراهم کردند؛ تشکر کنم.
وی در ادامه با اشاره به دعای مخصوص روز بیست و ششم ماه مبارک رمضان «اللّٰهمّ اجْعلْ سعْيى فيه مشْكوراً، وذنْبى فيه مغْفوراً، وعملى فيه مقْبولاً، وعيْبى فيه مسْتوراً، يا أسْمع السّامعين - خدایا، کوششم را در این ماه مورد سپاس و گناهم را آمرزیده و عملم را پذیرفته و عیبم را پوشیده قرار ده، ای شنواترین شنوایان» گفت: در دعای امروز از خداوند متعال درخواست میکنیم که کوشش ما را مشکور کند؛ ولی ابتدا باید بدانیم عمل مشکور چیست.
معاون نهاد با اشاره به اینکه عملی که خالصانه برای رضایت خدا انجام گیرد مشکور است؛ گفت: یکی از مصادیق عمل خالصانه تلاش پیامبر اسلام برای هدایت انسانهاست که به تعبیر قرآن در آیه ششم سوره کهف «فلعلّک باخعٌ نفْسک على آثارهمْ إنْ لمْ يؤْمنوا بهٰذا الْحديث أسفاً - گویی میخواهی بخاطر اعمال آنان، خود را از غم و اندوه هلاک کنی اگر به این گفتار ایمان نیاورند!» از اندوه ایمان نیاوردن انسانها در حال جان دادن بود.
وی افزود: یکی دیگر از مصادیق عمل مشکور در دوران حاضر، اقدامات کادر درمانی و مدافعان سلامت کشور است که با نیتی خالص و از دلوجان در حال خدمترسانی به بیماران هستند و شنیدن تلاشها و مجاهدتهای آنان انسان را شگفتزده میکند.
وی با بیان اینکه یکی از شروط قبولی اعمال انسان، رفعورجوع کردن عیوب اخلاقی است گفت: یکی از ابزارهای کارآمد برای شناختن و برطرف کردن نقایص و عیوب اخلاقی، کتاب شریف نهجالبلاغه است که از همه شما بزرگواران خواهش میکنم بیشتر با این کتاب مأنوس باشید؛ زیرا این کتاب عدل قرآن است و در همه مسائل بشری حرفی برای گفتن دارد.
حجتالاسلاموالمسلمین ابوالفتح غفاری ماه مبارک رمضان را فرصتی مغتنم برای پاک شدن از آلودگیها معرفی کرد و گفت: امام علی روایتی دارند به این مضمون که اگر کسی تلاش کند که گناه نکند، بخشی از عصمت را به دست آورده و در پرتو این عمل، خود را از آلودگی نجات داده است. وی افزود: وقتی عملی خالص باشد؛ مقبول است اما اگر آلوده به ریا و خودنمایی شود موردقبول خدای متعال قرار نمیگیرد.
وی ستارالعیوب بودن خدا را یکی از بزرگترین نعمات الهی برشمرد و گفت: تلاش کنیم که در پیشگاه الهی ابرویی داشته باشیم که اگر خدایناکرده دچار لغزش و خطایی شدیم، خداوند ما را رسوا نکند؛ زیرا اگر عیوب ما فاش شود، حتی نزدیکترین دوستان ما نیز مار را ترک خواهند کرد.
معاون نهاد با اشاره به مناجات حضرت موسی با خداوند متعال گفت: خداوند متعال در این مناجات خود را همنشین کسی که به یاد اوست معرفی میکند؛ و اگر لذت مناجات با خدای متعال در دل انسان به وجود بیاید، درهای رحمت و فضل الهی به روی او گشوده میشود.
وی در خاتمه گفت: از خدای مهربان میخواهیم به حرمت این ماه عزیز تلاشهای ما را مشکور، گناهانمان را مورد عفو و بخشش، اعمال مار موردقبول و عیبهای ما پوشیده نگه دارد.
نظر دهید