دکتر حسین رضایی زاده: کرونا یک آزمون اجتماعی بزرگ است
رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: در عرصه بین المللی فعالیت های خوب و جدی را شروع کردیم. راهنمای بهبود تاب آوری زیستی یا تاب آوری جسمی و روانی را تدوین کردیم که مخاطبان اصلی آن کادر درمان بود. یک برنامه برخورد با کووید 19 بر اساس طب ایرانی و مکمل هم تدوین و منتشر شد. 41 نفر از همکاران ما در قالب 3 سامانه به شکل مشاور تلفنی و راهنمای غیرحضوری در خدمت بیماران بودند. مهم ترین دستاورد طب های سنتی و مکمل، بهبود کیفیت زندگی، کاهش دوره نقاهت و احتمالا کاهش میزان مرگ و میر بیماران خواهد بود. شرایط بحران را مدیریت کردیم ولی هنوز بیماری کرونا را مهار نکردیم، بحران بیماری کرونا یک آزمون اجتماعی بزرگ بود. طب ایرانی مبتنی برحکمت و اخلاق است و بخش منفی فضای مجازی به اعتبار طب ایرانی آسیب زد.
دکتر حسین قناعتی: به حضور مردم در بحران کرونا نمره بالا می دهم؛ این یک دستاورد ملی است که باید قدر آن را دانست
رئیس بخش رادیولوژی بیمارستان امام خمینی در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: سی تی اسکن حدود 95 درصد برای تشخیص بیماری کرونا دقت دارد. نکته ای که در این بحران متوجه شدم تاب آوری اجتماعی بود. همه همکاران در زمان بحران تلاش کردند. حوزه پژوهش در کرونا بسیار فعال بود. نگاه معنوی در بیماران مبتلا در بهبود آنها تاثیر خوبی داشت. به جای اینکه از قرنطینه استفاده کنیم باید مردم را با حفاظت فردی آشنا کنیم. بیماری کرونا سرعت سیستم را بالا برد و تجربیات خوبی را به ما داد.
دکتر محمد طالب پور: مردم در بحران ها از بیمارستان سینا انتظار یاری دارند
رئیس بیمارستان سینا، در گفت وگو با مستندسازان مسيرنماي پيشرفت مديريت کوويد 19در دانشگاه گفت: مردم، بیمارستان سینا را همراه با بحران ها می شناسند و وقتی در فضای بحران قرار می گیرند دوست دارند این مرکز آنها را یاری کند. در روز اول شیوع کرونا، کمیته بحران در بیمارستان تشکیل شد. یکی از دلایل موفقیت ما، مدیریت گروهی بود. ایجاد فضای امن و آرامش ذهنی به لحاظ وجود وسایل حفاظتی یکی از شروط مهم برای ایجاد انگیزه در کارکنان و پزشکان بود. بزرگترین نگرانی ما در این بحران، نیاز به تخت های ای سی یو بود. در روزهای اول ما طرح مگا ای سی یو 150 تخته را به دکتر کریمی، رئیس دانشگاه ارائه دادیم. در بیمارستان کمیته پژوهشی کووید تشکیل و نزدیک به 60 پروپزال ثبت شد و طرح رجیستری کووید به نام کمیته پژوهشی این مرکز در وزارتخانه به ثبت رسید. از لحاظ مدیریتی در بیمارستان سینا یک خطا هم رخ نداد زیرا مسئول این کار من نوعی نبودم بلکه مسئول این کار 30 نفر بودند که هر کس در حیطه خود در زمینه مهار این ویروس فکر می کردند. 2 نیاز مهم بیمارستان سینا برای پوشش بحران ها، یکی بخش اورژانس و دیگری مگا ای سی یو است.
دکتر کوروش صادقی: مدیریت کردن منابع یکی از نکات بسیار مهم در بحران کروناست
مدیر دارو و تجهیزات بیمارستان شریعتی در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: حضور اساتید و تیم هئیت رئیسه بیمارستان، باعث ایجاد امید و انگیزه در بین کادر درمانی شده بود. استفاده از داروهایی که هنوز اثربخشی آنها در یک بیماری اثبات نشده است، می تواند باعث بروز مشکلات در فرد شود. تیم هئیت رئیسه و اساتید بیمارستان در مقابله با این بحران خیلی پویا و سریع اقدام کرد و مدام بر حسب مشکلات و شرایط موجود، تغییرات لازم را انجام می داد. در این بحران فعالیت و تعاملات بسیار خوبی بین بیمارستان ها وجود داشت. ما سعی کردیم مصرف تجهیزات را مدیریت کنیم و جلوی مصرف کاذب را بگیریم چون در این شرایط مدیریت منابع بسیار مهم بود. مستندسازی همیشه در تاریخ لازم است و نسل بعد می تواند از این تجارب استفاده کند. درسی که از کرونا گرفتیم این بود که برای گذراندن بحران نیاز به همکاری و صمیمیت و همدلی است.
شهناز راحمی: ارزش های انسانی که والاتر از دیگر ارزش ها است، در جامعه ما گم نشده است
مسئول خدمات و سردخانه بیمارستان بهارلو در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: آموزش کارکنان خدمات و سم پاشی و گندزدایی منظم بیمارستان و همچنین امحای درست زباله های بیمارستانی از کارهای مهمی بود که ما در این بحران انجام دادیم. گروه های جهادی در این بحران به ما کمک بسیاری کردند. خوشبختانه ارزش های انسانی که والاتر از دیگر ارزش ها است، در جامعه ما هنوز گم نشده است. ما در هر جا و در هر مکانی که باشیم، باز خدمتگزار مردم هستیم. ایجاد همدلی و همبستگی بین همکاران در این بحران به نوعی تداعی کننده دوران جنگ بود.
زینب آقامحسنی: در شرایط سخت کرونا بازدیدهای کارشناسی از واحدهای تولیدی ادامه داشت
مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 گفت: در دوران کرونا بازرسی ها و نظارت ها انجام و مجوزهای لازم صادر شد. تونل های ضد عفونی کننده ایجاد شده بود. تب سنجی از واحدهای تولید انجام شد. در بخش نظارت و صدور مجوزها محصولات بهداشتی آن امکان سنجی که برای تولید محصولات ضدعفونی کنند اتفاق افتاد یکی از نکات مثبت عملکردی بود. در دوران کرونا بازدید و نظارت برعرضه را هم از واحدهای تولیدی انجام دادیم. در بحران کرونا افراد سودجو فرصت طلبی کرده و اقدام به تاسیس کارگاه های غیرمجاز کرده بودند و مواد تولیدی غیرمجاز توقیف و افراد خاطی به مراکز قضایی ارجاع شدند. در بازدیدهایی که به همراه نیروی انتظامی از اماکن تولیدی غیرمجاز به عمل آمد نمونه برداری های که صورت گرفت که پس از ارجاع به آزمایشگاه ها و بررسی فرمولاسیون محصولات با تشخیص غیراستاندارد بودن، محصولات تولیدی و الکل های متانول دار ضبط و محل تولیدی پلمپ شد. نظارت ها را به خصوص در زمینه ضدعفونی کننده ها زیاد کردیم.
دکتر حامد عبداللهی: کرونا در کنار سختی هایش شیرینی هایی نیز به همراه داشت؛ همه با هم برای مقابله با بحران کرونا تلاش می کنند
رئیس مجتمع بیمارستانی امیراعلم در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 گفت: دوران سختی بود. واقعا پرستاران ما از جان گذشتگی کردند. شباهت زیادی با جنگ وجود داشت، روزهای اول به دلیل کمبود تجهیزات حفاظت فردی اساتید ماسک های n95 خود را در اختیار رزیدنت ها قرار می دادند. اگر کمک خیرین نبود وضعیت تغییر می کرد و میزان فوتی ها بالا می رفت. در طول شبانه روز حتما یک استاد در بیمارستان حضور داشت. یکی از افتخارات ما این است که بهترین وسایل حفاظت فردی را از لحاظ وفور و کیفیت داشتیم.
دکتر رامین کردی: بین المللی سازی در زمان کووید تعطیل نیست؛ کرونا فرصتی طلائی برای بین المللی شدن دانشگاه است
معاون بین الملل دانشگاه در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: مهمترین سیاست ما، انعطاف پذیر بودن در قوانین و نوع نگاه ها و آماده ی تغییر بودن است. دغدغه اصلی دانشگاه در این بحران، ارائه خدمات درمانی مناسب به مردم بود. ارتباط گیری با کشورهای مختلف از جمله کارهایی بود که در حوزه معاونت بین الملل انجام شد. ما توانستیم با کمک مدل های بر خط، تجربه درمان دانشگاه و تجربه ای که در بحث کنترل بود را با مردم منطقه و دنیا و همچنین اساتید و صاحب نظران دنیا، تبادل کنیم. هدف طرح مبارزان کرونا این بود که از توان و انرژی دانشجویان بین الملل کمک بگیریم تا این طرح را در منطقه گسترش بدهیم و بتوانیم با کرونا مبارزه کنیم. یکی از دلایل که سیستم بهداشتی ما در مقایسه با سایر کشورها عملکرد خوبی داشت، داشتن تجربه کافی بود. کووید 19 به ما کمک کرد تا در سال های آینده خیلی از آموزش ها، آموزش های آنلاین باشد.
دکتر اتابک نجفی: برای مواجهه با بحران ها باید مراکز تخصصی و فوق تخصصی، آماده داشته باشیم
رئیس بخش ICU بیمارستان سینا در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: بیشترین بیماران کرونا در بخش ICU بیمارستان را افراد دیابتی و افرادی که فشار خون دارند و همچنین بیماران ام اس و افراد چاق تشکیل داده اند. پروتکل وزارت بهداشت بر اساس شرایط کشور ما تنظیم شده است. بیماری کووید 19، بیماری است که تاکنون دارو و درمان قطعی ندارد. ما باید فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنیم و حتما از ماسک و دستکش استفاده کنیم تا بتوانیم جلوی شیوع این بیماری را بگیریم.
دکتر محمدعلی صحرائیان: تفکر منطقی حاصل تحقیقات است دراین روزهای سخت تحقیقات را فراموش نکنیم و با همان سرزندگی قبلی «تولید» و «تولد» علمی داشته باشیم
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سربازی که در جبهه می جنگد همیشه باید فکرش این باشد که مقابله بهتری با دشمن داشته باشد. ابعاد مختلف موج دوم کرونا باید بررسی و پژوهش شود. از هفته آینده گرنت کووید برای طرح های تحقیقاتی که به ویژه منابع بیرونی جذب کرده اند و یا هزینه ای ندارند باز خواهد شد. تاکنون بیشتر از 180 مقاله از دانشگاه علوم پزشکی تهران با موضوع کووید 19 ( به صورت Original ،letter و systematic review) در مجلات خوب دنیا چاپ شده که باعث افتخار است. اینکه در تحقیقات داروهای مختلف را استفاده کنیم خوب است اما اینکه با تحقیقات کوچک که تمام فازهای آن گذرانده نشده بگوییم دارویی در کووید موثر است منطقی نیست. چندصدایی باعث سردرگرمی مردم و تیم پزشکی می شود باید صبر کنیم هر زمان دارو در سازمان غذا و دارو به تایید رسید از آن استفاده کنیم. سوالات زیادی درباره واکسن کرونا مطرح می شود اما باید خودمان را برای زندگی در یک دوره میان مدت یا بلندمدت با کووید آماده کنیم تا واکسن به طور کامل ساخته شود. هر فرد مبتلا می تواند تا 400 نفر را مبتلا کند.