مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر محمدرضا اکبری: در بخش درمان بیماری رتینوبلاستوما و ملانوما، مرکز اصلی کشور هستیم
مدیر گروه چشمپزشکی بیمارستان فارابی در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: یکی از اولویتهای گروه ما توجه به مسائل آموزشی است. خوشبختانه در شرایط کرونا، مشکلی در آموزش نداشتیم و تمام آموزشها را بهصورت آنلاین برگزار کردیم. کرونا تأثیر مثبتی در سیستم آموزش کشور داشت و باعث شد که روابط بینالمللی خوبی با جهان داشته باشیم. ازلحاظ درمانی تمام اعمال جراحی فوق تخصصی چشم در بیمارستان فارابی، همتراز با کل مراکز معتبر دنیا در حال انجام است و نیازی به ارجاع و اعزام بیماران به خارج از کشور نداریم. سعی میکنیم که از لود بیماری بهعنوان یک فرصت برای آموزش و پژوهش استفاده کنیم. رسالت ما این است که بتوانیم به صنعت، علوم پایه و داروسازی کشور کمک کنیم و باعث پیشرفت علم در کشور شویم. اخلاق حرفهای نکته بسیار مهم در گروه ما است. ارتباطات بینالمللی یکی از اولویتهای اصلی گروه چشمپزشکی در پژوهش است. نیروی انسانی مهمترین موضوع در پیشرفت یک گروه است. رهبران اصلی رشته گروه چشمپزشکی، پیشکسوتان ما هستند.
مستند «فرصت های سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر جواد وردی: کنار هم جمع شدن، ماندن و باهم کار کردن چشمانداز گروه علوم سلولی کاربردی است
مدیر گروه علوم سلولی کاربردی دانشکده فناوریهای نوین در گفت وگو با «مستندسازان فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: گروه علوم سلولی کاربردی دانشکده فناوریهای نوین با گروههای مولکولار مدیسین و مهندسی بافت و نانو همکاری آموزشی دارد. فعالیتهای گروه علوم سلولی کاربردی دانشکده فناوریهای نوین، میتواند بهعنوان الگویی برای بقیه دانشکدههای کشور باشد. اولین بار دروس آموزشی پیشرفته مانند استانداردسازی، نوآوری و تجاریسازی از گروه علوم سلولی کاربردی دانشکده فناوریهای نوین آغاز شد. فعالیتهای گروه علوم سلولی کاربردی دانشکده فناوریهای نوین، باید الگو و سرآمد بقیه دانشکدههای کشور باشد. چشمانداز، اندیشه و شعار گروه علوم سلولی کاربردی دانشکده فناوریهای نوین این است، که کنار هم جمع شدن یک شروع، کنار هم ماندن یک پیشرفت، اما کنار هم کار کردن یک موفقیت است.
«مستند فرصت های سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش »
دکتر سحرناز نجات: نظام مراقبت و تحقیقات میدانی از اصلیترین عملکردهای گروه اپیدمیولوژی به شمار میرود
مدیر گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی دانشکده بهداشت در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش» دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: گروه اپیدمیولوژی درزمینه علمی و آموزشی جزو گروههای مطرح در جهان است. از ویژگیهای بارز این گروه داشتن تعامل و همفکری اعضا با یکدیگر بوده که موجب همافزایی بین گروهی و ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی شده است. خوشبختانه برون داد گروه اپیدمیولوژی پایاننامههای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری است که حاصل این پژوهشها در مجلات مطرح به چاپ رسیده است. گروه آمار زیستی چندین سال پیاپی رتبه نخست را در دانشکده بهداشت به خود اختصاص داده است. برای دستیابی به جایگاه بهتر در ساختار سلامت نیازمند فعالیتهای گستردهای هستیم و برای انتقال دانش حاصل از پژوهش می بایست تغییراتی در خود ایجاد کنیم. حضور استادان مجرب باعث توسعه آموزش و پژوهش در گروه خواهد شد. روش رسیدن به ثروت علمی با یک ارتباط مؤثر، نگاهی علمی و خیرخواهانه به مخاطب و استفاده از بهترین شواهد به دست میآید. برای ایجاد کارآفرینی کانال ارتباطی بین علم و صنعت باید تقویت شود. رهبران پیشکسوت در توسعه علم تأثیر بسزایی دارند.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر رضا شریعت محرری: داروی بیهوشی خوب دارای کوتاهترین طول اثر، بیشترین اثربخشی و کمترین عوارض برای بیمار است
مدیر گروه بیهوشی دانشکده پزشکی در بخش دوم گفتگو با مستندسازان فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش دانشگاه علوم پزشکی تهران: مانیتورینگ انعقادی در بسیاری از عملهای جراحی مانند پیوند کبد، کلیه، آی سی یو و بیماران تروماتیک بسیار مفید است. دانشگاه باید نیروهای نخبه خود را جذب کند. گروه بیهوشی در دوران کرونا به تهیه فیلمهای آموزشی برای استفاده همکاران در سایر دانشگاهها مبادرت ورزید که شامل نحوه مراقبتها در آی سی یو، چگونگی استفاده از ونتیلاتور و بسیاری موارد دیگر است.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر رضا شریعت محرری: گروه بیهوشی دانشگاه در سالهای اخیر دستاوردهای ارزشمندی به دست آورده است
مدیر گروه بیهوشی دانشکده پزشکی در بخش اول گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش» دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: رشته بیهوشی دارای وسعت علمی فراوانی است و ارتباط مستقیم با علوم پایه نظیر فیزیولوژی و فارماکولوژی و فیزیک دارد. یک بیمارستان فوق تخصصی بدون بخش بیهوشی کارکرد خود را از دست میدهد. با بسیاری از رشتهها در مراکز تحقیقاتی و بیمارستانهای تابعه دانشگاه همکاری داریم. بزرگترین ثروت علمی دانشگاه نیروهایی است که در آن تربیت میشوند.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر سید حسین شفیعی: طراحی پایگاه داده بیماران، مهمترین منابع در پیشرفت مطالعات پژوهشی استادان گروه ارتوپدی است
دکتر صادق صابری دانشیار گروه ارتوپدی دانشگاه و دکتر سید حسین شفیعی معاون پژوهشی گروه ارتوپدی دانشگاه با حضور در استودیو شفا با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش دانشگاه» گفتگو کردند. دکتر صادق صابری گفت: گروه ارتوپدی دانشگاه یکی از قدیمیترین گروههای دانشگاه است و اعضای هیئتعلمی گروه ارتباط تنگاتنگی با دانشگاههای معتبر در سطح بینالمللی دارند. در بحث آموزش ارتباط خوبی با همه گروههای بالینی و علوم پایه و دانشگاههای دیگر داریم . اولین کلینیک چند تخصصی در خصوص تومورهای اسکلتی راهاندازی شده و این باعث تقویت علمی استادان دیگر میشود. دکتر شفیعی گفت: پژوهشگران گروه ارتوپدی جزو سرآمدان دانشگاه هستند و در طول یک سال اخیر مقالات افزایشیافته است. از میان پژوهشگران گروه جراحی در سطح کشور یکی از استادان گروه ارتوپدی بیمارستان امام خمینی بالاترین h-index را دارد. در پژوهشها بیشتر از مراکز تحقیقاتی که سابقه طولانیتری در دانشگاه دارند استفاده میشود. چندین طرح در حوزه هوش مصنوعی با همکاری دانشگاههای ملی و بینالمللی طراحیشده و در مراحل اولیه هستیم که میتواند در بحث اقتصاد درمان کمککننده باشد.
انجام اعمال نیمه تهاجمی آندوسکوپی ستون فقرات در مرکز تحقیقات ضایعات مغزی و نخاعی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)
یکی دیگر از عمل های نیمه تهاجمی ستون فقرات با استفاده از تکنیک آندوسکوپی کامل بر روی آقای ۴۷ ساله روز سه شنبه 18 فروردین 1400 انجام و این بیمار ۳ ساعت پس از عمل ترخیص شد. امکان انجام اعمال نیمه تهاجمی ستون فقرات با استفاده از سیستم فول آندوسکوپی، از بهمن ماه سال گذشته در اتاق عمل درد مرکز تحقیقات ضایعات مغزی و نخاعی وابسته به پژوهشکده بازتوانی عصبی، واقع در مجتمع بیمارستانی امام خمینی مهیا شده است. در برخی بیماران که از دردهای با منشا ستون فقرات رنج میبرند، این تکنیک میتواند جایگزین جراحی های باز ستون فقرات باشد. از جمله این اختلالات بیرون زدگی و پارگی دیسک های کمری است. عوارض پس از عمل در این تکنیک، شیوع کمتری در مقایسه با جراحی باز دارد و برگشت به زندگی عادی سریع تر اتفاق می افتد.
مستند «فرصت های سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش »
دکتر یلدا حسین زاده اردکانی: در پی ارائه محصولی از ترکیبات دارویی برای بخش NICU بیمارستانها هستیم
مدیر گروه فارماسیوتیکس دانشکده داروسازی در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش» دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: دروس فارماسیوتیکس در قالب کنترل انواع فرمولاسیون دارویی و کنترل فیزیکی، شیمیایی و میکروبی ارائه میشود. این گروه علاوه بر مجموعه فرآیندهای نوین درزمینه انتقال دارو قالبهای محصول محور نزدیک به علم و پژوهش علمی نیز به انجام میرساند. برخی از استادان این گروه با ایجاد شرکتهای دانشبنیان ارتباط وسیعی بین صنعت و دانشگاه ایجاد کردهاند. گروه فارماسیوتیکس در حوزه پژوهشی جزو سرآمدها محسوب میشود. این گروه همکاریهای زیادی با دانشگاههای مختلف داخلی و بینالمللی داشته و درزمینه چاپ مقالات نیز مشارکت بارزی با دانشگاههای بینالمللی دارد.
مستند «فرصت های سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر احمدرضا درستی: اولویت گروه تغذیه جامعه، کاهش ناامنی غذایی در جامعه است
مدیر گروه تغذیه جامعه دانشکده علوم تغذیه و رژیمشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش دانشگاه» گفت: رشته تغذیه، رشته جوانی است که با آموزش و پژوهش در جامعه میتوان کمبودهای تغذیهای را ریشهیابی کرد. برای دستیابی به بهداشت و تغذیه ایده آل، نیازمند مطالعه و تحقیقات گستردهای هستیم. یکی از پروژههای نوآورانه این گروه که در دسترس بوده و مورداستفاده قرار می گیرد با عنوان چاقی – ناامنی و کمبودها و سوءتغذیه است. پژوهشهای در دست بررسی گروه تغذیه جامعه در مورد رژیمهای غذایی و مضرات آن است. این گروه مقالات بسیار خوبی به چاپ رسانده که ازنظر شاخص عددی دارای ارزش بالایی است. علاوه بر کارهای بالینی یکی از دغدغههای اصلی این گروه ریشهیابی کمبود بعضی از عناصر در بدن است. گروه تغذیه جامعه به دنبال گسترش و توسعه علوم مختلف تغذیهای برای آموزش بهتر است. افرادی که دارای سوءتغذیه هستند بیشتر در معرض چاقی قرار دارند.
دیدار نوروزی خانواده بزرگ مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) در سال ۱۴۰۰
دیدار نوروزی خانواده بزرگ مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) به صورت مجازی 14 فروردین 1400 برگزار شد. در این جلسه دکتر خسرو صادق نیت رئیس مجتمع، ضمن تبریک سال جدید و ادای احترام به همه شهدا به ویژه شهدای سلامت از خدمات ارزشمند کادر درمانی قدردانی کرد.