دکتر مهرداد احمدی: این حجم از همکاری را در کرونا حتی در بحران هایی مثل زلزله قبلا ندیده بودم
سرپرست مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: واقعا آرامش پرستاران داوطلب بسیار جالب بود. کنار هم بودن همکاران ستاد و محیط باعث آرامش بیشتر شد. حجم کمک های مردمی که به مراکز درمانی رسید بسیار تاثیرگذار بود. اولین نکته در بحران ها تامین وسایل حفاظت فردی است. همه خانواده دانشگاه در بحران ها آمادگی اولیه را داشته باشند تا در این موقع بتوانند مشکلات خانواده خودشان را برطرف کنند. برای مقابله با حوادث باید برای بیماری عفونی نوظهور هم آمادگی داشت. وجود یک بانک اطلاعاتی از نیروی انسانی و تجهیزات هر مرکز در زمان بحران ها بسیار بااهمیت است.
سارا واشقانی: روحیه کار تیمی و از خود گذشتگی و ایثار همکاران، برایم لذت بخش بود
مسئول واحد مدارک پزشکی بیمارستان امیراعلم در گفت و گو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: یکی از دلایلی که باعث شد تا بیش از یک ماه در بخش پذیرش بیماران کرونایی فعالیت کنم، این بود که مراقب پرسنل خودم باشم تا دچار بیماری نشوند و بتوانند در بخش های مختلف خدمات رسانی کنند. ترس اصلی من این بود که به بیماری مبتلا شوم و دیگر نتوانم به مردم خدمت رسانی کنم، چون به کار ما و حضور ما، احتیاج بود. خوبی کرونا این بود که توانستیم خودمان را محک بزنیم و در این جایگاه به مردم کمک کنیم. امیدوارم روحیه خوبی که در همکاران بهداشت و درمان وجود دارد، در بحران های خیلی سخت تر از این هم ادامه پیدا کند. با توجه به امکاناتی که در اختیار داشتیم، سعی کردیم که از خودمان محافظت کنیم تا بتوانیم در خدمت مردم باشیم. حضور و تلاش افراد مختلف در این بحران برای فراهم کردن امکانات، واقعا ستودنی بود. مردم ما بسیار خوب و فداکار هستند و من توانستم این همه خوبی را در این مدت تجربه کنم و از این موضوع بسیار خوشحال هستم.
دکتر شعبان علیزاده: یکی از بحث های مهم و با اهمیت در دوران کرونا، بحث ایمنی زیستی کارکنان بود
دکتر شعبان علیزاده سرپرست اداره امور آزمایشگاه های تشخیص طبی معاونت درمان دانشگاه در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: ما در حوزه ای که مشغول خدمت هستیم در حدود 225 آزمایشگاه داریم که از این تعداد حدود 30 مورد آزمایشگاه بیمارستانی و حدود 35 مورد درمانگاه و کلینیک و بقیه به صورت آزمایشگاه های خصوصی هستند که به صورت مستمر با این آزمایشگاه ها هم به عنوان نقش نظارتی و هم به عنوان بازوی مشورتی و آموزشی در تعامل هستیم. تست ها و یا آزمایش هایی که برای بحث کووید 19 انجام می شد، در قالب پروتکل های درمان و پیشگیری کشوری بود که به صورت منظم به روزرسانی و ابلاغ می شد. در حوزه ی علوم پزشکی تهران، اولین آزمایشگاهی که این بیماری را به صورت رسمی گزارش کرد، دانشکده بهداشت بود. تشخیص مولکولی به لحاظ زیرساخت به فضا، تجهیزات، نیروی انسانی و استانداردسازی نیاز دارد. ما تلاش می کنیم یک ساختار مجازی خیلی منسجمی در حوزه آزمایشگاه تشکیل بدهیم تا بتوانیم، ارتباط خیلی نزدیک و تعامل خوبی با آزمایشگاه ها داشته باشیم.
دکتر محمد افضلی مقدم: طب اورژانس با بحران عجین است؛ آمادگی و هوشیاری از مشخصه های افرادی است که در این رشته فعالیت می کنند
سرپرست اورژانس مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) در گفت وگو با مستندسازان مسيرنماي پيشرفت مديريت کوويد 19 در دانشگاه گفت: با کمک رییس مجتمع و دیگر همکاران توانستیم ایده های خود را پیاده سازی کنیم. الگوریتمی طراحی و ورودی بیماران واگیر تنفسی را از بیماران عادی جدا کردیم. تمهیدات ایمن سازی بخش ها به طور مداوم انجام شد. با کمک از اساتید سایر بخش هایی که درگیری کمتری داشتند، وبینارهای در سطح ملی برگزار و تلاش کردیم تا تجربیات خود را در اختیار سایر مراکز درمانی بگذاریم. در حال حاضر نیز وبینارهایی در سطح بین المللی در حال برگزاری است که مکان آن در دانشگاه بوده و اساتید ما تجربیات خود را در آن منتقل می کنند. تیم درمان باید خود را با انواع بحران سازگار کند و پاسخگوی بیماران باشد، همچنین باید فضاهای فیزیکی از پیش طراحی شده ای برای این کار در نظر گرفته شود. از کمک های مردمی و خیرین با عنوان حماسه می توان یاد کرد که تداعی کننده سال های دفاع مقدس بود. از تک تک اعضا تیم اورژانس مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) تشکر می کنم. باید به سمتی برویم تا زندگی با کرونا را یاد بگیریم.
جشن ضبط دویستمین مصاحبه مستند کووید 19 در دانشگاه
دکتر ماشاءاله ترابی به مناسبت دویستمین ضبط مصاحبه های مستند مسیرنمایی پیشرفت مدیریت کووید 19 در گفتگویی با بیان اینکه ما خودمان را مسئول می دانیم که روی نقاط تمایز دانشگاه نورافکن بیندازیم و بتوانیم آن را به خوبی نمایش دهیم افزود: کرونا فرصت عظیمی برای نشان دادن توانمندی ها و وجوه تمایز دانشگاه بود. همه از ساخت مستند کووید 19 استقبال کردند؛ کتاب هم که منتشر شود بیشتر خودش را نشان می دهد و در کنار آن فیلم های ترکیبی و موضوعی نمایش خوبی به جا می گذارد. کرونا فشار و ناملایمات سنگینی به ما وارد کرد اما دانشمندان و گروه پزشکی بهترین دستاوردها را داشتند. مدیریت بحران کووید 19 با نوآوری و خلاقیت های متعدد همراه شد. از همه گروه های درمانی و بهداشتی و حتی جهادگران که در زمینه کرونا خدمت کرده بودند برای ضبط مستند دعوت کردیم و کارهنوز ادامه دارد. مستند کووید 19 خروجی های متعدد دارد. در ارائه برخی خدمات در کرونا شگفتی خلق شده است. آموزش مجازی از 20 درصد به بیش از 90 درصد رسیده که دستاورد کم نظیری است.
دکتر تقی خرسندی آشتیانی: اولین هدف حفظ سلامت کادر درمان بود، نقش واقعی و اصلی را خیرین ایفا کردند
عضو هیئت علمی مجتمع بیمارستانی امیراعلم در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 گفت: تمام نیروی خود را صرف حفظ سلامت کادر درمان کردیم، اگر کادر درمان حفظ می شدند، سلامت بیماران هم خود به خود حفظ می شد. وقتی من پیشکسوت که 70 سال سن دارم در بین بیماران مبتلا حضور پیدا کنم، رزیدنت و پرستار و ... همه می آیند. با شناختی که از مردم داشتم خوب می دانستم که چه اتفاقی می افتد مردم بارها امتحانشان را پس دادند، یکی از کار های ما، جهت دادن به افراد خیر بود. ما باید اعتماد خیرین را جلب کنیم، ار تباط برقرارکردن با مردم بسیار اهمیت دارد. اگر خودم وارد بخش کرونا نمی شدم و از خیرین کمک می خواستم، آنها هیچ کمکی نمی کردند. شیرین ترین اتفاق در زمان کرونا کمک های مردمی و از جان گذشتگی کادر درمان بود. این مصاحبه ها بسیار کار ارزشمندی است، هرگونه ثبت و اطلاع رسانی ارزشمند است و کار ثبت شما ارزشمندتر.
محدثه مروتی: پرستار، پرستار همه است چه بیمار واگیر و چه غیر واگیر
سرپرستار مرکز قلب تهران در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت :اگر دوباره شرایط بحران پیش بیاد ،من وهمکارانم آماده و داوطلب هستیم،تو بحران همه باید کمک کنند،هیچوقت نمیشه ما خودمونو کنار بکشیم ونخوایم کمک کنیم ،بخاطر اینکه نکنه مبتلا بشیم.
دکتر امیرعلی سهراب پور: کرونا مثل یک موج بزرگ ما را به سمت آموزش مجازی هل داد
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با مستندسازان پیشرفت مدیریت کویید 19 در دانشگاه گفت: سناریوهای مختلف را برای مواجهه با همه حالت های شیوع کرونا داریم. در شرایط استرس و بحران مدیران نباید ریز مدیریت کنند. در مورد کرونا فقط باید به شواهد مراجعه کرد. یکی از لذت بخش ترین دوران مدیریت من در همین بحران کرونا بود. لذت به دلیل هماهنگی و کارگروهی عظیم. در هیجان بالا بازار شایعات داغ می شود و ما باید آن را به بهترین نحو کنترل می کردیم. شرایط بیماری کووید 19 برای آموزش یک پدیده جدید و غیرمنتظره است. زیرساخت آموزش مجازی در دانشگاه وجود داشت و ما از آن به خوبی بهره گرفتیم. مدیران باید بدانند کامل نیستند. استفاده از شواهد و مدارک یک روش علمی است البته بدیهی است که شواهد در حال تغییر است. امیدوارم بحث سلامت و پیشگیری اولویت اول کشور شود. نکاتی که کووید 19 به ما آموخت یک نعمت بود. اگر درس بگیریم دوران بعد از کرونا با قبل از آن متفاوت و بلکه بهتر خواهد بود.
محمد زینالی: آموزش، ایمنی و بهداشت سه اصل اولیه در دوران کرونا هستند
مسئول فنی و تاسیسات بیمارستان امیراعلم در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 گفت: نخستین اولویت واحد فنی و تاسیسات تامین اکسیژن برای بیماران بود. خدمات رسانی در این دوران کماکان پابرجا بود و برای تهویه هوای محیط، سیستم های تهویه بهبود و ارتقا پیدا کرد. برای تامین اکسیژن بخش ها وجود دستگاه اکسیژن ساز، تانک اکسیژن و کپسول اکسیژن که سه منبع چالش برانگیز و بسیار حائز اهمیت است آماده ومهیا بود. خاص ترین اتفاقی که درجریان کرونا به وجود آمد خریداری و نصب یک دستگاه تانک اکسیژن جدید در کنار دستگاه اکسیژن ساز قدیمی بود. تصور می کنم برگزاری کلاس های آموزشی برای تقویت روحیه و تاب آوری کارکنان از ضروریات این دوران است. یکی از دغدغه های واحد فنی ماندگاری ویروس بر روی سطوح و دستگاهها و سیستم فاضلاب بیمارستان بود. واحد تاسیسات و پشتیبانی پاسخگوی مشکلات احتمالی به وجودآمده در امورفنی بود و برای جلوگیری از ابتلا و گسترش ویروس کرونا شیفت کاری برای کارکنان واحد فنی تعریف شده بود.
جمشید عبداللهی: با وجود کمبود امکانات، شیلد و ماسک را در مرکز قلب تهران تولید کردیم
مسئول واحد فنی مهندسی مرکز قلب تهران در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: ما آماده مبارزه با ویروس کرونا هستیم و ترسی از کووید 19 نداریم. ایجاد همدلی بین مردم در زمان بروز بحران بسیار زیباست. درس بزرگ کووید 19 این است که رعایت نکات بهداشتی بسیار مفید است و رعایت نکردن نکات بهداشتی می تواند برای ما مخرب باشد.