مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
از حذف بیماری جذام تا تولید محصولات مورد نیاز بیماریهای پوستی، در مصاحبه با دکتر علیرضا فیروز
رئیس مرکز آموزشی و پژوهشی بیماریهای پوست و جذام دانشگاه در گفت و گو با مستند سازان «فرصت های سرآمدی در آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران، مهمترین دستاوردهای این مرکز را حذف بیماری جذام، کنترل بیماری سالک، ثبت آلرژنهای سطحی پوست و تولید محصولات مورد نیاز بیماریهای پوستی بیان کرد و گفت: مرکز تحقیقات پوست و جذام در سال 1371 به عنوان نخستین مرکز تحقیقاتی کشور، با هدف ایجاد هماهنگی بین فعالیتهای آموزشی و پژوهشی ایجاد شده است. برای آشنایی بیشتر با فعالیتهای این مرکز مصاحبه دکتر فیروز را ببینید.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر فریده گل بابائی: استفاده از تجربه استادان در کنار ارتباطات بینالمللی میتواند مسیر تعالی گروه را هموار سازد
مدیر گروه بهداشت حرفهای دانشکده بهداشت در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ایده تشکیل گروه بهداشت حرفهای از سال 1346 شکلگرفته است. هدف رشته بهداشت حرفهای، حفظ و ارتقای بالاترین درجه سلامت جسمانی و روانی و اجتماعی افراد شاغل در هر شغلی است. تولیدات علمی این رشته در دو بخش، مقالات و تجهیزات قابلمشاهده است. محیط کار سالم و نیروی کار سالم باعث افزایش بهرهوری میشود. از فضای مجازی میتوانیم در اطلاعرسانیهای علمی بهموقع و همچنین دریافت مطالب علمی استفاده کنیم. نیروی کار سالم را در محیط کار سالم میتوان پرورش داد.
مستند«سلامت روان در دوران کرونا»
اضطراب، سیستم ایمنی را ضعیف میکند و میتواند زمینهساز بیماری در فرد شود
زهرا مرتضوی، کارشناس مسئول واحد سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت جنوب تهران و دکتر فرنوش خالدی روانشناس این مرکز در نشستی درباره اضطراب و تاثیرات مخرب آن به ویژه در دوران کرونا گفت و گو کردند. خالدی گفت: «اینکه اضطراب نداشته باشیم جزو محالات این جهان هستی است؛ اضطراب زنگ خطری است برای اتفاق و تا حد نرمال خوب هم هست زیرا ما را به حرکت، مراقبت و محافظت از خود وامیدارد اما وقتی شدت و مدت اضطراب زیاد شود کارکردهای ما را مختل کند.» مرتضوی هم تاکید کرد: «وقتی ما اضطراب داریم بدن ما در حال آمادهباش است و تمام سیستم ایمنی بدن برای مبارزه آماده می شود و سیستم ایمنی را دچار مشکل میکند که میتواند زمینهساز بیماری فرد شود.»
مستند «فرصت های سر آمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر سعید واحدی: استراتژی گروه اتاق عمل دانشگاه، دانشجو محور بودن است
مدیر گروه اتاق عمل دانشکده پیراپزشکی دانشگاه در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: رشته ما یکی از کاربردیترین رشتهها در حوزه علوم پزشکی است. تکنولوژیست های اتاق عمل به عنوان عضو جدانشدنی تیم های جراحی اتاق عمل محسوب می شوند. در دانشکده ما دانشجویان از بدو ورود به آموزش می بینند که بسیار ورزیده و کارآزموده شوند و برای کار در اتاق عمل و همکاری با تیم های جراحی آماده باشند. گروه ما هم در علوم پایه و هم در دروس تخصصی همکاری بسیار نزدیکی با دانشکده پزشکی دارد. استراتژی ما در گروه دانشجو محور بودن است و حتی برنامه کارآموزی دانشجویان توسط خودشان تنظیم می شود. با وجود فاصله فیزیکی در دوران کرونا، ارتباطات خوبی با دانشجویان داریم.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر علیرضا فرومدی: بهترین نتیجه ایجاد دانش فنی یک دارو، ایجاد کار جدید است
مدیر گروه شیمی دارویی دانشکده داروسازی دانشگاه در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: رشته شیمی دارویی، خواص شیمیایی و ساختار داروها را موردبررسی قرار میدهد و درواقع به داروها از دیدگاه ساختاری نگاه میکند. گروه شیمی دارویی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، سرآمد گروههای شیمی دارویی کشور است. ما توانایی این کار راداریم که داروهایی که در سطح جهان وجود دارند را در مقیاسهای مختلف که برای کارهای تحقیقاتی موردنیاز است، تهیه کنیم. زمانی که در یک پروژه همکاریها بهصورت بینالمللی باشد، باعث میشود که پروژه در سطح جهانی مطرح شود و دستاوردهای بهتری نیز داشته باشد. در حال حاضر این فرصت برای گروه ما وجود دارد که دانش فنی داروهای بیشتری را در ایران پیادهسازی کند تا باعث تولید ثروت و کار شود. ارزشافزوده گروه ما، تربیت افراد کارآمد برای صنعت داروسازی است. نیروی انسانی و امکانات میتواند باعث پیشرفت و ارتقای گروه شود.
مستند «فرصت های سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر مهدی عباسی: جهش گروه آناتومی درگرو اجرای برنامههای آموزش نوین پزشکی است
عضو هیئتعلمی گروه آناتومی دانشکده پزشکی در گفتوگو با «مستندسازان فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: افتخار ما این است که در دانشگاهی خدمت میکنیم که صاحب افتخارات بسیاری است. گروه آناتومی با سایر گروهها ارتباط دوسویه دارد. آموزش نوین پزشکی به همت دفتر توسعه دانشکده پزشکی بعد از 5 سال تلاش و برنامهریزی در سال 90 اجرایی شد. ارزشافزوده گروه ما نیروی انسانی ما اعم اعضای هیئتعلمی و دانشجویان هستند و موفقیتهایی که کسب کردهایم نیز مدیون آنها هستیم. گروه آناتومی بهمنظور پیشرو بودن در محیط رقابتی، افزایش درآمد و کاهش هزینهها از مبحث پژوهشهای نوآورانه روز جهان استقبال میکند.
تولد نوزاد در بخش مراقبتهای ویژه کرونا اورژانس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)
دکتر سامرند فتاح قاضی، رئیس بخش مراقبتهای ویژه کرونا اورژانس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در مصاحبه با خبرنگار روابط عمومی مجتمع گفت: ما دیشب نه تنها کسی را از دست ندادیم و کم نشدیم بلکه یک نفر جدید به جمعیت ما اضافهشد.
مراسم تشییع پیکر دکتر بهزاد دماری، رئیس دپارتمان حکمرانی سلامت پژو هشکده علوم اعصاب برگزار شد
مراسم تشییع پیکر دکتر بهزاد دماری رئیس دپارتمان حکمرانی سلامت پژوهشکده علوم اعصاب و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور دکتر خسرو صادق نیت رئیس، مسئولان، استادان و کارکنان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) برگزار شد.
هفته سلامت 1400
توصیه های کارشناس تغذیه بیمارستان فارابی درباره تاثیر تغذیه بر زندگی سالم در دوران کرونا
فاطمه شاکری، کارشناس تغذیه بیمارستان فارابی به مناسبت هفته سلامت مطالبی را درباره شیوه زندگی سالم و تاثیر آن روی کووید-19 با تاکید بر چاقی به عنوان عامل وخامت این بیماری مطرح کرد. وی گفت: در شرایط فعلی با توجه به فاصله گذاری اجتماعی و خانه نشینی برای شکستن زنجیره انتقال کرونا، بسیاری از افراد نگران افزایش وزن خود هستند. افزایش وزنی که نتیجه کاهش فعالیت های فیزیکی و افزایش مصرف تنقلات است. همین افزایش وزن و چاقی می تواند از عوامل مهم بیماری های غیر واگیردار مانند دیابت و پرفشاری خون باشد. این بیماری ها همچنین می تواند افراد را مستعد ابتلا به بیماری های خطرناکی مانند کووید-19 کرده و بدن را در این شرایط آسیب پذیرتر کنند. وی در ادامه به نکاتی درباره اهمیت تغذیه و رژیم غذایی مناسب در همه گیری کرونا اشاره کرد.
دکتر اکبر فتوحی: واکسنهای کرونا در پیشگیری از پیامدهای ناخوشایند بیماری، کارایی و اثربخشی بالایی دارند
استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با خبرنگار روابط عمومی، در خصوص اثربخشی واکسن کووید 19 گفت: تعداد 13 نوع واکسن در سطوح مختلف بینالمللی تأیید شده و 4 واکسن در کشور ما مجوز گرفته است. این واکسنها برای اینکه به تأیید برسند؛ نیاز به مطالعات پیش بالینی دارند که در این مطالعات کارایی آنها در پیشگیری از عفونت به اثبات رسیده و سپس مراحل 1 تا 3 فاز مطالعات بالینی طی شده است. در فاز 4 نیز افراد دریافتکننده واکسن مورد ارزیابی نظام سلامت قرارگرفتهاند تا اگر عوارض نادری رخ دهد موردتوجه و رسیدگی قرار گیرد. همه این واکسنها این مراحل را طی کردهاند که نشاندهنده کارایی و ایمنی واکسن در پیشگیری از عفونت، بستری و مرگ است. از آغاز واکسیناسیون عمومی علیه بیماری کووید-۱۹ در جهان، تعداد یک میلیارد واکسن توزیعشده و شواهد نشان میدهد در کشورهایی که افراد بیشتری واکسینه شدند بروز بیماری بهشدت کاهش یافته است. توصیه میشود کادر درمان حتماً نسبت به ایمنی و واکسینه کردن خود در برابر بیماری کووید 19 اقدام کنند زیرا عوارض و پیامدهای این واکسنها بسیار نادرتر از خطرات و عوارض ناخوشایند بیماری است.