تامز جی سی 5 (مراقبت سلامت): معرفی درمانگاه جراحی فک و صورت بیمارستان سینا دانشگاه علوم پزشکی تهران
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، درمانگاه جراحی فک و صورت بیمارستان سینا تمامی اقدامات این رشته را طبق آخرین شیوه های نوین جهان به بیماران ارائه می کند؛ ازجمله جراحی شکستگی های ناحیه فک و صورت و تروماهای فک (حوادث ناشی از تصادف)، جراحی انواع تومورها و سرطان های ناحیه فک و صورت، بازسازی فک و صورت، جراحی های زیبایی ناحیه فک و جراحی ارتوگناتیک. دکتر سید علیرضا پرهیز، دانشیار جراحی فک و صورت دانشکده دندانپزشکی درباره خدمات این درمانگاه توضیح داد.
تامز تاپ 8: ساخت دستگاه گاماپن در دانشگاه علوم پزشکی تهران برای اولین بار در جهان
در هشتمین برنامه تامز تاپ (Tums top) دکتر محمدرضا آی، استاد فیزیک پزشکی و رئیس مرکز تحقیقات تصویربرداری سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره دستگاه گاماپروب و گاماپن توضیح می دهد. دستگاه گاماپن دستگاه گاماپروپ است که برای جراحی غدد لنفاوی استفاده میشود و کمک میکند زمانی که جراح بیمار را جراحی میکند غدد لنفاوی که اطراف تومور است را اگر درگیر باشد بردارد و اگر سرطان نباشند آنها را حفظ میکند، استفاده از این دستگاه به کیفیت زندگی بیمار بعد از عمل جراحی کمک زیادی میکند.
تامز جی سی 4(مراقبت سلامت): واحد پرستاری آموزش و پیگیری بیمار مرکز طبی کودکان دانشگاه علوم پزشکی تهران
با هدف افزایش اثربخشی آموزش، ایجاد انگیزه در بیمار و خانواده برای پیگیری درمان و جلوگیری از بستری مجدد بیمار، «واحد پرستاری آموزش و پیگیری بیمار» در طبقه دوم ساختمان درمانگاههای تخصصی و فوقتخصصی مرکز طبی کودکان افتتاح شد. با تشکیل این واحد ارتباط با بیماران مزمن مانند دیابت، صرع، سرطان، شیمی درمانی و مغز و اعصاب که از بیمارستان ترخیص می شوند حفظ خواهد شد و مراجعه مجدد به اورژانس و بستری بیماران کاهش می یابد. در تامز جی سی 4(مراقبت سلامت) با این واحد بیشتر آشنا می شوید.
تامز برند: گپی با دکتر احمدرضا دهپور، دانشمندی که قلبش برای دانشگاه علوم پزشکی تهران می تپد
دکتر احمدرضا دهپور استاد ممتاز داروشناسی(فارماکولوژی) دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیش از 850 مقاله در مجلات بین المللی منتشر کرده است و جوایز متعددی را از جشنواره ها به دست آورده است که معتبرترین آن کسب نشان عالی دانش در خرداد 1402 است. روابط عمومی دانشگاه به مناسب 13 شهریور روز علوم پایه در برنامه تامز برند، با این استاد برجسته دانشگاه گفت و گو کرد که در ادامه می بینید.
تامز لایف 22: سبک زندگی دکتر نگار سادات احمدی، دارنده 6 مدال المپیاد دانشجویی
در برنامه جدید تامزلایف ( سبک زندگی در دانشگاه علوم پزشکی تهران)؛ دکتر نگار سادات احمدی، دانشآموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشجوی نمونه کشوری، در خصوص سبک زندگی و علاقهمندیهای خود در دوران دانشجویی توضیح میدهد. او همزمان با رشته پزشکی، در دو رشته دیگر بهداشت عمومی و آموزش پزشکی تحصیل کرده و موفق به کسب 5 مدال طلا در المپیادهای مختلف شده است. در کنار فعالیت های علمی در عرصه های اجتماعی و ورزشی نیز خوش درخشیده است. دکتر احمدی معتقد است علاقه و انگیزه به تحصیل موجب دستیابی به موفقیت می شود.
تامز بست11: عمل جراحی مغز در حالت بیداری AWAKE CRANIOTOMY بیمارستان سینا دانشگاه علوم پزشکی تهران
کرانیوتومی به روش اویک، روشی است که بیمار حین عمل جراحی و تخلیه تومور به هوش خواهد آمد و حرکت دست ها، حرکت پاها و بسته به محل ضایعه تکلم بیمار ارزیابی می شود تا جراح از سالم بودن ساختارهای عصبی اطراف ضایعه حین تخلیه تومور اطمینان یابد. بیمارستان سینا با مجرب ترین تیم جراحی، بیهوشی، تصویر برداری و نقشه برداری مغز ( neuroimaging)، نورو مونیتورینگ، و مونیتورینگ عصب - شناختی (neuro cognitive) و با استفاده از دستگاه های پیشرفته این عمل جراحی را انجام می دهد. این بیمارستان مجهز به سامانه جراحی هوشمند پارسیس است که با همکاری بخش تصویر برداری علاوه برMRI معمول، تصاویر MRI عملکردی (FMRI) و تراکتوگرافی (DTI) را با هم ادغام کرده و دید بهتری حین جراحی به جراح می دهد.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران (TUMS Q&A): بیماری پارکینسون تشخیص، پیشگیری و درمان
بیماری پارکینسون یک اختلال مغزی است که منجر به لرزش اندامها و سفتی بدن و نیز مشکل در راه رفتن، تعادل و هماهنگی حرکات میشود. به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر کورش کریمی یارندی، دانشیار جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی تهران در سیزدهمین قسمت از برنامه پرسش و پاسخ با متخصصان (TUMS Q&A)، در خصوص بیماری پارکینسون توضیحاتی را ارائه داد و گفت: بیماری پارکینسون یک بیماری پیش رونده است که در سنین بالا و همچنین در سنین پایین ممکن است اتفاق بیفتد که دارای علائم متعددی مانند لرزش دست، سفت شدن اندام ها و... است که بر این اساس بیماری تشخیص داده می شود. البته تشخیص و درمان ابتدایی این بیماری با متخصصان نورولوژی است و در صورتی که اثر درمان های دارویی از بین برود و یا بیماری پیشرفت کند اقدامات جراحی برای بیمار انجام می شود.
تامز برند: روش های تدریس دانشگاه علوم پزشکی تهران در دانشگاه سبطین
دکتر محمد شریعتی، قائممقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در دانشگاه سبطین(شعبه بینالملل دانشگاه در کربلای معلی) با اشاره به سابقه تاریخی 172 ساله دانشگاه گفت: قدمت، حضور استادان به نام، سابقه درخشان و رتبه بالای دانشگاه در رتبهبندیهای بینالمللی باعث شد تا دانشگاه علوم پزشکی تهران موردتوجه عتبه حسینی در عراق قرار بگیرد. وی افزود: هدف عتبه مقدس از اینکه حاضر شد با ما مشارکت کند و همه هزینههای سرمایهگذاری و جاری را بپردازد این نبود که ما صرفاً دانشجوی معمولی تربیت کنیم، هدف آنها این بود یک الگوی برجسته و بهروز را در عراق نشان بدهند و با این کار سطح دانشگاههای این کشور را بالا ببرند و ما هم سعی کردیم این رسالت را بهخوبی انجام دهیم. استاد پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران این توان را داشته و دارد که با روشهای بهروز و عالی آموزشها را به دانشجویان عراقی ارائه دهد. دکتر شریعتی در ویدئو اول درباره روشهای نوین تدریس دانشگاه علوم پزشکی تهران در دانشگاه سبطین توضیح میدهد.
تامز جی سی 3 (مراقبت سلامت): معرفی طرح مدبر (مداخله در بحران روان پزشکی) بیمارستان روزبه دانشگاه علوم پزشکی تهران
در بیمارستان روزبه دانشگاه علوم پزشکی تهران، خدمات سلامت روان به صورت بستری یا سرپایی انجام می شود که یکی از این خدمات، طرح مدبر (مداخله در بحران روان پزشکی) است. در این طرح در صورت نبود تخت خالی و فضای بستری، مشخصات بیمار ثبت می شود و به بیمار خدماتی از جمله روان شناسی، روان پزشکی، دارودرمانی و مددکاری ارائه می شود. همچنین در صورتی که امکان بستری بیمار نباشد متخصصان، وضعیت سلامت بیمار را پیگیری می کنند. طرح مدبر از سال 1397 راه اندازی شده و محوریت و مدیریت اجرایی طرح با دستیاران روان پزشکی است. در این طرح بیمارانی که به اورژانس مراجعه می کنند، کامل ارزیابی می شوند و با کمک بیمار تلاش می شود مورد اصلی که باعث موقعیت بحران شده شناسایی شود و مورد پیگیری قرار بگیرند. در این طرح هدف خارج شدن بیمار از موقعیت بحران است و تا این زمان متخصصان آموزش دیده پیگیر وضعیت سلامت روان بیمار هستند. در تامز جی سی 3 (مراقبت سلامت) به معرفی این طرح پرداختیم.
تامز استادی 6( مطالعه علمی در دانشگاه علوم پزشکی تهران): روزبهانی از تعامل با استاد، دانشجوها و بیماران می گوید
در ویدیوهای قبلی تامز استادی، مائده روزبهانی دانشجوی رشته پزشکی عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره شیوه های مطالعه و منابع پژوهش توضیح داد. وی در این قسمت درباره نحوه تعامل دانشجوی پزشکی با استاد، دیگر دانشجوها و بیمار صحبت می کند. روزبهانی با اشاره به مشغله اساتید گفت: دانشجو باید با نهایت احترام با استادان ارتباط برقرار کند. همچنین درصورتی که استاد نتوانست به سوال دانشجو جواب دهد، دانشجو در روزهای آینده سوالش را تکرار کند و ارتباطش را با استادها حفظ کند. دانشجوی رشته پزشکی عمومی درباره نحوه ارتباط دانشجو با دیگران دانشجوها گفت: تعامل با همکلاسی ها بسیار مهم است و دانشجو باید دوستانی را انتخاب کند که روحیه پژوهشی و علمی داشته باشند تا این روحیه در خود دانشجو نیز تقویت شود تا کنار هم پیشرفت کنند. وی درباره نحوه تعامل دانشجوی پزشکی با بیمار گفت: از استادهای پزشکی یاد گرفتم با بیمار باید ارتباط صمیمی برقرار کرد. همچنین نباید با برخورد خشک به درد بیمار اضافه کنیم بلکه به عنوان یک پزشک باید مانند اعضای خانواده خودمان برخورد بهتری با بیمار داشته باشیم.