• تاریخ: 1398/11/25 - 09:33
  • بازدید : 4865
  • زمان : 3 دقیقه

گفت و گو با مجریان اصلی فرآیندهای برگزيده در نهمین جشنواره شهيد مطهري

دکتر شاهمرادی: امکان حضور صاحبان فرایند در جلسات داوری فراهم شود

دکتر لیلا شاهمرادی مجری طرح «پیاده‌سازی و ارزیابی برنامه کاربردی مبتنی بر تلفن همراه پیش‌بینی بقا پیوند کلیه» به بیان نحوه کاربرد و ویژگی‌های این فرآیند پرداخت.

گالری عکس  یک 

گالری عکس دو
در پی برگزیده شدن فرآیند «برنامه کاربردی تلفن همراه به‌منظور پیش‌بینی بقا پیوند کلیه» در نهمین جشنواره شهید مطهری که 8 اردیبهشت 95 برگزار شد، دکتر لیلا شاهمرادی عضو هیات علمی دانشکده پیراپزشکی در توضیح این نرم‌افزار گفت: پس از یک سال تلاش تیمی، با کمک اساتید مرکز تحقیقات اورولوژی بیمارستان سینا نرم‌افزاری تهیه‌شده که قابل نصب و اجرا بر تلفن همراه در  سیستم‌های عامل iOS و Android است.
وی با اشاره به قابلیت‌های این نرم‌افزار گفت: در این برنامه، اطلاعات مربوط به گیرنده و دهنده کلیه شامل سن، جنس، ویژگی‌های بدنی و... وارد می‌شود. این سیستم با توجه به  پایگاه دانشی که دارد می‌تواند میزان بقاء پیوند کلیه را بر اساس مشخصات دهنده و گیرنده کلیه برحسب سال پیش‌بینی کند.
دکتر شاهمرادی با بیان اینکه پایگاه دانش این برنامه کاربردی توسط یک تیم پژوهشی و در سه مرحله طراحی‌شده است افزود: به‌منظور طراحی پایگاه دانش ابتدا متون علمی و مقالات معتبر در این زمینه مطالعه و سپس از تجربیات صاحب‌نظران این رشته نیز بهره گرفته شد. علاوه بر مطالعه متون و نظر خبرگان از سه الگوریتم داده‌کاوی شامل شبکه عصبی مصنوع، CHAID و C.5 هم استفاده شد تا از این طریق بتوان اطلاعات لازم برای نرم‌افزار را تعیین کرد. 2
وی افزود: در دومین مرحله پس از تعیین نیازهای اطلاعاتی برنامه، این برنامه کاربردی مبتنی بر تلفن همراه در محیط PhoneGap و تحت دو پلتفرم Android و iOS طراحی و ایجاد شد و در سومین مرحله براساس بازخوردها و نظراتی که از کاربران این برنامه دریافت شد، طراحی نهایی انجام  شد و سپس ارزیابی قابلیت استفاده و رضایت­مندی کاربران صورت گرفت.
این برگزیده جشنواره، طراحی نرم‌افزار را با هدف کمک به تصمیم‌گیری دقیق‌تر دستیاران این رشته بیان کرد و افزود: اغلب رزیدنت‌ها برای تصمیم‌گیری در این زمینه دچار مشکل می‌شوند این نرم‌افزار به گونه‌ای طراحی‌شده است که با ورود اطلاعات مورد نیاز دستیاران در زمینه گیرنده و دهنده کلیه، امکان تصمیم‌گیری در مورد میزان موفقیت پیوند کلیه با صحت بیشتر را برای آن‌ها پیش‌بینی می‌کند.
دکتر شاهمرادی با اشاره به ویژگی‌های این نرم‌افزار گفت: میزان بقای کلیه براساس بازه زمانی کمتر از یک تا 6 سال و بیشتر از 6 سال در این نرم افزار طراحی‌شده و می‌تواند با توجه به اطلاعات گیرنده و دهنده این مدت زمان را برای کاربر پیش‌بینی کند.
عضو هیات علمی دانشگاه، قابلیت دیگر این نرم‌افزار را ارائه دستورات لازم به گیرندگان و دهندگان کلیه دانست و افزود: اطلاعات مربوط به مراقبت پیش و پس از عمل که در قالب بروشور به بیماران ارائه می‌شد؛ در قالب این نرم‌افزار در تلفن همراه بیماران نصب می‌شود.
وی با بیان دیگر قابلیت‌های این نرم‌افزار، به قابلیت یادآوری (reminder) اشاره کرد و افزود: پس از دریافت کلیه لازم است بیمار در بازه‌های زمانی مشخصی دارو مصرف کند که این نرم‌افزار زمان مصرف آن را یادآوری می‌کند.
دکتر شاهمرادی با اشاره به شرایط تصمیم‌گیری دستیاران قبل از طراحی این نرم‌افزار گفت: پیش  از این، پزشک باید پرونده دهنده و گیرنده کلیه را می‌خواند و براساس تجربیات و دانش قبلی خود تصمیم می‌گرفت ولی با استفاده از این نرم‌افزار و مراجعه به مخزن دانش طراحی‌شده، دستیار می‌تواند بدون مشورت حضوری با افراد باتجربه این رشته، از نظرات آن‌ها بهره‌مند شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه در بخش پایانی سخنان ضمن قدردانی از برگزار کنندگان جشنواره شهید مطهری پیشنهاد داد: امکان حضور صاحبان فرایند در جلسات داوری به منظور معرفی برنامه‌ای که طراحی کردند فراهم شود تا براساس اطلاعات دقیق‌تر داوری‌ها انجام شود.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: مریم موسوی

  • کد خبر : 60009
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

کامنت ها

2 تعداد کامنت ها

ناهید عین الهی
78/10/11 - 00:00

با سلام به سرکار خانم دکتر شاهمرادی و سایر اساتید همکار تبریک عرض نموده و امیدوارم شاهد موفقی تهای روز افزون همه انها باشیم

NIAFAM_reply

NIAFAM_captchaMessage :

NIAFAM_captchaMessage *
آسیه سلیمی

آسیه سلیمی

78/10/11 - 00:00

با سلام و احترام حضور استاد گرامی و بزرگوار دکتر شاهمرادی این موفقیت را به شما و همکاران محترمتان و همچنین گروه مدیریت تبریک عرض میکنم. با آرزوی سربلندی و موفقیت روزافزون شما

NIAFAM_reply

NIAFAM_captchaMessage :

NIAFAM_captchaMessage *

درج نظر