لیست اخبار صفحه :114
دکتر محمدمهدی صداقت:  رویکرد گروه حشره‌شناسی پزشکی کارآفرینی و در ادامه آن اشتغال‌زایی است
«مستند فرصت های سرآمدی درحوزه آموزش و پژوهش »

دکتر محمدمهدی صداقت: رویکرد گروه حشره‌شناسی پزشکی کارآفرینی و در ادامه آن اشتغال‌زایی است

مدیر گروه حشره‌شناسی پزشکی دانشکده بهداشت «مستندسازان فرصت‌های سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: 17 درصد عفونت‌ها در جهان مربوط به بیماری‌هایی است که ناقل دارند یعنی توسط حشرات یا بندپایان منتقل می‌شود مانند مالاریا، لیشمانیا، تب کنگو و غیره. بیش از پنجاه سال است گروه حشره‌شناسی پزشکی جزو رشته‌های سرآمد محسوب می‌شود و رتبه اول در کشور منطقه را به خود اختصاص داده است. در خصوص کنترل بیماری‌ها با گروه ارتقا سلامت همکاری نزدیکی داریم و سعی در هم‌افزایی گروه‌ها داریم. دارای همکاران صاحب‌نظری هستیم که می‌توانند ایده پردازی کنند و بر اساس نیازهای کشور، وزارت بهداشت و جامعه مفید واقع شوند. باید به فکر ارتقا و بالندگی باشیم و این بالندگی را در دانشجویان و همکاران به‌صورت تشویق و ترغیب نهادینه کنیم. تلاش من و همکارانم این است که متعهد و متخلق اخلاق حرفه ای باشیم.

 دکتر سید منصور گتمیری: خدا فرصت دوباره زندگی را به من بخشید
روایت شفای یک پزشک از کرونا

دکتر سید منصور گتمیری: خدا فرصت دوباره زندگی را به من بخشید

فوق تخصص کلیه و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در اولین قسمت از برنامه ماه ماه در شبکه سلامت از تجربه خود در برخورد با ویروس کرونا برای بینندگان برنامه تعریف کرد. دکتر گتمیری گفت:در ابتدای شیوع بیماری کرونا، در بخش نفرولوژی بیمارستان، بیماران کرونایی بستری نمی‌شدند و ما سعی می‌کردیم که فاصله فیزیکی را از بخش‌های مربوط به بیماران کرونایی حفظ کنیم ولی با شدت یافتن علائم این بیماری، بخش نفرولوژی نیز به پذیرش بیماران کرونایی اضافه شد. در ادامه برنامه ویدیویی کوتاه از بیمارستان امام خمینی (ره) و مصاحبه‌ای با محمدرضا صالحی متخصص بیماری‌های عفونی این بیمارستان پخش شد که وی در این ویدئو به ابتلای دکتر گتمیری به بیماری کرونا و سپری کردن شرایط بسیار سخت در مبارزه با این بیماری اشاره کرد. در ادامه دکتر گتمیری افزود: حدود سه هفته در آی سی یو بستری و در خواب مصنوعی بودم. از سال‌ها پیش به طور جزئی درگیر بیماری آسم و فشارخون بودم و این خود زمینه شدت یافتن درگیری من با ویروس کرونا را منجر شده بود. در این مدت ۲۷ تا ۲۸ کیلوگرم کاهش وزن داشتم.

دکتر حسین باقری: توانبخشی از راه دور، از کارهای نوآورانه رشته فیزیوتراپی است
مستند «فرصت‌های سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»

دکتر حسین باقری: توانبخشی از راه دور، از کارهای نوآورانه رشته فیزیوتراپی است

مدیر گروه فیزیوتراپی دانشکده توان‌بخشی دانشگاه در گفت‌وگو با مستندسازان «فرصت‌های سرآمدی در آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: رشته فیزیوتراپی در سال 1344 در دانشگاه علوم پزشکی تهران راه‌اندازی شد و قدیمی‌ترین رشته توان‌بخشی در دانشگاه علوم پزشکی تهران محسوب می‌شود. ما در سه مقطع تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی فیزیوتراپی، پذیرش دانشجو داریم. رشته فیزیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی تهران در میان تمام دانشگاه‌های کشور هم ازنظر آموزش و هم ازنظر پژوهش در رتبه اول قرار دارد. رشته فیزیوتراپی یک‌رشته بالینی است. بسیاری از شرکت‌ها در ساخت و طراحی دستگاه‌های فیزیوتراپی از ایده‌های استادان توان‌بخشی و فیزیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی تهران استفاده می‌کنند. درمانگاه توان‌بخشی و فیزیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی تهران یکی از مجهزترین درمانگاه‌های فیزیوتراپی در تهران و حتی در ایران است. ارزش‌افزوده گروه فیزیوتراپی، استادان توانمند آن هستند. جذب دانشجویان بین‌المللی می‌تواند تولید ثروت کند. نیروی انسانی جزو ستون اصلی و نیروی محرکه گروه فیزیوتراپی محسوب می‌شوند.

 دکتر روجا رحیمی: منابع طب و داروسازی سنتی گنجینه‌های گرانبهایی هستند که از دل آن می‌توان ایده‌های پژوهشی متعددی را استخراج کرد
مستند «فرصت‌های سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»

دکتر روجا رحیمی: منابع طب و داروسازی سنتی گنجینه‌های گرانبهایی هستند که از دل آن می‌توان ایده‌های پژوهشی متعددی را استخراج کرد

مدیر گروه داروسازی سنتی دانشکده طب ایرانی در بخش دوم گفت‌وگو با مستندسازان «فرصت‌های سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش» دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مرجعیت علمی جنبه‌های مختلفی دارد که یکی از آنها تولید مقالات علمی است. بر اساس گزارشی از مجله اتنوفارماکولوژی که حاصل همکاری بین‌المللی پژوهشگران در حوزه گیاهان دارویی است در این علم‌سنجی وضعیت تولید دانش در حوزه داروسازی بومی، طب سنتی و گیاهان دارویی در بازه زمانی 2011 تا 2018 انجام شده و ایران جایگاه پنجم در دنیا و جایگاه نخست در کشور را به خود اختصاص داده است درحالی‌که این بازه هم زمان با راه‌اندازی دانشکده طب ایرانی در دانشگاه علوم پزشکی تهران و ورود متخصصان این رشته به عرصه پژوهش بوده است. در راستای تحقیق و پژوهش از دیگر مرجعیت علمی دانشکده طب سنتی؛ انتشار کتاب فرهنگ اصطلاحات طب سنتی، تلاش در توسعه نهادهای علمی و مراکز تحقیقاتی مرتبط با طب ایرانی، وجود نیروی انسانی برجسته و همکاری مشترک با پزشکان بالینی و مراکز تحقیقاتی است.

دکتر امیر احمد اخوان: توجه اکولوژی انسانی به‌سلامت جسمی، روحی، معنوی و اجتماعی باعث تولید و ثروت آفرینی می‌شود
مستند «فرصت‌های سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»

دکتر امیر احمد اخوان: توجه اکولوژی انسانی به‌سلامت جسمی، روحی، معنوی و اجتماعی باعث تولید و ثروت آفرینی می‌شود

مدیر گروه اکولوژی انسانی دانشکده بهداشت دانشگاه در گفت‌وگو با مستندسازان «فرصت‌های سرآمدی در آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: رشته اکولوژی انسانی از سال 1345 فعالیت خود را در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز کرده است. اکولوژی انسانی یک‌رشته بین بخشی است یعنی رشته‌های مختلفی در آن دخیل هستند و همچنین این رشته به الگوی روابط انسان با محیط می‌پردازد. ارزش‌افزوده گروه اکولوژی انسانی، سلامت جامعه است. کار اصلی ما پرورش و تربیت کارشناسان ارشد در حیطه اکولوژی انسانی است و این کارشناسان تلاش می‌کنند تا بستری را به وجود آورند که انسان سالم در محیط سالم زندگی کند. بزرگ‌ترین ثروت در رشته اکولوژی انسانی تولید سرمایه انسانی است. در این رشته، توسعه پایدار از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

دکتر محمدرضا اکبری: در بخش درمان بیماری رتینوبلاستوما و ملانوما، مرکز اصلی کشور هستیم
مستند «فرصت‌های سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»

دکتر محمدرضا اکبری: در بخش درمان بیماری رتینوبلاستوما و ملانوما، مرکز اصلی کشور هستیم

مدیر گروه چشم‌پزشکی بیمارستان فارابی در گفت‌وگو با مستندسازان «فرصت‌های سرآمدی در آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: یکی از اولویت‌های گروه ما توجه به مسائل آموزشی است. خوشبختانه در شرایط کرونا، مشکلی در آموزش نداشتیم و تمام آموزش‌ها را به‌صورت آنلاین برگزار کردیم. کرونا تأثیر مثبتی در سیستم آموزش کشور داشت و باعث شد که روابط بین‌المللی خوبی با جهان داشته باشیم. ازلحاظ درمانی تمام اعمال جراحی فوق تخصصی چشم در بیمارستان فارابی، هم‌تراز با کل مراکز معتبر دنیا در حال انجام است و نیازی به ارجاع و اعزام بیماران به خارج از کشور نداریم. سعی می‌کنیم که از لود بیماری به‌عنوان یک فرصت برای آموزش و پژوهش استفاده کنیم. رسالت ما این است که بتوانیم به صنعت، علوم پایه و داروسازی کشور کمک کنیم و باعث پیشرفت علم در کشور شویم. اخلاق حرفه‌ای نکته بسیار مهم در گروه ما است. ارتباطات بین‌المللی یکی از اولویت‌های اصلی گروه چشم‌پزشکی در پژوهش است. نیروی انسانی مهم‌ترین موضوع در پیشرفت یک گروه است. رهبران اصلی رشته گروه چشم‌پزشکی، پیشکسوتان ما هستند.

دکتر جواد وردی: کنار هم جمع شدن، ماندن و باهم کار کردن چشم‌انداز گروه علوم سلولی کاربردی است
مستند «فرصت های سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»

دکتر جواد وردی: کنار هم جمع شدن، ماندن و باهم کار کردن چشم‌انداز گروه علوم سلولی کاربردی است

مدیر گروه علوم سلولی کاربردی دانشکده فناوری‌های نوین در گفت وگو با «مستندسازان فرصت‌های سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: گروه علوم سلولی کاربردی دانشکده فناوری‌های نوین با گروه‌های مولکولار مدیسین و مهندسی بافت و نانو همکاری آموزشی دارد. فعالیت‌های گروه علوم سلولی کاربردی دانشکده فناوری‌های نوین، می‌تواند به‌عنوان الگویی برای بقیه دانشکده‌های کشور باشد. اولین بار دروس آموزشی ‌پیشرفته مانند استانداردسازی، نوآوری و تجاری‌سازی از گروه علوم سلولی کاربردی دانشکده فناوری‌های نوین آغاز شد. فعالیت‌های گروه علوم سلولی کاربردی دانشکده فناوری‌های نوین، باید الگو و سرآمد بقیه دانشکده‌های کشور باشد. چشم‌انداز، اندیشه و شعار گروه علوم سلولی کاربردی دانشکده فناوری‌های نوین این است، که کنار هم جمع شدن یک شروع، کنار هم ماندن یک پیشرفت، اما کنار هم کار کردن یک موفقیت است.

دکتر سحرناز نجات: نظام مراقبت و تحقیقات میدانی از اصلی‌ترین عملکردهای گروه اپیدمیولوژی به شمار می‌رود
«مستند فرصت های سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش »

دکتر سحرناز نجات: نظام مراقبت و تحقیقات میدانی از اصلی‌ترین عملکردهای گروه اپیدمیولوژی به شمار می‌رود

مدیر گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی دانشکده بهداشت در گفت‌وگو با مستندسازان «فرصت‌های سرآمدی در آموزش و پژوهش» دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: گروه اپیدمیولوژی درزمینه علمی و آموزشی جزو گروه‌های مطرح در جهان است. از ویژگی‌های بارز این گروه داشتن تعامل و همفکری اعضا با یکدیگر بوده که موجب هم‌افزایی بین گروهی و ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی شده است. خوشبختانه برون داد گروه اپیدمیولوژی پایان‌نامه‌های دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری است که حاصل این پژوهش‌ها در مجلات مطرح به چاپ رسیده است. گروه آمار زیستی چندین سال پیاپی رتبه نخست را در دانشکده بهداشت به خود اختصاص داده است. برای دستیابی به جایگاه بهتر در ساختار سلامت نیازمند فعالیت‌های گسترده‌ای هستیم و برای انتقال دانش حاصل از پژوهش می بایست تغییراتی در خود ایجاد کنیم. حضور استادان مجرب باعث توسعه آموزش و پژوهش در گروه خواهد شد. روش رسیدن به ثروت علمی با یک ارتباط مؤثر، نگاهی علمی و خیرخواهانه به مخاطب و استفاده از بهترین شواهد به دست می‌آید. برای ایجاد کارآفرینی کانال ارتباطی بین علم و صنعت باید تقویت شود. رهبران پیشکسوت در توسعه علم تأثیر بسزایی دارند.

دکتر رضا شریعت محرری: داروی بیهوشی خوب دارای کوتاه‌ترین طول اثر، بیشترین اثربخشی و کمترین عوارض برای بیمار است
مستند «فرصت‌های سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»

دکتر رضا شریعت محرری: داروی بیهوشی خوب دارای کوتاه‌ترین طول اثر، بیشترین اثربخشی و کمترین عوارض برای بیمار است

مدیر گروه بیهوشی دانشکده پزشکی در بخش دوم گفتگو با مستندسازان فرصت‌های سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش دانشگاه علوم پزشکی تهران: مانیتورینگ انعقادی در بسیاری از عمل‌های جراحی مانند پیوند کبد، کلیه، آی سی یو و بیماران تروماتیک بسیار مفید است. دانشگاه باید نیروهای نخبه خود را جذب کند. گروه بیهوشی در دوران کرونا به تهیه فیلم‌های آموزشی برای استفاده همکاران در سایر دانشگاه‌ها مبادرت ورزید که شامل نحوه مراقبت‌ها در آی سی یو، چگونگی استفاده از ونتیلاتور و بسیاری موارد دیگر است.

تنظیمات قالب