مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر داریوش گودرزی پور: از ویژگیهای گروه رادیولوژی فک و صورت داشتن مرجعیت در کشور و ارتقای فعالیتهای پژوهشی است
مدیر گروه رادیولوژی فک و صورت دانشکده دندانپزشکی در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در بررسی وزارت بهداشت در خصوص رتبهبندیها، گروه رادیولوژی فک و صورت از جایگاه ویژهای برخوردار است. اعضای هیئتعلمی این رشته در ارزیابیهای علمی در مقایسه با دانشگاههای کل کشور از H- index قابل قبولی بهرهمند هستند. در بسیاری از موارد جزئیترین مسائل تا سیاستگذاریهای کلان مثل تغییر روشهای آموزشی رشته تخصصی رادیولوژی، همراه این گروه صاحبنظر بوده است. ارزشافزوده و عامل جهش این گروه، وجود اعتباری است که دانشکده دندانپزشکی تهران داشته و همواره مورد مشاوره سایر دانشکدههای دندانپزشکی کشور قرارگرفته است. اولویت آموزشی و پژوهشی رشته رادیولوژی فک و صورت، استفاده از تکنولوژیهای جدید برای انجام درمانهای پیشرفته دندانپزشکی است.
« گفتوگو با برگزیدگان بیست و یکمین جشنواره ابنسینا»
دکتر مهدی شفیعی اردستانی: آرزو دارم نتیجه تحقیقاتم وارد مرحله کارآزمایی بالینی شود
برگزیده پژوهشگر جوان بیست و یکمین جشنواره ابنسینا گفت: خط تحقیقاتی من، تصویربرداری مولکولی با استفاده از نانو پارتیکلها است تا بتوانیم تومورها را سریعتر کشف و درمان کنیم. طبیعی است پس از برگزیده شدن در این جشنواره مسئولیت بیشتری در ارتباط با دانشجویان و اساتید و همچنین ازلحاظ فرهنگی،آموزشی و پژوهشی خواهم داشت. امیدوارم راهی پیدا کنم ترکیباتی که ساختم وارد مرحله کیلینکال ترایال شود. جشنواره بهترین فرصتی است که پژوهشگران جوان خودشان را نشان دهند. من بهعنوان هیئتعلمی خود را به چارچوب کاریام محدود نمیکنم و معتقدم مارکتینگ پژوهشگر شرکت در جشنواره است.در طول مدت فعالیتم هیچوقت نگفتم شرایط سخت است و همیشه به هر شکلی که بتوانم آزمایشها و تحقیقاتم را انجام میدهم و کوتاهی نمیکنم.
مراسم بهره برداری از پروژه های دانشگاه علوم پزشکی تهران
مراسم بهره برداری از پروژه های دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور وزیر بهداشت و رئیس دانشگاه برگزار شد.
« گفت وگو با برگزیدگان بیست و یکمین جشنواره ابنسینا»
دکتر حمیدرضا نمازی: ادبیات میتواند به استدلال بالینی و عمومیسازی علم پزشکی کمک کند
برگزیده حوزه آموزش در بیست و یکمین جشنواره ابنسینا در گفتوگو با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: دغدغه علوم انسانی سلامت، حرکت از سمت رویکردهای افزودنی (addition) به سمت رویکردهای ادغامی است. در دنیا نیز ادبیات پزشکی موضوع بسیار مهمی است. اگر بپرسید که کاربردیترین و زودبازدهترین درس برای دانشجویان پزشکی در مواجهه با بیمار و بالادست و پاییندست، کدام رشته است؟ بیتردید میگویم ادبیات. چراکه ادبیات از اخلاق، فلسفه و تاریخ سریعتر میتواند ارتباط برقرار کند و بسیار واجبتر و لازمتر است. ما دو گونه پزشک ادیب داریم که برخی از آنها پلی میان ادبیات و پزشکی نمیزنند و گروه دیگر افرادی هستند که ادبیات برای آنها ادبیات پزشکی است یعنی علم پزشکی را با توان ادبی خود به جامعه منتقل میکنند. باید دقت کنیم که آیا دانستن ادبیات به استدلال بالینی من کمک میکند؟ آیا در نگارش درست طرح پژوهشی کمک میکند؟ آیا دانستن ادبیات به عمومیسازی علم کمک خواهد کرد؟ رمانهای پزشکی چه کمکی به عمومیسازی و توانمندی پزشکان میکند. اینکه چگونه میتوانیم میان علوم انسانی و پزشکی پل بزنیم یکی از گمشدههای ما در پزشکی ایران است.
مستند «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش دانشگاه»
دکتر محمد بیات: بزرگترین دپارتمان جراحی فک و صورت را در غرب آسیا داریم
مدیر گروه جراحی دهان و فک و صورت دانشگاه در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: چهار رشته فلوشیپ جراحی ترمیمی صورت، تروماتولوژی فک و صورت، کرانیوفاسیال کودکان و آنکولوژی فک و صورت از رشتههای منحصربهفرد در دانشگاه علوم پزشکی تهران است. جزء معدود دپارتمانهایی هستیم که کل محدوده جراحی فک و صورت کشور را پوشش میدهیم. ورود به تکنولوژیهای نوین باعث متمایز شدن دانشگاه علوم پزشکی تهران با سایر دانشگاههای مشابه شده است. دانشجویان ما به لحاظ آموزشی، فوقالعاده فرصتهای خوبی دارند. باید راه را برای جوانان بازکنیم و به آنها اعتماد کنیم. این ظرفیت در جوانان و اعضای هیئتعلمی ما وجود دارد که اگر موردحمایت قرار بگیرند و فرصتهای جدیدی به ما بدهند، میتوانیم کارهای بزرگتری هم انجام بدهیم.
«مستند افق سلامت در پساکرونا»
دکتر ستاره ممیشی: درمان کودکانی که بیماریهای زمینهای دارند بههیچوجه نباید به تأخیر بیفتد
فوق تخصص عفونی کودکان دانشگاه در گفتوگو با مستندسازان «افق سلامت در پسا کرونا» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مراجعه بیشازحد یا مراجعه نکردن والدین به مراکز درمانی و از طرفی سهلانگاری برخی والدین کار درمان را برای کادر درمان سخت کرده است. در دوران کرونا در صورت ضرورت و وجود شرایط خاص کودکان را به مراکز درمانی ببریم. واکسیناسیون کودکان تحت تأثیر بحران کرونا قرارگرفته و برخی والدین حاضر نیستند کودکان خود را برای واکسینه شدن به مراکز درمانی ببرند و این سهلانگاری قطعاً در آینده موجب ابتلای آنها به بیماریهای خطرناکی خواهد شد. تفریحات سالم در دوران کرونا موجب پیشگیری از افسردگی در کودکان میشود.
مستند«سلامت روان در دوران کرونا»
دکتر محمدرضا سلمانی: یکی از عوامل ایجاد اضطراب در دوران کرونا، شنیدن اخبار ضدونقیض درباره این بیماری است
رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران در گفتوگو با مستندسازان «سلامت روان در دوران کرونا» درباره راههای ایجاد آرامش در انسان توضیح داد و گفت: اولین و مهمترین موضوع برای ایجاد آرامش یاد خداست. یاد خدا به ما یادآوری می کند که تنها نیستیم. ترک رقابت با دیگران موجب آرامش می شود. مقایسه شرایط خود با دیگران حتی در بیماری و ابتلا، پیگیری اخبار مرگهای روزانه و شنیدن روایت حال بد دیگران میتواند اضطرابآور باشد. اینگونه اخبار اگر منجر به عمل کردن بیشتر به شیوهنامههای بهداشتی شود مفید است اما اگر منجر به اضطراب شود نشنیدن و پیگیری نکردن اخبار بهتر است. خوبی و احسان به دیگران آنهم بدون چشمداشت و بدون انتظار برای پاسخ، باعث آرامش می شود. الان در شرایطی هستیم که نیاز بیماران و شرایط اقتصادی، عرصه را برای احسان و کمک به همنوع فراهم کرده است. بعد از شروع کرونا رفتارهای وسواس گونه ای از افراد سر می زند که باعث سلب آرامش خود فرد و اطرافیانش می شود.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش دانشگاه»
دکتر حسن هاشمی: مرکز تصویربرداری بیمارستان امام خمینی سرآمد کل رادیولوژی کشور است
مدیرگروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش دانشگاه» گفت: امروزه بیماری یافت نمیشود که سرنخی در بخش رادیولوژی نداشته باشد. گروه رادیولوژی با توجه به پیشرفت روزافزون تکنولوژی دارای پویایی خاص بوده و جایگاه این گروه ازنظر گرایش پزشکی دارای رتبه برتر و جزو اولینها در حوزه دستیاری است. از خصایص مرکز تصویربرداری، بخش رادیولوژی بسیار فعال و پویا است که از سالیان قبل بهصورت رادیولوژی تخصصی در بیمارستان راهاندازی شده است. زیرگروه رشتههای بالینی نیازمند به تصویربرداری است. اولین تجربه موفق این گروه نصب دستگاه MRI و آموزش به اعضای هیئتعلمی در سطح کشور بوده است. ارزشافزوده گروه رادیولوژی به دلیل اینکه یکرشته کلینیکی است توانایی درمان بسیاری از بیماریها است. ازجمله رشتههایی که در ارتباطات خود از روشهای مجازی برای تولید علم و ثروت بهره میبرد رشته رادیولوژی است و با تکنولوژی رابطه تنگاتنگ دارد و پیش قراول شبکه های مجازی برای استفاده از سیستم های پردازش تصویری است.
« گفتوگو با برگزیدگان بیست و یکمین جشنواره ابنسینا»
دکتر نسیم خواجوی راد: دل به کار بدهیم، نترسیم و از هم حمایت کنیم
برگزیده بیست و یکمین دوره جشنواره ابنسینا در بخش خدمات ویژه و تعهد حرفهای گفت: حوزه سلامت کشور، قریب یک سال است که زیر بار سنگین و هجمه ناگهانی یک عامل ناشناخته با روحیه قوی همچنان در حال مبارزه هستند. مهمترین دستاورد بحران کرونا شکلگیری روحیه کار تیمی در ارائه بهتر خدمترسانی به بیماران بود و من به نمایندگی از همهکسانی که در اینیک سال از جانشان برای کمک به حفظ جان مردم گذشتند، انتخاب شدم. وظیفه و تعهد حرفهای ما ایجاب میکرد که بدون لحظهای تأمل، دل به بحران بزنیم. تمامی افرادی که در بیمارستان خدمت میکنند در مدیریت این بحران نقش مهمی داشتند و به نظر من هرلحظه مصداقی از تعهد حرفهای بود. ما این توانایی را داریم که خدمات باکیفیتی را حتی در مقایسه با کشورهای پیشرفته جهان به مردم ارائه کنیم. خوشحالم که خدمات کادر درمانی در کووید 19 از سوی مسئولان دانشگاه دیده شد. بهعنوان یکی از اعضای کادر درمانی دانشگاه، توصیه میکنم دل به کار بدهیم، نترسیم و از هم حمایت کنیم تا بتوانیم این بحران را بهخوبی پشت سر بگذاریم.
مستند «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش دانشگاه»
دکتر محمد عبداللهی: علم فارماکولوژی و توکسیکولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران جزو علوم یک درصد این رشته در جهان است
مدیر گروه دپارتمان سمشناسی و داروشناسی دانشکده داروسازی دانشگاه در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: واحدهای فارماکولوژی و واحدهای توکسیکولوژی در سطح عمومی و تخصصی در این دپارتمان تدریس میشود. اگر ما ساختمان شیمیایی یک دارو را داشته باشیم میتوانیم پیشبینی کنیم که با تغییر آن به چه اثراتی میرسیم درنتیجه علم شیمی دارویی بسیار میتواند به ما کمک کند. بدون فراگیری علم فارماکولوژی و توکسیکولوژی، نمیتوانیم کسی را داروساز تلقی کنیم. از ایده تا محصول همه پژوهش محسوب میشود. داشتن نیروی انسانی ماهر برای ما بسیار اهمیت دارد. رشته تخصصی توکسیکولوژی در وزارت بهداشت، اولین رشتهای بود که فلوشیپ کلینیکال توکسیکولوژی را راهاندازی کرد و باید در سطح آموزش و پژوهش این فلوشیپ را گستردهتر کنیم تا بتوانیم نیازهای جامعه را برآورده کنیم. ما توانستیم کاری کنیم که این رشته در کشور و حتی در خاورمیانه، سرآمد باشد. اولویت اصلی ما جانشین پروری است تا پژوهشها و فعالیتهای ما را ادامه بدهند. یکی از مسائلی که در استفاده از دنیای مجازی آموختیم، نوآوری در آموزش بود.