مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر رضا شریعت محرری: گروه بیهوشی دانشگاه در سالهای اخیر دستاوردهای ارزشمندی به دست آورده است
مدیر گروه بیهوشی دانشکده پزشکی در بخش اول گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش» دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: رشته بیهوشی دارای وسعت علمی فراوانی است و ارتباط مستقیم با علوم پایه نظیر فیزیولوژی و فارماکولوژی و فیزیک دارد. یک بیمارستان فوق تخصصی بدون بخش بیهوشی کارکرد خود را از دست میدهد. با بسیاری از رشتهها در مراکز تحقیقاتی و بیمارستانهای تابعه دانشگاه همکاری داریم. بزرگترین ثروت علمی دانشگاه نیروهایی است که در آن تربیت میشوند.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر سید حسین شفیعی: طراحی پایگاه داده بیماران، مهمترین منابع در پیشرفت مطالعات پژوهشی استادان گروه ارتوپدی است
دکتر صادق صابری دانشیار گروه ارتوپدی دانشگاه و دکتر سید حسین شفیعی معاون پژوهشی گروه ارتوپدی دانشگاه با حضور در استودیو شفا با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش دانشگاه» گفتگو کردند. دکتر صادق صابری گفت: گروه ارتوپدی دانشگاه یکی از قدیمیترین گروههای دانشگاه است و اعضای هیئتعلمی گروه ارتباط تنگاتنگی با دانشگاههای معتبر در سطح بینالمللی دارند. در بحث آموزش ارتباط خوبی با همه گروههای بالینی و علوم پایه و دانشگاههای دیگر داریم . اولین کلینیک چند تخصصی در خصوص تومورهای اسکلتی راهاندازی شده و این باعث تقویت علمی استادان دیگر میشود. دکتر شفیعی گفت: پژوهشگران گروه ارتوپدی جزو سرآمدان دانشگاه هستند و در طول یک سال اخیر مقالات افزایشیافته است. از میان پژوهشگران گروه جراحی در سطح کشور یکی از استادان گروه ارتوپدی بیمارستان امام خمینی بالاترین h-index را دارد. در پژوهشها بیشتر از مراکز تحقیقاتی که سابقه طولانیتری در دانشگاه دارند استفاده میشود. چندین طرح در حوزه هوش مصنوعی با همکاری دانشگاههای ملی و بینالمللی طراحیشده و در مراحل اولیه هستیم که میتواند در بحث اقتصاد درمان کمککننده باشد.
انجام اعمال نیمه تهاجمی آندوسکوپی ستون فقرات در مرکز تحقیقات ضایعات مغزی و نخاعی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)
یکی دیگر از عمل های نیمه تهاجمی ستون فقرات با استفاده از تکنیک آندوسکوپی کامل بر روی آقای ۴۷ ساله روز سه شنبه 18 فروردین 1400 انجام و این بیمار ۳ ساعت پس از عمل ترخیص شد. امکان انجام اعمال نیمه تهاجمی ستون فقرات با استفاده از سیستم فول آندوسکوپی، از بهمن ماه سال گذشته در اتاق عمل درد مرکز تحقیقات ضایعات مغزی و نخاعی وابسته به پژوهشکده بازتوانی عصبی، واقع در مجتمع بیمارستانی امام خمینی مهیا شده است. در برخی بیماران که از دردهای با منشا ستون فقرات رنج میبرند، این تکنیک میتواند جایگزین جراحی های باز ستون فقرات باشد. از جمله این اختلالات بیرون زدگی و پارگی دیسک های کمری است. عوارض پس از عمل در این تکنیک، شیوع کمتری در مقایسه با جراحی باز دارد و برگشت به زندگی عادی سریع تر اتفاق می افتد.
مستند «فرصت های سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش »
دکتر یلدا حسین زاده اردکانی: در پی ارائه محصولی از ترکیبات دارویی برای بخش NICU بیمارستانها هستیم
مدیر گروه فارماسیوتیکس دانشکده داروسازی در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش» دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: دروس فارماسیوتیکس در قالب کنترل انواع فرمولاسیون دارویی و کنترل فیزیکی، شیمیایی و میکروبی ارائه میشود. این گروه علاوه بر مجموعه فرآیندهای نوین درزمینه انتقال دارو قالبهای محصول محور نزدیک به علم و پژوهش علمی نیز به انجام میرساند. برخی از استادان این گروه با ایجاد شرکتهای دانشبنیان ارتباط وسیعی بین صنعت و دانشگاه ایجاد کردهاند. گروه فارماسیوتیکس در حوزه پژوهشی جزو سرآمدها محسوب میشود. این گروه همکاریهای زیادی با دانشگاههای مختلف داخلی و بینالمللی داشته و درزمینه چاپ مقالات نیز مشارکت بارزی با دانشگاههای بینالمللی دارد.
مستند «فرصت های سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر احمدرضا درستی: اولویت گروه تغذیه جامعه، کاهش ناامنی غذایی در جامعه است
مدیر گروه تغذیه جامعه دانشکده علوم تغذیه و رژیمشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش دانشگاه» گفت: رشته تغذیه، رشته جوانی است که با آموزش و پژوهش در جامعه میتوان کمبودهای تغذیهای را ریشهیابی کرد. برای دستیابی به بهداشت و تغذیه ایده آل، نیازمند مطالعه و تحقیقات گستردهای هستیم. یکی از پروژههای نوآورانه این گروه که در دسترس بوده و مورداستفاده قرار می گیرد با عنوان چاقی – ناامنی و کمبودها و سوءتغذیه است. پژوهشهای در دست بررسی گروه تغذیه جامعه در مورد رژیمهای غذایی و مضرات آن است. این گروه مقالات بسیار خوبی به چاپ رسانده که ازنظر شاخص عددی دارای ارزش بالایی است. علاوه بر کارهای بالینی یکی از دغدغههای اصلی این گروه ریشهیابی کمبود بعضی از عناصر در بدن است. گروه تغذیه جامعه به دنبال گسترش و توسعه علوم مختلف تغذیهای برای آموزش بهتر است. افرادی که دارای سوءتغذیه هستند بیشتر در معرض چاقی قرار دارند.
دیدار نوروزی خانواده بزرگ مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) در سال ۱۴۰۰
دیدار نوروزی خانواده بزرگ مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) به صورت مجازی 14 فروردین 1400 برگزار شد. در این جلسه دکتر خسرو صادق نیت رئیس مجتمع، ضمن تبریک سال جدید و ادای احترام به همه شهدا به ویژه شهدای سلامت از خدمات ارزشمند کادر درمانی قدردانی کرد.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر اردشیر شیخ آزادی: از تجارب موفق گروه پزشکی قانونی ارائه خدمات با استفاده از فناوریهای نوین به دیگر رشتهها است
مدیر گروه پزشکی قانونی دانشگاه در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش» دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: رشته پزشکی قانونی بالینی یکی از رشتههای تخصصی پزشکی است و اصولاً به بررسی و ارزیابی و ثبت پروندههای افراد میپردازد. از ویژگیهای این رشته این است که یک متخصص پزشکی قانونی بازوی کارشناسی قوه قضائیه است. اهمیت این رشته خدماترسانی در حوزه سلامت است. از مهمترین ارزشهای افزوده این گروه کمک به اجرای عدالت از طریق کارشناسی درست و علمی و روزآمد است. کمک به ارتقای سلامت مردم از طریق پژوهشهای علمی، کاربردی و رمزگشایی بیماریها از طریق کالبدگشایی از ارزشهای افزوده این گروه است. با بهروزرسانی فناوریهای جدید آموزشی و دستیابی به قطب علمی منطقه همچنین باوجود نیروی متخصص علمی میتوان به ثروت علمی دستیافت. با توجه به محدودیتهایی که کووید 19 ایجاد کرد باعث شد تا ارزش روشهای دیگر آموزشی را بهتر بشناسیم. مهمترین عامل توسعه آموزش و پژوهش تربیت نیروی جوان متعهد و باانگیزه است.
مستند «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش»
دکتر حسین قنبری: در حوزه تولید علم نانو فناوری در رتبه چهارم دانشگاههای جهان قرار داریم
مدیر گروه نانو فناوری پزشکی دانشگاه در گفتوگو با «مستندسازان فرصتهای سرآمدی در آموزش، پژوهش» دانشگاه گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران اولین دانشگاهی است که رشته نانو فناوری پزشکی را ایجاد کرده است و این گروه جزو گروههای قوی در کشور محسوب میشود. آینده رشته نانو فناوری پزشکی بسیار روشن است و حرفهای زیادی برای گفتن خواهد داشت. هدف گروه نانو پزشکی دانشگاه در آینده نزدیک این است که رویکرد آموزشی و پژوهشی را به سمت کاربرد در نظام سلامت، بالین و پاراکلینیک سوق دهد.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر مهدی شفیعی اردستانی: موفق به ساخت ترکیب نوآورانهای شدهایم که اختلالات را در فرآیند تصویربرداری نشان میدهد
مدیرگروه داروسازی هستهای دانشکده داروسازی دانشگاه در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ما بر روی داروهایی کار میکنیم که یا رادیواکتیو هستند و در تصویربرداریهای طب هستهای استفاده میشوند و یا غیر رادیواکتیو هستند، مانند ترکیباتی که در سونوگرافی و ... استفاده میشود. رشته رادیو دارو ابتدا در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران با مشارکت سازمان انرژی اتمی تأسیس شد و سپس فارغالتحصیلان این رشته در دانشگاههای مختلف شروع به کارکردند و رشته رادیو دارو گسترش پیدا کرد. رشته داروسازی هستهای، به اختلالات از دید تصویربرداری نگاه میکند. چون رشته ما تا حدودی، رشته محصول محور است درنتیجه اگر امکانات و بودجه لازم در اختیارمان قرار بگیرد، میتوانیم تولید محصول کنیم و این محصول میتواند درآمدزا باشد. اعضای گروه شیمی دارویی دانشکده داروسازی دانشگاه، همکاری بسیار خوبی با ما داشتند. ورود هر ترکیبی که بتواند اختلالی را در تصویربرداری مولکولی نشان دهد میتواند منجر به کارآفرینی شود.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر مریم نکو لعل تک: دانشکده پرستاری و مامایی در دوران کرونا 100 وبینار آموزشی برگزار کرد
عضو هیئتعلمی گروه مامایی و سلامت باروری دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سلامت از راه دور به معنای استفاده از فناوریهای ارتباطی و اطلاعاتی دیجیتال مثل رایانهها و دستگاههای تلفن همراه برای دسترسی از راه دور به خدمات مراقبتهای بهداشتی است و همچنین آموزش از راه دور نیز به معنای دریافت آموزش از طریق اینترنت و ویدئو است. سلامت از راه دور برای بیماران مناطق محروم و صعبالعبور مفید است و باعث همکاری و مشاوره بین کادر درمان میشود. مشاوره تلفنی در دانشکده پرستاری و مامایی، دارای جنبههای نوآوری مانند مشارکت بیشتر استادان در مشاورههای تلفنی و همچنین طولانی نبودن ساعات مشاوره داشت. امنیت مجازی و امنیت حفظ شماره تلفنهای استادان در تداوم مشاورههای تلفنی بسیار کمککننده است. استادان ما با صبر و حوصله و بدون عجله به تمام سؤالات مردم پاسخ میدادند. ما یک کانال تلگرامی آموزشی و مشاورهای در کرونا راهاندازی کردیم و این کانال مانند یک مجله علمی، خبری و هنری بسیار وسیعی بود که توسط استادان و دانشجویان مدیریت میشد.