فرحناز ثابتی: کرونا یک مساله جدی اجتماعی است و ما نیازمند یک رویکرد اجتماعی در مواجه با آن هستیم
کارشناس مسئول آموزش بهداشت مرکز بهداشت جنوب تهران در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: از نقاط قوت در زمان شیوع کرونا همدلی بسیار زیادی بود که بین کارکنان دیده می شد. اولین قدم آگاه سازی فعالیت های کووید 19 را از نیمه بهمن آغاز کردیم و با اعلام موارد اولیه ابتلا در ایران منسجم تر و با برنامه ریزی بیشتری کار را ادامه دادیم. از ابتدای اسفند کلاس های آموزشی گروهی را لغو و با روش های مختلف دیگری از جمله رسانه های مجازی و اتوماسیون اداری و ... استفاده کردیم. نقش مراکز علمی و دانشگاهها در تولید محتوای معتبر و علمی مرتبط با کووید 19 بسیار مهم است و مردم نیز باید به استفاده از منابع رسمی و علمی حساس باشند. موازی کاری و جزیره ای عمل کردن در مدیریت بحران ها آسیب می زند. با شروع پویش من ماسک می زنم شاهد افزایش حساسیت موضوع و استفاده بیشتر مردم از ماسک بودیم. کرونا یک مساله جدی اجتماعی است و وزارت بهداشت به تنهایی نمی تواند آن را کنترل کند. تک تک مردم در حل این مشکل موثرند، موضوعی که با یکپارچگی قابل حل است.
زینب ایمانی: شناسایی و بررسی راه هایی که مردم سواد سلامت خود را از آن کسب می کنند بسیار مهم است
کارشناس مسئول آموزش بهداشت شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: از نقاط قوت در زمان شیوع کرونا همدلی بسیار زیادی بود که بین همکاران دیده می شد. اولین قدم آگاه سازی مردم در خصوص بیماری بود و می بایست آنها را ترغیب می کردیم بیش از گذشته نکات بهداشتی را رعایت کنند. با همکاری واحدهای مختلف ستادی کارکنان را آموزش دادیم و مهارت های آنها را در خصوص کووید 19 افزایش دادیم. از گروه های هدفی مانند کارکنان ادارات، شبکه های اجتماعی و روابط عمومی های ادارات شهرستان کمک گرفتیم. در طرح غربالگری، مراقبان سلامت و بهورزان ضمن غربالگری آموزش تلفنی هم می دادند. با 24 خبرنگاران و مسئول روابط عمومی شهرستان برای اطلاع رسانی در ارتباط بودیم و همکاری های بین بخشی کمک زیادی در مقابله با کرونا کرد. شیوه نامه های بهداشتی با همکاری واحدهای محیط و حرفه ای به گروههای هدف آموزش داده و توسط همکاران بر نحوه اجرای آن نظارت می شد. از سفیران سلامت و داوطلبان سلامت برای آموزش مردم کمک گرفتیم. در شرایط کنونی استفاده از فضای مجازی برای آموزش بسیار موثر است.
حامد ارجمند: مردم کرونا را دست کم نگیرند؛ از مسئولان می خواهم قدر نیروهای خدماتی را بدانند
کارگر خدمات اورژانس بیمارستان بهارلو در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19در دانشگاه گفت: با وجود مخالفت خانواده برای کار در زمان کرونا به دليل اينکه شغلم را که خدمت به مردم است دوست دارم به فعالیت در بیمارستان ادامه دادم. دوست دارم مسئولان قدر ما را بدانند. فکر نمی کردیم کرونا به این شدت شیوع پیدا کند. هنوز باور نداریم که همکارمان به علت کرونا فوت کرده باشد. از دوستان جهادی و همچنین همکاران دیگر بیمارستان ها به خصوص بیمارستان یاس که به ما خیلی کمک کردند تشکر می کنم. اوايل بحران کرونا کسي به خانه ما رفت و آمد نمي کرد و مي گفتند پسرشان در بيمارستان کار مي کند و کرونا دارد. بعد از يکماه مردم از ما براي رسيدگي به بيماران تشکر مي کردند.
دکتر مهدی کاشانی: در شرایط همه گیری جهانی بیماری همه باید خود را مسئول بدانند
دستیار بیماری های داخلی بیمارستان سینا در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19در دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: بحران کرونا برای همه ما تجربه جدیدی بود. در اوایل نگرانی ابتلا کادر درمان و خانواده هایشان وجود داشت. در روزهای اول رفتار بیماری شدیدتر و بیماران بدحال تر بودند. دستیاران سال اول رشته های داخلی، عفونی و طب اورژانس واقعا ایثار کردند. در بحران کرونا دستیاران خط اول درمان بودند و همه رشته ها از نظر روند آموزشی آسیب دیدند. از رئیس دانشگاه درخواست دارم با توجه به ایثار دستیاران، شرایط اقتصادی آنان را تسهیل کنند. در شرایط همه گیری جهانی بیماری همه باید خود را مسئول بدانند. باید یادبگیریم که بحران شیوع بیماری برای همه ماست از یک فرد عادی گرفته تا استاد دانشگاه و در قبال آن مسئول هستیم. در بیمارستان سینا برای انجام کارها انسجام به وجود آمده بود.
زهرا حسنی: پیام های تقدیر و تشکر مقام معظم رهبری انگیزه خدمت را در ما دو چندان می کرد
سرپرستار مجتمع بیمارستانی امیراعلم در گفت وگو با مستندسازان مسيرنماي پيشرفت مديريت کوويد 19 در دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: گروهی از روانپزشکان توانستند با آموزش های چهره به چهره کمک های شایانی در جهت کاهش ترس در کادر درمان داشته باشند. با تلاش های شبانه روزی دکتر جعفریه رئيس سابق بیمارستان تمامی کارها به نتیجه می رسید. بیمارستان امیراعلم در بحث تجهیزات با جذب خیرین و با کمک اساتیدی همچون دکتر خرسندی، دکتر رضایی و دکتر توکلی بسیار پرتوان عمل کرد. بعد از ترخیص بیماران با پیگیری های تلفنی از نحوه مصرف داروها و تغذیه آنها مطلع می شدیم. بهترین قسمت کرونا مربوط به بخشی بود که نیروهای داوطلب و مردمی صحنه هایی خلق کردند که انرژی مثبت آن در سطح بیمارستان پخش می شد. یکی از خاطرات شیرین ما آوردن تربت پاک امام حسین (ع) و گلاب مطهر متبرک شده ضریح امام رضا(ع) به بیمارستان بود. آمدن گروه امام رضایی ها که از جان خود گذشته و پابه پای همکاران ما تلاش کردند از دیگر صحنه های زیبای این دوران بود.
آمنه حسین قادر: رعایت بهداشت باعث شد که این بیماری بهتر کنترل شود
کارشناس بهداشت محیط بیمارستان شریعتی در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: همزمان با شروع بیماری کرونا، کار بهداشت محیط بیمارستان خیلی بیشتر شد. گندزدایی بیمارستان باید به صورت روزانه انجام می شد. کوچکترین کوتاهی در کار ما می توانست باعث انتشار ویروس و همه گیری بیشتر این بیماری شود. آموزش و کنترل فاصله گذاری اجتماعی به کارکنان، بیماران و همراهان بیمار از جمله کارهایی بود که در این دوره انجام شد. با مدیریت دقیق وسایلی که در اختیار داشتیم، توانستیم جلوی کمبودها را بگیریم و بهره وري کار را بالا ببریم. با همکاری مدیریت بیمارستان و دانشگاه و نهادهای مردمی توانستیم در یک مدت کوتاه این بیماری را کنترل کنیم. باید کادر درماني سالمی داشته باشیم تا از این بحران به راحتي گذر کنیم بنابراین سلامت کارکنان برای ما اهمیت بسیاری دارد. کار گروهی قشنگ ترین تجربه ای است که می تواند در هر بحرانی به ما کمک کند.
دکتر مرتضی عبدوس: در بحران کرونا باید در بین کارکنان همبستگی ایجاد کنیم و مدیران هم باید وسط میدان باشند
مشاور درمان بیمارستان بهارلو در گفت وگو با مستندسازان کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: خیلی از پزشکان که رشته شان رشته عفونی و داخلی نبود برای کمک آمدند. دستورالعمل ها را مطابق با عملکرد بیمارستان بهارلو مطابقت می دادیم. این بیماری درمان دارویی ندارد فقط باید کمک کنیم که بیمار مقاومتش به بیماری بیشتر شود. بهترین کاری که باید در حاضر انجام دهیم رعایت فاصله اجتماعی است. پیشنهاد من برای بیمارستان ها این است که باید ساختمان و محل تردد بیماران مبتلا به کرونا را کاملا مجزا کنند. چیزی که در جنگ همه پایش ایستادند مقاومت و پایداری بود. ما نمونه از خودگذشتگی زمان جنگ را در زمان شیوع کرونا دیدیدم.
دکتر محمدعلی صحرائیان: وظیفه پژوهشگران تولید شیوه نامه و خوراک علمی برای تیم درمان است
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19در دانشگاه گفت: این دید را باید در مسئولان ایجاد کنیم که پژوهش پایه اساسی پاسخ به بسیاری از سوالات است. یکی از تفاوت های ما با محققان غربی ثبت نشدن دقيق اطلاعات بیمار است. اصولا جایگاه معاونت پژوهشی و وظیفه آن تولید خوراک علمی برای تیم درمان است و بايد بتواند این خوراک را ایجاد کند، در اختیارشان قرار دهد و بگوید این مقدار دیتا را ایجاد کرده ام. وظیفه پژوهشگران این است که شیوه نامه ایجاد کنند و بعد معاونت درمان نظارت کند که این شیوه نامه ها به خوبی انجام شود.
مصاحبه با دکتر مینا عبداللهی درباره نقش تغذیه و رژیم درمانی در ابتلا به بیماری کرونا
متخصص تغذیه مجتمع بیمارستانی امیراعلم دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: تغذیه و رژیم درمانی نقش موثری در ابتلا به بیماری کرونا دارد. نوع ماده غذایی به دلیل تاثیر روی ایمنی بدن در بیمارشدن بسیار موثر است، سوء تغذیه و یا استفاده نامناسب از مواد غذایی در بدتر شدن علائم بیماری نقش بسزایی دارد. در این مصاحبه روش صحیح مصرف مواد غذایی و نیز موادغذایی مفید براي بهبود وضعیت ایمنی براي جلوگیری از ابتلا بررسی شده است.
لیلا ساعدی: برایمان غرور آفرین است وقتی که مدافعان سلامت با رزمنده ها مقایسه می شوند
مترون مجتمع بیمارستانی امیراعلم، در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 گفت: وقتی ما مدافعان سلامت با رزمنده ها مقایسه می شویم برایمان غرور آفرین است و متوجه می شویم که کار ما چقدر برای مردم و کشور اهمیت دارد. مسئولان بیمارستان خودشان در دل کرونا رفتند که باعث دلگرمی ما می شد. وجود روانشناسان در بیمارستان بسیار کمک کننده بود. نیروهای جهادگر در تمامی مراحل همراه ما بودند که بسیار زیبا بود. آنها در روزهای خاص برای ما خاطرات خاص ایجاد کردند. کرونا به ما درس ایثار و همدلی و کنار هم بودن داد. اگر کادر درمان ترسی هم داشتند فقط به دليل عزیزانشان بود. در کنار درمان بیماران کرونا، درمان سایر بیماران نیز برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است.