مستند فرصتهای سرآمدی پژوهش و فناوری دانشگاه
دکتر رضا فریدی مجیدی: اهمیت نانو ساختارها روز به روز بیشتر میشود
عضو هيئت علمي و معاون پژوهشي دانشکده فناوري هاي نوين پزشکي در گفت وگو با مستندسازان فرصت های سرآمدی در حوزه تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره جايگاه «نانوفناوري پزشکي» توضيح داد و گفت: نانوفناوري پزشکي جايگاه ويژه اي در کشور و جهان دارد. با استفاده از ساختارهاي نانوئي مي توانيم کيفيت محصول را بالا ببريم و در بهبود کيفيت معيشت جامعه استفاده کنيم. نانو ساختارها مي توانند در بدن حامل هاي مختلفي مثل دارو و فاکتور رشد باشند و روز به روز اهميتشان بيشتر مي شود. مزيت ديگر نانو ساختارها اين است که با آن مي توان بعضي از بيماري ها مثل سرطان را بهتر درمان کنيم. بخش اول اين گفت و گو را در ادامه ببينيد.
بازدیدهای کارشناسان مرکز بهداشت و درمان دانشجویان از اماکن دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران
بازرسی های کارشناسان مرکز بهداشت و درمان دانشجویان به طور منظم و مستمر از خوابگاه های دانشجویی دانشگاه، محل های توزیع غذا، محل طبخ غذا و... انجام می شود.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر میثم اسماعیلی: بیمارانی که بیماریهای زمینهای دارند باید به بیمارستانها اعتماد کنند
معاون تدارکات مجموعه داروخانه های دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه گفت: مجموعه داروخانه های شهری به عنوان همکار و همچنین عضوی از تیم داروخانه های بیمارستانی محسوب می شوند. در بحران کرونا داروخانه های شهری با دو چالش، یکی تهیه داروها و اقلام حفاظتی برای بیمارستان ها و دیگری تهیه داروها و اقلام حفاظتی برای عموم مردم مواجه بودند. یک همبستگی بین همکاران ایجاد شد تا بتوانیم به هر شکلی که شده داروها و تجهیزات تهیه شده را به دست بیماران برسانیم. تلاش و ایثار تمام همکاران در بحران کرونا به نوعی تداعی کننده دوران جنگ بود و این جنگ به نوعی جنگ سلامت بود. بیمارانی که بیماری های زمینه ای دارند باید به بیمارستان ها اعتماد کنند و با رعایت شیوه نامه های بهداشتی برای درمان و تشخیص بیماری به بیمارستان ها مراجعه کنند. ما از فضاهای مجازی می توانیم برای اطلاع رسانی و آموزش به بیماران استفاده کنیم.
لیلا سلیمانی: ما در آزمونی قرار گرفتیم که تنها با داشتن تجربه لازم توانستیم از آن سربلند بیرون بیاییم
سرپرستار اورژانس های تنفسی مجتمع بیمارستانی امیراعلم در گفت وگو با مستندسازان «مسيرنماي پيشرفت مديريت کوويد 19 در دانشگاه» گفت: بیشترین توان خود را برای کاهش استرس مردم گذاشتیم. با توجه به حجم کار، کادر درمانی همکاری زیادی با هم داشتند و در مواقع لزوم جایگزین یکدیگر می شدند. تلاش و انگیزه گروه های جهادی روحیه همکاران را دو چندان می کرد. دوران کرونا یاد قیامت را در ما زنده کرد آن زمان که افراد یک خانواده از ترس درگیر شدن از یکدیگر فرار می کردند. فقدان برای همه سخت است ولی برای ما سخت تر، زیرا گاهی ما تلاش می کنیم که بمانند ولی نمی توانیم. نقش تجربه در کنار آموزش بسیار موثر است.
مستند فرصتهای سرآمدی پژوهش و فناوری دانشگاه
دکتر احمدرضا جمشیدی: مرکز تحقیقات روماتولوژی در سطح بینالمللی 11 تفاهمنامه با دانشگاههای جهان امضا کرده و با آنها همکاری میکند
استاد دانشگاه علوم پزشکي تهران و رئيس مرکز تحقيقات روماتولوژي در گفت وگو با مستندسازان فرصت های سرآمدی در حوزه تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران، در زمینه اهمیت و جایگاه رشته روماتولوژي و پیشرفت های دانشگاه و کشور در این عرصه توضیح داد و گفت: علم روماتولوژي زير شاخه طب ايراني است و در کشور ما در مقايسه با علوم ديگر جديد است. وي افزود: مرکز تحقيقات روماتولوژي جزو مراکزي است که فوق تخصص اين رشته را تربيت مي کند و در سطح بين المللي 11 تفاهم نامه با دانشگاه هاي جهان امضا کرده و با آنها همکاري مي کند. بخش اول اين مصاحبه را در ادامه ببينيد.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر علیرضا فروغی: رها کردن درمان بیماریهای زمینهای به علت ترس از ابتلا به کرونا خطرناک است
متخصص رادیولوژی بیمارستان بهارلو در گفت وگو با مستندسازان « افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بسیاری از بیمارانی که بیماری زمینه ای دارند و یا بیمارانی که پیوند کلیه و ... انجام داده اند، به جای ترس از ابتلا به کووید 19 لازم است که از عود بیماری خودشان بترسند. بیماران با رعایت اصول بهداشتی و استفاده از ماسک و پرهیز از تجمعات، می توانند بدون هیچ مشکلی برای پیگیری و درمان بیماری به بیمارستان ها مراجعه کنند. مردم باید به سیستم بهداشتی درمانی و کادر درمان که مشغول خدمات رسانی به بیماران هستند، اعتماد داشته باشند تا با پیدایش داروهای جدید این بیماری هر چه زودتر خاتمه پیدا کند. با توجه به استرس و اضطرابی که به علت بیماری کرونا در جامعه وجود دارد، لازم است که تعدادی از همکاران روانپزشک و روانشناس حتما در بیمارستان ها حضور داشته باشند. کرونا درس ایثار و فداکاری به ما داد.
دکتر محمد رضایی: با توزیع به موقع داروی بیماران کرونا در بین داروخانه های زیرمجموعه از اجتماع افراد در محل داروخانه 13 آبان جلوگیری شد
مدیر داروخانه 13 آبان در گفتوگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 گفت: تجمع بیشازحد بیماران کرونا در محل داروخانه 13 آبان این شائبه را ایجاد کرد که ازدحام آنها گاها باعث شیوع بیماری خواهد شد. با تقسیمبندی دارو در بین داروخانهها، امکان دسترسی به داروی بیماری کرونا تسهیل پیدا کرد. توزیع تجهیزات در مجموعه داروخانههای 13 آبان در بیمارستانهایی که زیرمجموعه این هلدینگ است به خوبی انجام گرفت. معاونت های درمان و غذاودارو همکاری بسزایی با ما داشتند. بحث فاصله گذاری با وجود فضای ناکافی در داروخانه 13 آبان به خوبی رعایت شد. با وجود تحریم ها و کمبود دارو با مشکلات عدیده و مراجعات زیاد بیماران به داروخانه مواجه هستیم.
گفتوگوی اعضای جمعیت مردمی امام رضاییها با مستندسازان روابط عمومی دانشگاه
وقتی کاری برای دیگری انجام میدهی دنیا قشنگتر میشود
سه عضو جمعیت مردمی امام رضایی ها با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت وگو کردند. تمام بچه هایی که داوطلب بودند دلی حضور پیدا کردند. جمعیت امام رضایی ها نیروی های داوطلب را سازماندهی می کند. روحیه دادن به کارکنان برای ما خیلی اهمیت داشت، جشن و شادی را داخل اتاق های بیمارستان می بردیم. برنامه این بود که ما کانال بین بیمارستان و خیرین باشیم و کارهای خلاقانه انجام بدهیم. در واقع ما برای بیمارستان کار نکردیم حضور ما در بیمارستان حال ما را خوب کرد. مدیر بیمارستان در کنار ما بود و هیچ وقت در اتاق به روی ما بسته نبود. رئیس و مدیر بیمارستان نظارت روی کار داوطلبان داشتند و کارهای مربوط به آنها را پیگیری می کردند. وقتی کاری برای دیگری انجام می دهی دنیا جای قشنگ تری می شود. سعی کردیم کادر درمانی را خوشحال کنیم تا خستگی آنها از بین برود. برای انجام کار خیر فقط همت و غیرت لازم است.
اسحاق علافی: بیماران مانند خانواده من هستند و هیچگونه تفاوتی ندارند
اسحاق علافی از کارکنان خدمات آی سی یو بیمارستان امیراعلم دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 گفت: هرکاری انجام میدهم انجام وظیفه است؛ بهترین سرمایه اخلاق نیک است و از این بابت خداوند را هزاران بار شکر میکنم. کرونا از جنگ هم بدتر بود و ما با جانمان بازی کردیم. کار در بخش آی سی یو را دوست دارم و بیماران مانند خانواده من هستند و هیچگونه تفاوتی ندارند. در ابتدای کرونا امکانات کم بود و سختی فراوان کشیدیم ولی بعد از مدتی به همت مسئولان امکانات فراهم شد و خیلی از مشکلات کادر درمان کمتر شد.
دکتر مهران فرزادنژاد: پیگیری نکردن و به تاخیر انداختن درمان بیماری می تواند ضربه بیشتری را به بیمار وارد کند
معاون اجرایی داروخانههای بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» گفت: در پساکرونا باید به سلامت کادر درمانی بیشتر توجه کنیم. با رعایت اصول بهداشتی مثل زدن ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی میتوانیم برای پیگیری درمان به مراکز درمانی مراجعه کنیم. در مرحله اول ما بیشتر بر روی تأمین وسایل حفاظت فردی کادر درمان و کارکنان و تهیه و خرید اقلام موردنیاز تمرکز کرده بودیم. شرایط همانند زمان جنگ بود و کارکنان داروخانهها و بیمارستانها و همچنین مدیران بهصورت شبانهروزی درصحنه حضور داشتند. ممکن است کمبودها باعث کاهش سطح کیفیت کار ما شده باشد ولی ما از همان روز اول برنامه خودمان را میدانستیم، بنابراین غافلگیر نشدیم. سابقه داروخانههای بیمارستانی در دانشگاه علوم پزشکی تهران به زمان جنگ برمیگردد و درگذشته نیز توانسته بودیم چندین بحران را بگذرانیم. بزرگترین دستاورد کرونا، تجربه همدلی بسیار بالا بین کارکنان بود.