هماندیشی معاون درمان و اساتید گروه قلب مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)
دکتر امیرحسین اورندی: سعی ما بر احیای جایگاه عالی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) بهعنوان آغازگر پیوند قلب در کشور است
باهدف توسعه پیوند قلب مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، معاون درمان و اساتید گروههای داخلی و جراحی قلب در نشست مشترکی با رئیس اداره پیوند و فراهم آوری اعضای معاونت درمان دانشگاه پیرامون الزامات راهاندازی بخش نارسایی قلب در این مرکز تبادلنظر کردند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) چهارشنبه 8 تیر 1401 جلسهای با حضور دکتر امیرحسین اورندی معاون درمان، دکتر مهرداد صالحی رئیس بخش جراحی قلب، دکتر مسعود اسلامی رئیس بخش داخلی قلب، دکتر مرتضی فرومندی رئیس بخش ویژه جراحی قلب، دکتر رویا ستارزاده رئیس بخش اکوکاردیوگرافی، دکتر علیرضا بخشنده هیئتعلمی قلب، دکتر میثم خوشاوی استادیار بخش داخلی قلب، دکتر کیانوش صابری دانشیار بخش بیهوشی و استاد بیهوشی قلب و دکتر شعبانی رئیس اداره پیوند و فراهم آوری اعضای معاونت درمان دانشگاه در سالن شورای ریاست در محور بررسی چالشهای راهاندازی بخش نارسایی قلب این مرکز برگزار شد.
دکتر اورندی با قدردانی از عملکرد برجسته و منحصربهفرد بخش پیوند قلب در سالهای اخیر گفت: ما با حداقلها توانستیم در کشور برتر شویم و برای حفظ این برتری تمام توان خود را به کارخواهیم گرفت. در این مسیر ضمن مکاتبه با مسئولان ستادی دانشگاه برای رفع موانع، کمک میکنیم فرآیند فعالسازی بخش نارسایی قلب مجتمع تسریع شود. سعی بر این است تا جایگاه عالی مجتمع بیمارستانی امام خمینی بهعنوان آغازگر مسیر جراحی پیوند قلب در کشور، احیا شود.
دکتر صالحی با توضیح در خصوص علل افت آمار جراحیهای پیوند قلب در مجتمع گفت: دانش پیوند قلب اولین بار از مجتمع بیمارستانی امام خمینی به سایر مراکز کشور ساری و جاری شد. اغلب بیماران نارسایی قلب مجتمع (heart Failure) به دلیل بیماریهای زمینهای پیچیدهای که دارند مدت اقامتشان طولانی میشود که باید به این نکته در راهاندازی بخش نارسایی قلب توجه شود.
دکتر اسلامی موضوع تامین نیروی انسانی لازم را برای پیشرفت در حوزه پیوند قلب مجتمع مهم دانست و تصریح کرد: راهاندازی بخش نارسایی قلب و توسعه پیوند قلب به یک زنجیره خدمتی نیاز دارد و فعالیت منظم و دائمی در این چرخه مستلزم سازماندهی مناسب است. باید ساختار دقیقی برای چیدمان نیروی انسانی، فضای فیزیکی و تجهیزات طراحی کنیم و از مساعدتهای مشورتی همکاران برجسته این حوزه در سطوح بینالمللی بهره بگیریم.
دکتر ستارزاده با اشاره به عقبه ارزشمند مجتمع بیمارستانی امام خمینی در حوزه پیوند قلب گفت: اولین چراغ پیوند قلب در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) روشن شد آنهم وقتی هنوز مراکز دیگر در این حوزه چندان فعال نبودند و تا پیش از سال 98 سه سال پیاپی پیوند قلب این مرکز موفق به کسب رتبه نخست کشوری در مراسم جشن نفس شده است و این قابلیت را دارد که همچنان در این جایگاه باقی بماند. باید قدر آدمهای بزرگی که در این راه زحمتکشیدهاند را بدانیم. حتی کووید 19 هم نتوانست خدمات ما را متوقف کند. جراحان قلب مجتمع دانش بسیار بالایی دارند و نظیرشان را در کشور نداریم. داشتن علاقه سازمانی بالا، رکن اصلی بهتر بودن و بهتر ماندن است. درعینحال توجه به زیبایی هتلینگ بیمارستانی در جذب بیماران بسیار اثرگذار است که با افتتاح مهدی کلینیک این موضوع محقق خواهد شد.
وی در خصوص سامانه رجیستری پیوند قلب که در مجتمع طراحیشده گفت: تلاش ارزشمندی برای شکلگیری این طرح نوآورانه شده و موفقیت آن نیازمند حمایت مسئولان است. ما بهعنوان هیئتعلمی گاهی بهتنهایی با تمام توان برای آموزش فراگیران و درمان بیماران بسیار تلاش میکنیم تا سطح آموزش و درمان را بالا نگاهداریم و نیاز به پشتیبانی و کمک سیستم داریم.
دکتر کیانوش صابری ضمن توضیح در خصوص موانع راهاندازی بخش اکموی مجتمع گفت: توسعه نیاز به بازاریابی و تبلیغات موثر دارد. هر هزینهای در این بخش سودآور خواهد بود.
دکتر بخشنده هم بر تقویت تبلیغات، ارتباطات، فضای فیزیکی تجهیزات و نیروی انسانی در راهاندازی بخش نارسایی قلب و توسعه پیوند قلب تاکید کرد.
دکتر شعبانی همت مسئولان ارشد دانشگاه را در رشد و گسترش بخشهای پیوند و فراهم آوری اعضا خواند و گفت: سیاستگذاری در این حوزه مربوط به شورای پیوند دانشگاه است. بیمارستانهایی در بخش پیوند موفق میشوند که مجهز به بخش نارسایی قلب هستند. باید چالشهای مربوط به راهاندازی و تسریع گردش تخت بخش نارسایی قلب مجتمع شناسایی و برای رفع آن در شورای پیوند دانشگاه چارهجویی شود.
نظر دهید