ویژه دانشجویان جدید
مستند دانشجویی «به دانش گرای و بدو شو بلند»
لازمه هر انتخابی شناخت است و یکی از مهمترین انتخابها برای هر فرد علاقهمند به ادامه تحصیل، قبولی در دانشگاهی خوشنام و خوش آوازه است. شما دانشجویان در حال ساختن مسیر هستید و این را به خاطر داشته باشید که روزی متوجه خواهید شد این انتخاب، از کنکوری که پشت سر گذاشتید چه اندازه حیاتیتر بوده است. دانشگاه علوم پزشکی تهران، پرسابقه ترین و قدیمیترین دانشگاه کشور با قدمتی 170 ساله است که آن را در ادامه دارالفنون و مدرسه طب میدانند. این دانشگاه همواره در رتبهبندیهای ملی و بینالمللی حائز رتبه بوده و برتری علمی خود را در سالهای پیاپی حفظ کرده است. در این مستند، روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید، اقدام به روایتی متفاوت از ظرفیتها و توان دانشگاه از زبان دانشجویان کرده است.
فیلم آموزشی گروه آموزشی بهداشت جامعه با عنوان «پیشگیری از دیابت»
گروه آموزشی بهداشت جامعه دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران ۲۴ آبان 99 فیلم آموزشی پیشگیری از دیابت را به مناسبت روز جهانی دیابت منتشر کرد.
مستند «مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه»
دکتر علی علی عسگری: اگر تغییر کاربری بخشها در داخل یک بیمارستان اتفاق بیفتد نتیجه بهتری حاصل خواهد شد
معاون درمان بیمارستان شریعتی در گفتوگو با مستندسازان مسيرنماي پيشرفت مديريت کووید 19 در دانشگاه با اشاره به اقدامات انجام شده در ماه های اول شیوع کرونا گفت: در بحران کرونا این تجربه به دست آمد که اگر تغییر کاربری بخشها در داخل یک بیمارستان اتفاق بیفتد نتیجه بهتری خواهد داشت تا اینکه بخواهیم کادر درمانی را به بیمارستان های دیگر اعزام کنیم. با کمک و همیاری اعضای تیم بیمارستان شریعتی توانستیم بدون بحران، روابط بین فردی خدمترسانی را پیش ببریم. بسیاری از بیماران زمینهای به دلیل ترس از مراجعه با مشکلات جدیتری مواجه شدند. تشابه دوران کرونا با دوران جنگ حس فوریت و در ادامه گرفتن تصمیمان آنی بود. ما همیشه در حالت آمادهباش بودیم و با آمدن شیوهنامههای جدید کل سیاست مبارزه با کرونا را عوض میکردیم. تصمیمات عملیاتی تیم بحران بیمارستان بسته به موقعیت دائم بازنگری میشد. در اصول و روش درمان هرچیزی که اثربخشی آن ثابت نشده را نمیتوان مورداستفاده قرار داد. رسالت بیمارستان درمان و کنترل و پیشگیری بیماری مربوط به بهداشت است.
مستند «فرصتهای سرآمدی پژوهش و فناوری دانشگاه»
دکتر احمدرضا جمشیدی: مطالعات مرکز تحقیقات روماتولوژی، منجربه بکارگیری روش های درمانی شد که مشکلی از جامعه حل کند
استاد دانشگاه علوم پزشکي تهران و رئيس مرکز تحقيقات روماتولوژي در بخش دوم گفت وگو با مستندسازان فرصت های سرآمدی در حوزه تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران به انجام کارآزمایی بالینی داروهای بیوتکنولوژی تولید داخلی با محوریت مرکز تحقیقات روماتولوژی و اثربخشی خوب آن در مقایسه با داروهای مشابه خارجی اشاره کرد و گفت: به تازگی کارآزمایی بالینی داروی جدیدی در زمینه پوکی استخوان انجام و نتایج آن به سازمان غذا و دارو ارسال شده است و امیدواریم این دارو به زودی در اختیار مردم قرار گیرد. دکتر جمشیدی با اشاره به تابلوی بالینی بیماری ها در کشور گفت: براساس مطالعات انجام شده به طور متوسط حدود 43 درصد از ایرانی ها در طول یک هفته گذشته دردهای استخوانی و مفصلی را تجربه کرده اند و 15.5 درصد از مردم کمردرد و به همین میزان زانو درد داشتند که با آموزش، بسیاری از این دردها قابل کنترل است. در ادامه این بخش از گفتگو را ببینید.
مستند «مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه»
لیلا سلیمی: آموزش چگونگی ارتباط با بیماران کووید به منظور کاهش استرس بیماران امری ضروری است
لیلا سلیمی پرستار بیمارستان بهارلو که به عنوان پرستار داوطلب در مجتمع بیمارستانی یاس و در آبادان به بیماران کرونا خدمت کرده است در گفت وگو با «مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه» با تشریح روزهای اول شیوع این بیماری در کشور گفت: در آغاز شیوع کرونا داوطلبان زیادی به مجتمع بیمارستانی یاس برای امداد رسانی به بیماران مراجعه کردند. روزهای نخست به دلیل ناشناخته بودن ویروس با استرس زیادی همراه بود. انجام کار با لباس های حفاظتی بسیار سخت و دشوار است و بسیاری از کادر درمان دچار آسیب های پوستی شده اند. مردم باید این ویروس را جدی بگیرند و افزایش این بیماری به دلیل این است که این بیماری برای مردم عادی شده است. پخش کلیپ های کوتاه آموزشی از رسانه و آگاهی مردم از راه های انتقال ویروس در رعایت بهداشت فردی و کنترل کرونا بسیار موثر است.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر احمدرضا درستی: کسانی که برنامهریزی خوبی برای خواب و تغذیه و فعالیت بدنی روزانه دارند در مواجهه با بیماری کرونا پیروز هستند
مدیر گروه تغذیه جامعه دانشکده علوم تغذیه و رژیمشناسی در گفتوگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه گفت: بین تغذیه و کرونا یک ارتباط دوطرفه وجود دارد یعنی کسانی که تغذیه خوبی ندارند و دچار سوءتغذیه شده و ایمنی بدنشان کاهش پیدا کرده بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری هستند. کسانی هم که تغذیه خوبی داشتند ولی به علت ترس از بیماری کرونا دچار بیماری میشوند. شستن دستها و صورت و نوشیدن آب کافی و تغذیه مناسب در دوران کرونا، کمک بهسلامتی و ایمنی بدنمان میکند. به گفته علم تغذیه، افراد باید بین 6 تا 11 واحد (هر واحد 30 گرم) در روز از گروه نان و غلات و مواد نشاستهای مصرف کنند. خوردن سبزیها و میوههای زمستانی باعث میشود که ویتامین C موردنیاز بدن تأمین شود. یکی از عوامل ایمنی در جریان کرونا، کمبود ویتامین D در بدن است درنتیجه خوردن بهاندازه ماهی و تابش نور مستقیم آفتاب به بدن میتواند ویتامین D بدنمان را تامین کند. سیب، بهترین میوه برای حفظ سلامتی بدن است.
مستند «فرصتهای سرآمدی پژوهش و فناوری دانشگاه»
دکتر سعید سرکار: دانشگاه ها باید افراد توانایی تربیت کنند که قدرت کاربرد دانش در عمل را داشته باشند
رئیس پژوهشکده فناوری و تجهیزات پیشرفته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در بخش دوم گفتگو با مستندسازان فرصتهای سرآمدی در پژوهش و فناوری، انتظاراتی که از عملکرد دانشگاه ها وجود دارد را تشریح کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران در نگرش و عملکرد پیشتاز دانشگاه های دیگر است. دکتر سرکار تاکید کرد آموزشی کارآمد است که علاوه بر فارغ التحصیلان دانا افراد توانایی را تربیت کند که مهارت و توانمندی تولید فناوری و نوآوری و خلاقیت را داشته باشند.
توصیه هایی به خانم های باردار در زمان شیوع کرونا ویروس
در زمان شیوع کرونا، خانم های باردار نیازمند مراقبت های بیشتر هستند. از حضور در اماکن عمومی و پر ازدحام خودداری کنید. مایعات به ویژه مایعات گرم بسیار مصرف کنید و ...
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر بهنام پیرحیاتی: بهتر است گاهی اوقات چهره خشن بیماری را به مردم نشان دهیم
فوق تخصص بیماریهای ریهی بیمارستان بهارلو در گفتگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه، گفت: عمده کار با استفاده از شیوهنامهها باید به سمتی برود که حداقل بیماران، دچار نارسایی تنفسی شوند. PCR به همان نسبت که جواب منفی کاذب دارد، پاسخ مثبت کاذب هم، دارد. کرونا به بیماریهای قبلی اضافه شده است و با غفلت از آنها کنترل از دستمان خارج میشود و افراد، سریعتر از پا در میآیند. به دلیل کار در ICU خشنترین و مرگآورترین چهره بیماری را میبینم. بیمارانی که ایمنی آنها به هر دلیلی از بین رفته ازجمله بیماران سرطانی و یا افرادی که پیوند کلیه و کبد شدهاند و یا بیمارانی که کورتون مصرف میکنند و این مصرف موجب اختلال قند خون در آنها شده است، همچنین افراد چاق، بیماران دیابتی و دارای نارسایی کلیه، بیشتر در معرض خطر هستند. ایجاد ویزیت مجازی در برخی از اعمال مانند گرفتن شرححال بیمار، تفسیر اسپیرومتری و سیتیاسکن بیماران امکانپذیر است. زندگی را باید بر پایه اصولی بگذاریم که بتوانیم با کرونا پیش برویم که مهمترین آنها رعایت بهداشت فردی است.
مستند فرصتهای سرآمدی پژوهش و فناوری دانشگاه
دکتر نیما رضایی: فرصت ها همیشه وجود دارد؛ افرادی موفق هستند که تهدیدها را به فرصت تبدیل می کنند
استاد ایمونولوژی دانشگاه، در قسمت دوم گفت وگو با مستندسازان فرصتهای سرآمدی در حوزه تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره مشارکت با مراکز علمي، اجتماعي و فرهنگي و برنامه هاي آينده سخن گفت. دکتر رضائي همچنين درباره فرصت هاي ويژه علمي و فناوري در حوزه فعاليت خود توضيح داد و برنامه هاي بهرهگيري از اين فرصتها را بیان کرد. اين عضو هيئت علمي دانشگاه با تاکيد بر اينکه در مباحث علمي، افراد بايد به جاي رقابت کردن باهم بيشتر به خودشان نگاه کنند گفت: دست همديگر را گرفتن، قدرت بيشتري براي پرواز مي دهد.