بایستی بجد مسئلۀ فرزندآوری را مهم دانست و از پیری جمعیت ترسید. حالا خارجی ها را کار نداریم، دشمن، دشمن است. اما بعضی کج سلیقگی ها را متاسفانه آدم در داخل مشاهده می­کند – یک جایی خواندم- که می­گویند: «آقا! پیری جمعیت اشکالی ندارد!» چطور اشکالی ندارد؟ یکی از پرفایده ترین ثروت­های یک کشور، جمعیت جوان در یک کشور است.

بیانات مقام معظم رهبری / تیر ماه 1399

جمعیت جوان و سرمایه انسانی به عنوان یکی از مهم ترین ارکان موثر در توسعه هر کشور، از اهمیت خاصی برخوردار بوده و بستر خلاقیت و پویایی در ابعاد مختلف توسعه اقتصادی و اجتماعی آن کشور را فراهم می آورد.

کشور ما سال ها از جمعیت جوانی برخوردار بوده و لازم است این ثروت حیاتی، همچون گذشته حفظ و تقویت شود. اما متاسفانه در سال های اخیر، روند باروری در کشور شیب نزولی داشته است. در سال 1395 نرخ باروری کلی 2.1 بوده که در  سال 1398 به 1.74 رسیده و روند کاهشی آن در سال 1399 همچنان ادامه داشته است؛ در حالی که این میزان باید حداقل 2.1 باشد به عبارتی به طور متوسط در کشور، هر زوج باید 2 فرزند داشته باشد تا از سالخوردگی جمعیت و پیامدهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی آن جلوگیری شود.

لذا به منظور جبران کاهش نرخ رشد جمعیّت و نرخ باروری در سال‌های گذشته و با توجه به اهمیّت مقوله جمعیّت در حفظ اقتدار ملّی و با عنایت به پویندگی، بالندگی و جوانی جمعیت کنونی کشور به عنوان یک فرصت و امتیاز، «سیاست‌های کلی جمعیّت» در تاریخ 30 اردیبهشت 1393 از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد تا ارکان نظام و  همه دستگاه­های ذیربط را به برنامه‌ریزی‌های جامع در زمینه رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور متناسب با سیاست‌های جمعیّتی ملزم نماید.

طرح «جمعیت و تعالی خانواده» مرتبط با سیاست‌های کلی جمعیت نیز در مهرماه 1399 در صحن علنی مجلس به تصویب رسید که متعاقب آن، در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه های علوم پزشکی و وزارتخانه های مرتبط، «قرارگاه جوانی جمعیت» به منظور اجرایی‌سازی برنامه‌ها، انجام وظایف و اقدامات عملی در حوزه جوانی جمعیت شکل گرفت و آغاز به کار کرد. قرارگاه جوانی جمعیت، شروع یک حرکت تحول‌گرا و تعالی‌بخش در نظام سلامت و جمعیت پویا و سالم است که هدف آن، هماهنگی‌های بین دستگاهی برای اجرایی‌سازی قانون جوانی جمعیت و پایش و نظارت برنامه‌ها است.

با توجه به تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی تهران به ریاست جناب آقای دکتر قناعتی رئیس دانشگاه، اطلاع رسانی در خصوص این مهم، در اختیار عموم مردم، دانشگاهیان  و سازمان­های همراه در اجرای قانون جوانی جمعیت قرار می گیرد.  

 

 

  • تاریخ انتشار : 1402/09/20 - 13:39
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 760
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران

دکتر قناعتی: در آسیب‌های اجتماعی، به جای درمان علامت‌ها باید علت‌ها را شناسایی و پیشگیری کنیم

در نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران، گزارش عملکرد ۲ ساله معاونت بهداشت از سال ۱۴۰۰ تا پایان شهریور ۱۴۰۲ ارایه و مدل انتخاب معاونان بیمارستان‌ها و دانشکده‌ها و روسای بخش‌ها و مدیران بیمارستان‌ها بررسی شد.

نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، در نشست ۱۹ آذر ۱۴۰۲، دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران،  با تاکید بر حفظ احترام کادر درمان  گفت: همکاران نظام سلامت زحمات بسیاری متقبل می‌شوند و درصورت بروز خطا باید متناسب تخلف آنان برخورد شود.  
دکتر قناعتی ارتباطات بین‌الملل را جزو ماهیت دانشگاه دانست و گفت: دانشگاه برای توسعه فعالیت‌های علمی نیاز به تعاملات بین‌المللی دارد و ضمن حفظ امنیت داده‌ها باید این تعاملات حفظ و توسعه یابد.  
رئیس دانشگاه، با قدردانی از عملکرد حوزه بهداشت در ارائه خدمات گسترده در  پیشگیری از بیماری‌ها افزود: بهداشت اولویت اصلی دانشگاه است و سرمایه‌گذاری در زمینه پیشگیری بسیار موثرتر از سرمایه‌گذاری در درمان است.
اجرای پایلوت چهاردانگه به خوبی جواب داد و ان شاءالله برای حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر دیگر سیستم سلامت خانواده و نظام ارجاع در اسلامشهر و جنوب تهران در مرحله بعدی عملیاتی خواهد شد. یافته‌های طرح غربالگری فشار خون و دیابت امیدبخش است و امیدواریم از مرگ و میر بیش از ۳۰۰ هزار نفر در سال به علت بیماری‌های غیر واگیر با همین طرح‌های پیشگیرانه ساده جلوگیری شود با اقدامات بسیار کم هزینه میتوان حداقل مرگ و میر ۵۰۰ هزار نفر در سال را کاهش داد در زمینه آسیب‌های اجتماعی، به جای درمان علامت‌ها باید علت‌ها را شناسایی و درمان کنیم و با بهترین و اثرگذارترین روش‌ها عمل کنیم. به این منظور قرارگاهی به دستور رئیس جمهور محترم تشکیل و دکتر علی رضا زاکانی شهردار تهران مسئول این امر شده است و از دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز دکتر اکبری ساری و دکتر تکیان از گروه حکمرانی سلامت دانشکده بهداشت  در حوزه مطالعاتی و دکتر اولیایی منش در حوزه اجرایی با این قرارگاه همکاری دارند.  
دکتر قناعتی با اشاره به حمایت دانشگاه در تکمیل کمک‌های خیرین گفت: هر واحدی که بتواند کمک‌های خیرین را جذب کند دانشگاه نیز درصدی از محل درآمدهای خود به آن واحد به عنوان تشویق جذب کمک‌های خیرین اختصاص خواهد داد.
رئیس دانشگاه با اشاره به الگوی انتخاب مدیران گفت: نباید این مدل به‌گونه‌ای باشد که قدرت مسئول واحدهای زیرمجموعه تضعیف و مجموعه دچار انشقاق شود.

 

ارایه خدمات گسترده بهداشتی به جمعیت تحت پوشش دانشگاه
در ادامه نشست دکتر علیرضا اولیایی منش معاون بهداشت دانشگاه، عملکرد دوساله معاونت بهداشت را تشریح کرد و گفت: 302 واحد ارایه کننده خدمات بهداشتی، به حدود 3 میلیون 200 هزار جمعیت تحت پوشش دانشگاه، حدود 15 تا 20 میلیون خدمت درسال  ارایه می دهند.
دکتر اولیایی منش با بیان اینکه 7 هدف کلی، 184 برنامه و 497 فعالیت در حوزه بهداشت پیگیری می شود افزود: این برنامه ها و فعالیت ها در حوزه سلامت جمعیت و خانواده، سلامت جوانان و نوجوانان و مدارس، سلامت محیط و کار، مدیریت بیماری های واگیر و غیرواگیر، سلامت روان و آموزش و ارتقا سلامت و... پیگیری می شود.
معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به عملکرد قرارگاه جوانی جمعیت گفت: در بررسی های انجام شده دانشگاه علوم پزشکی تهران تنها دستگاهی است که 100 درصد تکالیف حوزه جوانی جمعیت را به انجام رسانده است.  
دکتر اولیایی منش از جذب بیش از 100 میلیارد تومان کمک خیرین به حوزه بهداشت خبر داد و گفت:سالانه بیش از 1 میلیون و 200 هزار مراقبت در حوزه بیماری های واگیر صورت می گیرد و پوشش واکسیناسیون به 100 درصد رسیده است.
معاون بهداشت دانشگاه حیوان گزیدگی و پدیکولوز را دو بیماری شایع منتقل از حیوان به انسان دانست و گفت: لازم است جامعه را نسبت به زیان های نگهداری از حیوانات خانگی آگاه کنیم.
دکتر اولیایی منش با اشاره به تلاش حوزه بهداشت در بیماریابی انواع بیماری های واگیر از جمله مالاریا و ایدز گفت: بیماری ایدز اگر تحت درمان باشد قابل کنترل است و به فرد دیگری منتقل نمی شود اما هنوز ترس از پیگیری و درمان این بیماری وجود دارد. درحال حاضر در 4 مرکز بیماری های رفتاری، داروهای گران قیمت ایدز به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار می گیرد.  
معاون بهداشت، یکی از فعالیت های مهم حوزه بهداشت را در عرصه بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای بیان کرد و گفت: نظارت و کنترل آب آشامیدنی، آبیاری زمین های کشاورزی با آب های نامتعارف و کنترل و مبارزه با استعمال دخانیات از جمله فعالیت های این حوزه است.
بررسی فرایند انتصاب مدیران
در ادامه نشست دکتر سید فرشاد علامه معاون آموزشی دانشگاه، فرایند انتصاب معاونان دانشکده ها و بیمارستان ها و مدیران بیمارستان ها و روابط عمومی را تشریح کرد و اعضای جلسه به صورت الکترونیک به آن رای دادند.
 پیش از دستور
حجت الاسلام و المسلمین میرمجید سید قریشی مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه، با گرامیداشت ایام دهه فاطمیه، روایتی از حضرت زهرا (س) با این مضمون «هرکس بندگی خدا را خالصانه به جای آورد خداوند هم بهترین مصلحت ها را بر او نازل می کند.»  بیان و به مواردی که موجب اخلاص و ناخالصی در اعمال انسان می شود اشاره کرد.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,جلسات و نشست ها,جوانی جمعیت
  • کد خبر : 253487
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

تصاویر

نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهراننشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران