پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: تغییرات کووید و راههای پیشگیری از آن
دکتر حمید عمادی کوچک، متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیماری کووید را یکی از عوامل اصلی ابتلا به بیماریهای فصلی تنفسی عنوان کرد و افزود: این ویروس تغییرات بنیادی زیادی کرده که مهمترین راههای پیشگیری و انتشار آن رعایت بهداشت، استراحت کافی و مصرف تغذیه مناسب است. وی با بیان اینکه مرز مشخصی بین بیماریهای ویروسی و باکتریایی وجود ندارد، توصیه کرد: افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف، از همان روزهای اولیه مشاهده علائم بیماری، به پزشک مراجعه کنند و افراد دیگر صبر کنند اگر تا سه روز بیماری بهبود پیدا نکرد به پزشک مراجعه کنند.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: اهمیت واکسیناسیون آنفلوآنزا در کنترل بیماریهای تنفسی فصلی
دکتر حمید عمادی کوچک، متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره افزایش بیماریهای تنفسی در فصل سرد سال هشدار داد و افزود: عواملی مانند محیطهای بسته، ضعف سیستم ایمنی و بی توجهی به رعایت بهداشت فردی، باعث تشدید این بیماری می شود. وی همچنین بر ضرورت واکسیناسیون آنفلوآنزا و مراقبت ویژه از گروههای پرخطر مانند سالمندان و کودکان تاکید کرد.
هفته سلامت روان
تامز Q&A: افسردگی بعد از زایمان سفری سخت اما قابل عبور: توصیه های دکتر مریم رفیعی طرقبه روانپزشک بیمارستان جامع بانوان آرش
دکتر مریم رفیعی طرقبه روانپزشک بیمارستان جامع بانوان آرش درخصوص حالت های افسردگی بعد از زایمان توضیح داد و گفت: در صورت دیدن علائم حتما با پزشک مراجعه کنند. از تشخیص بیماری نترسید. با اطرافیانتان علائم تان را در میان بگذارید. حمایت های خانواده در این دوره بسیار با اهمیت است. در کارهای عملی باید به بیمار کمک کنید.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: پوکی استخوان تهدیدی خاموش برای استخوان ها
دکتر مژگان میرعبدالحق هزاوه فوق تخصص غدد و استادیار غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در این برنامه به بیماری پوکی استخوان یا استئوپروز پرداخت و بیان داشت: بیماری پوکی استخوان در مردان و زنان دیده می شود البته این بیماری در زنان در سنین بالا و بعد از یائسگی شایع تر است. افزایش سن یک علت اصلی پوکی استخوان محسوب می شود زیرا از سن سی سالگی به بعد میزان تخریب استخوان نصب به تراکم استخوان افزایش پیدا می کند. استفاده از منابع غذایی که دارای پروتئین و کلسیم هستند برای سلامت استخوان ها در طول زندگی لازم است. زیرا این 2 ماده سازنده استخوان ها هستند. همچنین ویتامین D برای جذب کلسیم در دستگاه گوارش ضروری است و تحرک بدنی و ورزش نیز برای سلامت استخوان ها مفید محسوب می شود. مصرف بی رویه برخی از داروها، سیگار، الکل و ژنتیک از مواردی هستند که افراد را مستعد ابتلا به بیماری پوکی استخوان می کنند.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: تظاهرات ویروس پاپیلومای انسانی از زگیل تناسلی تا سرطان گردن رحم
دکتر سید علی دهقان منشادی متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به علامت دار شدن درصد کمی از مبتلایان به ویروس پاپیلومای انسانی، تظاهر بیماری در آنها را به صورت زگیل تناسلی دانست و بر اهمیت پیشگیری از این بیماری با خودداری از تماس های جنسی ناایمن، استفاده از کاندوم و تزریق واکسن این بیماری تاکید کرد.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: آنفولانزا از علائم تا واکسن
دکتر مه فروز السادات مرعشی شوشتری، متخصص بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران در برنامه، علائم و راه های پیشگیری از آنفولانزا را بیان کرد. به گزارش سینا رسانه بیمارستان سینا، با شروع فصل پائیز، همه گیری بیماری آنفولانزا هم افزایش پیدا می کند. ویروس آنفولانزا معمولا از طریق قطرات تنفسی انتقال می یابد و برای پیشگیری استفاده از ماسک، شستن دست ها و واکسیناسیون توصیه می شود.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: آبله میمونی از علائم تا راه های پیشگیری
دکتر مه فروز سادات مرعشی، متخصص بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این برنامه، علائم و راه های پیشگیری از آبله میمونی را بیان کرد. ویروس آبله میمونی از 3 طریق انسان به انسان، حیوان آلوده به انسان و انتقال از محیط به انسان قابل انتقال است. دوره کمون ویروس آبله میمونی 3 تا 7 روز است و علائم آن شبیه به آنفولانزا است و بیمار دچار تب، بدن درد، سردرد و بعد از چند روز فرد بیمار دچار ضایعات پوستی خواهد شد امکان دارد علائم بیماری تا 2 هفته به طول انجامد و گفته می شود این بیماری تا زمانی که ضایعات پوستی به صورت کامل برطرف نشود پوست جدید پس از افتادن دلمه های ضایعات نمایان نگردیده است می تواند مسری باشد.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: شناخت و مقابله با بیماری آلزایمر
دکتر کیانا امانی متخصص بیماری های مغز و اعصاب و عضو هیئت علمی گروه نورولوژی مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: آلزایمر بیماری است که به تدریج سلولهای عصبی را از بین برده و خاطرات و هویت افراد را میرباید و به یکی از بزرگترین چالشهای سلامت در جهان تبدیل شده است. این بیماری که اغلب در افراد بالای ۶۵ سال دیده میشود، با علائمی مانند فراموشی، مشکلات گفتاری و تغییرات رفتاری همراه است.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: بهره گیری از IVF برای درمان ناباروری
دکتر فیروزه اکبری، متخصص زنان و زایمان و رئیس بخش IVF مجتمع بیمارستانی یاس دانشگاه علوم پزشکی تهران، ضمن معرفی IVF به عنوان روشی موثر برای درمان ناباروری ناشی از مشکلات لولههای رحمی، آندومتریوز، اختلالات تخمدانی، ناباروری مردانه و موارد ناشناخته، کاربردهای خاص این روش، مانند اهدای تخمک، رحم اجارهای و حفظ باروری در بیماران مبتلا به سرطان را بیان کرد.
تامز Q&A : از سرطان پستان و راه های شناسایی گروه های پرخطر، بیشتر بدانیم
دکتر صدف علیپور، جراح سرطان پستان دانشگاه علوم پزشکی تهران، به همراه دکتر مسیح بهار، متخصص ژنتیک پزشکی، در گفت و گوی تخصصی ابعاد مختلف بیماری سرطان پستان را بررسی کردند. دکتر مسیح بهار با تاکید بر اهمیت شناخت گروههای پرخطر، گفت: برای شناسایی این افراد، فرایند ریسکسنجی انجام میشود که شامل پرسش و پاسخهای دقیق برای جمعآوری اطلاعات جامع است.