بایستی بجد مسئلۀ فرزندآوری را مهم دانست و از پیری جمعیت ترسید. حالا خارجی ها را کار نداریم، دشمن، دشمن است. اما بعضی کج سلیقگی ها را متاسفانه آدم در داخل مشاهده می­کند

یک جایی خواندم- که می­گویند: «آقا! پیری جمعیت اشکالی ندارد!» چطور اشکالی ندارد؟ یکی از پرفایده ترین ثروت­های یک کشور، جمعیت جوان در یک کشور است.
بیانات مقام معظم رهبری / تیر ماه 1399

جمعیت جوان و سرمایه انسانی به عنوان یکی از مهم ترین ارکان موثر در توسعه هر کشور، از اهمیت خاصی برخوردار بوده و بستر خلاقیت و پویایی در ابعاد مختلف توسعه اقتصادی و اجتماعی آن کشور را فراهم می آورد.

کشور ما سال ها از جمعیت جوانی برخوردار بوده و لازم است این ثروت حیاتی، همچون گذشته حفظ و تقویت شود. اما متاسفانه در سال های اخیر، روند باروری در کشور شیب نزولی داشته است. در سال 1395 نرخ باروری کلی 2.1 بوده که در  سال 1398 به 1.74 رسیده و روند کاهشی آن در سال 1399 همچنان ادامه داشته است؛ در حالی که این میزان باید حداقل 2.1 باشد به عبارتی به طور متوسط در کشور، هر زوج باید 2 فرزند داشته باشد تا از سالخوردگی جمعیت و پیامدهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی آن جلوگیری شود.

لذا به منظور جبران کاهش نرخ رشد جمعیّت و نرخ باروری در سال‌های گذشته و با توجه به اهمیّت مقوله جمعیّت در حفظ اقتدار ملّی و با عنایت به پویندگی، بالندگی و جوانی جمعیت کنونی کشور به عنوان یک فرصت و امتیاز، «سیاست‌های کلی جمعیّت» در تاریخ 30 اردیبهشت 1393 از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد تا ارکان نظام و  همه دستگاه­های ذیربط را به برنامه‌ریزی‌های جامع در زمینه رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور متناسب با سیاست‌های جمعیّتی ملزم نماید.

طرح «جمعیت و تعالی خانواده» مرتبط با سیاست‌های کلی جمعیت نیز در مهرماه 1399 در صحن علنی مجلس به تصویب رسید که متعاقب آن، در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه های علوم پزشکی و وزارتخانه های مرتبط، «قرارگاه جوانی جمعیت» به منظور اجرایی‌سازی برنامه‌ها، انجام وظایف و اقدامات عملی در حوزه جوانی جمعیت شکل گرفت و آغاز به کار کرد. قرارگاه جوانی جمعیت، شروع یک حرکت تحول‌گرا و تعالی‌بخش در نظام سلامت و جمعیت پویا و سالم است که هدف آن، هماهنگی‌های بین دستگاهی برای اجرایی‌سازی قانون جوانی جمعیت و پایش و نظارت برنامه‌ها است.

با توجه به تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی تهران به ریاست جناب آقای دکتر رئیس کرمی رئیس دانشگاه، اطلاع رسانی در خصوص این مهم، در اختیار عموم مردم، دانشگاهیان  و سازمان­های همراه در اجرای قانون جوانی جمعیت قرار می گیرد.  

 

 

لیست اخبار صفحه :1
همایش کشوری حفظ حیات جنین به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران 

همایش کشوری حفظ حیات جنین به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران 

همایش کشوری «حفظ حیات جنین» با تأکید بر پیشگیری، آگاهی‌بخشی و هماهنگی میان‌بخشی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران سه شنبه 9 اردیبهشت 1404 در سالن آمفی تئاتر ستاد مرکزی برگزار شد. در حاشیه همایش کشوری «حفظ حیات جنین» که با حضور مسئولان وزارت بهداشت، اساتید دانشگاه، متخصصان و گروه‌های مردمی در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، صاحب‌نظران از لزوم تلاش هماهنگ برای پیشگیری از سقط‌های عمدی و ترویج فرهنگ حمایت از زندگی گفتند.

فرزند بیشتر زندگی شادتر و موفق‌تری را به همراه می‌آورد
جوانی جمعیت

فرزند بیشتر زندگی شادتر و موفق‌تری را به همراه می‌آورد

مهندس سید عبدالله میر اسماعیلی، کارشناس مسئول بهداشت حرفه‌ای مرکز بهداشت جنوب تهران، به چالش‌های کاهش جمعیت و پیری جمعیت در کشور اشاره کرد و بر اهمیت فرزندآوری تأکید کرد. وی گفت: حضور فرزند در خانواده نه تنها روابط اجتماعی درون خانواده را تقویت می‌کند، بلکه این روابط به جامعه نیز منتقل می‌شود. کاهش تعداد کودکان در خانواده‌ها سبب شده که مشاهده یک کودک کوچک در مکان‌های عمومی جلب توجه کند. مهندس میر اسماعیلی همچنین افزود: برخی تصور می‌کنند که داشتن فرزند کمتر به معنای زندگی بهتر است، اما در بسیاری از موارد، فرزند بیشتر زندگی شادتر و موفق‌تری را به همراه می‌آورد. فرزندان در کنار یکدیگر بهتر تربیت می‌شوند و تک ‌فرزندی مشکلات خاص خود را دارد. وی با اشاره به باورهای نادرست فرهنگی افزود: تعدادی از خانواده‌ ها فکر می‌کنند اگر وضعیت اقتصادی خوبی داشته باشند، باید فقط یک فرزند داشته باشند. اما موفقیت در تربیت فرزند به محیط و شرایط مناسب وابسته است، نه صرفاً تعداد فرزندان.

فرزندآوری سرمایه ‌ای ارزشمند برای گرمی خانواده و رشد فردی است
جوانی جمعیت

فرزندآوری سرمایه ‌ای ارزشمند برای گرمی خانواده و رشد فردی است

مهندس معصومه رئیسی، مهندس بهداشت محیط مرکز بهداشت جنوب تهران و سرپرست مرکز امام صادق (ع) دانشگاه علوم پزشکی تهران، با تأکید بر اهمیت فرزندآوری و نقش خانواده پرجمعیت در پرورش نسل سالم، گفت: من مادر چهار فرزند هستم و همواره به فرزندآوری علاقه‌ مند بوده‌ام و باور دارم که داشتن فرزندان بیشتر، خانواده را گرم ‌تر و صمیمی‌تر می‌کند.

پزشک خانواده، کلید عدالت در سلامت؛ آغاز اجرای ملی نظام ارجاع
نشست خبری هفته سلامت با شعار آغازی سلامت، آینده ای سرآمد

پزشک خانواده، کلید عدالت در سلامت؛ آغاز اجرای ملی نظام ارجاع

در اولین روز هفته سلامت نشست خبری با حضور رئیس، معاون بهداشت و مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران و خبرنگاران در سالن مدافعان سلامت ستاد مرکزی برگزار شد. در این نشست، دکتر سیدرضا رئیس‌کرمی با تبیین رویکردهای دانشگاه در ارتقای عدالت در سلامت، بر نقش نظام ارجاع، پزشکی خانواده و مشارکت اجتماعی به‌عنوان راهبردهای کلیدی برای تحقق آینده‌ای پایدار و سلامت‌محور تأکید کرد.

دوره آموزشی رشد و تکامل کودکان کمتر از  ۵ سال در معاونت بهداشت
توانمندسازی پزشکان حوزه بهداشت

دوره آموزشی رشد و تکامل کودکان کمتر از ۵ سال در معاونت بهداشت

در راستای توانمندسازی پزشکان حوزه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران به منظور بهبود کیفیت مراقبت‌های رشد و تکامل همه جانبه کودکان در برنامه تاک و همچنین پیشبرد اهداف برنامه حمایت از جوانی جمعیت، دوره آموزشی رشد و تکامل کودکان کمتر از ۵ سال، به همت مدیریت جوانی جمعیت و سلامت خانواده معاونت بهداشت برگزار شد.

مهدکودک، محور اصلی گفت‌وگوی قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی تهران
نشست قرارگاه جوانی جمعیت

مهدکودک، محور اصلی گفت‌وگوی قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی تهران

سی و پنجمین نشست جوانی جمعیت 24 فروردین 1404، در سالن مدافعان سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران، با حضور دکتر علیرضا اولیائی منش، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر نرجس توکلی کیا، سرپرست گروه مدیریت جوانی جمعیت و سلامت خانواده و سایر اعضای کارگروه برگزار شد.

 تأکید بر اجرای برنامه پزشک خانواده و ارتقای سلامت در سال جدید

تأکید بر اجرای برنامه پزشک خانواده و ارتقای سلامت در سال جدید

دکتر علیرضا اولیائی‌منش، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با تبریک سال نو به خانواده بزرگ دانشگاه، برای همه مردم آرزوی سالی پربار و سرشار از سلامتی کرد. وی اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع در شهرستان اسلامشهر، ترویج ازدواج، فرزندآوری و جوانی جمعیت و همچنین مقابله با تهدیدات اجتماعی سلامت شامل مشارکت در کمپین «نه به تصادف» را از اولویت‌های اصلی معاونت بهداشت در سال جدید دانست. دکتر اولیایی منش در پایان ابراز امیدواری کرد: شاخص‌های سلامت جسمی، روانی و معنوی در کشور بهبود یابد و سال موفقی برای مردم ایران رقم بخورد.

افزایش ظرفیت خدمات مادر و نوزاد؛ اولویت سال ۱۴۰۴ بیمارستان آرش

افزایش ظرفیت خدمات مادر و نوزاد؛ اولویت سال ۱۴۰۴ بیمارستان آرش

دکتر آمنه عبیری، رئیس بیمارستان جامع بانوان آرش، در تشریح برنامه‌های آتی بیمارستان گفت: «در سال جدید توسعه خدمات مرتبط با فرزندآوری از اولویت‌های ماست. در همین راستا، توسعه اورژانس، ارتقای بخش آی‌سی‌یو نوزادان و بهره‌برداری از بخش تصویربرداری زنان در دستور کار قرار دارد.» دکتر عبیری همچنین از برنامه‌ریزی برای گسترش بخش VIP بیمارستان با افزایش تعداد تخت‌ها خبر داد و اظهار امیدواری کرد: سال پیش رو، سال سرشار از موفقیت باشد.

پیام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران به مناسبت فرارسیدن روز جهانی بهداشت
گرامیداشت روز جهانی بهداشت

پیام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران به مناسبت فرارسیدن روز جهانی بهداشت

دکتر علیرضا اولیائی منش، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران گرامیداشت روز جهانی بهداشت را فرصتی ارزشمند برای بازنگری در اولویت‌ها، تقویت همکاری‌های بین‌بخشی و تجدید عهد با آرمان‌های سلامت‌محور عنوان و بر سیاست های ازدواج، فرزند آوری و جوانی جمعیت و نیز استقرار پزشکی خانواده و نظام ارجاع به عنوان هدف مهم و اولویت ویژه یاد کرد.

تأکید بر امنیت شبکه، شایسته‌سالاری و توسعه علمی
جلسه هیئت‌رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد

تأکید بر امنیت شبکه، شایسته‌سالاری و توسعه علمی

در آخرین نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال ۱۴۰۳، مسائل مختلفی از جمله فعالیت‌های دفتر امور بانوان، ارتقای امنیت شبکه دانشگاه و بررسی آیین‌نامه جدید دوره پسا‌دکترا مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. همچنین، با توجه به سنت هرساله بازدیدهای نوروزی از بیمارستان‌ها، بر اهمیت قدردانی از همکاران فعال در این ایام تأکید شد.