بررسی اثر ضدآفلاتوکسین( M1 ) پروبیوتیک لاکتوکوکوس لاکتیس در کشک
نشست خبری بررسی طرح تحقیقاتی «بررسی اثر ضدآفلاتوکسین( M1 ) پروبیوتیک لاکتوکوکوس لاکتیس در کشک تولیدی» در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر نبی شریعتیفر، مجری طرح تحقیقاتی «بررسی اثر ضدآفلاتوکسین( M1 ) پروبیوتیک لاکتوکوکوس لاکتیس در کشک تولیدی» گفت: این طرح تحقیقاتی در سال گذشته به پایان رسید و توانسته است به ارتقای سطح دانش و سلامت در حوزه ایمنی غذا کمک کند.
وی درباره اعضای تیم تحقیقاتی گفت: مریم جعفری، عضو گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در انجام این پژوهش همکاری کرد.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره پیام طرح تحقیقاتی خود گفت: گسترهای از مطالعات تحقیقاتی بر روی کاهش سم آفلاتوکسین M1 در فرآورده های لبنی انجام میشود. کشک، یکی از فرآورده های لبنی پرطرفدار در ایران است اما هیچ مطالعهای در رابطه با کاهش آفلاتوکسین M1 در آن انجام نشده بود. یافتهها بیانگر اثربخشی پروبیوتیک لاکتوکوکوس لاکتیس بر کاهش قابل قبول آفلاتوکسین M1 در کشک است. بنابراین لاکتوکوکوس لاکتیس میتواند یک کاندیدای بسیار کارامد جهت بهبود ایمنی و سلامت در صنایع تولید کشک باشد.
وی ادامه داد: اثرات بیولوژیکی حاد و مزمن کبدی آفلاتوکسین M1 بر انسان ها کاملا ثابت شده است و این سم جزو گروه 1 سرطانزایی هستند. منشا اصلی آن شیر و فرآورده های لبنی است و مطالعات مختلفی در زمینه کاهش آن انجام شده است که طی سالهای اخیر از گونههای مختلف پروبیوتیکها استفاده شده است. هدف این پژوهش، بررسی کاهش آفلاتوکسین M1 توسط پروبیوتیک لاکتوکوکوس لاکتیس در کشک است. نتایج مطالعه حاضر و مطالعات مرتبط نشان داده است که پروبیوتیک ها در کاهش سموم و افزایش ایمنی مواد غذایی موثر هستند.
شریعتیفر درباره تاثیر طرح مطالعاتی خود گفت: «تولید کشک پروبیوتیک» و «تاثیر لاکتوکوکوس لاکتیس بر کاهش میزان آفلاتوکسین M1 در کشک تولیدی» جزو آثار این طرح تحقیقاتی هستند.
این پژوهشگر درباره خواستههای خود از سیاستگذاران اظهار کرد: ارائه حمایتهای مالی و لجستیکی برای توسعه نمونههای اولیه صنعتی، کسب مجوزهای لازم از سازمانهای نظارتی (مانند سازمان غذا و دارو) برای تایید و استانداردسازی روش، و همچنین همکاری با صنایع غذایی برای پیادهسازی این تکنولوژی در خطوط تولید در دستور کار قرار گیرد. همچنین، حمایت از انتشار نتایج در سطح وسیعتر برای افزایش آگاهی عمومی و تخصصی ضروری است.
وی در پایان گفت: نتایج این طرح، پتانسیل بالایی برای ایجاد تغییرات مثبت در بعد سلامت و ایمنی مواد غذایی در آینده دارد. این روش میتواند به کاهش و حذف آفلاتوکسین و در نهایت افزایش سطح ایمنی مواد غذایی کمک کند که به نوبه خود بر سلامت جامعه اجتماعی، سیاسی، آموزشی و بهداشتی و دستورالعملهای سازمان غذا و دارو تاثیرگذار است.
به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر نبی شریعتیفر، عضو هیأتعلمی گروه بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران است.
علاقمندان برای ارتباط با دکتر شریعتیفر میتوانند از طریق صندوق الکترونیکی وی به نشانی nshariati@tums.ac.ir اقدام کنند.
کد طرح: 62346
ارسال به دوستان