لیست اخبار صفحه :143
دکتر مهدی ابراهیمی: مردم بیماری‌های زمینه‌ای خود را جدی بگیرند
مستند «افق سلامت در پساکرونا»/

دکتر مهدی ابراهیمی: مردم بیماری‌های زمینه‌ای خود را جدی بگیرند

معاون درمان بیمارستان سینا در گفت‌وگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه گفت: آمار نشان می دهدکه مرگ‌ومیر در بیماری‌های قلبی و عروقی در چند ماه گذشته بیشتر از سال‌های قبل بوده که یکی از علل آن مراجعه نکردن بیماران به بیمارستان‌ها است. در حال حاضر بسیاری از مردم به علت ترس از بیماری کرونا، بیماری‌های زمینه‌ای خودشان را فراموش کرده‌اند و برای درمان پیگیری‌های لازم را انجام نمی‌دهند‎‌ و این موضوع می‌تواند زمینه را برای بیماری کرونا مستعدتر کند. با رعایت کردن بهداشت و زدن ماسک و شستن دست‌ها و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در جامعه و بیمارستان‌ها از افزایش شیوع بیماری می‌توانیم جلوگیری کنیم.

دکتر محمدحسین صادقیان: بعد از هر بحرانی باید نیروهای داوطلب دیده و حفظ شوند
مستند «مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران»

دکتر محمدحسین صادقیان: بعد از هر بحرانی باید نیروهای داوطلب دیده و حفظ شوند

مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو هیئت علمی گروه پزشک قانونی دانشکده پزشکی در گفت وگو با مستندسازان «مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19در دانشگاه علوم پزشکی تهران» گفت: وظیفه ستاد فعالیت‌های جهادی دانشگاه علوم پزشکی تهران ساماندهی مجموعه‌ای از همه افراد داخل و خارج دانشگاه است که می‌خواهند به هر شکلی در محدوده تحت نظر دانشگاه فعالیت‌های داوطلبانه انجام دهند. با کمک خدا در کمتر از یک هفته بعد از اعلام کرونا به نظم رسیدیم. داوطلب کسی است که هیچ توقع خاصی ندارد و کار دلی انجام می‌دهد و انگیزه مضاعفی برای جلو بردن کارها دارد. به معاونت فرهنگی دانشگاه نمره کیفی الف می‌دهم.

دکتر علی اسداللهی امین: اطلاع‌رسانی باید هوشمندانه انجام شود، نه ترس و استرس را زیاد کند و نه اینکه عادی‌سازی انجام شود

دکتر علی اسداللهی امین: اطلاع‌رسانی باید هوشمندانه انجام شود، نه ترس و استرس را زیاد کند و نه اینکه عادی‌سازی انجام شود

متخصص بیماری‌های عفونی مجتمع بیمارستانی امیراعلم و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 گفت: مهم‌ترین عامل در انتقال کرونا، تجمع در فضاهای سربسته بدون رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی است. همکاران متخصص بیهوشی همکاری بسیار خوبی با ما داشتند. اولین افرادی که با بیماران مبتلا مواجه می‌شوند متخصصان عفونی هستند. درزمینه وسایل حفاظت فردی بیمارستان ما در وضعیت خوبی قرار داشت. برای کنترل بیماری چند کار ساده ازجمله شستن مداوم دست‌ها با آب و صابون، استفاده از ماسک و لمس نکردن اعضای صورت بدون شستن دست‌ها ضروری است.

دکتر عباس سلیمانی: از چاله ترس کووید-19 به چاه خطرات ناشی از درمان نکردن بیماری‌های دیگر نیفتید
مستند «افق سلامت در پساکرونا»/

دکتر عباس سلیمانی: از چاله ترس کووید-19 به چاه خطرات ناشی از درمان نکردن بیماری‌های دیگر نیفتید

استادیار بیماری‌های قلب و عروق بیمارستان سینا در گفت‌وگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه گفت: در همه بیماری‌ها قطع درمان و مراجعه نکردن به بیمارستان‌ها می‌تواند خطرساز باشد و به بهای از دست رفتن جان بیماران تمام شود. به دلیل ترس از ابتلا به کرونا، بیمارانی که دچار سکته حاد قلبی شده‌اند از مراجعه به بیمارستان‌ها خودداری کرده‌اند درنتیجه مرگ و میر سکته حاد قلبی که در بیمارستان و تحت درمان اورژانسی 3 تا 4 درصد است اگر بیماران در خانه بمانند، مرگ‌ومیر آن حدود 30 درصد می‌شود. اصلی‌ترین اقدام محافظتی در برابر کرونا، زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی است. پیگیر درمان مناسب نبودن و مراجعه نکردن برای درمان این خطر را دارد که بیماران به دلیل ترس از چاله کووید 19 در چاه خطرات ناشی از درمان نکردن مناسب می‌افتند. به‌هیچ‌عنوان و در هیچ شرایطی بدون مجوز پزشک بیماران نباید مصرف دارو را قطع کنند. مردم با رعایت کردن دستورالعمل‌های بهداشتی که برای پیشگیری و مراقبت از ابتلا به کووید 19 تنظیم‌شده‌، لطف بزرگی هم به خودشان و هم به کادر پزشکی می‌کنند.

شراره نورگستر: دعای خیرمردم بدرقه راه ما بود

شراره نورگستر: دعای خیرمردم بدرقه راه ما بود

پرستار مجتمع بیمارستانی امیراعلم در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ترس و نگرانی کادر درمانی پس از اطلاع رسانی ها کاهش پیداکرد. با آمدن شیوه نامه های بهداشتی که نشان می داد چه زمانی ماسک بزنیم و زمان تعویض لباس و گان را مشخص می کرد، آرامش به جمع ما برگشت. با افزایش آگاهی هایی که خود ما کارکنان پیدا کردیم و توانستیم به مبتلایان هم منتقل کنیم وضعیت بهداشتی شرایط بهتری پیدا کرد. دوران ویژه ای بود که ما را یاد دوران دفاع مقدس انداخت.

رضا کوه‌خیل: رسانه‌ها علاوه بر وظیفه آموزش و اطلاع‌رسانی، وظیفه دلگرم کردن و امید دادن  به مردم را دارند
مستند «مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید-19»

رضا کوه‌خیل: رسانه‌ها علاوه بر وظیفه آموزش و اطلاع‌رسانی، وظیفه دلگرم کردن و امید دادن به مردم را دارند

سرپرستار اتاق عمل جنرال بیمارستان بهارلو در گفت وگو با مستندسازان مسيرنماي پيشرفت مديريت کوويد 19 در دانشگاه به اقدامات اين حوزه در آغاز بحران اشاره کرد و گفت: اگر حضور نیروی های جهادی و بسیج نبود ما نمی توانستیم این بیماری را مدیریت کنیم. کرونا در کنار اتفاق های ناخوشایندی که داشت اتفاق های خوشایندی مثل همدلی، هبستگی و تجربه را به همراه داشت. ما هرچه در توان داشتیم انجام دادیم وخیلی خوب توانستیم این بحران را مدیریت کنیم

منصوره جمالی نسب: سربازان بهداشت به کمک فرشتگان آسایشگاه کهریزک رفتند
مستند «مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید-19»

منصوره جمالی نسب: سربازان بهداشت به کمک فرشتگان آسایشگاه کهریزک رفتند

کارشناس مسئول واحد بحران و پدافند غیرعامل شبکه بهداشت و درمان ری در گفت‌وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: همان روزهای اول قضیه آسایشگاه خیریه معلولان و سالمندان کهریزک پیش آمد که ما نام آن را مأموریت ویژه گذاشتیم. بیماری‌های عفونی مرز نمی‌شناسند و برای مقابله با آن می‌بایست تمامی نهادها، سازمان‌ها و آحاد مردم در کنار هم باشند. از بهمن‌ماه 1398 جلساتی در معاونت بهداشت برگزار می‌شد و آمادگی‌های حداقلی ذهنی و عملی برای مواجهه با کرونا را داشتیم. در اولین روزها تیم‌های واکنش سریع تشکیل و مصاحبه با خانواده‌های مبتلایان، آموزش و گندزدایی منازل توسط کارکنان با کمک نیروهای جهادی انجام می‌شد. تعداد نمونه‌های فراوان PCR برای تشخیص سریع‌تر موارد مثبت انجام می‌شد و موارد مثبت در بخش‌های قرنطینه تحت مراقبت قرار می‌گرفتند. گروه‌های جهادی با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی به ما کمک می‌کردند. خیلی دوست داشتم تجربه مقابله با کرونا در آسایشگاه کهریزک در جایی ثبت شود و از این بابت از همکاران روابط دانشگاه علوم پزشکی تهران تشکر می‌کنم.

دکتر منصوره تقاء: بیماران نباید زمان طلایی درمان خود را به دلیل ترس از کرونا از دست بدهند
مستند «افق سلامت در پساکرونا»

دکتر منصوره تقاء: بیماران نباید زمان طلایی درمان خود را به دلیل ترس از کرونا از دست بدهند

متخصص بیماری های مغز و اعصاب بیمارستان سینا در گفت وگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه گفت: اگر بیماران برای درمان به بیمارستان ها مراجعه نکنند، ممکن است عوارض خیلی شدیدی برایشان به وجود بیاید و حتی منجر به فوت بیمار شود. بهترین زمان مراجعه به بیمارستان برای فردی که دچار سکته مغزی شده است در همان ساعات اول است و اگر به دلیل ترس از کرونا به مراکز درمانی مراجعه نکنند، عملا زمان طلایی درمان را از دست می دهند و ممکن است که یک سکته کوچک توسعه پیدا کند و عوارض بسیار شدیدتری برای فرد ایجاد کند. مردم باید بدانند که چه با کرونا و چه بدون کرونا در تمام مراحلی که نیاز به اورژانس داشته باشند سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنند. ساده ترین و مهمترین مسئله ای که باید توسط بیماران و همراهان رعایت شود، زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی است. در زمان کرونا که بیماران ترس از مراجعه به مطب ها و مراکز درمانی دارند، ارتباط خوب بین پزشک و بیمار بسیار مهم و کارساز است. اگر ما نکات مثبت را از هر موضوعی حتی اگر ظاهر نازیبایی داشته باشد، بگیریم به خودمان کمک کرده ایم و فرد خوشبختی هستیم.

دکتر نیما رضایی: اگر تحقیق به درستی انجام شود می‌تواند در خدمت مستقیم بیماران باشد و کیفیت زندگی آنان را بهبود بخشد
مستند فرصت‌های سرآمدی پژوهش و فناوری دانشگاه

دکتر نیما رضایی: اگر تحقیق به درستی انجام شود می‌تواند در خدمت مستقیم بیماران باشد و کیفیت زندگی آنان را بهبود بخشد

استاد ایمونولوژی دانشگاه در گفت وگو با مستندسازان فرصت های سرآمدی در حوزه تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران، در زمینه اهمیت و جایگاه رشته ایمونولوژی و پیشرفت های کشور در این عرصه توضیح داد و گفت: ایمونولوژی پل میان علوم پایه و بالین است و با تلاش اساتید باتجربه این رشته کشورمان طی دو دهه اخیر پیشرفت های بسیاری داشته است. دکتر رضایی با بیان اینکه پیش از دو دهه گذشته در کشورمان امکان تشخیص ژنتیکی بیماری نقص ایمنی و درمان مناسب آن نبود افزود: در این مدت با تحقیقات متعدد، ایجاد بانک اطلاعاتی بیماران نقص ایمنی اولیه،برگزاری کنگره های مختلف و انتشار مجله و تدوین کتابی که به عنوان مرجع در دنیا شناخته شده مرجعیت علمی در بیماری نقص ایمنی اولیه را بدست آوردیم و اکنون پانزدهمین کشور برتر دنیا در زمینه تولید علم بیماری های نقص ایمنی هستیم. استاد ایمونولوژی دانشگاه با اشاره به نتایج تحقیقات بیماری نقص ایمنی اولیه گفت: اگر تحقیق به درستی انجام شود می تواند در خدمت مستقیم بیماران باشد و کیفیت زندگی آنان را بهبود ببخشد.

دکتر محمدعلی صحرائیان: انجمن ام‌اس ایران تلاش می‌کند پل ارتباطی بین خیرین و بیماران باشد
مستند «مسئولیت پذیری اجتماعی»

دکتر محمدعلی صحرائیان: انجمن ام‌اس ایران تلاش می‌کند پل ارتباطی بین خیرین و بیماران باشد

معاون پژوهشی دانشگاه در گفت وگو با مستندسازان «مسئولیت پذیری اجتماعی» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت : هدف انجمن ام اس ایران، کمک به بیماران ام اس وشناساندن بیماری ام اس است و تمام تلاش خود را درجهت برآورده کردن نیازهای علمی بیماران و خانواده آنان و همچنین پزشکان انجام داده است. همیشه سعی کرده ایم پل ارتباطی بین بیماران و دولت باشیم. حس ما این است هر اقدامی قبل از اینکه به دیگران کمک کند به خودمان کمک می کند و آن حس مفید بودن و حس کمک به همنوع است و این حس در سازمان های مردم نهاد تبلور پیدا می کند.

تنظیمات قالب