مهندس حسن کریمی: خطر انتقال ویروس کرونا در قلیان سراها بسیار زیاد است
مدیرگروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: ما در دو جبهه بازرس داریم، یک گروه بازرسان بهداشت محیط هستند که تمام اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی و ...را که با محیط فیزیکی انسانها ارتباط دارد تحت نظارت دارند و گروه دیگر بازرسان بهداشت حرفهای هستند که تمام اماکن صنفی و کارخانهها و ... را نظارت می کنند. ما با بسیج مشارکت خوبی داشتیم و این گروه در بحث گندزدایی اماکن عمومی کمک خوبی برای ما بودند. تأکید ما این است که رعایت اصول فاصلهگذاری در اماکن عمومی انجام شود.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
آرزو چراغی: تغذیه مناسب اثر مستقیمی بر روی سیستم ایمنی بدن دارد
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت جنوب تهران در گفت وگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه درباره نقش تغذیه در دوران کرونا و عوامل تقویت سیستم ایمنی بدن توضیح داد و گفت: اولین فاکتور برای تقویت سیستم ایمنی بدن، خواب است و ما در شبانه روز باید بین 6 تا 8 ساعت خواب شبانه داشته باشیم. دومین عاملی که باعث تقویت سیستم ایمنی می شود، انجام فعالیت های ورزشی است و باید در طول یک هفته حدود 150 دقیقه فعالیت بدنی داشته باشیم. بیماری های زمینه ای و صعب العلاج باعث کاهش سیستم ایمنی بدن می شود. مهمترین فاکتور برای تقویت سیستم ایمنی بدن، بحث تغذیه مناسب است. استفاده از چهار گروه اصلی مواد غذایی به صورت روزانه در وعده های غذایی باعث می شود که تغذیه ما مناسب بوده و سیستم ایمنی بدنمان تقویت شود. استفاده از غذاهای سرخ کرده بیرون و فست فودها در دوران کرونا اصلا مناسب بدن نیست. از گرفتن رژیم های سرخود پرهیز کنید و حتما در این زمینه از مشاوره کارشناسان مربوطه استفاده کنید. امیدوارم با رعایت شیوه نامه های بهداشتی و یاری رساندن به کادر درمان بتوانیم در مدت زمان کوتاهی بر این بیماری غلبه کنیم.
دکتر سیده طاهره میرمولایی: در دوران کرونا خلاقیت دانشجویان و هیئت علمی گل کرد که باعث شگفتی است
دکتر سیده طاهره میرمولایی مدیر گروه مامایی و سلامت باروری دانشکده پرستاری و مامایی در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای مدیریت کووید 19 گفت: فضای جدیدی برای همکاری حتی از راه دور ایجاد شده که ما قبلا به آن توجه نداشتیم حتی اگر شرایط کرونا برطرف شود از این همه تحول و همدلی ایجاد شده به نحو احسن می توان بهره برداری کرد.
دکتر علی نیکفرجام: آموزش در پیشگیری از بیماریها بهخصوص بیماریهای واگیر حرف اول را میزند و هر کس در زمینه آموزش بهتر کار کند، موفقتر خواهد بود
مدیر گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشت در گفتوگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: کرونا باعث شد شیوه رصد بیماری، بازدیدها، پایش ها و انتقال مطالب را تغییر دهیم. ما هرساله بیماری آنفولانزا را رصد میکنیم یعنی یک سری مراکز دیده بان داریم که در طول سال تعداد مراجعات و تعداد بیمارانی را که با علائم سرماخوردگی که معرف آنفولانزا و سایر بیماریهای تنفسی باشد را ثبت می کنند. ما تلاش کردیم تا آموزشهای لازم را به کارکنان بدهیم تا سطح آمادگی سیستم را بالا ببریم. دستورالعملها و مطالب قابلاعتمادی را که به دست میآوردیم از طریق فضای مجازی در اختیار سایر همکاران قرار میدادیم. سازمان بهداشت جهانی یکی از بهترین منابع معتبری است که همه میتوانند از آن استفاده کنند و از سادهترین سؤالها تا پیچیدهترین سؤالها را از این منبع استخراج کنند.
دکتر علیرضا شکیب: کرونا چالش هایی را در روابط فردی و اجتماعی ایجاد کرد
مدیر گروه سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید ۱۹ گفت: وقتی حمایتها و مشارکتهای اجتماعی را در کنار برنامههای سلامت روان جلب کردیم موفقیت ما به بالای ۹۰ درصد رسید. برنامه سراج که به صورت نمونه در سطح منطقه ۱۷ اجرا شد به ما نشان داد نه تنها در بحث سلامت روان میتوانیم وارد عمل شویم بلکه در بحث بحرانهای مشابه کرونا میتوانیم موفق عمل کنیم و استرس را کاهش دهیم. باید الگوها، مداخلات و طرح های جدیدی داشته باشیم تا بتوانیم معضلات اجتماع را از بین ببریم. نباید مردم را در شرایط بحرانی تنها گذاشت چون در روابط فردی و اجتماعی آن ها چالش ایجاد می کند. نقش مردم و سازمان های مردم نهاد، تأثیر جدی در پیشرفت برنامه های ما و ارتقای شاخص های سلامت به ویژه درزمینه سلامت روان خواهد داشت. کمک ها و مداخلات به موقع در بحران ها باعث پایداری اجتماعی می شود. نقطه عطف برنامه ۴۰۳۰ این بود که مردم به ما اعتماد کنند.
دکتر فرهاد نجم الدین: هزینه کردن برای ساماندهی بحران ها یک سرمایه گذاری با ارزش است
رئیس بخش مراقبتهای دارویی بیمارستان سینا در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ویروس کووید 19 ماهیتی بسیار مهاجم و قابلانتقال داشت. این بحران باعث شد من سطح بالاتری از همکاری با بیمارستان سینا را داشته باشم. ستاد دانشگاه علوم پزشکی تهران سعی کرد تجهیزات حفاظتی را عادلانه در میان داروخانهها و بیمارستانهای زیرمجموعه خود پخش کند. رضایت نسبی در خصوص تجهیزات حفاظتی در میان کادر درمان وجود دارد. مهمترین چالشی که با آن مواجهه شدیم نداشتن استانداردهای لازم وسایل حفاظتی بود. تیمی برای ارزیابی استانداردهای وسایل حفاظتی تشکیل شد و در این زمینه موفق عمل کرد. مجموعه داروخانههای بیمارستانی به سیاستهای حفاظتی هر بیمارستان احترام میگذاشت. در شروع بحران کووید همدلی بسیار بالایی وجود داشت ولی هر چه از شروع بحران فاصله میگیریم افراد دچار خستگی میشوند. در شرایط بحرانی باید به شیوه نامهها پایبند بود.
جواد امامی: سن ابتلا به کرونا کم شده و افراد حتی بدون هیچگونه بیماری زمینهای مبتلا میشوند
پرستار بخش ICU توراکس بیمارستان امام خمینی (ره) در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: پیشگیری سطح دوم که درمان است همچنان در کل دنیا مبهم است. پویش «من ماسک میزنم» اگرچه ساده به نظر میرسد اما جدی و مهم است.
بهره برداری از جدیدترین دستگاه میکروسکوپ در اتاق عمل مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)
در اولين روز از مهر ماه99 جديدترين دستگاه ميكروسكوپ در اتاق عمل جراحي مغز واعصاب مجتمع بيمارستاني امام خميني (ره) به بهره برداری رسید. اين ميكروسكوپ را خيرين به مجتمع اهدا کرده اند.
دکتر بیتا نظامی: مهمترین اولویت پژوهشی، تحقیق در مورد داروهای مؤثر بر درمان کرونا است
مدیر داروخانه بستری مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در گفتوگو با مستندسازان مسيرنماي پيشرفت مديريت کوويد 19 در دانشگاه گفت: نظارت بر نحوه توزیع دارو استراتژی خاص خود را دارد و دقت فراوانی را میطلبد تا منابع به هدر نروند. چالش ما در ابتدا نحوه تحویل دارو به بیماران سرپایی بود که با معرفی بعضی داروخانهها بهعنوان سرپایی این مشکل حل شد. در حال حاضر با همکاری معاونت غذا و دارو نگرانی در خصوص کمبود دارو نداریم. کرونا تجربه عجیبی است، زیرا عیادت همیشه موجب افزایش روحیه بیماران میشود اما در این مورد به دلیل ترس از سرایت کمترین عیادت کننده وجود داشت. انشاءالله با کمک مردم بتوانیم این بحران را پشت سر بگذاریم چون واقعاً کادر درمان خسته شدهاند.
مریم شریفی: در بحران کرونا توکل همه ما به خدا بود و خانواده های کادر درمان بهترین پشتیبان آنان بودند
سرپرستار بخش داخلی زنان بیمارستان سینا در گفتوگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: از روزهای اول بحران، اورژانس بیمارستان سینا به 2 قسمت مجزا ویژه بیماران مبتلا به کرونا و بیماران غیر مبتلا تقسیم شد. در ابتدا بیمارستان سینا با هجوم مراجعهکنندگان مواجه شد که خیلی از آنها صرفاً به علت ترس از بیماری به بیمارستان آمده بودند. مسئولان بیمارستان بسیار تلاش کردند که بهترین تجهیزات حفاظتی را در اختیار کارکنان قرار دهند. ما بهعنوان کادر درمان این حرفه را انتخاب کرده و پذیرفتهایم و هر خطری ممکن است پیش آید. نگرانی ما از ناشناخته بودن ویروس کرونا بود و اینکه ممکن است ناقل بیماری باشیم. تشبیه مدافعان سلامت به رزمندگان زمان جنگ بسیار به ما انگیزه میداد. یکی از نکات آموزشی کرونا، اهمیت دادن به بهداشت فردی بود.