فضای سبز مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، نگین سبز توحید
فضای سبز مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) که به نگین سبز توحید شهرت دارد، به همت رحمان شعباننیا، مدیر مرکز تصویربرداری و متولی فضای سبز مجتمع و با همراهی گروه خود و همکاری حسن آراسته کارشناس فضای سبز شهرداری منطقه 6 ناحیه 2، چند سالی است تغییرات چشمگیری را در برداشته است. گوشهای از این اقدامات و تغییرات انجام شده را در این فیلم مشاهده میکنید.
گفتوگو با دکتر محمدحسن شعبانی، رئیس اداره بیماری های خاص و پیوند اعضای معاونت درمان در خصوص واکسیناسیون بیماران خاص
با توجه به گستردگی مراجعه کنندگان بیماریهای خاص در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران و به منظور تسهیل خدمت رسانی به این بیماران در امر واکسیناسیون اقداماتی از قبیل اینکه بیماران مبتلا به سرطان در هر بیمارستان دانشگاهی تحت درمان هستند برای واکسیناسیون به همان بیمارستان مراجعه کنند و بیماران بخشهای خصوصی دانشگاهی با معرفی نامه پزشک و برگه پاتولوژی به بیمارستان بهارلو ارجاع داده میشوند، به بیماران اماس با معرفی نامه مربوطه و کارت شناسایی با هماهنگی به بیمارستانهای سینا و یاس ارجاع داده میشود. همچنین بیماران تالاسمی و هموفیلی با دریافت معرفی نامه از پزشک های مربوطه به بیمارستان های امام خمینی ،بهارلو، بهرامی و مرکز فرمانفرمائیان مراجعه میکنند. بیماران دیالیزی در همان مرکزی که دیالیز می شوند، بیماران پیوند نیز در همان مرکزی که پیوند انجام دادند واکسینه نیز میشوند.
سوم خرداد؛ سالروز فتح خرمشهر
دکتر مجتبی سالاری فر: دفاع و صیانت از وطن یک امر کاملاً مشروع و بدیهی است
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایثارگر دفاع مقدس در آستانه سوم خرداد، سالروز آزادسازی خرمشهر گفت: یکی از بزرگترین ویژگیهای دفاع مقدس مردمی بودن دفاع بود. در دفاع مشروع بین دولت و ملت یک توافق همسو و یکسان وجود داشت. در دوره جنگ عدالت اجتماعی و اقتصادی و برابر در بین اقشار مردم حاکم بود. دستاوردهای جنگ متعلق به افرادی است که درراه دفاع از وطن شهید شدند و از کیان خود دفاع کردند. جنگ یک مسئله تراژیک هست و در آن رنج و فشار و مرگ و شهادت وجود دارد و این موضوع سادهای نیست. در اوایل جنگ هشتساله ازنظر ساختار و زیرساختهای انسانی ضعفهای زیاد وجود داشت ولی همه این مسائل را افراد حاضر درصحنه پوشش دادند. در جریان شروع کرونا نیز از جنبه عقلی و احساسی همین شرایط جنگ وجود داشت و محرک انسانها عقل و احساسشان بود. مردم و تمامی قوانین کشور فلسطین 70 سال است که مورد هجوم قرارگرفته و علاوه بر اشغال، ملت را در کشور خودشان زندانی کردهاند و چارهای جز دفاع مشروع برای آنها باقی نمانده است.
سوم خرداد؛ سالروز فتح خرمشهر
دکتر محمدتقی بیگ محمدی: آزادسازی خرمشهر نماد ایستادگی و شجاعت رزمندگان و لطف الهی بود
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایثارگر دفاع مقدس در آستانه سوم خرداد، سالروز آزادسازی خرمشهر در گفتوگو با روابط عمومی دانشگاه گفت: در مقایسه اتفاقات دوران کرونا و دوران دفاع مقدس برای رزمندگان دوران جنگ، مسئله مقاومت و ایثارگری ملموس تر است و نمایان کننده شباهتهای این دوران است. همانطور که در دوران جنگ افراد از هر قشر و گروه و اعتقادی به میدان جنگ می آمدند. روحیه ایثار در دوران کرونا در کادر درمانی جلوه گر شده بود و گاهی روحیه جهادی باعث حیرت بود که باید برای پایداری این روحیه از ایثارگران قدردانی شود. تفاوت این دوران در این است که فشار جنگ در زمان عملیات بیشتر بود اما تداوم و کار یکنواخت در مبارزه با بیماری کرونا بیشتر است که کار یکنواخت بسیار سخت است و تحمل افرادی که در این راه خدمت میکنند بستگی به استقامت و ایمان و معرفتشان دارد. جمهوری اسلامی ایران بر اساس بحث اعتقادی و امت واحده اسلامی و بحث بینالمللی باید در کنار دفاع از مردم فلسطین قرار گیرد. عملیاتی که برای آزادی خرمشهر صورت گرفت یک جسارت جدی و اعتقاد به دفاع از میهن خود باعث شد تا رزمندگان در کنار همه سختیها استقامت کنند.
سوم خرداد؛ سالروز فتح خرمشهر
دکتر محمدعلی محققی: سالگرد پیروزی آزادسازی خرمشهر در تارک افتخارات ملت ما خواهد درخشید
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایثارگر دفاع مقدس در آستانه سوم خرداد، سالگرد آزادسازی خرمشهر گفت: 31 شهریور1400 پیروزی ملت مقاوم و بزرگ فلسطین در تهاجمات اخیر رژیم منحوس صهیونیستی به مردم بیدفاع و مظلوم غزه اعلام شد. جهان اسلام از این پیروزی خرسند و درسهای عبرتی به عبرتهای تاریخی اضافه شد. بیتردید شباهتهای زیادی بین مقاومت ملت بزرگ فلسطین و دفاع مقدس ایران وجود دارد. فرهنگ مقاومت در دین مبین اسلام برخاسته از آیات و روایات و سیره پیامبر اعظم است. مراکز درمانی کادر بهداشت و درمان طبق قواعد بینالمللی از تهاجمات نظامی مصون هستند درحالیکه در عملیات اخیری رژیم صهیونیستی تعداد زیادی از مراکز درمانی و گروههای امدادی مورد هجوم رژیم ددمنش قرار گرفتن و تخریب شدند. رژیم بعثی عراق نیز در دوران جنگ تحمیلی مرتکب جنایات مشابهی شد و بیشترین شهدای جامعه پزشکی و امدادگری در آن دوران اتفاق افتاد. در بین کلمات حکیمانهای که حکما در طول تاریخ بیان کردهاند هیچ جملهای بار معنایی بزرگ تر از این جمله امام راحل که «خرمشهر را خدا آزاد ساخت» ندارد.
سوم خرداد؛ سالروز فتح خرمشهر
دکتر محسن پرویز: خرمشهر نماد مقاومت در برابر اشغالگری دشمن بود
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایثارگر دفاع مقدس در آستانه سوم خرداد، سالروز آزادسازی خرمشهر در گفتوگو با روابط عمومی دانشگاه گفت: خرمشهر نماد مقاومت در برابر اشغالگری دشمن بود و فکر میکنم که برای همیشه هم در تاریخ ماندگار خواهد ماند. ویژگی خاصی در جوانان ایرانی که بهویژه بعد از پیروزی انقلاب مشهود بوده و هست این است که افراد مسئولیت اجتماعی را در نظر بگیرند و صرفا به منافع شخصی خودشان فکر نکنند و اینکه در جاهایی که یک تعارض منافع، بین منفعت شخصی و منافع اجتماعی حاصل میشود آنجا به نفع منفعت اجتماعی از منافع شخصی خودشان بگذرند. کادر درمان و کسانی که درگیر مسئله سلامت مردم هستند، این ایثارگری را از خودشان نشان دادند و به شکلی دیگر ایثار ایام جنگ را و دفاع مقدس را احیا کردند. یعنی شما نگاه کنید که افرادی هستند که از صحنه دور کرونا دور هستند اما داوطلبانه برای خدمت به مردم میآیند و برای سلامتی آنها تلاش میکنند که این جلوهای از همان ایثارگری است. فتح خرمشهر نشان داد مقاومت به نتیجه می رسد. مقاومت زمانی که حق می گویید قطعا نتیجه می دهد.
بخش دوم - مطالعه بالینی اثر پالس تراپی متیل پردنیزولون در درمان بیماران بستری مبتلا به کووید 19
دکتر محمدرضا صالحی: امروز جوانان کشور می توانند با اعتمادبهنفس ایدههایی ارائه دهند که نتایجش هم به ایران و هم به سایر کشورهای جهان کمک کند
متخصص بیماریهای عفونی، دانشیار دانشگاه و عضو تیم تحقیقات بالینی اثر پالستراپی متیل پردنیزولون در کووید 19 در مصاحبه با روابط عمومی دانشگاه گفت: به نظر میرسد تاکنون در جهان هیچ دارویی بهاندازه کورتیکو استروئیدها نتوانسته مرگومیر ناشی از کرونا را تا این حد کاهش دهد. پیشازاین مطالعه من و همکارانم در گروه عفونی از گذشته نسبت به مصرف کورتیکو استروئیدها در عفونتهای ویروسی بدبین بودیم ولی باتوجه به این مطالعه که با همکاری مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) و مرکز تحقیقات روماتولوژی بیمارستان شریعتی با تشریکمساعی اساتید گروههای مختلف تخصصی دانشگاه در بررسی اثربخشی انفوزیون متیل پردنیزولون در بیماران شدید و بسیار شدید مبتلا به کرونا برای اولین بار در جهان انجام شد و مطالعات پسازآن در سایر کشورها و حتی مطالعاتی که بهتازگی در سطح بسیار وسیعی در آمریکا با این رویکرد صورت گرفته؛ به نظر میرسد استفاده از داروهای ضدالتهابی در کووید 19 راهگشا است. من بهخصوص از تلاشهای دکتر رضا ملکزاده معاون پژوهشی سابق وزارت بهداشت و همکارانشان در گسترش تحقیقات، اهمیت به تولید عل م در عرصه پزشکی و اعتماد به جوانان تشکر می کنم.
بخش اول- مطالعه بالینی اثر پالس تراپی متیل پردنیزولون در درمان بیماران بستری مبتلا به کووید 19
دکتر احمدرضا جمشیدی: من معتقدم این مطالعه، تحقیق بسیار خوبی در درمان بیماران کووید و نتیجه یک کار تیمی دقیق و همدلانه بود
فوقتخصص روماتولوژی، استاد دانشگاه و عضو تیم تحقیقات بالینی اثر پالستراپی متیل پردنیزولون در درمان بیماران بستری مبتلا به کووید 19 در مصاحبه با روابط عمومی دانشگاه، این مطالعه را بسیار موفق و کاربردی در درمان بیماران مبتلا به کرونا با درگیری شدید ریه خواند و افزود: این تحقیق از اولین مطالعات انجام شده با رویکرد استفاده از داروهای کورتیکو استروئیدها در درمان کووید 19 در جهان بود که پس از اخذ مجوز اخلاق در مرحله تحقیقات بالینی به کاهش 45 درصدی مرگومیر در گروه شاهد منتج شد. این مطالعه که در بیمارستان امام خمینی انجام شده است در European Journal of Respiratory Disease که از معتبرترین ژورنالهای بینالمللی است به چاپ رسیده و مورداستفاده بسیاری از متخصصان جهان در درمان کرونا قرار گرفته است. در این بیماری چون با طوفانهای سایتوکاین روبهرو هستیم باید طوفانی برخورد کنیم؛ ازاینرو با تجویز دوز بالای داروی پردنیزولون در مدتزمان کوتاه علاوه بر کاهش عوارض دارویی اثربخشی دارو را بالا برده و با کاهش التهاب ناشی از سایتوکاین های مختلف برای اثربخشی داروهای دیگر زمان میخریم.
«برندآفرینی مشارکتی در حوزه پژوهش»
دکتر خسرو صادق نیت: پژوهش در حوزه اختلالات خواب باعث تشخیص زودهنگام بیماریها میشود
رئیس مرکز تحقیقات اختلالات خواب شغلی در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در پژوهش» دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بنیان رشته طب خواب با کنار هم قرار گرفتن رشتههای مرتبط پایهگذاری شد. این رشته با تشکیل انجمن خواب و ایجاد کرسیهایی در کنار متخصصان طب خواب بنیان نهاده شد. یکی از اولویتهایی که برای راه انداری مرکز تحقیقات خواب وجود داشت بررسی و ارزیابی معضلات سلامتی کشور و بحث خوابآلودگی و تصادفات جادهای در حین رانندگی بود و این عامل توجیهی بود برای راهاندازی این مرکز و مورد استقبال وزارت بهداشت قرار گرفت. با انجام پژوهشها و تدوین دستورالعملها و حمایت و هدایت پژوهشگران بهطور جامع این موضوع پیگیری شد. این مرکز باهدف حمایت از پژوهشهای مختلف در حوزه خواب اقدام به ایجاد شورای پژوهشی کرد. یکی از اولویتهای پژوهشی این مرکز دادن آگاهی و اطلاعات جامع و ملی در خصوص اختلالات خواب در کشور بود. با طراحی روشهای تشخیص خوابآلودگی در بین رانندگان و با تعبیه نرمافزار و سنسورهایی در ماشینهای سنگین و آموزشی رانندگان و مطالعات مختلف و با همکاری دانشگاههای صنعتی کشور به نتایج خوبی دستیافتهایم.
مراسم ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ روز ملی اهدای عضو در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی تهران
در روز ملی اهدای عضو از تیمهای پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی تهران در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) قدردانی شد.