رقیه حسین زاده: صبر و تحمل کادر درمانی در دوران کرونا بیشتر شد
سرپرستار بخش عفونی بیمارستان امام خمینی در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: گاهي همه افراد يک خانواده درگير کرونا مي شدند و فوت يک عضو خانواده از نظر روحي به ما هم فشار زيادي وارد مي کرد. کار در بخش عفوني سنگين و سخت است اما خدا را شکر کادري داريم که توانمند، فداکار و باگذشت هستند. پاندمي را فقط در کتاب ها خوانده بودم اما کرونا تجربه خوبي از نظر کنترل بيماري، مديریت بحران، کارکنان و استرس بود. هيچ کدام از همکاران من در تعطيلات نوروز مرخصي نرفتند و شيفت هاي سنگيني را گذراندند.
دکتر علی گنجعلی خان: مشکلی نداریم و روز به روز بر اساس مراجعه بیماران کرونا تصمیم می گیریم
مشاور معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي تهران و مدیر درمان مجتمع بیمارستان امام خمینی در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: در حال حاضر در سطح دانشگاه آمادگي لازم براي مقابله با کرونا و رسيدگي به بيماران وجود دارد. از خدمات ارائه شده راضي هستم. همه تلاشمان را کرديم تا بهترين خدمات را به بيماران ارائه دهيم. به خودم از 20 نمره، 18 مي دهم. همه کارهايمان را مستندسازي و ابلاغ مي کرديم همه روساي بيمارستان در کميته بحران شرکت مي کردند. در بخش پرستاري چالش هاي زيادي داشتيم اما پرستاران ما خوب پاي کار آمدند و مراقبت پرستاري مناسبي به بيماران داده شد.
دکتر محمدرضا هادیان: در دانشگاه علوم پزشکی تهران تهدید دوران کرونا به یک فرصت تبدیل شد
رئیس دانشکده توانبخشی در گفت وگو با مستندسازان مسیر نمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: ما در دانشکده توانبخشی به عنوان یک عضوی از این دانشگاه بزرگ، شروع به آگاهی سازی دانشکده در رابطه با شرایط نوین کردیم. ما باید فارغ از شعار، حس کنیم و درک کنیم که یک خانواده هستیم و همچنین برای یک دوره ی طولانی مدت با این بیماری همزیستی خواهیم داشت. تیم مدیریتی دانشکده، تلفیقی از تجربه افراد با تجربه و نیروی جوان دانشگاه است. باید به افراد آموزش بدهیم و بعد از آن مدیرشان کنیم و شرح وظایف به آنها بدهیم. افراد بدون تجربه، وظایف مدیریتی کلان نباید بگیرند؛ افراد باید بتوانند گام به گام در جایگاه های خودشان آموزش ببینند تا توان آموزش دادن و تربیت افراد را داشته باشند. وظیفه ما به دست آوردن تجربه و انتقال این تجارب است. درسی که کرونا به ما داد این بود که ما یک ملت و یک خانواده هستیم و اگر با هم باشیم می توانیم ضعف های یکدیگر را بپوشانیم. در حیطه پژوهشی باید مطابق نیازهای جامعه پیش برویم. سیستم خدمات گوناگون پزشکی ما خوب است و این موضوع یک واقعیت است و شعار محسوب نمی شود.
دکتر سیداحمد رضایی: با یک مدیریت واحد، امکان عبور از بحران کرونا وجود دارد
مدیر حراست دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید ۱۹ گفت: در بحرانها عملکرد ما باید نقادانه باشد و براساس تجربیات قبلی برنامه ریزی داشته باشیم. یکي از عملکردهاي خوب حوزه حراست در جریان کرونا تجهیز بیمارستانها به دوربینهای مدار بسته بود. واحد حفاظت IT وظیفهاش مراقبت از IT دانشگاه برای جلوگیری از هک شدن سرورها بود. یکی از دغدغههای اصلی این حوزه مدیریت بازماندگان متوفیان است. در جریان کرونا وارد یک جنگ نرم شدیم که بار منفی آن خیلی زیاد است و حوزه حراست موظف به کنترل آن است. نحوه نظارت بر توزیع اهدای کمک های بین المللی در مواقع بحران یکی از فعالیتهایی است که موجب جلب اعتماد میشود.
حجت الاسلام والمسلمین سیدمجید قریشی: کرونا نشان داد اگر مسائل فرهنگی را با خدمت همراه کنیم بیشترین تاثیر را دارد
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با مستندسازان مسيرنماي پيشرفت مديريت کوويد 19 در دانشگاه گفت: جهادی عظیمی در زمینه کرونا صورت گرفت. خدا را شاکریم که افراد ارزشمند فراوانی در اطرافمان داریم که توانستند این بحران را مدیریت کنند. در زمان دفاع مقدس مدافع امنیت داشتیم و بعد مدافعان حرم و الان مدافعان سلامت را داریم که یکی از زیباترین ایثارگری های تاریخ را رقم زدند. شیوع کرونا تغییرات و تحولاتی را در زمینه بین المللی و داخلی ایجاد کرد. فلسفه اجتماعی غرب در کرونا دچار چالش جدی شد و زیر سوال رفت. ما در مناسبات بین المللی تغییر جدی خواهیم داشت. این بحران موجب تسریع اقدامات شد و همراهی مردم را با خود داشت. ما نشان دادیم که در بحران های ظرفیت های های خوبی داریم. در کرونا تغییر نگرش مردم به کادر درمان را شاهد بودیم و نگاه ها مثبت شد. جریان های مردمی به صورت گسترده شکل گرفت و پای کار آمدند. این تجربه نشان داد بسیاری از آموزش ها می تواند مجازی انجام شود. باید قدر نیروهای خودتان را بیشتر بدانیم و برایشان ارزش قائل شویم. نشان دادیم که در بحران ها ظرفیت های خوبی داریم.
مهندس هادی مخبر: اعتمادسازی ایجاد شده بین مدیریت و کارکنان بیمارستان سینا سبب پیشرفت کارها در بحران کرونا بود
مشاور رئیس بیمارستان سینا در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: در مواجهه با بحران کرونا در اولین گام، بیمارستان سینا کمیته بحرانی با 33 عضو تشکیل داد. برای ایمن سازی بیمارستان، بسته های محافظتی که شامل تمام تجهیزات لازم از جمله؛ ماسک، گان، دستکش بود تهیه و در اختیار سرپرستاران قرار داده می شد و پزشکان نیز با مراجعه به داروخانه می توانستند این پکیج ها را تهیه کنند. 50 درصد تخت های بیمارستان و همچنین 3 بخش ای سی یو به بیماران مبتلا به کرونا تعلق گرفت و این آمادگی را نیز داشتیم که بر تعداد تخت های بیمارستان بیفزائیم. در بیمارستان سینا استادان و پرستاران در مواجهه با بحران کرونا پیشقدم شدند. بیمارستان سینا آمادگی شرایط بحرانی را دارد و همیشه با بحران ها مواجه بوده است اما بحران کرونا با دیگر بحران ها بسیار متفاوت بود. واقعا تیم درمان در بحران کرونا مانند زمان جنگ ایثار کردند.
دکتر محمدرضا جعفری: مهمترین چالش در بحران کرونا، ناشناخته بودن رفتار ویروس بود
مدیر درمان بیمارستان شریعتی در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: ما برای هر بحرانی از چارت بحران استفاده می کنیم که این موضوع اتفاق خوبی در دانشگاه علوم پزشکی تهران بود. محوریت برنامه ریزی های اولیه در بحران کرونا، بحث ظرفیت سازی بود. نکته مثبت که از همان روزهای اول شاهد آن بودیم، کمک خیرین بود که سهم بسزایی در تامین تجهیزات محافظت فردی در بیمارستان داشتند. مدیریت تجهیزات محافظت فردی و رعایت استانداردها خیلی به ما کمک کرد. همدل بودن و در صحنه حضور داشتن همکاران یک کار تیمی و وفاق تیمی بود. عملکرد بیمارستان و عملکرد درمان در این بحران خیلی خوب بود.
مهین سعیدی: پرستاران ما پرستارهای شجاع و با ایمان هستند و در بحران کرونا با دل و جان کار می کنند
مدیر پرستاری بیمارستان شریعتی در گفت وگو با مستندسازان مسيرنماي پيشرفت مديريت کوويد 19 در دانشگاه گفت: در بحران چیزی که ما را نجات می دهد کار گروهی است. ما برای مبارزه با بحران به نظم احتیاج داریم. بحث شیوع ویروس کووید 19 نه تنها برای ایران بلکه برای تمام جهان یک دانشگاه بود و به همه درس های بزرگی داد. در بحران ها، کشوری موفق است که بتواند بهتر پیش بینی کند. ما باید روی اصول بهداشت فردی بیشتر کار کنیم. یادمان باشد ما ملتی هستیم که باید روی پای خودمان بایستیم و در مواقع بحران کسی به داد کسی نمی رسد.
سهیلا پناهی: باورهای اشتباه مردم پیرامون اعتیاد در زمان کرونا حس مسئولیت پذیری مان را افزایش داد
سهیلا پناهی، کارشناس مسئول واحد سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: روانشناسان شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری از ابتدای شروع کرونا، فعالیت هایی مانند مداخلات سوگ، کاهش اضطراب، افسردگی، برنامه های زندان ها، غربالگری ها و ... را انجام دادند. 4 نفر از روانشناسان شبکه بهداشت ری به صورت 24 ساعته و شیفتی با سامانه 4030 همکاری داشتند و پاسخگوی سوالات روانشناسی مردم بودند. با شروع کرونا تمام توجه مردم و مسئولان به خود بیماری متمرکز و دانشگاه علوم پزشکی تهران با توجه به مدیریت و تجربه ای که داشت توانست خیلی خوب به پیشگیری و بهداشت بپردازد. باورهای اشتباه مردم پیرامون اعتیاد در زمان کرونا حس مسئولیت پذیری مان را افزایش داد. دشواری های زیادی در غربالگری و نمونه گیری از معتادها و زندانیان داشتیم ولی با تمام وجود پای کار بودیم. دانشگاه علوم پزشکی تهران نگاه ویژه ای به زندانیان داشت و همان ابتدای ورود اقدام به غربالگری و نمونه گیری از آنها می کرد.
دکتر محمد صادق حسنوند: به عنوان محقق نیازمند این هستیم که داده ها و اطلاعات خودمان را درباره کرونا به اشتراک بگذاریم
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 گفت: بر اساس مطالعه ای که از هوای اطراف بیماران مبتلا به کووید 19 و بستری در بیمارستان ها انجام شد، در هوای اطراف بیماران ویروس دیده نشد. مستندسازی و استفاده از تجربیات اساتید و مدیران ارشد می تواند بسیار ارزشمند باشد ما مطالب علمی را به صورت راهنماها به زبان ساده برای مردم منتشر می کنیم. به نظرم باید اطلاعات را به اشتراک و در اختیار محقق قرار دهیم. در مطالعه ای که انجام شده در مناطقی که آلودگی هوا بیشتر بوده میزان مرگ مبتلایان به کووید 19 بیشتر بوده است. در این شرایط رعایت بهداشت یکی از درس هایی بود که از بحران کرونا یاد گرفتیم. فضای مجازی به آموزش و اجرا اقدامات کمک کرده است.