نشست هم اندیشی کنگره بین‌المللی «علم و الهام از قرآن» در علوم پزشکی تهران

دکتر قناعتی: کنگره «علم و الهام از قرآن» فرصتی برای تبیین عظمت و حقایق قرآن در عصر جدید است

دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، در نشست هم اندیشی کنگره بین‌المللی علم و الهام از قرآن این کنگره را فرصتی برای تبیین عظمت و حقایق قرآن در عصر جدید دانست و بر ضرورت تبیین معجزات علمی قرآن تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، نخستین کنگره بین‌المللی علم و الهام از قرآن با هدف زمینه‌سازی برای توسعه مطالعات قرآنی و آشکارسازی معجزات معرفتی قرآن کریم با کمک دستاوردهای علوم مختلف، 30 و 31 اردیبهشت 1403 به همت دانشگاه تهران و دانشگاه‌های معتبر کشور از جمله دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار خواهد شد.
دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این رویداد مهم، مسئولیت برگزاری دو پنل دو ساعته در حوزه علوم پزشکی با عناوین "قرآن و پژوهش‌های علوم پزشکی" و " شگفتی های بیولوژیکی بدن از منظر علم و قرآن " را بر عهده دارد.
در همین راستا، نشست هم‌اندیشی با حضور دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه و استادان دکتر محققی، دکتر قربانی، دکتر موسوی بلده، دکتر وجگانی، دکتر دوستی، دکتر نصرالله و دکتر ترابی مدیر روابط عمومی، روز چهارشنبه 12 اردیبهشت 1403 در سالن شورای ستاد دانشگاه برگزار شد.
دکتر قناعتی در این نشست با اشاره به مهجوریت قرآن در جامعه امروز، بر ضرورت احیای جایگاه والای این کتاب آسمانی و تبیین عمق و عظمت آن برای نسل جوان تأکید کرد.
وی با بیان اینکه هدف از خلقت و رسیدن به کمال انسان، در پرتو دست‌یابی به حقایق و معارف قرآنی است، افزود: "قرآن کتابی است که باید در زندگی روزمره ما جاری و ساری باشد و از آموزه‌های نورانی آن در جهت تعالی فردی و اجتماعی بهره‌مند شویم."
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به سخنان امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه فهم حقیقی قرآن جز در پرتو عنایت و خطاب الهی برای معصومین (ع) امکان‌پذیر نیست، خاطرنشان کرد: "با این وجود، هر کس به فراخور حال و ظرفیت خود، از برکات و فیوضات قرآن بهره‌مند می‌شود و تحولات بزرگ علمی و عرفانی علما و بزرگان دین، مرهون عنایت و توجه ایشان به قرآن و اهل بیت (ع) بوده است."
دکتر قناعتی در ادامه با تأکید بر ضرورت بررسی و تبیین آموزه‌های قرآن در عصر جدید، اظهار داشت: "جوانان امروز حق دارند که در مورد حقایق قرآن و چگونگی تطبیق آن با دستاوردهای علمی روز، سؤال و معجزات این کتاب آسمانی را به چشم خود مشاهده کنند."
وی در این راستا به نمونه‌هایی از معجزات علمی قرآن کریم اشاره کرد و گفت: "مردم در گذشته شاهد معجزاتی همچون زنده کردن مردگان توسط حضرت عیسی (ع) بوده‌اند.
فهم بیولوژی درک این مسئله یعنی زنده شدن مردگان و خیلی از مسائل خارق‌العاده را آسان‌تر کرده است.
 امروزه نیز دانشمندان در حوزه‌های مختلف علوم پزشکی، از جمله جنین‌شناسی، در حال بررسی و کشف حقایق علمی نهفته در قرآن هستند."
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان سخنان خود، از همه اساتید، پژوهشگران و علاقه‌مندان به حوزه قرآن و علوم پزشکی دعوت کرد تا با حضور فعال در این کنگره بین‌المللی، فرصتی برای آگاهی بیشتر از عظمت و حقایق قرآن در عصر جدید فراهم آورند.
توضیح اینکه نخستین کنگره بین‌المللی علم و الهام از قرآن روز‌های ۳۰ و ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.
نسیم اخگر

نسیم اخگر