• تاریخ: 1403/03/30 - 12:58
  • بازدید : 102
  • زمان : 3 دقیقه

افزایش عوامل خطر چاقی شکمی و بیماری های قلبی و عروقی با افزایش تنوع غذایی خانوار بدون توجه به گروه‌های غذایی

نشست خبری معرفی طرح تحقیقاتی«بررسی ارتباط تنوع رژیم غذایی خانوار با امنیت غذایی ،عوامل خطر جدید بیماری قلبی عروقی و حوادث ناگوار عمده (MACE ) بیماری‌های قلبی-عروقی در بیماران دیابتی نوع 2» در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر لیلا آزادبخت، مجری اصلی طرح تحقیقاتی «بررسی ارتباط تنوع رژیم غذایی خانوار با امنیت غذایی ،عوامل خطر جدید بیماری قلبی عروقی و حوادث ناگوار عمده (MACE ) بیماری‌های قلبی-عروقی در بیماران دیابتی نوع 2» گفت: تیم تحقیقاتی، این پژوهش را در سال گذشته به اتمام رساند و به ارتقا سطح دانش و سلامت در حوزه تغذیه کمک کرد.


این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره اعضای تیم تحقیقاتی «بررسی ارتباط تنوع رژیم غذایی خانوار با امنیت غذایی ،عوامل خطر جدید بیماری قلبی عروقی و حوادث ناگوار عمده (MACE ) بیماری‌های قلبی-عروقی در بیماران دیابتی نوع 2» خاطرنشان کرد: دکتر انسیه نسلی‌زاده، متخصص غدد کلینیک دیابت دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ مبینا زین‌العابدینی، دانشجوی دکتری علوم تغذیه و راضیه طبایی‌فرد، دانشجوی کارشناسی‌ارشد علوم تغذیه اعضای تیم داوری را تشکیل می‌دهند.


آزادبخت در پاسخ به پرسش «پیام کلیدی پژوهش بررسی ارتباط تنوع رژیم غذایی خانوار با امنیت غذایی ،عوامل خطر جدید بیماری قلبی عروقی و حوادث ناگوار عمده (MACE ) بیماری‌های قلبی-عروقی در بیماران دیابتی نوع 2 چیست؟» گفت: افزایش تنوع غذایی خانوار غالبا به عنوان نکته ای مثبت در ارزیابی تغذیه ای در نظر گرفته می شود. با این حال، بررسی ارتباط بین افزایش تنوع غذایی خانوار با عوامل خطر بیماری های قلبی و عروقی و چاقی شکمی در افراد دچار دیابت نوع 2، نشاندهنده افزایش شاخص حجم شکمی و محصول انباشت چربی است که از عوامل خطر قلبی و عروقی هستند.

 
وی افزود: تغذیه مناسب، همواره به عنوان نکات کلیدی بیماری دیابت در نظر گرفته می‌شود که می‌تواند نقش بسزایی در کنترل مشکلات ناشی از این بیماری داشته باشد. افزایش تنوع غذایی مصرفی نیز از جمله عوامل مهمی است که غالبا توصیه می‌شود. عدم توجه به گروه های غذایی مصرفی در افراد دیابتی می‌تواند نتیجه منفی در پی داشته باشد. هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین تنوع غذایی با عوامل خطر جدید بیماری‌های قلبی و عروقی است.


این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره کاربرد اصلی طرح تحقیقاتی «بررسی ارتباط تنوع رژیم غذایی خانوار با امنیت غذایی ،عوامل خطر جدید بیماری قلبی عروقی و حوادث ناگوار عمده (MACE ) بیماری‌های قلبی-عروقی در بیماران دیابتی نوع 2» خاطرنشان کرد: «بررسی دقیق تر عوامل خطر قلبی و عروقی در افراد دچار دیابت نوع 2 با در نظر گرفتن عوامل خطر جدید چاقی شکمی» و «ایجاد نگرش جدید نسبت به تنوع غذایی خانوار در افراد دچار دیابت نوع 2 و لزوم توجه به گروه های غذایی مصرفی» از کاربردهای این طرح تحقیقاتی است.


محدودیت‌های شواهد و نتایج به دست آمده در طرح شما چه بوده است؟ به دلیل ماهیت مقطعی پژوهش، امکان ارائه رابطه علیتی میسر نبود.نحوه اندازه گیری تنوع غذایی خانوار در مطالعات گوناگون متفاوت است که ممکن است باعث سوگیری و تفاوت در نتایج مشاهده شده شود.بعلاوه، پژوهش حاضر تنها افراد دچار دیابت نوع 2 در شهر تهران را مورد بررسی قرار داده است که ممکن است باعث شود که نتایج قابل تعمیم برای سایر استان ها نباشد.


وی درباره خواسته‌های خود از مسئولان گفت: ارائه امکانات بیشتر برای انجام مداخلات تغذیه‌ای و همچنین تامین هزینه برای بررسی سایر نقاط کشور می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.


این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان گفت: این طرح پژوهشی ممکن است سبب بررسی دقیق تر نکات تغذیه‌ای قبل از ارائه به بیماران شود. همچنین توجه به گروه‌های غذایی مصرفی را به عنوان نکته مهم‌تری نسبت به افزایش تنوع غذایی مورد توجه قرار دهد.


به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم‌پزشکی تهران، دکتر لیلا آزادبخت، عضو هیات‌علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران است و در زمینه‌های تغذیه و نقش آن در پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر به ویژه دیابت نوع ۲ فعالیت می‌کند.


علاقمندان برای ارتباط با دکتر آزادبخت می‌توانند از طریق صندوق الکترونیکی به آدرس azadbakhtleila@gmail.com یا شماره تلفن 88955805 اقدام کنند.
کد طرح: ۵۶۷۷۸

  • کد خبر : 300892
کلمات کلیدی
سعید علیخانی
تهیه کننده:

سعید علیخانی