برگزاری اولین جلسه کمیته دانشگاهی تغذیه بالینی معاونت درمان در کشور
نیاز به دستورالعمل مراقبت غذایی بیماران مبتلابه کووید 19، پوشش مراقبت تغذیهای بیماران اولویتدار بر اساس دستورالعملها و نیاز به تدوین رژیم غذایی و بستهها غذایی بیماران بستری در بخشهای کرونا از پیشنهادهای پیگیری در کمیته تغذیه بالینی بود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، اولین جلسه کمیته تغذیه بالینی کشور با حضور دکتر سید فرشاد علامه معاون درمان، دکتر منان حاجی محمودی معاون غذا و دارو، مهندس شهریار ارسیلو مدیر توسعه امور عمومی، دکتر علی گنجعلی خان مدیر درمان، دکتر مهرداد احمدی سرپرست مدیریت نظارت و اعتباربخشی سیمین رنجبران مدیر پرستاری، شیما هادوی مسئول تغذیه معاونت درمان و سایر اعضا دوشنبه ۳ اسفند ۹۹ در سالن حکیم دانشگاه برگزار شد.
دکتر علامه در خصوص تشکیل کمیته تغذیه بالینی گفت: با توجه به اهمیت تغذیه بالینی بهویژه در دوران شیوع ویروس کرونا کمیته دانشگاهی تغذیه بالینی تشکیل شد. بهتر است از توانمندیهای دانشکده تغذیه و رژیمشناسی استفاده کرد. نیاز است فرهنگسازی مراقبت تغذیه به شکل کامل انجام شود و هر چه در این مسیر پیشرفت کنیم به نفع بیماران است.
دکتر گنجعلی خان در خصوص فرآیند تشکیل کمیته گفت: در زمینه تغذیه بالینی چالشی در بیمارستانها وجود داشت. در بیمارستانها کمیته تغذیه بالینی وجود نداشت و در معاونت درمان مقرر شد، این کمیته تشکیل شود. دستورالع تشکیل کمیته دانشگاهی تغذیه بالینی روز گذشته از وزارت بهداشت ابلاغ شد و این اولین کمیته دانشگاهی تغذیه بالینی در کشور است.
وی افزود: تغذیه بالینی به علت اهمیت در رساندن خدمت بر بالین بیمار از خدمات غذایی مجزا است. اگر تلاش دوستان بر بالین بیماران نرسد، بیفایده است؛ بنابراین باهدف کمک به بهبود مراقبت غذایی بیماران این کمیته تشکیل شد، اعضا مشخصشده که در جلسات به تدوین دستورالعملها، اجرا و نظارت بر آنها بپردازند.
مدیر درمان دانشگاه اظهار داشت: تغذیه در درمان بیماری بسیار مهم دانست و بحث مراقبت تغذیهای مطرح است و صرف مشاور تغذیهای کارگشا نخواهد بود. بیماران به مراقبت تغذیهای نیاز دارند که به سرمنزل مقصود برسند. بیمار باید پیگیری شود و مشکلات غذایی برطرف شود. برای تحقق این هدف به تعامل بیشتر متخصصان بالینی و تغذیه نیاز است.
هادوی توضیحاتی را در خصوص وضع موجود، تعاریف و اهداف، سیاستهای تغذیهای بیماران، اهمیت نیاز به تغذیه بالینی، وجود سوءتغذیه در بیماران در بخشهای کووید ۱۹، فرآیند تغذیه در بخش مراقبتهای ویژه و بستری؛ افزایش مشاورههای تغذیه اولویتدار و مواردی که شامل ارائه خدمات غذایی میشود، بیان کرد.
دکتر حاجی محمودی بر قابلیت اجرایی، فرمولاسیون و بحث آشپزخانه بیمارستانها تأکید کرد.
مهندس ارسیلو گفت: از تشکیل این جلسه که یکی از موضوعات مهم و اساسی است و جای آن خالی بود تشکر میکنم. در زمینه تغذیه در معاونت توسعه دانشگاه بررسی صورت گرفت و همه عوامل مشکلات در این حوزه تقسیمبندی و تحلیل شد. سپس در این خصوص نرمافزار طراحی شد. در حال حاضر این زیرساخت بهگونهای است که قابلیت تغییر در منوها، آنالیز مواد غذایی، امکان اتصال به HIS و... وجود دارد. همچنین در این نرمافزار بهواسطه خلاقیت صورت گرفته برای هر غذا بر اساس مواد اولیه و روش پخت امکان ارائه ارزش غذایی وجود دارد که در مراقبت غذایی کمککننده خواهد بود.
دکتر سید علی دهقان معاون درمان بیمارستان امام خمینی (ره) گفت: تشکیل کمیته تغذیه مسئله مهمی است که تاکنون مغفول مانده است. جدا دیدن خدمات غذایی و تغذیه بالینی مشکلساز خواهد بود. لازم است در زمینه ارائه مراقبت غذایی به بیماران اولویتبندی صورت گیرد.
دکتر محمدرضا جعفری مشاور معاون درمان دانشگاه در خصوص همکاری دانشکده تغذیه با بیمارستان شریعتی توضیحاتی را بیان کرد.
در این جلسه در خصوص توزیع مناسب اعضای هیئتعلمی دانشکده تغذیه و رژیمشناسی در بین بیمارستانها و استفاده از تجربیات بیمارستان شریعتی و تشکیل کارگروهی برای تدوین دستورالعملهای مربوطه تأکید شد.
نیاز به دستورالعمل مراقبت غذایی بیماران مبتلابه کووید 19، پوشش مراقبت تغذیهای بیماران اولویتدار بر اساس دستورالعملها و نیاز به تدوین رژیم غذایی و بستهها غذایی بیماران بستری در بخشهای کرونا از پیشنهادهای پیگیری در این کمیته بود.
درج نظر