مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر امیرهمایون جعفری: برای پویایی فناوری دانشگاه، حس نیازمندی و همکاری مشترک برای اعتلای خدمات رسانی به نظام سلامت ضروری است
مدیرگروه فیزیک و مهندسی پزشکی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در بخش اول گفت وگو با مستندسازان فرصت های سرآمدی در آموزش و پژوهش دانشگاه گفت: از آنجائی که رشته فیزیک و مهندسی پزشکی قطب علمی و جزو علوم بین رشته ای محسوب می شود وظیفه این رشته انتقال تکنولوژی و پیشرفت های فناوری است. اهمیت این تکنولوژی در زندگی روزمره نیز مشهود است. دانشگاه از تولیدکنندگان برتر تجهیزات پزشکی در منطقه محسوب می شود و از جایگاه ویژه ای در بخش فناوری ها و تولید محصولات نه تنها در منطقه بلکه بعضی از محصولات ما در سطح جهان درحال رقابت هستندو این از امتیازات بزرگی است که حاصل شده است. نکته قابل توجه در تولید تجهیزات پزشکی، براساس نیازمندی های کشور و جامعه پزشکی در بخش درمانی، طراحی و ساخت ربات جراح در دانشگاه است. ربات جراح ایرانی (سینا) در بعضی موارد از توانمندی بیشتری در مقایسه با مشابه خارجی خود برخوردار است و در عرصه جهانی قابل رقابت با نمونه های خارجی است.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر روجا رحیمی: فرآوری و صدور فراورده های گیاهان دارویی از افتخارات دانشکده طب سنتی در کشور است
مدیر گروه داروسازی سنتی دانشکده طب ایرانی در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش» دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: داروسازی سنتی به عنوان یک دانش بین رشته ای است که هدف از این رشته شناسایی فرمولاسیون جدیدی از آنچه در طب ایرانی مورد استفاده قرار می گیرد با رعایت اصول و ضوابط حاکم بر داروسازی نوین است. دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه آموزش و پژوهش گیاهان دارویی و ترکیبات طبیعی در کشور پیشتاز بوده و در سطح بین المللی نیز علاوه بر آموزش پژوهش های مشترکی با محققان بین المللی انجام داده و نتایج آن در مجله های معتبر به چاپ رسیده و همچنین در زمینه فناوری نیز دستاوردهایی داشته است. توانمندسازی دانش آموختگان دانشکده در زمینه فرآوری مواد اولیه خام به صورت عصاره های خام استاندارد شده یا به صورت فرآوردههای طبیعی و سنتی استانداردشده باعث شده که صادرات ارزش افزوده چند برابری برای کشور داشته باشد.
مستند «سلامت روان در دوران کرونا»
تاب آوری در بحران کرونا: هوشیاری در تاب آوری بحران، استرس را در فرد کاهش می دهد
دکتر سعیده مصطفوی روانشناس بالینی مرکز بهداشت جنوب تهران در بخش دوم موضوع تابآوری در بحران کرونا گفت: افراد با خودآگاهی در بحران کرونا میتوانند از شرایط استرس در بحران کرونا آگاه شوند و بر احساس رنج، نگرانی و افسردگی خود فائق آیند. هوشیاری در تابآوری دوران کرونا به این معنا است که شرایط را از دید بالاتری نگاه کنیم یعنی بدانیم کرونا چه هست، چه اطلاعاتی از این بیماری داریم و این که از راههای پیشگیری اطلاعاتی داشته باشیم. آنچه یک فرد را از دیگران را متفاوت میکند ویژگیهای شخصیتی او است و نقش ذهن در تابآوری افراد بسیار مهم است. در دوران کرونا افرادی را دیدیم که به کرونا نباختند بلکه به روحیه و تصویر ذهنی خود از این بیماری باختند.
نماهنگ تخریبچی برگرد (طرح شهید حاج قاسم سلیمانی)
معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی نماآهنگی را با عنوان تخریچی برگرد با صدای صادق آهنگران تهیه و منتشر کرد و فعالیت های حوزه بهداشت در طرح شهید سلیمانی را به نمایش درآورد. اگر دیروز در جنگ سخت تخریبچیهایی بودند که با گذشتن از میدان نفس و میدان نبرد با دشمن با نثار خون خویش معبر را برای پیروزی اسلام باز می کردند، امروز نیز همه باید برای حفظ سلامت هموطنان، تخریبچیهای چرخه انتقال ویروس کرونا باشیم.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر شکوفه نیک فر: ارزیابی اقتصاد دارویی ابزاری مهم در عرصه مدیریت تولیدات دارو و ارتقای نظام مراقبت از سلامت به شمار می رود
دکتر شکوفه نیکفر، استاد اقتصاد مدیریت داروی دانشکده داروسازی در گفتوگو با مستندسازان مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش» دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: حوزه علمی اقتصاد و دارو از حوزه های جدید دانش است که به سیستم دانش های ترکیبی اضافه شده و در کشورهایی که سلامت افراد دارای اهمیت است از این علم استفاده می شود و کشور ایران نیز در استفاده از این علم در منطقه خاورمیانه پیشتاز بوده و دارو جایگاه ویژه ای دارد. در این علم به افراد علاوه بر سلامت و ارزش انسانی به عنوان سرمایه اقتصادی نگاه میشود.
مستند «سلامت روان در دوران کرونا»
تابآوری در بحران کرونا: اولین گام در شرایط بحران تحلیل منطقی از موقعیت است
دکتر سعیده مصطفوی روانشناس بالینی مرکز بهداشت جنوب تهران در بخش اول موضوع تابآوری در بحران کرونا گفت: تابآوری به معنای طاقت آوردن و از سختیها و رنجها گذشتن است، اینکه نهتنها آن را پشت سر بگذاریم بلکه بتوانیم به مرحله قبل از بحران بازگردیم. در شرایط بحران کرونا برخی افراد به دلیل ضعف در سازه های شخصیتی و عدم انعطاف پذیری، دچار اختلالات روحی و روانی از قبیل اضطراب، افسردگی و وسواس شده و عملکرد روزمره شان مختل می شود. تابآوری از تهدیدها فرصت ساختن و بهنوعی داستان رشد و پیشرفت محسوب میشود. افراد تاب آور دارای ویژگیهای هستند ازجمله، طرز فکر مثبتی دارند، به حل مسئله میپردازند، هیجانهای خود را مدیریت میکنند، روحیه تلاش و مبارزه دارند و بر اوضاع پیرامون خود کنترل دارند.
کلینیک مراقبتهای دارو درمانی خدمت ارزنده دیگری از مجموعه داروخانه های دانشگاه
کلینیک مراقبتهای دارو درمانی داروخانه 13 آبان، واحدی علمی،خدماتی با رویکردی اجرایی در پیشگیری، درمان و حوزه سلامت(بخش اول)
کلینیک مراقبت های دارودرمانی مجموعه داروخانه های دانشگاه علوم پزشکی تهران (13آبان)، پلی میان دانش و اجرا در ارتقا سلامت همگانی در کشور است.
مستند «مسئولیتپذیری اجتماعی»
محسن آقاجانی: در بحث مشارکتهای مردمی اعطای نقش و مسئولیت به افراد بسیار حائز اهمیت است
دبیر «خانه مشارکتهای مردمی منطقه 17 تهران» در گفتوگو با مستندسازان «مسئولیت پذیری اجتماعی» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با اعتماد به مردم و ایجاد زمینه مساعد برای مشارکتهای مردمی فرهنگ داوطلبی نمود پیدا می کند. درحوزه فعالیتهای داوطلبانه ایستا نبودن و مسئولیت پذیری بسیار مهم و نقشآفرین است. مشارکت در کارهای داوطلبانه تاثیرات معنوی و آرامش روحی روانی به وجود می آورد. خانواده موفق خانوادهای است که افراد آن مسئولیتپذیر باشند. برای شکوفایی افراد جامعه بهترین گزینه اعطای نقش و مسئولیت برای کارهای داوطلبانه است. استفاده از استعداد و ظرفیتهای افراد باعث ایجاد تعلق خاطر و رشد وشکوفایی افراد دراجتماع می شود. حضور داوطلبانه در بسیاری از عرصهها باید همراه با آموزش باشد تا بتوانیم امدادرسانی را به درستی انجام بدهیم. رفتارهای نوع دوستانه و همدلی و همراهی افرد آسیب دیده در بحرانها ازنظر روحی باعث تعدیل آلام آنها میشود. در بحث سلامت روان بهترین توصیه مشارکت مردم در فعالیتهای اجتماعی است و برای از بین بردن شکاف بین نسلها باید در زمان حال زندگی کرد.
مستند «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش دانشگاه»
دکتر محمد ایمان عینی: نیروی انسانی، دانش، تجهیزات و پشتیبانی میتواند باعث توسعه آموزش و پژوهش و فناوری شود
مدیرگروه میکروبشناسی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش» گفت: بررسیها نشان داده است که بین 50 تا 60 درصد از سلولهای بدن ما را میکروارگانیسمها تشکیل میدهند. یکی از خدماتی که گروه میکروبشناسی ارائه می کند، خدمات شناسایی عوامل بیماریزاست که این خدمات میتواند به پزشک در روند درمان کمک کند. ارزش افزوده گروه ما نیروی انسانی است. برای اینکه نیروی انسانی ما فعالتر و کاملتر در مباحث شرکت کند یک سری اقدامات شامل حفظ احترام، رعایت نظم و انضباط در سیستم و قدردانی از زحمات همکاران را انجام دادیم. اگر در رشته میکروب شناسی بتوانیم همگرا باشیم، آینده بسیار روشنی برای همکاران میکروب شناسی و سیستم بهداشتی و درمانی دانشگاه و هم برای علم میکروبشناسی پیش رو داریم.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر فریبا کوهدانی: تعادل و تنوع غذایی در بالابردن سیستم ایمنی و کاهش ابتلا به کرونا موثر است
استاد دانشکده علوم تغذیه و رژیمشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با مستندسازان «افق سلامت در پسا کرونا» دانشگاه گفت: برای پیشگیری از کرونا باید از همه گروه های مواد غذایی به اندازه کافی مصرف کنیم و انتخاب های متنوع داشته باشیم و از سبزیها را به مقدار فراوان استفاده کنیم. کمبود ویتامین D خطر ابتلا به بیماریها را افزایش میدهد. در کنار برنامه غذایی صحیح و متعادل باید ورزش کنید. بین نیم تا یکساعت پیاده روی تند توصیه می شود.