گزارش تلویزیون اینترنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران

بررسی چالش ها و راهکارهای مدیریت بیماری دیابت؛ ارتقای سواد سلامت و آموزش خانواده‌ها کلید اصلی کنترل دیابت است

دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت در سومین نشست بررسی چالش ها و راهکارهای مدیریت بیماری دیابت ضمن تأکید بر لزوم تصمیم‌گیری‌های مؤثر برای کاهش بار بیماری دیابت در کشور، اظهار داشت: امیدوارم تصمیماتی گرفته شود که به نفع همه مردم، به‌ویژه بیماران دیابتی باشد و بتوانیم گام‌هایی عملی برای بهبود شرایط برداریم. هدف از برگزاری چنین نشست‌هایی این است که در مناسبت‌هایی مانند روز جهانی دیابت، فرصت بررسی گذشته، ارزیابی عملکردها و طراحی اقدامات مؤثر جدید را داشته باشیم.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، وزیر بهداشت گفت: اگر طبق آمار و پیش‌بینی‌ها نتوانیم به‌طور کامل از پس دیابت برآییم، باید دست‌کم تا اندازه‌ای مؤثر عمل کنیم. همان‌طور که گفته‌اند، همه آب دریا را نمی‌توان نوشید، اما باید به قدر تشنگی چشید. گام نخست، کاهش هزینه‌ها و عوارض بیماری است. نقطه شروع، آموزش و افزایش آگاهی مردم است تا خانواده‌ها در مسیر کنترل دیابت نقش‌آفرین شوند. دکتر ظفرقندی ادامه داد: یکی از برنامه‌های وزارت بهداشت، انتقال آموزش‌های سلامت به بسترهای دیجیتال و تلفن همراه خانواده‌هاست. ارتقای سواد سلامت عمومی و یادگیری خودمراقبتی از کلیدهای اصلی پیشگیری و کنترل دیابت در کشور به شمار می‌رود.

در ادامه این مراسم، دکتر سیدرضا رئیس‌کرمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، ضمن گرامی‌داشت هفته دیابت، خاطرنشان کرد: نام‌گذاری این ایام فرصتی است تا بیش از پیش به موضوع دیابت و سایر بیماری‌های غیرواگیر توجه کنیم. در دانشگاه علوم پزشکی تهران، اقدامات گسترده‌ای در حوزه‌های درمان، آموزش و پژوهش در حال انجام است.

وی افزود: پژوهشگاه غدد دانشگاه، به‌ویژه مرکز تحقیقات دیابت، سال‌هاست که در زمینه پژوهش‌های تخصصی فعالیت دارد و اکنون به‌طور ویژه در حوزه بیماری‌های غیرواگیر و ارتقای سواد سلامت جامعه نقش مؤثری ایفا می‌کند. دوره‌های آموزشی عمومی، تخصصی و فوق‌تخصصی نیز در این زمینه برگزار می‌شود.

رئیس دانشگاه تأکید کرد: با وجود تلاش‌های گسترده، هنوز در مقابله با گسترش دیابت عقب‌ماندگی‌هایی وجود دارد و لازم است در محورهای آموزش، افزایش آگاهی، خودمراقبتی، تشخیص زودرس و پیشگیری از عوارض بیماری اقدامات گسترده‌تری انجام شود.

مجید بابایی
تهیه کننده:

مجید بابایی