افتتاح پروژههای بیمارستان مرکز طبی کودکان و بیمارستان شریعتی
با حضور دکتر قاسم جان بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت و دکتر عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه روز شنبه 9 اسفند 99 پروژههای بیمارستان مرکز طبی کودکان و بیمارستان شریعتی به بهرهبرداری رسید.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر میترا زارع بوانی: دانشآموختگان رشته علوم آزمایشگاهی با تشخیص صحیح بیماری باعث کاهش هزینههای درمانی می شوند
مدیرگروه علوم آزمایشگاهی دانشکده پیراپزشکی در گفتگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: رشته علوم آزمایشگاهی یکی از مهمترین رشتههای علوم پزشکی است که به پزشکان در تصمیمگیری نهایی برای درمان بیماران کمک میکند. همکاران ما ازنظر روشها و تکنیکهای آموزشی بینظیر هستند. گروه علوم آزمایشگاهی دارای ظرفیت بالایی است و از رشتههای متنوعی بهره میبرد. با جذب نیروهای جوان و متخصص در رشتههای جدید به توسعه هرچه بیشتر گروه کمک کردیم. استادان دانشکده در دوران کرونا توانستند بسیار سریع با فضای مجازی و آموزش به شیوه جدید منطبق شوند.
« گفتوگو با برگزیدگان بیست و یکمین جشنواره ابنسینا»
دکتر کیوان گوهری مقدم: اخلاص عمل برکت میآورد
برگزیده بیست و یکمین دوره جشنواره ابنسینا در حوزه خدمات ویژه و تعهد حرفهای گفت: بحران کرونا به لحاظ تعداد بیماران وضع بسیار شناوری داشت و نیاز به همکاری همه گروهها برای پوشش مناسب بیماران بود. با همفکری سایر استادان سعی میکردیم جدیدترین روشهای درمانی را پیگیری کنیم و بهموازات آن کارهای پژوهشی را پیش ببریم. بیماری ناشناختهای بود که درمان مشخصی نداشت و در اینیک سال تجربیات ارزشمندی برای گروههای مختلف ریه، داخلی و بیهوشی به همراه داشت. اینکه متناسب با نیاز بیماران فوری یک بخش جدید راهاندازی میشد، نمودی از تعهد حرفهای بود. گروههای مختلف درمانی بهراحتی هر جا که نیاز بود برای کمک به هموطنانشان در بخشهای پرخطر حاضر میشدند. کرونا قابل پیشبینی نبود و از این نظرگاهی تصمیمگیریها دشوار میشد. کار تیمی و استفاده از خرد جمعی در این بیماری بسیار کمککننده است. اخلاص عمل برکت میآورد. کرونا فراز و نشیبها و تلخیهای زیادی داشت که واقعه تلخ فوت استاد دکتر نادری یکی از آنها بود که روحیه همه همکاران بیمارستان شریعتی از آن متأثر شد. بالاخره پشت این سختیها گشایش خواهد بود.
مستند«فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر مجتبی صداقت: اولویت اصلی رشته پزشکی اجتماعی پیشگیری در سطوح مختلف آن است
مدیر گروه پزشکی اجتماعی دانشکده پزشکی دانشگاه در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: یکی از گروههایی که میتواند نقش راهبری را در دانشگاه ایفا کند، گروه پزشکی اجتماعی است. گروه پزشکی اجتماعی دو ویژگی خاص در مقایسه با سایر گروهها دارد، یکی اینکه بیشتر به جمعیت نگاه میکند تا به فرد و دیگری نقش پیشگیرانهای است که در بیماریها دارد. مشارکت این رشته در آموزش و توانمندسازی مدیران نظام سلامت تجربه بسیار باارزشی بود. ترجمان دانش ارزشافزودهای است که رشته پزشکی اجتماعی دارد، یعنی برقرارکننده ارتباط و یکی کردن ادبیات و هدفمند کردن فعالیتهای نقش برجستهای برای ما محسوب میشود. پژوهش، ابزار حل مشکلات و عنصر اصلی توسعه، تولیت و راهبری است. استفاده از فضای مجازی و تکنولوژیهای جدید در آموزش بسیار کمککننده است. انتخاب نخبهها، یکی از الگوهای انگیزشی است. کار و کارآفرینی در توسعه هر رشته تخصصی نقش بسیار چشمگیری دارد.
« گفتوگو با برگزیدگان بیست و یکمین جشنواره ابنسینا»
دکتر فرید درکوش: غیر از خدمت به بشریت و کارآفرینی هدفی در زندگیام نمیبینم
فناور برگزیده بیست و یکمین جشنواره ابنسینا دانشگاه علوم پزشکی تهران، بابیان اینکه بالغبر 160 مقاله دارم گفت: سعی میکنم نتیجه تحقیقاتم، فنآورانه باشد. رمز موفقیت در تحقیقات و نوآوری، زمانی است که بتوانید ایدهای را که میخواهید وارد بازار کنید به نام خود ثبت کنید. تاکنون محصولات بسیاری را توسعه دادهایم که پیشازاین وارد میشدند و با تولید آنها از خروج ارز جلوگیری کردهایم. کشورمان نیاز دارد با عملیاتی کردن ایدههای جدید به شرایط اقتصادی کمک کنیم. در سالهایی که مشغول تولید محصولات با تکنولوژی بالا و نو بودیم توانستیم به اقتصاد کشور کمک کنیم. وقتی برند خارجی از یک محصول وارد میشود؛ درحالیکه آن محصول در داخل کشور تولید میشود؛ فروش محصول تولید داخل را سخت میکند. باور اشتباهی وجود دارد که محصول خارجی بهتر است درحالیکه اینگونه نیست و ما باید در تولیدات دارویی، از منابعی که در کل جهان وجود دارد تبعیت میکنیم. محققان جوان باید یادگیری مستمر داشته و سطح دانش خود را ارتقا دهند و وارد عرصه عمل شوند.
مستند «فرصت های سرآمدی در آموزش و پژوهش»
دکتر ملیحه پاکنژاد: رشته بیوشیمی جایگاه خاصی در خدمات پزشکی دارد و میتواند ارتباط خوبی با بیمارستانها بهعنوان مسئول فنی داشته باشد
دکتر ملیحه پاکنژاد مدیر گروه بیوشیمی دانشکده پزشکی و دکتر مهدی امینیان دانشیار گروه بیوشیمی با حضور در استودیو شفا با «مستندسازان فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش» دانشگاه گفتوگو کردند. دکتر پاکنژاد گفت: تشخیص، مشاوره بهمنظور علتیابی بیماری و حتی مشاوره برای درمان از خدمات رشته بیوشیمی محسوب میشود. اگر بتوانیم تضمینی برای آینده کاری دانشجویان بهخصوص در دورههای پژوهشی داشته باشیم، با دغدغه کمتر و انگیزه بیشتری به فعالیت ادامه میدهند. دکتر امینیان گفت: یکی از مهمترین وظایف رشته بیوشیمی از منظر پزشکی بررسی اساس مولکولی بیماریها است. درزمینه فرآوردههای بیولوژی امروزه بحث داروهای پروتئینی اهمیت فراوانی پیداکرده است، هورمونهایی مانند انسولین، هورمونهای تنظیمکننده غدد بدن. گروه بیوشیمی توانمندی مهندسی پروتئینها راداریم و میتوانیم با تغییر اسیدآمینه پروتئین خصوصیات جدید موردنیاز از پروتئینها را به دست آوریم. اگر بخواهیم ساختارهایمان را شکل دهیم باید از توانمندی علوم پایه استفاده کنیم.
«برگزیدگان بیست و یکمین جشنواره ابنسینا»
دکتر علیرضا فرومدی: ایجاد رقابت از راه صحیح، همیشه ارزشمند است
دکتر علیرضا فرومدی منتخب محور پژوهشگر برگزیده بیست و یکمین جشنواره ابنسینا و مدیرگروه شیمی دارویی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بخش اصلی کار ما در حوزه ترکیبات ضد سرطان و لاین پژوهشی سنتز است و به همین دلیل با بسیاری از گروهها میتوانیم ارتباط داشته باشیم. انتخاب من در جشنواره ابنسینا به دلیل مقالاتی است که در این حوزه به چاپ رسیده است. توصیه میکنم جوانان از وقت خود به نحو احسن استفاده کنند و با برنامهریزی درست، به جایگاه خوبی در آینده برسند. فعالیت ما فقط در حوزه پژوهش نیست، بلکه درزمینه تولید مواد اولیه دارویی نیز فعالیت داریم. رسالت یک انسان دانشگاهی در حوزه آموزش و پژوهش، کارآفرینی است درنتیجه زمانی که دانش فنی یک ترکیب دارویی را به دست میآوریم درواقع باعث ایجاد شغل شدهایم که این موضوع برای من از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
«برگزیدگان بیست و یکمین جشنواره ابنسینا»
دکتر همایون امینی: آموزشها باید بر مبنای نیاز دانشجو طراحی شوند
برگزیده حوزه آموزش در بیست و یکمین جشنواره ابنسینا در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: آموزش مهمترین وظیفه اعضای هیئت علمی در کنار پژوهش و ارائه خدمت است. آموزش کمک میکند تا آنچه را که در طول سالیان بهصورت مستمر آموختهایم به دانشجویان انتقال دهیم. منفعت این کار هم برای جامعه و هم برای دانشجویان است، بنابراین آموزشها را باید ازنظر کیفی ارتقا دهیم. یکی از راههای ارتقای آموزش، تغییر در نوع آن است. آموزشها باید به سمت دانشجو محور حرکت کند تا دانشجو بهعنوان مرکز و محور آموزش قرار بگیرد؛ همچنین باید بر مبنای نیاز دانشجو باشد تا دانشجو از همان اول نقش فعالی در فرآیند یادگیری و یاددهی داشته باشد. یکی از ویژگیهای معلم و استاد خوب، عشق و علاقه به آموزش است و باید این ویژگی در او نهادینهشده باشد. همچنین باید دانش و مهارت خود را در سطح بالا نگه دارد تا تشخیص و درمان درستی را پیشنهاد کند. شبکههای مجازی نیز بستری است که میتوان از آن در آموزشها استفاده بهتری کرد. میتوان از این طریق فاصله زمانی و مکانی را برداشت. درنهایت معتقدم که افراد برای آموزش و پژوهش، باید یک انگیزه درونی داشته و عاشق آن باشند.
مستند «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش»
دکتر شیما نظری: گروه روان پرستاری در بحران کرونا توانست با راهاندازی صدای همیاران به یاری کادر درمان بشتابد
مدیرگروه روان پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: گروه روان پرستاری از سال 1365 شروع به کارکرده است و اعضای گروه هم در حیطه آموزش روان و هم در حیطه پژوهش، فعال هستند. سلامت فقط نبود بیماری نیست بلکه سلامت مجموعهای از رفاه و بهزیستی در جنبههای مختلف جسمی و روانی و اجتماعی است، در نتیجه حوزه روان در امر سلامت بسیار اهمیت دارد. نقش رشته روان پرستاری بهعنوان اینکه توانسته است در سلامت عموم جامعه فعالیت کند بهخوبی شناختهشده است و این موضوع جهش بسیار خوبی در گروه ما بوده است. امیدوارم که همه دست در دست هم بتوانیم در جهت ارتقاء سلامت جامعه در همه ابعاد فعالیت کنیم. خدماترسانی و مراقبت در منزل برای خانوادههای بیماران روانی ازجمله کارهایی بود که گروه ما در آن فعالیت داشت. بزرگترین تحول در گروه ما، کمک به عموم جامعه است.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر وحید ضیائی: کرونا با داشتن همه تبعات منفی، فرصتی بود که ما را به خودمان بیاورد
فوق تخصص روماتولوژی کودکان در گفتوگو با «مستندسازان افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در رشته روماتولوژی به دو شکل با کرونا مواجه هستیم، ابتدا بیمارانی که مادامالعمر دارو مصرف میکنند و دارای بیماری مزمن هستند و سیستم ایمنی آنها تحت تأثیر این بیماری قرار میگیرد. دوم این در کودکان عارضهای ایجاد میشود و نشان میدهد ارتباطی با عفونت کووید اما مشابه یکی از بیماریهای روماتولوژی به نام کاواساکی است. اگر تجارب مثبت کرونا ثبت شود قطعاً در صورت بروز اپیدمی در سال های بعد نسخههای مدیریتی، درمانی و آموزشی در دسترس است و با مشکلات کمتری مواجه خواهیم بود. کودکان میتوانند بدون علامت باشند و بیماری را منتقل کنند. هنر ما این است که از اتفاقات ناگوار تجاربی کسب کنیم و از آن بهعنوان یک فرصت استفاده کنیم.