مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر عباس کبریایی زاده: تدوین سیاستهای ملی دارویی ایران، یکی از کلیدیترین کارها در گروه اقتصاد و مدیریت دارو است
مدیر گروه اقتصاد و مدیریت دارو دانشکده داروسازی دانشگاه در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: حوزه دارو بهطور مستقیم با کالا و خدمات سروکار دارد. در سال 1387 توانستیم از شورای عالی برنامهریزی، مجوز ایجاد رشته اقتصاد و مدیریت دارو را در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران بگیریم. حیطههای متنوع مدیریت در بخش خدمات و تولید دارو دخالت دارند بنابراین فارغالتحصیلان ما باید با این حیطهها آشنا شوند. دارو همانند بخشهای دیگر سلامت با عملیات اقتصادی آمیختهشده است. یکی از خروجیهای قابلذکر گروه اقتصاد و مدیریت دارو، تأثیرگذاری در الگوها، شیوهها و فرایندهای سیاستگذاری دارو در وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو است. یکی از اهداف و مسئولیتهای دپارتمان اقتصاد و مدیریت دارو، ارزیابی اقتصادی فناوریهای نوین است. ما سالانه حدود 50 دوره آموزشی یکروزه برای کارشناسان و مدیران صنعت برگزار میکنیم که جزو پروژههای مشترک ما با سندیکای صنایع داروسازی کشور است و تأثیر فوقالعادهای در جریان سازی آموزش مدیریت و آموزش اقتصاد برای کارشناسان و مدیران صنعت داشته است.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر محمدرضا نیکوبخت: تحقیقات گروه اورولوژی اطفال و اوروآنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران جایگاه ویژهای در جهان دارد
مدیر گروه اورولوژی دانشگاه در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش دانشگاه» گفت: بیش از 70 سال از سابقه راهاندازی گروه اورولوژی در بیمارستان سینا میگذرد. گروه اورولوژی دانشگاه از سرآمدان و نخبگان عرصه آموزش و پژوهش این رشته هستند. اعضای این گروه با شرکت در کنفرانسها، کنگرهها و انجمنهای علمی هم در سطح کشور و هم در سطح بینالمللی از جایگاه خوبی برخوردار هستند. استفاده بهینه از ظرفیتهای بیمارستانی و بهرهمندی از استادان مجرب و متعهد باعث شده تا جایگاه این رشته در کشور در وضع مطلوبی باشد و هیچ بیماری برای درمان به خارج از کشور اعزام نشود. سالانه 350 عمل پیوند کلیه و تاکنون 6 هزار پیوند در سطح دانشگاه انجامشده است. تبادل استادان از کشورهای دیگر بهمنظور ارتقا سطح دانش و آگاهی انجام میشود. تربیت فلوشیپ در رشتههای مختلف از دیگر فعالیتهای این بخش برای ارتقا سطح درمانی کشور است. تحقیقات کاربردی و پروژههای متعددی درزمینهٔ تولید علم انجامشده. بیش از 350 مقاله در 4 ساله گذشته با مستندات علمی به چاپ رسیده است و توانستهایم ازنظر مقالات رتبه بالایی را در سامانه علمسنجی کسب کنیم.
کادر درمان دانشگاه در جشنواره بازی های زمستانی شهرداری تهران در توچال، شرکت کردند
پزشکان، پرستاران و کارکنان بیمارستان های دانشگاه به همراه دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تهران، در جشنواره بازی های زمستانی شهرداری تهران در ارتفاعات توچال شرکت کردند. به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت دانشجویی فرهنگی، جشنواره بازی های زمستانی شهرداری تهران ویژه کادر درمان روزهای پایانی اسفند 99 در ارتفاعات توچال برگزار شد که پزشکان، پرستاران و کارکنان بیمارستان های دانشگاه به همراه دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تهران با هماهنگی معاونت دانشجویی فرهنگی، روز چهارشنبه 20 اسفند 99 در این جشنواره شرکت کردند و یک روز زمستانی خود را به همراه خانواده خود در ارتفاعات توچال تهران سپری کردند. افراد شرکت کننده با تله کابین به ایستگاه 5 توچال منتقل شدند و پس از پذیرایی، در بازی ها و ورزش هایی که مسئولان شهرداری ترتیب داده بودند، شرکت کردند. همچنین، رقابت طناب کشی بین شرکت کنندگان خانم در این جشنواره، پایان بخش برنامه بود.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر وحید چنگیزی: با داشتن حساسیت و افزایش استانداردهای لازم در تشخیص، میتوان امنیت کامل را در بیماران ایجاد کرد
مدیر گروه رادیولوژی و رادیوتراپی دانشکده پیراپزشکی در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: تصویربرداری از ارکان مهم تشخیص و رادیوتراپی از ارکان درمان سرطان، تومورهای بدخیم و خوش خیم است باید برای دانشکدهها مأموریتهای ویژه تعریف کنیم و آن را پایش و بر اساس پایش تصمیم بگیریم. یکی از پایههای اصلی در مرحله اول سرمایه انسانی است، سرمایه انسانی خوب ثروت، رفاه و آسایش به ارمغان میآورد. ما باید قدر نیروهای خوبمان را بدانیم. استفاده از امکانات دولتی باید منجر به خدماترسانی مناسب به جامعه شود. یکی از ویژگیهای خوب گروه رادیولوژی و رادیوتراپی پذیرش بالای دانشجوی بینالملل است.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر حسینعلی ماهگلی: دیجیتالی شدن رشته پروتزهای دندانی منجر به افزایش کیفی آن شده است
مدیر گروه آموزشکده پروتزهای دندانی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: رشته پروتزهای دندانی درواقع رشتهای است که با تکنیک و هنر سروکار دارد. در قسمت پروتز، یک بال دندانپزشکی در بالین است یعنی کارهایی که روی بیمار انجام میشود و بال دیگر در ساخت پروتز است و هرکدام از این دو بال اگر در قسمتهای آموزشی و پژوهشی و ارائه خدمات دچار مشکل شوند، میتوانند قسمت دیگر را تحت تأثیر قرار دهند. چون این رشته تکنیکال و وابسته به تجهیزات و مواد جدید است. همکاری و همگرایی افراد چه در بعد آموزش و چه در بعد پژوهش باعث رشد و پیشرفت گروه شده است. ارزشافزوده رشته پروتزهای دندانی، تربیت نیروی انسانی ماهر و موردنیاز در رشته دندانپزشکی کشور است. از جهت علمی رشته پروتزهای دندانی بسیار باارزش است و افزایش سطح آموزش کمک بسیار خوبی برای رشته دندانپزشکی کشور محسوب میشود.
افتتاح بخشهای جدید مجتمع بیمارستانی امیراعلم دانشگاه علوم پزشکی تهران
بخشهای جدید مجتمع بیمارستانی امیراعلم با حضور دکتر عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه، روز چهارشنبه 20 اسفند 99 افتتاح شد.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر فرشید نوربخش: تلاش در حوزه پیشگیری و درمان بیماریهای عفونی نوپدید و باز پدید، از زمینههای کاری مهم در ایمونولوژی است
مدیرگروه ایمونولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: امروزه یکی از شاخههای بسیار مهم در ایمونولوژی، «ایمونولوژی سرطان» است. دانشگاه علوم پزشکی تهران بهعنوان دانشگاه علوم پزشکی برتر کشور در عرصه آموزش علم ایمونولوژی محسوب میشود. همچنین دانشگاه علوم پزشکی تهران در تربیت افرادی که بتوانند روند آموزش و پژوهش را بهصورت پیوسته پیش ببرند، همیشه پیشتاز بوده است. مرزی بین ایمونولوژی و سایر رشتههای علوم پزشکی وجود ندارد. در گروه ایمونولوژی استادانی داریم که جزو یک درصد دانشمندان جهان هستند. گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران، قدیمیترین گروه آموزشی ایمونولوژی در کشور است. کنترل بیماریهای عفونی یکی از دستاوردهای مهم در ایمونولوژی بوده است.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر سیمین ناصری: تلاشهای علمی و پژوهشی باید منجر به اثربخشی در گروه شود
معاون پژوهشی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با «مستندسازان فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: فعالیتهای علمی و پژوهشی باید بهگونهای باشد که بتوانیم در تصمیم سازی و تصمیمگیری مسئولین کشور تأثیرگذار باشیم. بهعنوان یک معلم دبیرستان یا استاد دانشگاه درزمینهٔ های مختلف علمی باید وظیفه اصلی خود بدانیم که ارتباط صحیح و منطقی بادانش آموز یا دانشجو و اطرافیان و همکاران خود داشته باشیم و این به این دلیل است که بتوانیم ارتباط فرهنگی را در جامعه علمی خود گسترش دهیم. بهعنوان یک ایرانی منابع آبی کشورم ازجمله دریای خزر و خلیجفارس و تالابها بسیار مهم است و این منابع را برای نسلهای آینده باید حفظ کنیم. چالشهایی مانند پسماندها، شیرابهها را در محیطزیست را باید جدی بگیریم.
مانور دور میزی کمیته بحران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) برگزار شد
همزمان با اعلام مرکز مدیریت حوادث پدافند غیر عامل دانشگاه علوم پزشکی تهران ، مانور دور میزی با سناریوی زلزله ساعت 11 یکشنبه 17 اسفند 99 در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) و همزمان با همکاری پنج بیمارستان این دانشگاه برگزار شد.
مستند «فرصت های سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر امیرحسین تکیان: از کارهای پرافتخار گروه سلامت جهانی مشارکت معنادار در پژوهش، دستور سازی، پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر در کشور است
مدیرگروه سلامت جهانی دانشکده بهداشت در گفت وگو با مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سیاستگذاری سلامت به اولویت دهی و تصمیم سازی درست مبتنی بر شواهد و با استفاده از ابزارهای مختلف مانند محاسبات اقتصادی، اصول مدیریتی و فنون اپیدمیولوژی کمک میکند. عضوی از آن است. سلامت باید محور تصمیم سازی اجتماعی شود. یکی از ابعاد جهانی فکر کردن و جهانیشدن، بینالمللی شدن آموزش عالی است. باید کمک کنیم، آموزشهایی مبتنی بر نیازهای روز داشته باشیم. نظامهای سلامت با کمبود منابع و افزایش پیشرونده نیازهای سلامت و همینطور تقاضای مردم مواجه هستند. پوشش همگانی سلامت مهمترین دستوری است که در نظام سلامت کشور باید به آن برسیم.