لیست اخبار صفحه :116
دکتر ملیحه پاک‌نژاد: رشته بیوشیمی جایگاه خاصی در خدمات پزشکی دارد و می‌تواند ارتباط خوبی با بیمارستان‌ها به‌عنوان مسئول فنی داشته باشد
مستند «فرصت های سرآمدی در آموزش و پژوهش»

دکتر ملیحه پاک‌نژاد: رشته بیوشیمی جایگاه خاصی در خدمات پزشکی دارد و می‌تواند ارتباط خوبی با بیمارستان‌ها به‌عنوان مسئول فنی داشته باشد

دکتر ملیحه پاک‌نژاد مدیر گروه بیوشیمی دانشکده پزشکی و دکتر مهدی امینیان دانشیار گروه بیوشیمی با حضور در استودیو شفا با «مستندسازان فرصت‌های سرآمدی در آموزش و پژوهش» دانشگاه گفت‌وگو کردند. دکتر پاک‌نژاد گفت: تشخیص، مشاوره به‌منظور علت‌یابی بیماری و حتی مشاوره برای درمان از خدمات رشته بیوشیمی محسوب می‌شود. اگر بتوانیم تضمینی برای آینده کاری دانشجویان به‌خصوص در دوره‌های پژوهشی داشته باشیم، با دغدغه کمتر و انگیزه بیشتری به فعالیت ادامه می‌دهند. دکتر امینیان گفت: یکی از مهم‌ترین وظایف رشته بیوشیمی از منظر پزشکی بررسی اساس مولکولی بیماری‌ها است. درزمینه فرآورده‌های بیولوژی امروزه بحث داروهای پروتئینی اهمیت فراوانی پیداکرده است، هورمون‌هایی مانند انسولین، هورمون‌های تنظیم‌کننده غدد بدن. گروه بیوشیمی توانمندی مهندسی پروتئین‌ها راداریم و می‌توانیم با تغییر اسیدآمینه پروتئین خصوصیات جدید موردنیاز از پروتئین‌ها را به دست آوریم. اگر بخواهیم ساختارهایمان را شکل دهیم باید از توانمندی علوم پایه استفاده کنیم.

 دکتر علیرضا فرومدی: ایجاد رقابت از راه صحیح، همیشه ارزشمند است
«برگزیدگان بیست و یکمین جشنواره ابن‌سینا»

دکتر علیرضا فرومدی: ایجاد رقابت از راه صحیح، همیشه ارزشمند است

دکتر علیرضا فرومدی منتخب محور پژوهشگر برگزیده بیست و یکمین جشنواره ابن‌سینا و مدیرگروه شیمی دارویی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بخش اصلی کار ما در حوزه ترکیبات ضد سرطان و لاین پژوهشی‌ سنتز است و به همین دلیل با بسیاری از گروه‌ها می‌توانیم ارتباط داشته باشیم. انتخاب من در جشنواره ابن‌سینا به دلیل مقالاتی است که در این حوزه به چاپ رسیده است. توصیه می‌کنم جوانان از وقت خود به نحو احسن استفاده کنند و با برنامه‌ریزی درست، به جایگاه خوبی در آینده برسند. فعالیت ما فقط در حوزه پژوهش نیست، بلکه درزمینه تولید مواد اولیه دارویی نیز فعالیت داریم. رسالت یک انسان دانشگاهی در حوزه آموزش و پژوهش، کارآفرینی است درنتیجه زمانی که دانش فنی یک ترکیب دارویی را به دست می‌آوریم درواقع باعث ایجاد شغل شده‌ایم که این موضوع برای من از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

دکتر همایون امینی: آموزش‌ها باید بر مبنای نیاز دانشجو طراحی شوند
«برگزیدگان بیست و یکمین جشنواره ابن‌سینا»

دکتر همایون امینی: آموزش‌ها باید بر مبنای نیاز دانشجو طراحی شوند

برگزیده حوزه آموزش در بیست و یکمین جشنواره ابن‌سینا در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: آموزش مهم‌ترین وظیفه اعضای هیئت علمی در کنار پژوهش و ارائه خدمت است. آموزش کمک می‌کند تا آنچه را که در طول سالیان به‌صورت مستمر آموخته‌ایم به دانشجویان انتقال دهیم. منفعت این کار هم برای جامعه و هم برای دانشجویان است، بنابراین آموزش‌ها را باید ازنظر کیفی ارتقا دهیم. یکی از راه‌های ارتقای آموزش، تغییر در نوع آن است. آموزش‌ها باید به سمت دانشجو محور حرکت کند تا دانشجو به‌عنوان مرکز و محور آموزش قرار بگیرد؛ همچنین باید بر مبنای نیاز دانشجو باشد تا دانشجو از همان اول نقش فعالی در فرآیند یادگیری و یاددهی داشته باشد. یکی از ویژگی‌های معلم و استاد خوب، عشق و علاقه به آموزش است و باید این ویژگی در او نهادینه‌شده باشد. همچنین باید دانش و مهارت خود را در سطح بالا نگه دارد تا تشخیص و درمان درستی را پیشنهاد کند. شبکه‌های مجازی نیز بستری است که می‌توان از آن در آموزش‌ها استفاده بهتری کرد. می‌توان از این طریق فاصله زمانی و مکانی را برداشت. درنهایت معتقدم که افراد برای آموزش و پژوهش، باید یک انگیزه درونی داشته و عاشق آن باشند.

دکتر شیما نظری: گروه روان پرستاری در بحران کرونا توانست با راه‌اندازی صدای همیاران به یاری کادر درمان بشتابد
مستند «فرصت‌های سرآمدی در آموزش و پژوهش»

دکتر شیما نظری: گروه روان پرستاری در بحران کرونا توانست با راه‌اندازی صدای همیاران به یاری کادر درمان بشتابد

مدیرگروه روان پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه در گفت‌وگو با مستندسازان «فرصت‌های سرآمدی در آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: گروه روان پرستاری از سال 1365 شروع به کارکرده است و اعضای گروه هم در حیطه آموزش روان و هم در حیطه پژوهش، فعال هستند. سلامت فقط نبود بیماری نیست بلکه سلامت مجموعه‌ای از رفاه و بهزیستی در جنبه‌های مختلف جسمی و روانی و اجتماعی است، در نتیجه حوزه روان در امر سلامت بسیار اهمیت دارد. نقش رشته روان پرستاری به‌عنوان این‌که توانسته است در سلامت عموم جامعه فعالیت کند به‌خوبی شناخته‌شده است و این موضوع جهش بسیار خوبی در گروه ما بوده است. امیدوارم که همه دست در دست هم بتوانیم در جهت ارتقاء سلامت جامعه در همه ابعاد فعالیت کنیم. خدمات‌رسانی و مراقبت در منزل برای خانواده‌های بیماران روانی ازجمله کارهایی بود که گروه ما در آن فعالیت داشت. بزرگ‌ترین تحول در گروه ما، کمک به عموم جامعه است.

دکتر وحید ضیائی: کرونا با داشتن همه تبعات منفی، فرصتی بود که ما را به خودمان بیاورد
مستند «افق سلامت در پساکرونا»

دکتر وحید ضیائی: کرونا با داشتن همه تبعات منفی، فرصتی بود که ما را به خودمان بیاورد

فوق تخصص روماتولوژی کودکان در گفت‌وگو با «مستندسازان افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در رشته روماتولوژی به دو شکل با کرونا مواجه هستیم، ابتدا بیمارانی که مادام‌العمر دارو مصرف می‌کنند و دارای بیماری مزمن هستند و سیستم ایمنی آن‌ها تحت تأثیر این بیماری قرار می‌گیرد. دوم این در کودکان عارضه‌ای ایجاد می‌شود و نشان می‌دهد ارتباطی با عفونت کووید اما مشابه یکی از بیماری‌های روماتولوژی به نام کاواساکی است. اگر تجارب مثبت کرونا ثبت شود قطعاً در صورت بروز اپیدمی در سال های بعد نسخه‌های مدیریتی، درمانی و آموزشی در دسترس است و با مشکلات کمتری مواجه خواهیم بود. کودکان می‌توانند بدون علامت باشند و بیماری را منتقل کنند. هنر ما این است که از اتفاقات ناگوار تجاربی کسب کنیم و از آن به‌عنوان یک فرصت استفاده کنیم.

دکتر داریوش گودرزی پور: از ویژگی‌های گروه رادیولوژی فک و صورت داشتن مرجعیت در کشور و ارتقای فعالیت‌های پژوهشی است
مستند «فرصت‌های سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»

دکتر داریوش گودرزی پور: از ویژگی‌های گروه رادیولوژی فک و صورت داشتن مرجعیت در کشور و ارتقای فعالیت‌های پژوهشی است

مدیر گروه رادیولوژی فک و صورت دانشکده دندانپزشکی در گفت‌وگو با مستندسازان «فرصت‌های سرآمدی در آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در بررسی وزارت بهداشت در خصوص رتبه‌بندی‌ها، گروه رادیولوژی فک و صورت از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. اعضای هیئت‌علمی این رشته در ارزیابی‌های علمی در مقایسه با دانشگاه‌های کل کشور از H- index قابل قبولی بهره‌مند هستند. در بسیاری از موارد جزئی‌ترین مسائل تا سیاست‌گذاری‌های کلان مثل تغییر روش‌های آموزشی رشته تخصصی رادیولوژی، همراه این گروه صاحب‌نظر بوده است. ارزش‌افزوده و عامل جهش این گروه، وجود اعتباری است که دانشکده دندانپزشکی تهران داشته و همواره مورد مشاوره‌ سایر دانشکده‌های دندانپزشکی کشور قرارگرفته است. اولویت آموزشی و پژوهشی رشته رادیولوژی فک و صورت، استفاده از تکنولوژی‌های جدید برای انجام درمان‌های پیشرفته دندانپزشکی است.

دکتر مهدی شفیعی اردستانی: آرزو دارم نتیجه تحقیقاتم وارد مرحله کارآزمایی بالینی شود
« گفت‌وگو با برگزیدگان بیست و یکمین جشنواره ابن‌سینا»

دکتر مهدی شفیعی اردستانی: آرزو دارم نتیجه تحقیقاتم وارد مرحله کارآزمایی بالینی شود

برگزیده پژوهشگر جوان بیست و یکمین جشنواره ابن‌سینا گفت: خط تحقیقاتی من، تصویربرداری مولکولی با استفاده از نانو پارتیکل‌ها است تا بتوانیم تومورها را سریع‌تر کشف و درمان کنیم. طبیعی است پس از برگزیده شدن در این جشنواره مسئولیت بیشتری در ارتباط با دانشجویان و اساتید و همچنین ازلحاظ فرهنگی،آموزشی و پژوهشی خواهم داشت. امیدوارم راهی پیدا کنم ترکیباتی که ساختم وارد مرحله کیلینکال ترایال شود. جشنواره بهترین فرصتی است که پژوهشگران جوان خودشان را نشان دهند. من به‌عنوان هیئت‌علمی خود را به چارچوب کاری‌ام محدود نمی‌کنم و معتقدم مارکتینگ پژوهشگر شرکت در جشنواره است.در طول مدت فعالیتم هیچ‌وقت نگفتم شرایط سخت است و همیشه به هر شکلی که بتوانم آزمایش‌ها و تحقیقاتم را انجام می‌دهم و کوتاهی نمی‌کنم.

دکتر حمیدرضا نمازی: ادبیات می‌تواند به استدلال بالینی و عمومی‌سازی علم پزشکی کمک کند
« گفت وگو با برگزیدگان بیست و یکمین جشنواره ابن‌سینا»

دکتر حمیدرضا نمازی: ادبیات می‌تواند به استدلال بالینی و عمومی‌سازی علم پزشکی کمک کند

برگزیده حوزه آموزش در بیست و یکمین جشنواره ابن‌سینا در گفت‌وگو با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: دغدغه علوم انسانی سلامت، حرکت از سمت رویکردهای افزودنی (addition) به سمت رویکردهای ادغامی است. در دنیا نیز ادبیات پزشکی موضوع بسیار مهمی است. اگر بپرسید که کاربردی‌ترین و زودبازده‌ترین درس برای دانشجویان پزشکی در مواجهه با بیمار و بالادست و پایین‌دست، کدام رشته است؟ بی‌تردید می‌گویم ادبیات. چراکه ادبیات از اخلاق، فلسفه و تاریخ سریع‌تر می‌تواند ارتباط برقرار کند و بسیار واجب‌تر و لازم‌تر است. ما دو گونه پزشک ادیب داریم که برخی از آن‌ها پلی میان ادبیات و پزشکی نمی‌زنند و گروه دیگر افرادی هستند که ادبیات برای آن‌ها ادبیات پزشکی است یعنی علم پزشکی را با توان ادبی خود به جامعه منتقل می‌کنند. باید دقت کنیم که آیا دانستن ادبیات به استدلال بالینی من کمک می‌کند؟ آیا در نگارش درست طرح پژوهشی کمک می‌کند؟ آیا دانستن ادبیات به عمومی‌سازی علم کمک خواهد کرد؟ رمان‌های پزشکی چه کمکی به عمومی‌سازی و توانمندی پزشکان می‌کند. اینکه چگونه می‌توانیم میان علوم انسانی و پزشکی پل بزنیم یکی از گمشده‌های ما در پزشکی ایران است.

 دکتر محمد بیات: بزرگ‌ترین دپارتمان جراحی فک و صورت را در غرب آسیا داریم
مستند «فرصت‌های سرآمدی در آموزش و پژوهش دانشگاه»

دکتر محمد بیات: بزرگ‌ترین دپارتمان جراحی فک و صورت را در غرب آسیا داریم

مدیر گروه جراحی دهان و فک و صورت دانشگاه در گفت‌وگو با مستندسازان «فرصت‌های سرآمدی در آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: چهار رشته فلوشیپ جراحی ترمیمی صورت، تروماتولوژی فک و صورت، کرانیوفاسیال کودکان و آنکولوژی فک و صورت از رشته‌های منحصربه‌فرد در دانشگاه علوم پزشکی تهران است. جزء معدود دپارتمان‌هایی هستیم که کل محدوده جراحی فک و صورت کشور را پوشش می‌دهیم. ورود به تکنولوژی‌های نوین باعث متمایز شدن دانشگاه علوم پزشکی تهران با سایر دانشگاه‌های مشابه شده است. دانشجویان ما به لحاظ آموزشی، فوق‌العاده فرصت‌های خوبی دارند. باید راه را برای جوانان بازکنیم و به آن‌ها اعتماد کنیم. این ظرفیت در جوانان و اعضای هیئت‌علمی ما وجود دارد که اگر موردحمایت قرار بگیرند و فرصت‌های جدیدی به ما بدهند، می‌توانیم کارهای بزرگ‌تری هم انجام بدهیم.

تنظیمات قالب