مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر علیرضا فروغی: رها کردن درمان بیماریهای زمینهای به علت ترس از ابتلا به کرونا خطرناک است
متخصص رادیولوژی بیمارستان بهارلو در گفت وگو با مستندسازان « افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بسیاری از بیمارانی که بیماری زمینه ای دارند و یا بیمارانی که پیوند کلیه و ... انجام داده اند، به جای ترس از ابتلا به کووید 19 لازم است که از عود بیماری خودشان بترسند. بیماران با رعایت اصول بهداشتی و استفاده از ماسک و پرهیز از تجمعات، می توانند بدون هیچ مشکلی برای پیگیری و درمان بیماری به بیمارستان ها مراجعه کنند. مردم باید به سیستم بهداشتی درمانی و کادر درمان که مشغول خدمات رسانی به بیماران هستند، اعتماد داشته باشند تا با پیدایش داروهای جدید این بیماری هر چه زودتر خاتمه پیدا کند. با توجه به استرس و اضطرابی که به علت بیماری کرونا در جامعه وجود دارد، لازم است که تعدادی از همکاران روانپزشک و روانشناس حتما در بیمارستان ها حضور داشته باشند. کرونا درس ایثار و فداکاری به ما داد.
سومین وبینار از سری وبینارهای ارتباط با آموزش و نگهداشت تجهیزات پزشکی در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)
با توجه به شیوع بیماری کرونا مجموعه آموزش هایی به صورت غیرحضوری با هدف آموزش و نگهداشت صحیح تجهیزات پزشکی در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) برگزار می شود.
دکتر محمد رضایی: با توزیع به موقع داروی بیماران کرونا در بین داروخانه های زیرمجموعه از اجتماع افراد در محل داروخانه 13 آبان جلوگیری شد
مدیر داروخانه 13 آبان در گفتوگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 گفت: تجمع بیشازحد بیماران کرونا در محل داروخانه 13 آبان این شائبه را ایجاد کرد که ازدحام آنها گاها باعث شیوع بیماری خواهد شد. با تقسیمبندی دارو در بین داروخانهها، امکان دسترسی به داروی بیماری کرونا تسهیل پیدا کرد. توزیع تجهیزات در مجموعه داروخانههای 13 آبان در بیمارستانهایی که زیرمجموعه این هلدینگ است به خوبی انجام گرفت. معاونت های درمان و غذاودارو همکاری بسزایی با ما داشتند. بحث فاصله گذاری با وجود فضای ناکافی در داروخانه 13 آبان به خوبی رعایت شد. با وجود تحریم ها و کمبود دارو با مشکلات عدیده و مراجعات زیاد بیماران به داروخانه مواجه هستیم.
گفتوگوی اعضای جمعیت مردمی امام رضاییها با مستندسازان روابط عمومی دانشگاه
وقتی کاری برای دیگری انجام میدهی دنیا قشنگتر میشود
سه عضو جمعیت مردمی امام رضایی ها با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت وگو کردند. تمام بچه هایی که داوطلب بودند دلی حضور پیدا کردند. جمعیت امام رضایی ها نیروی های داوطلب را سازماندهی می کند. روحیه دادن به کارکنان برای ما خیلی اهمیت داشت، جشن و شادی را داخل اتاق های بیمارستان می بردیم. برنامه این بود که ما کانال بین بیمارستان و خیرین باشیم و کارهای خلاقانه انجام بدهیم. در واقع ما برای بیمارستان کار نکردیم حضور ما در بیمارستان حال ما را خوب کرد. مدیر بیمارستان در کنار ما بود و هیچ وقت در اتاق به روی ما بسته نبود. رئیس و مدیر بیمارستان نظارت روی کار داوطلبان داشتند و کارهای مربوط به آنها را پیگیری می کردند. وقتی کاری برای دیگری انجام می دهی دنیا جای قشنگ تری می شود. سعی کردیم کادر درمانی را خوشحال کنیم تا خستگی آنها از بین برود. برای انجام کار خیر فقط همت و غیرت لازم است.
اسحاق علافی: بیماران مانند خانواده من هستند و هیچگونه تفاوتی ندارند
اسحاق علافی از کارکنان خدمات آی سی یو بیمارستان امیراعلم دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 گفت: هرکاری انجام میدهم انجام وظیفه است؛ بهترین سرمایه اخلاق نیک است و از این بابت خداوند را هزاران بار شکر میکنم. کرونا از جنگ هم بدتر بود و ما با جانمان بازی کردیم. کار در بخش آی سی یو را دوست دارم و بیماران مانند خانواده من هستند و هیچگونه تفاوتی ندارند. در ابتدای کرونا امکانات کم بود و سختی فراوان کشیدیم ولی بعد از مدتی به همت مسئولان امکانات فراهم شد و خیلی از مشکلات کادر درمان کمتر شد.
دکتر مهران فرزادنژاد: پیگیری نکردن و به تاخیر انداختن درمان بیماری می تواند ضربه بیشتری را به بیمار وارد کند
معاون اجرایی داروخانههای بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» گفت: در پساکرونا باید به سلامت کادر درمانی بیشتر توجه کنیم. با رعایت اصول بهداشتی مثل زدن ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی میتوانیم برای پیگیری درمان به مراکز درمانی مراجعه کنیم. در مرحله اول ما بیشتر بر روی تأمین وسایل حفاظت فردی کادر درمان و کارکنان و تهیه و خرید اقلام موردنیاز تمرکز کرده بودیم. شرایط همانند زمان جنگ بود و کارکنان داروخانهها و بیمارستانها و همچنین مدیران بهصورت شبانهروزی درصحنه حضور داشتند. ممکن است کمبودها باعث کاهش سطح کیفیت کار ما شده باشد ولی ما از همان روز اول برنامه خودمان را میدانستیم، بنابراین غافلگیر نشدیم. سابقه داروخانههای بیمارستانی در دانشگاه علوم پزشکی تهران به زمان جنگ برمیگردد و درگذشته نیز توانسته بودیم چندین بحران را بگذرانیم. بزرگترین دستاورد کرونا، تجربه همدلی بسیار بالا بین کارکنان بود.
رضا آسیابی: روابط عمومی در بحران ها از لحاظ مدیریت رسانه ای و افکار عمومی در جایگاه خاصی قرار دارد
مسئول روابط عمومی بیمارستان سینا در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در روزهای اول بحران کرونا، ترس زیادی در جامعه حاکم بود. برای کاهش استرس، برنامه های آموزشی صوتی و تصویری از استادان بیمارستان تهیه و در فضای مجازی نشر داده می شد. در حیطه مستندسازی بحران کرونا سعی کردم با تمام وجود کار کنم و وظیفه خود می دانستم جانفشانی های همکارانم را که در خط مقدم مبارزه بودند ثبت کنم. با توجه به منطقه استراتژیکی که بیمارستان سینا واقع شده، تقریبا همیشه در حال آماده باش است. روابط عمومی در بحران ها از لحاظ مدیریت رسانه ای و افکار عمومی در جایگاه خاصی قرار دارد. در کمیته بحران کووید 19 بیمارستان سینا، انصافا مدیریت مشارکتی قابل درک بود.
دکتر سمیرا کفان: در موج دوم کرونا میانگین سنی پایین تری به این بیماری مبتلا شدند
فوق تخصص ریه و بیمارهای تنفسی بیمارستان سینا در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در ابتدا سعی شد با بررسی مقالات کشورهای دیگر به همکاران این اطمینان را بدهیم که با استفاده صحیح از وسایل حفاظتی و رعایت اصول ایمنی خطری افراد را تهدید نخواهد کرد. حضور فعال استادان در کنار دستیاران در بخش های کووید بسیار مثمرثمر بود. یکی از مشکل سازترین جنبه های بیماری کووید، درگیری سیستم تنفسی است. فشار خون، بیماری های قلبی و دیابت و همچنین COPD در بیماران تنفسی باعث وخامت بیماری کووید19 می شود. در موج دوم متاسفانه میانگین سنی پایین تری به بیماری مبتلا شدند. رعایت نکردن شیوه نامه ها توسط برخی افراد در مراکز عمومی یکی از مهمترین فاکتورهای مهم مواجهه با دوره دوم بیماری است. ابتلا یکبار به کووید 19 منجر به ایمنی کامل نمی شود.
اعظم صادقی: همکاری کادر درمانی در شرایط بحرانی بسیار مهم است
پرستار بخش ICU جنرال بیمارستان امیر اعلم در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19در دانشگاه علوم پزشکی تهران سختی های مراقبت از بیماران کرونا و خاطرات روزهای اول شیوع این بیماری را بیان و تاکید کرد مردم باید نکات بهداشتی را رعایت کنند و به فکر سایرین باشند.
عمل جراحی موفقیت آمیز خروج توده بزرگ شکمی به وزن ۲۸ کیلوگرم در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)
به همت گروه اورولوژی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) توده بزرگ شکمی با وزن 28 کیلو با موفقیت جراحی شد. بیمار 50 ساله با مشکل تنگی نفس، راه رفتن و توده بزرگ شکم یکشنبه 23 شهریور ۹۹ بدون هیچگونه آسیبی عمل شد. در حال حاضر بیمار باحال عمومى مناسب در بخش اورولوژی بسترى است.