گفت‌وگو با مسئول گروه تغذیه بالینی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در آستانه روز رژیم درمانگر

دکتر سماء بی‌طرفان مسئول گروه تغذیه بالینی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) گفت: شیرین‌ترین خاطره من از این دوره همکاری بی‌قیدوشرط همکارانم بدون ذره‌ای شکایت از شرایط سخت بود.

 دکتر سماء بی‌طرفان

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، در آستانه روز جهانی رژیم درمانگر مصادف با 10 مارس، 20 اسفند 99 همراه با کارشناسان تغذیه بیمارستان‌ها و فعالیت آن‌ها در دوران پاندمی کرونا با دکتر سماء بی‌طرفان مسئول گروه تغذیه بالینی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) گفت‌وگو کردیم.

 خودتان را معرفی کنید.
 دکتر سماء بی‌طرفان، پزشک و متخصص تغذیه، با هفت سال سابقه خدمت، هم‌اکنون دانشیار پژوهشکده علوم اعصاب و همچنین مسئول گروه تغذیه بالینی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) هستم.

در خصوص دوران کووید 19 و تجربیات خود بفرمایید.
کووید برای من در ابتدا عجیب و غیرقابل‌باور بود، بااینکه در بخش‌های مختلف نمونه‌هایی مشکوک به کووید بستری بودند، ولی همچنان در اوایل این ماجرا ویزیت‌ها با شرایط سخت انجام می‌شد. تا اینکه در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) شرایط ویژه اعلام شد. تقریباً در بسیاری بخش‌ها صرفاً بیماران مربوط به کووید بستری بودند و بخش‌ها تبدیل به بخش‌های مراقبت ویژه شدند. در این زمان گروه تغذیه بالینی بیمارستان به ارائه خدمات به بیماران کووید در کنار سایر همکاران کادر درمان پرداخت.
در آن زمان بنده با همکاری دکتر بیگ محمدی مسئول بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان و دکتر عبدالهی رئیس بخش پاتولوژی و مسئول آزمایشگاه بیمارستان به نگارش پروپوزال‌های پژوهشی درزمینهٔ تغذیه و کووید مشغول شدم که منجر به دو طرح تحقیقاتی موفق شد و در حال حاضر مشغول انتشار داده‌های آن‌ها هستیم. اینکه توانستم فعالیت بالینی تغذیه را در کنار پژوهش در این زمینه در شرایط بحرانی و البته با همکاری بی‌شائبه اساتید و کارشناس تغذیه بیمارستان به‌پیش ببرم و به نتیجه برسانم مرا از عملکرد خود راضی و خوشحال می‌کند.

از خاطرات تلخ و شیرین خود بگویید.
به یاد دارم اولین روز نمونه‌گیری این طرح‌های پژوهشی و ویزیت بیماران کووید در بخش مراقبت‌های ویژه، اولین روز سال 99 بود. بعد از تبریک سال نو به همدیگر، من به دنبال ماسک N95 برای حضور در بالین بیماران بودم که بعد متوجه شدم این نوع ماسک را فقط در زمان اینتوبه کردن بیمار استفاده می‌کنند. همان موقع متوجه شدم که نه‌تنها شرایط ویژه است بلکه امکانات موجود، این شرایط را برای کادر درمان ویژه‌تر کرده است و تصمیم گرفتم بدون ترس و دلهره باایمان قلبی‌ام خودم را آرام کنم و به کار ادامه دهم. به‌طورکلی یک ماه اول سال 99 را به دلیل حضور در ICU خود را از دیدار عزیزانم محروم کرده بودم و از فرزندانم دوری می‌کردم، بدون اینکه دلیل آن را بگویم مبادا آن‌ها را نگران کنم. ولی شیرین‌ترین خاطره من از این دوره همکاری بی‌قیدوشرط مطلب نژاد کارشناس تغذیه بیمارستان بدون ذره‌ای شکایت از شرایط سخت بود.
همچنین گروه تغذیه بالینی مجتمع مفتخر است به اینکه تمام کلینیک‌های تغذیه بیمارستان امام خمینی (MS، ALS، جنرال، ضایعات نخاعی) نه‌تنها تعطیل نشدند بلکه با توجه به افزایش تجهیزات پیشرفت قابل‌توجهی در مراجعه بیماران حاصل‌شده است.
در این موقعیت حساس کارکنان تغذیه خدمات غذایی بیمارستان به سرپرستی هایده جعفری به‌خوبی و درایت توانستند که سیستم تغذیه بیماران و کارکنان درگیر در کووید را ازنظر بهداشتی و فراهم کردن مواد مغذی لازم هدایت و برنامه‌ریزی کنند.
به نظر می‌رسد برای مدیریت بحران‌های آینده لازم است امکانات و تجهیزات بیشتری از قبل پیش‌بینی و ذخیره کنیم چراکه درزمینهٔ نیروی انسانی کارآمد، آماده‌به‌خدمت و با تفکرات متعالی در این موقعیت‌ها کمبودی نخواهیم داشت.

عکس: محمد علی مرزبان

الهام  حق شناس
تهیه کننده:

الهام حق شناس

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب