برندآفرینی مشارکتی در حوزه پژوهش
دکتر رامش عمرانی پور: هدف اصلی مرکز تحقیقات پستان همکاریهای بین المللی و بین دانشگاهی است
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای پستان در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در پژوهش» دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با توجه با افزایش شیوع کانسر برست، در سال 1396مرکز تحقیقات سرطان پستان راه اندازی شد. سه هدف استراتژیک در این مرکز داریم، توسعه ارتباطات تحقیقاتی، توسعه پژوهشهای کمی و کیفی در سطح ملی و کاربرد نتایج تحقیقات بربالین بیماران است و اگر بتوانیم در مرکز به این سه هدف برسیم می توانیم بسترسازی برای پژوهش های آینده و سیاستگذاری های بهداشتی داشته باشیم. افزون بر 86 مقاله از این مرکز به چاپ رسیده و کتابی نخستین بار با موضوع بیماریهای پستان در حاملگی و شیردهی با همکاری محققان خارج از کشور منتشر شده که دستاورد خوبی برای کشور است. از ایده های تحقیقاتی نوین دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه در زمینه کنترل سرطان پستان استقبال می شود تا کمک کنیم سرطان پستان در ایران کنترل شود.
از دستگاه نسل جدید فمتوسکند لیزر بخش لیزیک بیمارستان فارابی رونمایی شد
دکتر محمود بیگلر، معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع، دکتر سید فرشاد علامه، معاون درمان، دکتر علی گنجعلی خان، مدیر تعالی بالینی و امور بیمارستان ها و مهندس شهریار ارسیلو، مدیر نظارت و توسعه امور عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران شنبه 29 خرداد 1400 با حضور در بخش لیزیک بیمارستان فارابی با همراهی دکتر محمدرضا اکبری، رئیس و جمعی از مسئولان این بیمارستان از دستگاه جدید فمتوسکندلیزر این مرکز رونمایی کردند.
اهدای لوح سپاس و تقدیر رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی به شهردار تهران
در مراسم افتتاح ایستگاه متروی مدافعان سلامت دکتر خسرو صادق نیت رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) لوح تقدیر و سپاس این مجتمع را به مناسبت نامگذاری این ایستگاه به نام مدافعان سلامت به شهردار تهران تقدیم کرد.
برندآفرینی مشارکتی در حوزه درمان
دکتر علیرضا سلیمی نیا: اکثر خدمات درمانی تخصصی روز جهان همراه با فناوری های پیشرفته در بیمارستان شریعتی در حال ارائه به مردم کشور است
رئیس اتاق عمل های بیمارستان دکتر شریعتی در گفت و گو با روابط عمومی دانشگاه گفت: بیمارستان شریعتی جایگاه آدمهای بسیار بزرگ است و اتاق عملش هم مستثنا نیست. من اتاق عمل را به ویترین یک بیمارستان تشبیه میکنم. فکر میکنم مبنای کار ما، کار تیمی است. در هر بحرانی قدم اول این است که انسان شرایط موجود را تحلیل کند؛ بههرحال در هرزمانی ممکن است این شرایط اتفاق بیفتد و این انعطافپذیری سیستم است در همه مقاطع، بهخصوص برای اتاق عمل که میتواند کمککننده و راهگشا باشد تا شرایط را کنترل کنیم و همکاری همکارانم در اتاق عمل در این زمینه واقعاً ستودنی است. معتقدم بهترین راه تعامل این هست که آدمها به فکر همدیگر باشند. آن احساس مسئولیتی که هر کس در شرایط ویژه پیدا میکند، کلید حل این معماست که من در آن لحظه بتوانم اولویت هایم را در ذهنم مرتب کنم و ببینم حالا در این شرایط خاصی که برای بیمار به وجود آمده چه کمکی میتوانم کنم. این حس به بیمار آرامش میدهد که همه به فکر من هستند و به نیازهای من فکر میکنند. گروههای پزشکی و تمام کسانی که در اتاق عمل برای خدمت به بیماران تلاش می کنند، افرادی بسیار ازجانگذشته اند.
نماهنگ قلب سفید به مناسبت دهه کرامت
روابط عمومی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی تهران ، نماهنگ قلب سفید با صدای حجت اشرف زاده را برای قدردانی و زحمات مدافعان سلامت مجتمع به مناسبت دهه کرامت منتشر کرد.
برندآفرینی مشارکتی در حوزه آموزش
دکتر مجتبی سالاری فر: جامعه نگر و تأثیرگذار بودن از ویژگیهای منحصربهفرد فارغالتحصیلان مرکز قلب است
معاون آموزشی مرکز قلب تهران در بخش دوم گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در آموزش» دانشگاه گفت: برای ایجاد تفکر خلاق و مهارت در دانشجویان باید وقت بیشتری صرف آموزش به خصوص در مورد پیشگیری از بیمارهای قلبی بشود. آموزش پزشکی عمومی درزمینه بیماریهای قلبی همچنان دارای کاستیهایی در فصلبندی دروس و برنامههای درسی است و معاونت آموزشی یک سری پیشنهادها و اقداماتی را در گروه قلب ارائه و شروع کرده است. در بحث آموزش پزشکی عمومی حضور اینترنها در بالین بیمار بسیار مهم است. رزیدنتهای مرکز قلب تقریباً بهطور صددرصدی دربرد تخصصی در طول سالهای اخیر پذیرفتهشدهاند. در سیستم آموزش دستیاری پیشآزمون و پسآزمون بهطور ویژه و خاص وجود ندارد ولی درنهایت فراگیر مورد ارزیابی واقع میشود. خطا یک امر بدیهی است، چون انسان جایزالخطاست، برای پیشگیری از بروز خطا، سیستم مسئول ارائه راهکار و راهنمایی است و برخورد شخصی در بروز خطا با افراد جایز نیست و میبایست بهصورت دوستانه و علمی مبادرت به رفع خطا کرد.درآموزش انجام کارها بهصورت جمعی است و فراگیران تکبعدی نیستند و اخلاق حرفهای فراگیران از اهمیت فراوانی برخوردار است.
برندآفرینی مشارکتی در حوزه آموزش
دکتر مجتبی سالاری فر: آموزش زیربنای پژوهش است
معاون آموزشی مرکز قلب تهران در بخش اول گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در آموزش» دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: هدف معاونت آموزشی، ایجاد یک مرکزی با برتریهای خاص و تعریف مزیت نسبی از بیمارستان است. آموزش و مدیریت فوق تخصصها و فلوشیپ های قلب از مهمترین برنامههای این معاونت است. شرکت در کنگرههای بینالمللی و تبادل اطلاعات و چاپ مقاله در نشریات اروپایی سبب شد از مرکز قلب در سطح جهان بهعنوان یک مرکز متعالی در آموزش پزشکی یاد شود. پژوهش نیازمند زیربنای آموزشی است و بر اساس یافتههای موجود درمان و آموزش شکل میگیرد بنابراین قدم اصلی در بخش آموزش است. فراگیری که رشته قلب منتخب اول اوست، این مرکز را یک مرکز ایده ال میداند. تصوری که از دور در خصوص این مرکز وجود دارد حضور و در دسترس بودن اساتید مرکز بهصورت تماموقت و نوع روابط دوستانه و مورد تائید فراگیران و فضای بحث و گفتگو آزاد و مثبتترین رفتارهای اخلاقی در آنجا حاکم و از جنبه علمی جزو بهترینهای کشور است. اساتید در بخش آموزش بهعنوان الگو شناخته میشوند. آموزشهای بالینی و مجازی مکمل همدیگرند.
برندآفرینی مشارکتی در حوزه پژوهش
دکتر خسرو صادق نیت: اولویتهای پژوهشی مرکز اختلالات خواب در زمینه ارتقای سلامت جامعه است
رئیس مرکز تحقیقات اختلالات خواب شغلی در بخش دوم گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در پژوهش» دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: هدف اصلی این مرکز این است که یک خدمتی در حوزه سلامت به مردم داده شود. مطالعات نشان داده که بعضی مواقع بعضی از بیماریها با بعضی از اختلالات خواب ارتباط مستقیم و غیرمستقیم دارد. وابستگی به تکنولوژی و تجهیزات یکی از قسمتهای جدانشدنی علمخواب است. در صحنههای بینالمللی جایگاه خوبی در منطقه داریم هرچند امکاناتمان در مقایسه با امکانات و ارتباطات بینالمللی با مشکلات عدیدهای روبرو است اما با تلاش پژوهشگران مرکز ما توانستیم در همایشهای بینالمللی حضور خیلی خوب و فعالی داشته باشیم و از نظر تعداد و تنوع مقالات رتبه برتررا کسب کنیم. با بررسیهایی که انجام می شود ما متوجه نیازها و اولویتهایمان میشویم. هدف این نیست که یک فرد به یا یکرشته به موفقیت برسد بلکه مهمترین هدف ارتقای سلامت جامعه است. نبود حمایت بیمههای تکمیلی و بیمههای پایه از مهمترین چالش های مهم این مرکز است ولی ما این چالشها را یک فرصت به سمت پیشرفت قلمداد میکنیم. رعایت اصول اخلاق پژوهش محور تحقیقات پژوهشی است.
برندآفرینی مشارکتی در حوزه آموزش
دکتر میترا قریب: دانشگاه علوم پزشکی تهران، قطب یادگیری الکترونیکی کشور است
مدیرگروه یادگیری الکترونیکی در گفتوگو با مستندسازان «فرصت های سرآمدی در حوزه آموزش» دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: پیشینه گروه ازنظر اعضای هیئتعلمی به سال 86 برمیگردد. جذب دانشجو در این رشته از سال 92 آغاز شد. برای اولین بار در کشور، دانشگاه ما، رشته آموزش پزشکی را بهصورت ترکیبی حضوری و غیرحضوری ارائه کرد که با استقبال فراوانی از سوی دانشجویان و اعضای هیئتعلمی روبهرو شد. یکی از نقشهای مهمی که گروه ما داشت تدوین کوریکولوم دکتری بود و البته درزمینه بازنگری مقطع ارشد هم نقش داشت. همچنین ما پذیرش دانشجوی بینالمللی را آغاز کرده ایم. آنچه در گروه مدنظر قراردادیم این است که تحقیقات چه در قالب پایاننامههای دانشجویی و چه پژوهشهای مستقل استادان حتماً در جهت رفع مشکلات موجود و چالش های دانش باشد. در حوزه اقتصاد آموزش الکترونیکی هم ما در سه حوزه ارائه خدمات آموزشی، تولید محتوا و زیرساختها میتوانیم فعالیت کنیم. در ادامه، دکتر ریتا مجتهدزاده معاون بینالملل دانشکده مجازی دانشگاه افزود: تجربیات ما در حوزه آموزش الکترونیکی باعث شد در هنگام ورود به بحران کرونا آمادگی لازم را داشته باشیم.
«برندآفرینی مشارکتی در حوزه توسعه»
مهندس بهزاد مکری: دانشگاه علوم پزشکی تهران بیش از 56 پروژه عمرانی دارد که در نوع خودش بینظیر است
مدیر دفتر فنی و نظارت بر طرح های عمرانی دانشگاه گفت: در سال 99 بیش از پنجاهوشش پروژه عمرانی در دانشگاه علوم پزشکی تهران بالغبر 670 هزار مترمربع زیربنا داشتیم که در نوع خودش برای یک دانشگاه علوم پزشکی در سطح کشور بینظیر است بدینجهت که خیلی از سازمانهای مجری طرحهای عمرانی شاید در این سطح پروژه عمرانی نداشته باشند یا کمتر داشته باشند. در کل نزدیک به 4 هزار و 500 تا 4 هزار و 600 تخت بیمارستانی در قالب این پروژههای عمرانی گنجیده و اینکه مسئولیت کلی دفتر فنی، هدایت و نظارت بر این پروژههای عمرانی است. این پروژههای عمرانی از خانههای بهداشتی و پایگاههای بهداشتی چند صد متری شروع و پروژههای عمرانی بزرگ مثل بیمارستان مهدی کلینیک با نزدیک به صد و ده هزار مترمربع زیربنا را شامل می شود. دفتر فنی بسته به نوع پروژهها، کارهای مختلفی دارد. خیلی از پروژهها را بهعنوان مجری طرح یا عامل مجری طرح یا مدیر طرح، مستقیم در آن دخیل است و فعالیت دارد و در یک سری از پروژهها مثل بیمارستان مهدی کلینیک یا بیمارستان اسلامشهر و یا پروژههایی که بهواسطه خیرین انجام می شود بهنوعی نظارت عالیه بر اینها دارد.