مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر اشرف آل یاسین: مادران باردار مستعد ابتلای بیشتر به کرونا نیستند اما اگر مبتلا شوند شاید شدت بیماری بیشتر باشد
متخصص زنان و زايمان دانشگاه علوم پزشکي تهران و عضو کمیته مادران پرخطر دانشگاه در گفتوگو با مستندسازان افق سلامت در پساکرونا گفت: به زوجيني که درمان ناباروري را شروع ميکنند تاکيد ميکنم که از خانه بيرون نروند و با ديگران ارتباط نداشته باشند. به زنان باردار هم توصيه ميکنم شيوهنامههاي بهداشتي و فاصلهگذاريها را بهدقت رعايت کنند. رابطین بیمارستانی ما بهصورت مداوم و مستمر پیگیر سلامتی مادران باردار و نوزاد هستند بهطوريکه با تماس های مکرر و مداوم در صورت لزوم بیمار را به بیمارستان فرا میخوانند و حتی به منزل بیمار هم مراجعه ميکنند. گروه ناباروری دانشگاه بهجز دو هفته اول کرونا، تمام زوج های نابارور را پذیرش کرده و تقریبا تمام اقدامات درمانی و غربالگری صورت گرفته است و این بیماران در مسیر درمان قراردارند.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر احمد ساعدی: در دوران کرونا باید بیشتر از قبل، مراقب کم آبی بدنمان باشیم
مدیر گروه تغذیه سلولی – ملکولی دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکي تهران در گفت وگو با مستندسازان افق سلامت درپساکرونا دانشگاه گفت: از مهمترین بحث هاي تغذيه در دوران کرونا، کاهش وزن است، وقتی ما کاهش وزن بدون حساب و کتاب و برنامه درست و علمی پیش ببریم ایمنی بدن ما پایین خواهد آمد و خطر ابتلا به بیماری کرونا و سایر بیماریها بیشتر می شود. با توجه به فصل پاییز و زمستان عادت داریم آب کمتری می نوشیم. مصرف کم آب باعث می شود سلولهای پوششی بدن ما، کم آب شود؛ اين کم آبي باعث افزايش نفوذ پذیری آنها مي شود و بالارفتن نفوذپذيري باعث مي شود ويروس به راحتي از سطوح اصلی ايمني بدن ما عبور کند. استفاده از سبزيجات، ماهي ها، گردو و سويا با وارد کردن اسيدهاي چرب امگا 3 خطر ويروس را کمتر مي کند. استفاده از زنجبيل، دارچين و زردچوبه در کمتر کردن خطر ويروس ها بسيار موثر هستند.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر سید علی دهقان: همزمان با خدمات کرونا، همه خدمات بیماران غیرکوویدی حتی پیوندها و جراحی های پیچیده در مجتمع بیمارستانی امام خمینی ادامه دارد
معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام در گفت وگو با مستندسازان افق سلامت در پساکرونا در دانشگاه گفت: معمولا بین 80 تا 85 درصد بیمارانی که به مراکز درمانی مراجعه می کنند با علائم خفیف بیماری روبرو هستند که با دستورات داروئی مرخص می شوند. اينکه بدانيم بيماري کرونا درمان قطعي ندارد مهم است، بايد تاکيد کنم که در اين وضع مهمترين اقدام مراقبت دقيق از بيمار کرونا مثل يک بيماري ويروسي حاد ديگر است. استراحت جدي و مطلق و نيز تغذيه خوب و مصرف مايعات مهم است. بيماران غيرکوويد مي توانند با رعايت اصول بهداشتي براي درمان خود به بيمارستان ها مراجعه کنند. مسير مراقبتي و مديريتي براي بيماران کوويد و غيرکوويد مجزا از هم هستند. طبيعت همه گيري اين است که بعد از مدتي کادر درماني را دچار خستگي مي کند؛ جامعه بايد زحمات آنان را به عنوان يک ارزش ببيند.
مستند «الگوی پیشنهادی مراقبت از بیماران کووید 19 برای پزشکان عمومی»
دکتر مونا طلسچیان: برای غربالگری افراد بدون علامت به هیچ عنوان نباید از CT scan استفاده کرد
استادیار داخلی بیمارستان شریعتی در گفتگو با مستندسازان الگوی پیشنهادی مراقبت از بیماران کووید 19 برای پزشکان عمومی (آذر ماه 1399) گفت: بهترین آزمایش تشخیص استاندارد برای کووید 19، آزمایش PCR بوده و حساسیت آن با عوامل مختلفی نظیر روش صحیح نمونه گیری مرتبط است. بهترین زمان انجام آزمایش PCR برای افراد دارای علامت کووید 1 تا 3 روز بعد از شروع علایم است. بهترین زمان انجام آزمایش PCR برای افراد بدون علامت کووید که در تماس با افراد مبتلا هستند 5 تا 7 روز بعد از تماس با فرد مبتلا است. آزمایش PCR منفی به تنهایی رد کننده ابتلا به کووید 19 نیست. آزمایش آنتی بادی به تنهایی برای تشخیص کووید 19 مناسب نیست. در ارزیابی بیماران سرپایی که علایم تنفسی دارند، اما نیاز به بستری ندارند در صورتی که ایمونوساپرسیو باشند یا افراد مسن، دیابتی، آنمی سایکل سل و یا افراد پرخطر دیگر می توان از chest CT scan استفاده کرد.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر شعبان علیزاده: یکی از بحث های درمانی مهم در هماتولوژی، بحث حمایت درمانی است
رئیس دانشکده پیراپزشکی در گفتوگو با مستندسازان فرصتهای سرآمدی پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: هماتولوژی آزمایشگاهی و علوم انتقال خون یا طب انتقال خون یکی از گرایشهای ماژور آزمایشگاهی است که از دو حوزه اصلی تشکیل شده، یکی هماتولوژی آزمایشگاهی با رویکردی مبنی بر شناسایی بیماریهای خونی، و حوزه دیگر طب انتقال خون که بیشتر بحث آشنایی با فرآوردههای خونی و کاربردها و پایش های آن است. یکی از حوزههای مهم در بحث علوم پزشکی، حوزه تشخیصی است. بیماریهای هماتولوژی فوقالعاده مهم است و جزء مهمترین بیماریهای غیر واگیر دنیا محسوب میشوند. دانشگاه علوم پزشکی تهران بهعنوان بزرگترین و قدیمیترین نماد آموزش عالی، در کشور جایگاه ویژهای دارد. یک سری از محصولات ما، خدمات تشخیصی است که ارائه میدهیم.
گزیده ای از مستند «الگوی پیشنهادی مراقبت از بیماران کووید 19 برای پزشکان عمومی»
به همت روابط عمومی دانشگاه و همکاری معاونت درمان مجموعه سخنرانی های علمی اساتید مختلف در رشته های داخلی، عفونی، بیهوشی، ریه، فارماکوتراپی و مراقبت های ویژه با هدف ارتقاي سطح آموزشی پزشکان عمومی، فراگیران و کادر درمانی مراکز تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران و همچنین به منظور بهبود خدمات و کاهش بستری و مرگ و میر بیماران کووید در آذر ماه 1399 تهیه و تدوین شد.
به همت معاونت غذا و دارو
فیلم بازآموزی تجویز و مصرف منطقی داروهای طبیعی و سنتی موثر بر بیماریهای دهان و دندان
دکتر آرمان زرگران عضو هیئتعلمی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص آشنایی داروسازان و پزشکان با داروهای طبیعی و سنتی مؤثر بر بیمارهای دهان و دندان سخنرانی کرد.
به همت معاونت غذا ودارو
جلسه باز آموزی آشنایی با داروهای طبیعی و سنتی ضد درد و التهاب موضعی
دکتر آرمان زرگران عضو هیأت علمی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این وبینار آموزشی با هدف آشنایی با داروی طبیعی و سنتی ضد درد و التهاب موضعی برای داروسازان و پزشکان به ایراد سخنرانی پرداخت.
دستیاران بیمارستان سینا در آزمون دانشنامه تخصصی سال 99 خوش درخشیدند
16 دستیار بیمارستان سینا به کسب رتبه برتر امتحانات بورد تخصصی نائل آمدند و از این افراد 2 دستیار در رشته های بیماری های داخلی و بیهوشی و مراقبت های در سطح کشور رتبه اول امتحانات دانشنامه تخصصی پزشکی را کسب کردند.
«الگوی پیشنهادی مراقبت از بيماران کوويد 19 برای پزشکان عمومی»
دکتر علیرضا سلیمی نیا: بیان علائم هشدار و خطر برای بیمارانی که در منزل اکسیژن تراپی می شوند بسیار مهم است
دانشیار بیهوشی و مراقبت های ویژه بیمارستان شریعتی در گفت وگو با مستندسازان الگوی پیشنهادی مراقبت از بیماران کووید 19 برای پزشکان عمومی -آذر ماه 1399(با همکاری روابط عمومی و معاونت درمان دانشگاه) گفت: بحث مسائل تنفسی بسیار مهم است و بهتر است همکاران عمومی یک شرح حال کامل از بیمار بگیرند و ببینند قبلا بیماری تنفسی داشته است و یا مسئله عفونت در حال حاضر وجود دارد یا خیر و این که saturation و Rate تنفسی بیمار چند است؟ موارد پیشگیری اعم از شستن دست ها، استفاده از ماسک بسیار مهم و کاربردی است. Saturation های پایین و پایین تر از 92 درصد یک هشدار است. اکسیژنی که در هوای محیط مصرف می شود 21 درصد است، پس اگر بخواهیم fio2 را افزایش دهیم در واقع باید از پایه 21 درصد افزایش fio2 را داشته باشیم. ساده ترین وسیله ای که استفاده می کنیم (Nasal cannula) نازال کانولا است. مزیت دستگاه نازال کانولا این است که بسیار راحت است و بیمار می تواند همراه با آن غذا و نوشیدنی مصرف کند و به راحتی دم و بازدم داشته باشد.