• تاریخ انتشار : 1400/11/20 - 07:30
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1152
  • زمان مطالعه : 13 دقیقه

بازدید وزیر بهداشت از نمایشگاه پژوهشکده فناوری‌ها و تجهیزات پیشرفته پزشکی

وزیر بهداشت: دانشگاه علوم پزشکی تهران، محصول محور، با مرجعیت علمی و الگویی برای دانشگاه‌های دیگر است

دکتر بهرام عین‌اللهی در چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب، ضمن گل‌باران محل فرود امام در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، بر مزار شهید عزت الملوک کاووسی حضور یافت و ادای احترام کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت روز سه شنبه 19 بهمن 1400 با حضور در  پژوهشکده فناوری‌ها و تجهیزات پیشرفته پزشکی و مرکز آموزش مهارت‌های پیشرفته بالینی ایران، ضمن بازدید از نمایشگاه دستاوردهای علمی و دستگاه‌های شبیه‌ساز بی‌حسی نخاعی سینا، شبیه‌ساز جراحی چشم، شبیه‌ساز جراحی رباتیک و ربات جراح سینا (جراح لاپاراسکوپی)، به مناسبت دهه فجر، دستگاه سی‌تی‌اسکن حیوانات کوچک را در این مرکز افتتاح کرد.
وی با اشاره به پیشرفت‌های پزشکی اخیر گفت: ربات جراح، سلول‌های بنیادی و تولید داروهای ضد سرطان همگی در سایه تلاش عزیزان انجام‌شده است و افتخار می‌کنیم که چنین عزیزانی در دانشگاه هستند. فعالیت‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌تواند الگویی برای سایر دانشگاه‌ها باشد. این در حالی است که متأسفانه مراکز تحقیقاتی ما متمرکز بر تولید مقاله هستند درحالی‌که تولید مقاله تنها وسیله است و نه هدف.
وزیر بهداشت، مرجعیت علمی را هدف اصلی کشور خواند و گفت: ما می‌توانیم مرجعیت علمی داشته باشیم و دانشگاه تهران می‌تواند این نقش را به عهده بگیرد و برای سایر دانشگاه‌ها الگو شود.
دکتر عین‌اللهی بابیان اینکه "باید از قالب‌های مصنوعی، اداری و بوروکراتیک خارج شویم" دکتر سرکار و مرکز رویان را نمونه‌هایی مناسب در این زمینه دانست و تصریح کرد: باید از سیستم‌های اداری سالاری به میدان سالاری برویم. قطعاً دانشگاه‌ها و وزارت بهداشت نمی‌توانند با قالب‌های قدیمی واداری به رشد و پیشرفت دست یابند و باید برای لمس مشکلات جامعه وارد میدان شوند. در این مدل، مراکز تحقیقاتی و پژوهشی نیز تبدیل به مرکز رفع نیازها می‌شوند. دانشگاه علوم پزشکی تهران، این افتخار را دارد که خدمت گذار مستضعفان بوده است.
وی ضمن قدردانی از دکتر قناعتی و همکارانی که برای ساخت مهدی کلینیک تلاش کرده‌اند، حضور در دانشگاه در ایام فرخنده دهه فجر را به فال نیک گرفت و گفت: قطعاً مهدی کلینیک، مصداق بارز باقیات و صالحات است و زحمتی که خیرین در این سال‌های پس از انقلاب و شرایط دشوار مملکت کشیده‌اند بسیار قابل‌تقدیر است.
وزیر بهداشت، همدلی و همکاری را نیاز امروز کشور خواند و افزود: متأسفانه دشمن در سال‌های اخیر در پی حاشیه‌سازی و تفرقه‌افکنی است و در این شرایط باید حواسمان باشد که حرکت روبه‌جلو داشته باشیم و از این مراحل به‌خوبی عبور کنیم.
دکتر عین‌اللهی، ضمن گرامیداشت یاد شهدای دفاع مقدس و شهدای سلامت گفت: اکنون صحنه فعالیت افراد تغییر کرده است. پیشرفت‌های علمی کشور اصلاً قابل‌مقایسه با اوایل انقلاب نیست و در این سال‌ها به توانمندی‌های عظیمی دست‌یافته‌ایم که این استقلال و پیشرفت‌ها به‌واسطه تفکر عالی حضرت امام حاصل‌شده است.
وی یکی از مهم‌ترین و برجسته‌ترین پیشرفت‌های کشور را مربوط به حوزه پزشکی دانست و تأکید کرد: قطعاً نقطه درخشان پیشرفت‌های ما مربوط به حوزه پزشکی است. اغلب به خاطر می‌آورید که برای کوچک‌ترین فعالیت‌های پزشکی، ناگزیر به اعزام بیمار به خارج از کشور بودیم و بسیاری از کارهای پیش‌پاافتاده در کشور انجام نمی‌شد اما اکنون در شرایطی هستیم که بسیاری از کشورهای منطقه، ایران را برای خدمات درمانی ترجیح می‌دهند.
وزیر بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران را نماد آموزش عالی و مهد علم و دانش کشور خواند و با اشاره به پیشینه و سابقه تاریخی این دانشگاه، از این سابقه به‌عنوان هویت علمی یادکرد و گفت: ابن‌سینا و رازی، تاریخ علم کشور هستند و تاریخ و قدمت، ایجاد هویت می‌کند. بدانید نخستین چیزی که دشمنان نشانه گرفته‌اند هویت ماست در حالی جمله "ما می‌توانیم" در تاریخ کشور ما به ثبت رسیده است و اکنون زمان آن رسیده که به دانشجویان، هویت را تدریس کنیم. افراد اگر به هویت خود واقف باشند، دیگر مهاجرت نمی‌کنند.
دکتر عین‌اللهی، سپس ادغام آموزش پزشکی در نظام ارائه خدمت را مدل و الگویی برجسته خواند و تشکیل وزارت بهداشت را موجب جهش علم پزشکی در کشور  دانست و افزود: بلاشک این سیستم در برجسته شدن دانش پزشکی و تأمین نیاز کشور مؤثر است. این مدل موجب شد که دانشجویان تربیت‌یافته در دانشگاه‌ها در داخل سیستم بکار گرفته شوند و ارائه خدمت دهند ازاین‌رو برای تربیت آن‌ها و بهبود سیستم آموزش تلاش می‌کنیم. حتی می‌توانیم دستاوردهای سیستم ادغام را به‌خوبی نشان دهیم و باید آن را قدر بدانیم.
دکتر عین‌اللهی، یکی از برنامه‌های وزارت بهداشت را طرح عدالت و تعالی نظام سلامت عنوان کرد و گفت: مسئله اصلی ما در مراکز دولتی، مسئله بهره‌وری است و متأسفانه در این زمینه دچار مشکل هستیم. اکنون وقت آن فرارسیده تا تلاش خود را برای افزایش بهره‌وری در دستگاه‌های دولتی داشته باشیم. همچنین وزارت خانه در سال‌های گذشته محدودیت‌هایی همچون سقف فعالیت برای همکاران ایجاد کرده است که این قوانین باید اصلاح شود.
وی پرونده الکترونیک و هوشمند سازی را از دیگر برنامه‌های وزارت بهداشت خواند و افزود: یکی از مشکلات ما، عدم ثبت اطلاعات در سیستم و نداشتن بانک اطلاعاتی است که باید رفع شود. همچنین اولین بیمارستان هوشمند کشور در مشهد راه‌اندازی شد که نمونه و الگوی خوبی برای سایر بیمارستان‌هاست.
وزیر بهداشت، بر ضرورت تبدیل تهدید به فرصت تأکید کرد و گفت: اگر تحریم‌ها نبود، بسیاری از کارهایی که امروز انجام دادیم، انجام نمی‌شد لذا علی‌رغم مشکلات، توانستیم پای خود را سفت کنیم و تولیداتمان را افزایش دهیم.
دکتر عین‌اللهی، حمایت از صنایع دارویی و تقویت آن را از اهم برنامه‌ها خواند و یادآور شد: این توان راداریم که نتنها نیاز دارویی کشور، بلکه نیاز دارویی منطقه را نیز پاسخگو باشیم و دانشگاه علوم پزشکی تهران کارهای بسیار خوبی در این زمینه انجام داده است. بیمه‌ها نیز باید کمک کنند تا فشار اقتصادی از دوش بیماران برداشته شود.
وزیر بهداشت، در پایان گفت: همه بدخواهان بدانند که آینده ما بسیار روشن است و نگران آینده نیستیم. فضای جدیدی که اکنون در دانشگاه علوم پزشکی تهران ایجادشده بسیار ارزشمند است و ما تلاش می‌کنیم که قدرت کشور را باکار و دستاورد نشان دهیم و نه با حرف. امیدوارم که وزارت بهداشت نیز شایستگی پشتیبانی از فعالیت‌های علمی را داشته باشد.

باید دین خود را به مفهوم نماد آموزش عالی ادا کنیم
دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه، در بازدید وزیر بهداشت از مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)، ضمن تقدیر از تلاش شبانه‌روزی همکاران گفت: مادامی‌که شهدایی همچون شهید سلیمانی در کشور داریم که زندگی خود را وقف اسلام و خدمت کرده‌اند، اگر در این پیچ بزرگ تاریخی، در انجام فعالیت‌ها کوتاهی کنیم، خداوند از ما نخواهد گذشت.
وی، تولید علم، تولید دانش و دانشگاه کارآفرین را از نسل‌های قدیم دانشگاه‌ها خواند و گفت: اکنون زمان آن رسیده که دانشگاه‌ها اجتماعی شوند و درهای دانشگاه به روی مردم گشوده شود.
رئیس دانشگاه، حرکت به سمت دانشگاه بدون دیوار را از برنامه‌های آتی عنوان کرد و یادآور شد: هدف اصلی ما در نظام سلامت، خدمت به مردم و افزایش طول عمر افراد بود که  ازلحاظ پیشرفت علمی به حد مناسبی رسیده‌ایم اما هنوز مسئله عدالت در سلامت محقق نشده است.
وی، قرار گرفتن دانشگاه علوم پزشکی تهران در جنوب شهر و خدمت‌رسانی به مردم مستضعف این منطقه را موجب افتخار دانست و تصریح کرد: دانشگاه وظیفه خود می‌داند که در همه زمینه‌ها به وزارت بهداشت کمک کنند چراکه این دانشگاه نماد آموزش عالی کشور است و باید دین خود را به این مفهوم ادا کند.

نقش‌آفرینی بزرگ مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در پاندمی کووید 19
دکتر سید علی دهقان منشادی رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) با قدردانی از مسئولان وزارت بهداشت و دانشگاه در انتخاب این مرکز برای میزبانی مراسم افزود: رویدادهای خجسته‌ای همچون پیروزی شکوهمند انقلاب و ورود امام خمینی (ره) به کشور در بهمن 1357، اولین واکسیناسیون کووید 19 در بهمن‌ماه 1399 و مراسم امروز ما برای معرفی دستاوردهای فناورانه دانشگاه و مجتمع، همه و همه مؤید این است که بهمن برای مردم ما، دانشگاه و مجتمع، ماه مبارک و خوش‌یمنی است.

وی در ادامه با پرداختن به تاریخ 80 ساله مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) یادآور شد: این بیمارستان با بیش از 1100 تخت فعال بستری، 25 مرکز تحقیقاتی، مرجع کشوری خدمات ویژه نوزادان و مادران پرخطر و بزرگ‌ترین مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری، باقابلیت انجام تمامی اعمال جراحی پیوند اعضا و دارای اولین مرکز اینترونشنال رادیولوژی است. همچنین مهدی کلینیک به‌عنوان بزرگ‌ترین پروژه بیمارستانی کشوری با پیشرفت 96 درصدی و 884 تخت، به زودی به چرخه خدمات مجتمع و نظام سلامت کشور افزوده خواهد شد. در این میان پروژه 540 تخت خوابی انستیتو کانسر بزرگ‌ترین قطب علمی سرطان کشور در ضلع جنوب شرقی مجتمع با کمک خیرین سلامت در حال پیشرفت و سه بونکر آن آماده بهره‌برداری است و ازاین‌جهت که مردم ما دیگر نیاز ندارند برای دریافت خدمات خاص به خارج از کشور سفر کنند، بسیار ارزشمند است. می‌توانم بگویم ما در حوزه درمان بیماری‌های سرطان در منطقه پیشرو هستیم.

دکتر دهقان در ادامه سخنانش، برنامه‌های توسعه مجموعه پارکینگ طبقاتی، همراه سراها و افتتاح فروشگاه زنجیره‌ای مجتمع را در افزایش رضایتمندی کارکنان و مراجعان این مرکز بسیار مؤثر خواند.

وی در بخشی از بیاناتش با اشاره به خدمات منحصربه‌فرد مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) از ابتدای پاندمی کرونا تاکنون افزود: این مرکز با بیش از صد هزار تریاژ و قریب به 20 هزار بیمار بستری کووید، رکورد 97 بستری کووید در یک روز (پیک دلتا)، خدمت‌رسانی به یک‌پنجم بیماران موکورمایکوزیس کشور و پیشگام شدن در واکسیناسیون ملی، نقش بزرگی در مدیریت بحران پاندمی کرونا ایفا کرده است.

تاکید بر ضرورت حمایت از تکمیل پروژه شریعتی 2
دکتر احمدرضا جمشیدی رئیس بیمارستان شریعتی به شرح مختصری از پیشینه این بیمارستان پرداخت و گفت: این بیمارستان فعالیتش را از سال 1353 با یک مرکز پزشکی هسته‌ای و 250 تخت بستری آغاز کرد و امروز با 610 تخت فعال، یک پژوهشگاه، دو پژوهشکده و 17 مرکز تحقیقاتی در حال ادامه خدمات سلامت به بیماران و در هفت رشته فوق تخصصی، قطب علمی کشور است.
وی با اشاره به روند پیشرفت پروژه بیمارستان چندمنظوره شریعتی 2 و اهمیت تأمین مالی ارزی و ریالی برای تکمیل آن افزود: با توجه به فرسودگی بیمارستان شریعتی و کمبود فضای آموزشی، پارکینگ و برخی محدودیت‌های رفاهی دیگر از سال 1394 تصمیم به توسعه بیمارستان در فضایی به وسعت 30 هکتار و ساختمانی با متراژ 125 هزار مترمربع واقع در منطقه 22 تهران، ساخت پروژه شریعتی 2 آغاز شد که تا این لحظه حدود 78 درصد پیشرفت داشته است. ساختمان و تاسیسات بیمارستان شریعتی 2 مطابق با استانداردهای جهانی و کاملا ضد زلزله ساخته‌شده تا در زمان بروز بحران احتمالی زلزله تهران از مدار خدمت خارج نشود و بتواند به فعالیتش ادامه دهد.

دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه جامعه محور
رئیس پژوهشکده فناوری‌ها و تجهیزات پزشکی دانشگاه با اشاره به مطالبات مقام معظم رهبری مدظله از جامعه علمی و دانشگاهی کشور و تاکید ایشان بر اقتصاد مقاومتی گفت: حقیقتا جز دانشگاه چه کسی می‌تواند متولی اقتصاد مقاومتی که رکن اصلی آن اقتصاد دانش‌بنیان است شود. تلاش برای توانمندسازی فارغ‌التحصیلان، ارتباط دانشگاه با صنعت و ایجاد اشتغال برای متخصصین از مهاجرت نخبگان می‌کاهد و پاسخگوی دغدغه‌های مقام معظم رهبری است. متولیان امر، شورای عالی انقلاب فرهنگی، بنیاد علمی نخبگان، وزارت علوم، وزارت بهداشت و ... باید به این مطالبات توجه و در راستای تحقق آن اقدام کنند. این رهنمودها و مطالبات به‌حق مقام معظم رهبری بایستی یکی از اهداف کلان آموزش عالی کشور شود.
وی در ادامه افزود: اگر بخواهیم در افقی 30 ساله به مرجعیت علمی جهان برسیم باید از امروز آغاز کنیم. باید تلاش کنیم در محافل علمی معتبر بین‌المللی حرفی برای گفتن داشته باشیم و منشا خیزش علم و فناوری در جهان شویم. با انتشار مقالات برجسته علمی در نشریات معتبر جهانی مثل نیچرز، ساینس و ...، با ارائه نظریات علمی جدید به جهان؛ بعلاوه باید از ظرفیت جذب دانشجویان بین‌المللی و توسعه صنعت گردشگری سلامت هم به‌خوبی استفاده کنیم.
دکتر سعید سرکار شرکت‌های دانش‌بنیان را حلقه ارتباطی دانشگاه و صنعت نامید و با معرفی دستاوردهای منحصربه‌فرد دانشگاه علوم پزشکی تهران در این حوزه تصریح کرد: من خوشحالم از این‌که امروز دانشجویان و فارغ‌التحصیلانی در این دانشگاه داریم که هم دانا و هم توانا پرورش‌یافته‌اند. در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی تهران به‌عنوان مصداق بارز یک دانشگاه جامعه‌محور با 32 شرکت دانش‌بنیان هم به تولید ثروت کمک می‌کند و هم در خدمت جامعه است. این در حالی است که با اشتغال‌زایی حدود یک هزار متخصص در این شرکت‌ها به کاهش مهاجرت مغزها نیز کمک کرده است. محصولات این شرکت‌ها که شامل دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی‌های تک هست به 22 کشور دنیا صادر می‌شود که یک افتخار ملی است.

شهر دانش شهید سلیمانی
دکتر محمود بیگلر مشاور رئیس دانشگاه در خصوص چالش‌ها و مراحل پیشرفت پروژه پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: شهر دانش شهید سلیمانی دانشگاه پروژه بزرگی در راستای تحقق اهداف مقام معظم رهبری مدظله، مجلس شورای اسلامی و دولت سیزدهم در حوزه سلامت کشور بوده که باهدف ایجاد محیطی پویا و هم‌افزایی بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان در حال برنامه‌ریزی و اجراست. با توجه به اقبال خوب شرکت‌های دانش‌بنیان برای فعالیت در این مجموعه و تسهیلات حقوقی و مالیاتی دیده‌شده در آن پس از راه‌اندازی منافع خوبی را برای کشور و نظام سلامت به همراه خواهد داشت.

ایران آماده خیزهای بزرگ در عرصه صادرات دارویی به جهان
دکتر سید حمید خویی رئیس مرکز رشد و فرآورده دارویی به قدمت 20 ساله این مرکز اشاره کرد و افزود: اولین محصولات بیوتکنولوژی دارویی مثل اینترفرون در این مرکز تولید شد. به‌طور انحصاری نیمی از کل داروهای ضد سرطان کشور در همین فضای محدود تولید می‌شود و شرکت‌های فناور این مرکز در این سال‌ها بیش از 70 نوع محصول ارزشمند را تولید و به عرصه خدمات سلامت ارائه کرده‌اند. داروهای ما امروزه سهم قابل‌توجهی در درمان بیماران سرطانی و MS دارد و غالب این فرآورده‌ها های تک هستند. درعین‌حال هنوز برای کمک به فناوران جوان جویای فرصت با محدودیت فضای فیزیکی مواجهیم. با توجه به ظرفیت‌های موجود، بستر مناسبی برای خیزهای بزرگ‌تری در حوزه صادرات دارویی هستیم که نیاز به حمایت‌های ریاست محترم جمهور، وزارت بهداشت، وزارت کشور و سایر ارگان‌های ذی‌ربط است.

خبرنگاران: نسیم قرائیان، نجمه باهو 

 

 

 

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS,ماه نمای دانشگاه ,بازدیدها
  • کد خبر : 208025

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *