با تغذیه سالم و فعالیت بدنی، آینده‌ای سرآمد بسازیم
هفته سلامت با شعار «سرآغازی سلامت، آینده‌ای سرآمد»

با تغذیه سالم و فعالیت بدنی، آینده‌ای سرآمد بسازیم

به مناسبت هفته سلامت با شعار «سرآغازی سلامت، آینده‌ای سرآمد»، دکتر اردشیر قوام زاده، استاد ممتاز خون و سرطان بالغین دانشگاه علوم پزشکی تهران، بر اهمیت تغذیه سالم و فعالیت بدنی در پیشگیری از بیماری ها تأکید کرد. وی با اشاره به نقش کلیدی تغذیه در حفظ سلامت عمومی، توصیه کرد از مصرف نمک، قند، شیرینی‌های مصنوعی، سیگار و الکل پرهیز شود و فعالیت بدنی منظم، حداقل دو تا سه نوبت در هفته به مدت نیم‌ساعت، در برنامه زندگی افراد گنجانده شود. وی افزود: این اقدامات ساده، اما مؤثر، می‌توانند از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرطان و بیماری‌های قلبی جلوگیری کنند. همچنین با توجه به میزان شیوع 7 تا 13 درصدی سرطان پستان در بانوان ایرانی، انجام معاینات سالانه و تشخیص زودهنگام، نقش اساسی در درمان موفق این بیماری دارد. دکتر قوام‌زاده در ادامه به پیشرفت‌های علمی در درمان سرطان‌های خون اشاره کرد و گفت: در گذشته تنها ۷ درصد از مبتلایان پس از پنج سال زنده می‌ماندند، اما امروزه با انجام موفق پیوند مغز استخوان که از سال ۱۳۶۹ در ایران آغاز و تاکنون بیش از 6 هزار مورد آن انجام شده است،

قدم به قدم تا سلامتی و جایزه؛ دانشگاه علوم پزشکی تهران پیشگام ترویج زندگی سالم
هفته سلامت 1404

قدم به قدم تا سلامتی و جایزه؛ دانشگاه علوم پزشکی تهران پیشگام ترویج زندگی سالم

در آستانه هفته سلامت 1404، دکتر محمدحسین پورغریب، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران از آغاز پویشی با عنوان «راه برو، سالم بمون و جایزه بگیر» با هدف ترویج سبک زندگی سالم در بین دانشجویان و اعضای جامعه دانشگاهی خبر داد و گفت: این پویش مقدمه‌ای برای آغاز مسیری نو در جهت ارتقای سلامت جسم و روان به شمار می‌رود. وی با تبریک هفته سلامت، از تمامی دانشجویان و علاقه‌مندان دعوت کرد در این پویش مشارکت فعال داشته باشند. شرکت‌کنندگان می‌توانند با ثبت تعداد گام‌های خود در طول هفته، در قرعه‌کشی جوایز ورزشی شرکت کنند. به گفته وی، جوایز نفیسی به قید قرعه به افرادی که در طول هفته بیش از 70 هزار گام بردارند اهدا خواهد شد. همچنین به سه شرکت‌کننده که بیشترین تعداد گام را طی این مدت برداشته باشند، جوایز جداگانه‌ای تعلق می‌گیرد. دکتر پورغریب در پایان تأکید کرد: «البته بهترین جایزه، تغییر سبک زندگی و آغاز یک روند منظم در فعالیت‌های بدنی است. امیدواریم همه ما، خانواده‌ها و دوستانمان به سمت ورزش کردن و زندگی سالم‌تر حرکت کنیم.» 

نگاهی به شاخص‌های آلتمتریکس
دیده‌شدن علم در عصر دیجیتال

نگاهی به شاخص‌های آلتمتریکس

دکتر صدیقه السادات هاشمی کمانگر نقش روزافزون شاخص‌های آلتمتریکس در سنجش اثرگذاری علمی را تشریح و با تأکید بر اهمیت دیده‌شدن مقالات در فضای دیجیتال، شاخص‌های آلتمتریکس را مکملی ارزشمند برای شاخص‌های سنتی مانند h-index معرفی کرد. این گفت‌وگو نگاهی کاربردی به فرصت‌های موجود در شبکه‌های اجتماعی علمی، تعاملات بین‌المللی پژوهشی و راهکارهای افزایش اثربخشی تولیدات علمی در فضای آنلاین دارد.

مراقبت از پلک ها را فراموش نکنیم
هفته سلامت 1404

مراقبت از پلک ها را فراموش نکنیم

دکتر سید محسن رفیع زاده طبائی زواره، فوق تخصص اربیت و اکولوپلاستی بیمارستان فارابی و عضو هیئت علمی گروه بیماری های چشم دانشگاه علوم پزشکی تهران به مناسبت هفته سلامت با اشاره به اهمیت رعایت بهداشت پلک ها به ویژه در روزهای آلودگی هوا، بر شستشوی روزانه پلک ها تاکید کرد.

سلامت دهان و دندان در سالمندان
هفته سلامت با شعار سرآغازی سلامت، آینده‌ای سرآمد

سلامت دهان و دندان در سالمندان

به مناسبت هفته سلامت با شعار «سرآغازی سلامت، آینده‌ای سرآمد» که از یکم تا هفتم اردیبهشت ماه برگزار می‌شود دکتر کتایون سرگران، دانشیار گروه سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی دانشکده دندان‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، بر اهمیت ویژه مراقبت‌های دهان و دندان در دوران سالمندی تأکید کرد. ایشان با اشاره به نقش کلیدی سلامت دهان در کیفیت زندگی سالمندان، بر ضرورت معاینات دوره‌ای، رعایت بهداشت دهان و آموزش‌های متناسب با نیازهای این گروه سنی تأکید دارند. این گفت‌وگو نگاهی تازه به چالش‌های دندانی سالمندان و راهکارهای علمی برای حفظ عملکرد و آسایش آنان ارائه می‌دهد.

پیشگیری و درمان حساسیت های فصلی در فصل بهار
هفته سلامت 1404

پیشگیری و درمان حساسیت های فصلی در فصل بهار

دکتر مریم الباجی، فوق تخصص بیماری های ریه بیمارستان سینا و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره پیشگیری و درمان حساسیت های فصلی در اولین فصل سال توضیح داد و گفت: یکی از معضلاتی که در فصل بهار برخی افراد با آن مواجه هستند حساسیت های فصلی است که طیف وسیعی از علائم، شامل، آبریزش بینی، سرفه، عطسه، خارش چشم ها و گلو را در بر می گیرد و در گاهی موارد، حساسیت های فصلی در بیماران مبتلا به آسم سبب تشدید علائم آنان می شود. وی افزود: برای پیشگیری از حساسیت فصلی، کمتر از خانه خارج شوید تا کمتر در معرض گرد افشانی گیاهان قرار بگیرید. در صورتی که تحت درمان بیماری های حساسیت فصلی قرار دارید قبل از خروج از منزل از داروهای خود و در بیرون از منزل از ماسک استفاده کنید. در مواقع ورود به خانه لباس های بیرون خود را بشویید. لباس های شسته شده را در فضای باز پهن نکنید تا از آغشته شدن آنها به مواد حساسیت زا جلوگیری شود و اینکه در اوایل صبح درب و پنجره ها را کمتر باز کنید.

آنچه والدین باید درباره علل، تشخیص و مراقبت‌های لازم زردی نوزادان بدانند
زردی نوزادان؛ طبیعی یا خطرناک؟

آنچه والدین باید درباره علل، تشخیص و مراقبت‌های لازم زردی نوزادان بدانند

دکتر کیوان میرنیا، فوق تخصص نوزادان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در خصوص زردی نوزادان گفت: این عارضه شایع در بیشتر موارد طبیعی اما در برخی شرایط نیازمند درمان فوری است. وی اظهار داشت: «اگرچه زردی در بیشتر موارد طبیعی و گذراست، اما در برخی موارد نیاز به بررسی و درمان فوری دارد تا از عوارض جدی جلوگیری شود». دکتر میرنیا راه‌های تشخیص زردی، از جمله بررسی رنگ پوست، چشم‌ها و انجام آزمایش بیلی‌روبین را تشریح کرد و افزود: «در صورت بالا بودن سطح زردی، ممکن است نیاز به فتوتراپی یا در موارد نادر تعویض خون باشد». وی همچنین تأکید کرد: «والدین باید از خوددرمانی پرهیز کرده و در صورت مشاهده علائم زردی، سریعاً به پزشک مراجعه کنند. استفاده از روش‌های خانگی و تأخیر در درمان، سلامت نوزاد را تهدید می‌کند.» وی ضمن معرفی روش‌های تشخیص مانند بررسی پوست، چشم و آزمایش بیلی‌روبین، تأکید کرد که خوددرمانی و تأخیر در مراجعه به پزشک می‌تواند خطرناک باشد. به گفته دکتر میرنیا، درمان‌هایی نظیر فتوتراپی یا در موارد نادر، تعویض خون، می‌تواند از آسیب‌های جدی جلوگیری کند.

روپوش سفید؛ لباسی از جنس اعتماد، تعهد و امید
جشن روپوش سفید دانشجویان پزشکی ورودی 1400 دانشگاه علوم پزشکی تهران

روپوش سفید؛ لباسی از جنس اعتماد، تعهد و امید

دکتر علیرضا استقامتی، رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در مراسم جشن روپوش سفید گفت: روپوش سفید، نه تنها نماد دانش و تخصص است، بلکه نمایانگر مسئولیت بزرگ و تعهدی است که دانشجویان به عنوان پزشک آینده بر دوش خواهند داشت. این لباس مقدس به معنای اعتماد بیمارانی است که به آن ها مراجعه می‌کنند و نشان از ورودشان به مرحله‌ای جدید از آموزش پزشکی است. وی افزود: این لحظه نقطه آغاز مسیری پرفراز و نشیب است و ما برای همه دانشجویان عزیز که امروز به روپوش سفید ملبس شدند، آرزوی موفقیت در تمامی مراحل تحصیلی و حرفه‌ای داریم.

پوکی استخوان؛ چالش مهم سلامت در سالمندی
هفته سلامت با شعار «سرآغازی سلامت، آینده‌ای سرآمد»

پوکی استخوان؛ چالش مهم سلامت در سالمندی

به مناسبت هفته سلامت با شعار «سرآغازی سلامت، آینده‌ای سرآمد»، دکتر نوشین فهیم فر، استادیار اپیدمیولوژی مرکز تحقیقات استئوپروز دانشگاه علوم پزشکی تهران، با تأکید بر اهمیت سلامت استخوان‌ها در دوران سالمندی، بیماری پوکی استخوان را یکی از معضلات اصلی سلامت در این سنین عنوان کرد. دکتر فهیم‌فر با بیان اینکه اگرچه شیوع این بیماری در زنان بیشتر است، اما مردان نیز از آن رنج می‌برند، افزود: «طبق آمار، ۲۵ درصد از جمعیت مردان بالای ۶۰ سال دچار پوکی استخوان هستند. بنابراین توجه به سلامت استخوان‌ها نه‌تنها برای بانوان، بلکه برای آقایان نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.» وی ریشه این بیماری را در سبک زندگی افراد دانست و تصریح کرد: «تراکم استخوان از دوران کودکی شکل می‌گیرد و همه ما مسئول هستیم تا با رعایت الگوهای زندگی سالم، سلامت نسل آینده را تضمین کنیم. برخورداری از نسلی با تراکم استخوان بالاتر، در گرو آموزش، تغذیه مناسب و تحرک کافی در دوران کودکی و بزرگسالی است.

دکتر چوبینه: مسیر پیشرفت کشور از دل توجه به انسان‌ها و توانمندسازی آن‌ها می‌گذرد
بزرگداشت روز منابع انسانی

دکتر چوبینه: مسیر پیشرفت کشور از دل توجه به انسان‌ها و توانمندسازی آن‌ها می‌گذرد

دکتر حمید چوبینه، معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه علوم پزشکی تهران، به مناسبت روز منابع انسانی با تأکید بر اهمیت جایگاه سرمایه انسانی در پیشبرد اهداف دانشگاه، این روز را نه تنها متعلق به اداره منابع انسانی بلکه متعلق به تمامی کارکنانی دانست که در خدمت‌رسانی به مردم ایفای نقش می‌کنند. وی در سخنانی اظهار داشت: «روز منابع انسانی، صرفاً روز اداره منابع انسانی نیست؛ بلکه روز تمامی افرادی است که در ساختار دانشگاه و در مسیر خدمت به مردم گام برمی‌دارند. ما در اداره منابع انسانی، خدمتگزار سایر ارکان دانشگاه هستیم و رسالت ما سازماندهی بهتر ایده‌ها، ابتکارات، دانش و مهارت‌های همکاران‌مان برای ارتقای کیفیت خدمات است.» دکتر چوبینه با بیان اینکه دیده شدن تلاش‌های کارکنان و حفظ کرامت انسانی آن‌ها از جمله اولویت‌های اصلی دانشگاه است، افزود: «وظیفه ما فراهم کردن زمینه‌ای است که کارکنان احساس ارزشمندی کنند، دیده شوند و بستر رشد و شکوفایی برای آن‌ها مهیا شود؛ چرا که مسیر پیشرفت کشور از دل توجه به انسان‌ها و توانمندسازی آن‌ها می‌گذرد.»

تنظیمات قالب