بایستی بجد مسئلۀ فرزندآوری را مهم دانست و از پیری جمعیت ترسید. حالا خارجی ها را کار نداریم، دشمن، دشمن است. اما بعضی کج سلیقگی ها را متاسفانه آدم در داخل مشاهده می­کند – یک جایی خواندم- که می­گویند: «آقا! پیری جمعیت اشکالی ندارد!» چطور اشکالی ندارد؟ یکی از پرفایده ترین ثروت­های یک کشور، جمعیت جوان در یک کشور است.

بیانات مقام معظم رهبری / تیر ماه 1399

جمعیت جوان و سرمایه انسانی به عنوان یکی از مهم ترین ارکان موثر در توسعه هر کشور، از اهمیت خاصی برخوردار بوده و بستر خلاقیت و پویایی در ابعاد مختلف توسعه اقتصادی و اجتماعی آن کشور را فراهم می آورد.

کشور ما سال ها از جمعیت جوانی برخوردار بوده و لازم است این ثروت حیاتی، همچون گذشته حفظ و تقویت شود. اما متاسفانه در سال های اخیر، روند باروری در کشور شیب نزولی داشته است. در سال 1395 نرخ باروری کلی 2.1 بوده که در  سال 1398 به 1.74 رسیده و روند کاهشی آن در سال 1399 همچنان ادامه داشته است؛ در حالی که این میزان باید حداقل 2.1 باشد به عبارتی به طور متوسط در کشور، هر زوج باید 2 فرزند داشته باشد تا از سالخوردگی جمعیت و پیامدهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی آن جلوگیری شود.

لذا به منظور جبران کاهش نرخ رشد جمعیّت و نرخ باروری در سال‌های گذشته و با توجه به اهمیّت مقوله جمعیّت در حفظ اقتدار ملّی و با عنایت به پویندگی، بالندگی و جوانی جمعیت کنونی کشور به عنوان یک فرصت و امتیاز، «سیاست‌های کلی جمعیّت» در تاریخ 30 اردیبهشت 1393 از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد تا ارکان نظام و  همه دستگاه­های ذیربط را به برنامه‌ریزی‌های جامع در زمینه رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور متناسب با سیاست‌های جمعیّتی ملزم نماید.

طرح «جمعیت و تعالی خانواده» مرتبط با سیاست‌های کلی جمعیت نیز در مهرماه 1399 در صحن علنی مجلس به تصویب رسید که متعاقب آن، در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه های علوم پزشکی و وزارتخانه های مرتبط، «قرارگاه جوانی جمعیت» به منظور اجرایی‌سازی برنامه‌ها، انجام وظایف و اقدامات عملی در حوزه جوانی جمعیت شکل گرفت و آغاز به کار کرد. قرارگاه جوانی جمعیت، شروع یک حرکت تحول‌گرا و تعالی‌بخش در نظام سلامت و جمعیت پویا و سالم است که هدف آن، هماهنگی‌های بین دستگاهی برای اجرایی‌سازی قانون جوانی جمعیت و پایش و نظارت برنامه‌ها است.

با توجه به تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی تهران به ریاست جناب آقای دکتر قناعتی رئیس دانشگاه، اطلاع رسانی در خصوص این مهم، در اختیار عموم مردم، دانشگاهیان  و سازمان­های همراه در اجرای قانون جوانی جمعیت قرار می گیرد.  

 

 

  • تاریخ انتشار : 1403/09/25 - 11:55
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 144
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برگزاری سی‌امین نشست قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی تهران با محوریت هماهنگی‌های بین‌بخشی

دکترعلیرضا اولیائی منش،درسی‌امین نشست قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی تهران بر اهمیت هماهنگی‌های بین‌بخشی برای دستیابی به اهداف تعیین‌شده تأکید و و در آن تازه‌ترین دستاوردها و چالش‌های این حوزه بررسی شد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر علیرضا اولیائی منش در  نشست شنبه 24 آذر وی همچنین افزود:  گزارش‌ها باید مبنای ارزیابی‌های مستمر قرار گیرند تا فرآیندهای اجرایی به درستی پیش بروند و اقدامات لازم در زمان مناسب انجام شوند.

در ادامه جلسه، گزارشی از روند برگزاری دوره‌های آموزشی مرتبط با قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ارائه شد.

در بخش دیگری از جلسه، معاونت غذا و دارو گزارشی از مکاتبات خود با وزارت بهداشت، استانداری و سازمان غذا و دارو برای رفع ابهامات ماده 25 قانون حمایت از خانواده ارائه کرد. این اقدامات با هدف بهبود عملکرد سامانه رهگیری دارو و ارتقای هماهنگی‌های بین‌بخشی انجام شده است.

همچنین، در راستای بهبود وضعیت منابع انسانی و اعتبارات مالی، معاونت توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه از پیگیری‌های لازم برای تخصیص کارانه پلکانی کارکنان خبر داد. این بخش از جلسه به ارائه مستندات مرتبط با این موضوع پرداخت و اعلام شد که تلاش‌هایی برای افزایش اعتبارات در جریان است.

موضوع تولید محتوای آموزشی نیز مورد بحث قرار گرفت. معاونت غذا و دارو مسئولیت این حوزه را برعهده گرفته و بر ضرورت استفاده از منابع داخلی و ارائه پیشنهادات عملیاتی برای افزایش کیفیت محتوای آموزشی تأکید شد. همچنین در این جلسه، مقابله با تبلیغات و توزیع داروهای غیرمجاز سقط جنین یکی از مسائل مهم مطرح شد. گزارشی از اقدامات انجام‌شده در این زمینه، از جمله فیلتر سایت‌های متخلف، به استانداری و پلیس فتا ارائه شد و بر پیگیری‌های مداوم در این حوزه تأکید شد.

در راستای حمایت از پژوهش‌های مرتبط با جوانی جمعیت، گرنت‌های بدون سقف برای طرح‌های پژوهشی در نظر گرفته شده است. پژوهشگران و اساتید دعوت شدند تا طرح‌های خود را برای دریافت حمایت‌های مالی به معاونت پژوهشی ارسال کنند.

پیشرفت‌های صورت‌گرفته در زمینه مهدکودک‌ها و تجهیزات بیمارستانی نیز بررسی شد. اعلام شد که تجهیزات مورد نیاز تأمین شده و نیروی انسانی موردنیاز نیز به حد مطلوب رسیده است. همچنین بر لزوم بازسازی و توسعه زیرساخت‌های فیزیکی تأکید شد تا بتوان در آینده نزدیک به اهداف تعیین‌شده دست یافت.

در ادامه، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی تهران گزارشی از فعالیت‌های خود در زمینه واسطه‌گری ازدواج و ترویج جوانی جمعیت ارائه کرد. طبق اعلام، از سال 1395 تاکنون بیش از 50 وصلت موفق انجام شده است. این نهاد همچنین برنامه‌های آموزشی و مشاوره‌ای متعددی برای دانشجویان، اساتید و کارکنان برگزار کرده و پیشنهاد داده امکانات رفاهی ویژه‌ای برای دانشجویان متأهل فراهم شود.

دکتر اولیائی منش، در پایان جلسه با تقدیر از تلاش‌های انجام‌شده، گفت: «همکاری‌های بین‌بخشی و برنامه‌ریزی جامع و هم‌افزا از عوامل کلیدی برای دستیابی به اهداف قرارگاه جوانی جمعیت است. امیدواریم با استمرار این تلاش‌ها، گام‌های مؤثری در این مسیر برداشته شود.» وی همچنین افزود: «همه ما باید تلاش کنیم تا اهداف قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را با جدیت دنبال کرده و در راستای تحقق آن‌ها هم‌صدا و هم‌گام حرکت کنیم. این یک مسئولیت مشترک است که نتیجه آن تأثیرات مثبت بلندمدتی برای جامعه خواهد داشت.» جلسه با ابراز امیدواری برای تحقق اهداف تعیین‌شده و قدردانی از مشارکت‌های صورت‌گرفته به پایان رسید.

 

  • گروه خبری : جوانی جمعیت
  • کد خبر : 286555
مریم اذانی
تهیه کننده:

مریم اذانی

تصاویر