بایستی بجد مسئلۀ فرزندآوری را مهم دانست و از پیری جمعیت ترسید. حالا خارجی ها را کار نداریم، دشمن، دشمن است. اما بعضی کج سلیقگی ها را متاسفانه آدم در داخل مشاهده می­کند – یک جایی خواندم- که می­گویند: «آقا! پیری جمعیت اشکالی ندارد!» چطور اشکالی ندارد؟ یکی از پرفایده ترین ثروت­های یک کشور، جمعیت جوان در یک کشور است.

بیانات مقام معظم رهبری / تیر ماه 1399

جمعیت جوان و سرمایه انسانی به عنوان یکی از مهم ترین ارکان موثر در توسعه هر کشور، از اهمیت خاصی برخوردار بوده و بستر خلاقیت و پویایی در ابعاد مختلف توسعه اقتصادی و اجتماعی آن کشور را فراهم می آورد.

کشور ما سال ها از جمعیت جوانی برخوردار بوده و لازم است این ثروت حیاتی، همچون گذشته حفظ و تقویت شود. اما متاسفانه در سال های اخیر، روند باروری در کشور شیب نزولی داشته است. در سال 1395 نرخ باروری کلی 2.1 بوده که در  سال 1398 به 1.74 رسیده و روند کاهشی آن در سال 1399 همچنان ادامه داشته است؛ در حالی که این میزان باید حداقل 2.1 باشد به عبارتی به طور متوسط در کشور، هر زوج باید 2 فرزند داشته باشد تا از سالخوردگی جمعیت و پیامدهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی آن جلوگیری شود.

لذا به منظور جبران کاهش نرخ رشد جمعیّت و نرخ باروری در سال‌های گذشته و با توجه به اهمیّت مقوله جمعیّت در حفظ اقتدار ملّی و با عنایت به پویندگی، بالندگی و جوانی جمعیت کنونی کشور به عنوان یک فرصت و امتیاز، «سیاست‌های کلی جمعیّت» در تاریخ 30 اردیبهشت 1393 از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد تا ارکان نظام و  همه دستگاه­های ذیربط را به برنامه‌ریزی‌های جامع در زمینه رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور متناسب با سیاست‌های جمعیّتی ملزم نماید.

طرح «جمعیت و تعالی خانواده» مرتبط با سیاست‌های کلی جمعیت نیز در مهرماه 1399 در صحن علنی مجلس به تصویب رسید که متعاقب آن، در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه های علوم پزشکی و وزارتخانه های مرتبط، «قرارگاه جوانی جمعیت» به منظور اجرایی‌سازی برنامه‌ها، انجام وظایف و اقدامات عملی در حوزه جوانی جمعیت شکل گرفت و آغاز به کار کرد. قرارگاه جوانی جمعیت، شروع یک حرکت تحول‌گرا و تعالی‌بخش در نظام سلامت و جمعیت پویا و سالم است که هدف آن، هماهنگی‌های بین دستگاهی برای اجرایی‌سازی قانون جوانی جمعیت و پایش و نظارت برنامه‌ها است.

با توجه به تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی تهران به ریاست جناب آقای دکتر قناعتی رئیس دانشگاه، اطلاع رسانی در خصوص این مهم، در اختیار عموم مردم، دانشگاهیان  و سازمان­های همراه در اجرای قانون جوانی جمعیت قرار می گیرد.  

 

 

  • تاریخ انتشار : 1402/11/04 - 15:01
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 562
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نشست رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با زوج های دانشجوی دانشگاه

دکتر قناعتی: ازدواج باعث فعال تر شدن، متعهد شدن و جلوگیری از هدررفت زمان می شود

در نشست رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با زوج های جوان دانشجوی دانشگاه دکتر حسین قناعتی گفت: ازدواج باعث فعال تر شدن، متعهد شدن و جلوگیری از هدررفت زمان می شود.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران این مراسم با حضور دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه، حجت الاسلام و المسلمین سید مجید قریشی مسئول و حجت الاسلام والمسلمین ابوالفتح غفاری معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و جمعی از زوج های جوان دانشگاه چهارشنبه 4 بهمن 1402 در سالن حکیم ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در ابتدا با اشاره به آیه 3 سوره طلاق که میفرماید: «ویرْزقْه منْ حیْث لا یحْتسب ومنْ یتوکّلْ على اللّه فهو حسْبه» به معنی «و او را از جایی که گمان نمی برد روزی می دهد و کسی که بر خدا توکل کند خدا برایش کافی است» گفت: با توکل به خداوند و با وجود همه چالش ها می توان زندگی مشترک را شروع کرد و خداوند از طریقی که گمان نمی کنیم روزی را برایمان به ارمغان می آورد.
دکتر قناعتی افزود: طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی، سلامت فقط منحصر به جسم نیست بلکه سلامت روانی، اجتماعی و از همه مهم تر سلامت معنوی است که منجر به حال خوش می شود. همچنین یکی از راه های رسیدن به این حال خوش ازدواج است که مصداق آن، آیه شریفه 21 سوره روم است که می فرماید: « ومنْ آیاته أنْ خلق لکمْ منْ أنْفسکمْ أزْواجًا لتسْکنوا إلیْها» یعنی «از نشانه های او این است که برای شما از جنس خودتان همسرانی آفرید تا در کنارشان آرامش یابید».
وی با بیان اینکه علم در سختی ها کسب می شود افزود: در دوران دفاع مقدس تحصیل دانشگاهی  در زمان محدود، سخت و تحت فشار بمباران جبهه‌های جنگ انجام میگرفت. این سختی ها، ذهن انسان را فعال تر می کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه فشار ناشی از ازدواج باعث فعال تر شدن، متعهد شدن و جلوگیری از هدررفت وقت می شود گفت: ازدواج به مدیریت زمان کمک می کند و نه تنها مانعی برای ادامه تحصیل نیست بلکه به پیشرفت درسی نیز کمک می کند.  
دکتر قناعتی در پایان سخنان خود با اشاره به آیه شریفه 129 سوره توبه «فإنْ تولّوْا فقلْ حسْبی اللّه لا إلٰه إلّا هو  علیْه توکّلْت وهو ربّ الْعرْش الْعظیم» به معنی «اگر آنها روی بگردانند، بگو: خداوند مرا کفایت می‌کند؛ هیچ معبودی جز او نیست؛ بر او توکّل کردم؛ و او صاحب عرش بزرگ است.» افزود: شما جوانان در تمام مراحل زندگی توکلتان بر خدا باشد تا به خواست خداوند مسیر برایتان هموار شود.
در پایان نشست نیز یکی از خیرین دانشگاه از زوج های جوان حاضر تقدیر به عمل آورد.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,جوانی جمعیت
  • کد خبر : 257594
طاهره رحمان پور
تهیه کننده:

طاهره رحمان پور