مستند «مسئولیتپذیری اجتماعی»
محسن آقاجانی: در بحث مشارکتهای مردمی اعطای نقش و مسئولیت به افراد بسیار حائز اهمیت است
دبیر «خانه مشارکتهای مردمی منطقه 17 تهران» در گفتوگو با مستندسازان «مسئولیت پذیری اجتماعی» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با اعتماد به مردم و ایجاد زمینه مساعد برای مشارکتهای مردمی فرهنگ داوطلبی نمود پیدا می کند. درحوزه فعالیتهای داوطلبانه ایستا نبودن و مسئولیت پذیری بسیار مهم و نقشآفرین است. مشارکت در کارهای داوطلبانه تاثیرات معنوی و آرامش روحی روانی به وجود می آورد. خانواده موفق خانوادهای است که افراد آن مسئولیتپذیر باشند. برای شکوفایی افراد جامعه بهترین گزینه اعطای نقش و مسئولیت برای کارهای داوطلبانه است. استفاده از استعداد و ظرفیتهای افراد باعث ایجاد تعلق خاطر و رشد وشکوفایی افراد دراجتماع می شود. حضور داوطلبانه در بسیاری از عرصهها باید همراه با آموزش باشد تا بتوانیم امدادرسانی را به درستی انجام بدهیم. رفتارهای نوع دوستانه و همدلی و همراهی افرد آسیب دیده در بحرانها ازنظر روحی باعث تعدیل آلام آنها میشود. در بحث سلامت روان بهترین توصیه مشارکت مردم در فعالیتهای اجتماعی است و برای از بین بردن شکاف بین نسلها باید در زمان حال زندگی کرد.
مستند «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش دانشگاه»
دکتر محمد ایمان عینی: نیروی انسانی، دانش، تجهیزات و پشتیبانی میتواند باعث توسعه آموزش و پژوهش و فناوری شود
مدیرگروه میکروبشناسی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش» گفت: بررسیها نشان داده است که بین 50 تا 60 درصد از سلولهای بدن ما را میکروارگانیسمها تشکیل میدهند. یکی از خدماتی که گروه میکروبشناسی ارائه می کند، خدمات شناسایی عوامل بیماریزاست که این خدمات میتواند به پزشک در روند درمان کمک کند. ارزش افزوده گروه ما نیروی انسانی است. برای اینکه نیروی انسانی ما فعالتر و کاملتر در مباحث شرکت کند یک سری اقدامات شامل حفظ احترام، رعایت نظم و انضباط در سیستم و قدردانی از زحمات همکاران را انجام دادیم. اگر در رشته میکروب شناسی بتوانیم همگرا باشیم، آینده بسیار روشنی برای همکاران میکروب شناسی و سیستم بهداشتی و درمانی دانشگاه و هم برای علم میکروبشناسی پیش رو داریم.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر فریبا کوهدانی: تعادل و تنوع غذایی در بالابردن سیستم ایمنی و کاهش ابتلا به کرونا موثر است
استاد دانشکده علوم تغذیه و رژیمشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با مستندسازان «افق سلامت در پسا کرونا» دانشگاه گفت: برای پیشگیری از کرونا باید از همه گروه های مواد غذایی به اندازه کافی مصرف کنیم و انتخاب های متنوع داشته باشیم و از سبزیها را به مقدار فراوان استفاده کنیم. کمبود ویتامین D خطر ابتلا به بیماریها را افزایش میدهد. در کنار برنامه غذایی صحیح و متعادل باید ورزش کنید. بین نیم تا یکساعت پیاده روی تند توصیه می شود.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر مجتبی سالاری فر: ایران از نظر درمان های پیشرفته قلبی توانسته پا به پای جهان حرکت کند
معاون آموزشی مرکز قلب تهران در گفت وگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش» دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در کشور ما 43 درصد مرگ و میر، ناشی از بیماری های قلبی و عروقی است. یکی از رسالت های اصلی دانشگاه، تربیت متخصص قلب است. دانشگاه علوم پزشکی تهران، سالانه بالای 30 متخصص قلب را وارد فضای آموزشی و درمانی کشور می کند. ارزش افزوده گروه ما در آموزش و درمان و پژوهش است. نوآوری برای ما این است که بتوانیم تکنولوژی و دانش و مهارتی را که در جهان در رشته قلب و عروق ایجاد می شود را به کشور خودمان منتقل و به دانشجویان آموزش بدهیم و همچنین برای درمان بیماران نیز استفاده کنیم. رابطه علم با تکنولوژیش و فناوری باعث پیشرفت علم در جهان شده است.
تیزر رونمایی از کتاب مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 دانشگاه علوم پزشکی تهران
کتاب مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 دانشگاه علوم پزشکی تهران به همت روابط عمومی دانشگاه به زودی منتشر می شود.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر کاظم زنده دل: حدود 200 نوع سرطان وجود دارد که 40 درصد آن قابل پیشگیری است
دکتر کاظم زنده دل متخصص اپیدمیولوژی سرطان، در بخش نخست گفت وگو با مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش» دانشگاه علوم پزشکی تهران، اهمیت رشته اپیدمیولوژی بالینی بیماری ها و چگونگی راه اندازی برنامه ملی ثبت بیماری ها را تشریح کرد.
مستند «سلامت روان در دوران کرونا»
اصول فرزندپروری 3: برای کودک قانون بگذاریم اما باید کمی انعطاف هم داشته باشیم
فرنوش خالدی روانشناس مرکز بهداشت جنوب تهران در بخش سوم آموزش اصول فرزندپروری نحوه درست قانون گذاری در خانه و دستور دادن به کودکان را توضیح داد وگفت: زمانی باید دستور دهیم که بدانیم انجام می شود. دستور نباید نامشخص و مبهم و خارج از درک فهم کودک باشد. یادگیری در کودکان مشاهده ای است. توضیح اینکه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران با همکاری واحد سلامت روانی مرکز بهداشت جنوب تهران در نظر دارد با دعوت از روانشناسان معاونت بهداشت در شبکه های بهداشتی و بیمارستان ها ویدئوهای آموزشی را در این زمینه تهیه و منتشر کند.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش» بخش دوم
دکتر شعبان علیزاده: یکی از رسالت های مهم ما، تربیت افراد متخصص و متعهد است
رئیس دانشکده پیراپزشکی در بخش دوم گفت وگو با مستندسازان فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: هر نسلی، آدمهای نسل خودش را میسازد. افرادی که به صورت تکبعدی به بحث آموزش و پژوهش نگاه میکنند، معمولا در وضعیتهای مختلف نمیتوانند تجارب موفقی داشته باشند. یکی از تجارب موفق گروه ما این است که تعامل مناسبی با بحث درمان و بالین داریم. تغییر رویکرد به مباحث مهارتی و عملی، یکی از اولویتهای اصلی در رشته ماست. یکی از اصول تضمین کیفیت در آزمایشگاهها، نوشتن و مستندسازی است.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر غلامرضا حسن زاده: مرجعیت علمی با سرمایه گذاری بر روی سه حوزه آموزش، پژوهش و نیروی انسانی بهدست میآید
مدیرگروه علوم اعصاب و مطالعات اعتیاد و استاد دانشکده فناوریهای نوین پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با مستندسازان فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش درباره اهداف راهبردی مرکز مطالعات اعتیاد گفت: گروه علوم اعصاب همزمان با تاسیس دانشکده در سال 1387، شروع به پذیرش دانشجو کرد. مرکز مطالعات اعتیاد با هدف ابداع یک برنامه راهبردی در جهت حل مسئله ایجادشده است و در این شاخه مگاپروژه هایی تعریف شده است تا مشکلات کشور بهتر بررسی شود و یکی از مگاپروژه ها در خصوص تشخیص زودهنگام بیمارهای سیستم عصبی است. رشته مطالعات اعتیاد یک رشته بسیار کاربردی است و مکانیسمها و فنآوریهایی که مربوط به علوم اعصاب است موردمطالعه قرار میگیرد و یک ساختار بینرشتهای محسوب میشود. رویکرد مرکز مطالعات اعتیاد یک رویکرد فناورانه و در پی ایجاد یک ارتباط علمی مناسب و سازنده با دانشگاههای دیگر کشورها است. مرجعیت و جایگاه علمی این رشته در مقایسه با دانشگاههای دیگر بسیار پیشرو و در خصوص مرجعیت علمی جنبههای متفاوتی دارد. از پروژههای نوآورانهای که وجود دارد و در دست طراحی و بررسی است پروژه نحوه تشخیص مواد مختلف در سطح خونی است.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر مریم محمودی: چاقی و اضافهوزن بهشدت در افزایش عوارض بیماری کووید19مؤثر است
متخصص تغذیه و عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا دانشگاه» گفت: مسئله مهم در دوره کرونا تغییر سبک زندگی است. اولین بار است که یک بیماری واگیردار به نام کووید19 به این اندازه با سبک زندگی مرتبط شده است؛ در تاریخ معمولاً این اتفاق نمیافتاده است. در دوران کرونا و در قرنطینه باید رژیم غذایی را دقیق رعایت کنید. رژیم غذایی باید کامل، متنوع و متعادل باشد. هر یک کیلوگرم چاقی میتواند بهشدت خطر عوارض کرونا را افزایش دهد. ویتامین D روی سیستم ایمنی بدن بسیار مؤثر است و برای پیشگیری از کرونا بسیار توصیه میکنیم اما پس از ابتلا میتوان مکملهای تنظیمکننده سیستم ایمنی را در حد متعادل استفاده کرد. ورزش میتواند یک عامل ضدافسردگی طولانی و مفید باشد. الگوی خواب ما بسیار مهم است؛ خواب ناکافی شبانه باعث میشود ما روز بعد آن تصمیمهای نادرست بگیریم این تصمیم میتواند خوردن یا چیزهای دیگر باشد.