• تاریخ انتشار : 1398/11/21 - 15:10
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 396
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

جلسه بررسی وضعیت عملکرد اقتصاد درمان بیمارستان بهرامی برگزار شد

رئیس بیمارستان بهرامی: وقت آن رسیده که از مدیریت سنتی فاصله بگیریم

جلسه بررسی وضعیت عملکرد اقتصاد درمان بیمارستان بهرامی با حضور مدیر هماهنگی امور بیمه، تعرفه و استاندارد دانشگاه و رئيس اين بيمارستان برگزار شد.

گالری عکس


به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه، جلسه بررسی وضعیت عملکرد اقتصاد درمان بیمارستان بهرامی، دوشنبه 21 بهمن 98 با حضور دکتر جلال سعیدپور، مدیر هماهنگی امور بیمه، تعرفه و استاندارد دانشگاه، دکتر سید یوسف مجتهدی رییس، دکتر حسین شعبانی معاون آموزشی، دکتر محسن جعفری معاون درمان، دکتر اکبر احمدی مدیر، رویا مجیدی مترون و مسئولان حسابداری، درآمد، آی تی، مدارک پزشکی و بهبود کیفیت بیمارستان بهرامی و مریم رادین منش رییس اداره اقتصاد درمان معاونت درمان دانشگاه در سالن شورای این مرکز برگزار شد.

تاکید بر اهمیت مدیریت هزینه و تخصیص منابع در بیمارستان ها
دکتر سعید پور توجه به موضوع اقتصاد درمان را یکی از اولویت‌های اساسی دانشگاه، معاونت درمان و بیمارستان‌ها خواند و افزود: اگر امروز با قاطعیت به مسئله هزینه کرد و تخصیص منابع نپردازیم ادامه ارائه خدمات درمانی در بیمارستان‌ها با چالش‌های جدی مواجه خواهد شد. در حال حاضر بخش قابل‌توجهی (حدود 9 درصد) از تولید ناخالص ملی صرف سلامت جامعه می‌شود که در مقایسه با کشورهای هم‌تراز سهم بالایی است و بیش از این امکان‌پذیر نیست. موضوع مدیریت هزینه در بخش سلامت به دلیل نیاز به فناوری‌های پیشرفته و تقاضای بالای جامعه در تمامی کشورها از اهمیت زیادی برخوردار است. با این رویکرد در تشکیلات جدید معاونت درمان دانشگاه، مدیریتی به نام هماهنگی امور بیمه، تعرفه و استاندارد تعریف و در ذیل آن اداره اقتصاد درمان ایجاد شد.

وی با اشاره به مطالعه ارزشیابی عملکرد بیمارستان‌های مختلف دانشگاه در معاونت درمان، گفت: این مطالعه که بر مبنای نمودار پابن لاسو انجام‌شده، برای مسئولان بیمارستان‌ها در مدیریت بهتر منابع و مصارف و دستیابی به اهداف دانشگاه در حوزه اقتصاد درمان بسیار کمک‌کننده است. به علاوه بر اساس بررسی 92 عمل جراحی شایع گلوبال در تمامی بیمارستان‌ها انجام این اعمال در سال 96 و 97 در بیشتر بیمارستان های دانشگاه ضرر ده بوده و اگر از درآمد حاصله، یارانه وزارت بهداشت را نیز کم کنیم این ضرر به مقدار قابل‌توجهی افزایش می‌یابد که قابل‌تأمل است. بر اساس این بررسی، دقت در شرایط خروج از گلوبال، آگاهی از نمودار تحلیل حساسیت سود هر بیمارستان، جلوگیری از آزمایش‌های بدون اندیکاسیون، رعایت مدت بستری طبق استاندارد وزارت بهداشت در هر عمل گلوبال و ... همه و همه راهکارهایی است که می‌تواند میزان ضرر دهی این اعمال را تا حد مناسبی کاهش دهد. البته موضوع بازنگری تعرفه برخی از اعمال گلوبال بسیار مهم است و ما ضمن رایزنی با شورای عالی بیمه در این خصوص، پیرو موافقت دبیر محترم شورای عالی بیمه در حال مطالعه برای بازنگری تعرفه اعمال گلوبال کشور هستیم.
مدیر هماهنگی امور بیمه، تعرفه و استاندارد دانشگاه با اشاره به وضعیت عملکرد بیمارستان بهرامی گفت: به نظر می‌رسد این بیمارستان با توجه به ظرفيت های ارزنده علمی و موقعیت جغرافیایی‌اش در تهران با مدیریت بهتر منابع و مصارف می‌تواند رشد بهتری در عملکرد اقتصادی‌اش ایجاد کند. اگرچه ممکن است سود ده نشود ولی می‌توان تا حد قابل‌توجهی زیانش را کم کرد.

هر تلاشی برای کاهش ضرر گامی روبه‌جلوست
دکتر مجتهدی گزارش‌های معاونت درمان را ارزشمند خواند و گفت: این گزارش‌ها به‌ویژه محاسبه هزینه تمام‌شده اعمال جراحی به‌عنوان یک نقشه راهی برای ما بسیار کمک‌کننده و قابل‌تعمیم به سایر خدمات بیمارستانی است. به‌راحتی از این طریق نقاط ضرر ده را پیدا و درجایی که می‌شود صرفه‌جویی می‌کنیم. وقت آن رسیده که از مدیریت سنتی فاصله بگیریم تا بتوانیم بر اساس دیدگاه علمی و منطبق بر داده‌های دقیق تصمیم‌گیری درست و بهنگام انجام دهیم. قطعاً هر تلاشی برای کاهش ضرر گامی روبه‌جلوست.
 وی بابیان این نکته که در تمامی جهان بیمارستان‌های تک تخصصی با کمتر از 250 تخت بستری عمدتا مقرون‌به‌صرفه نیستند، افزود: با این‌همه می‌توانیم با مدیریت هزینه‌ها میزان زیان وارده را کاهش دهیم. در این مرکز با استفاده از فرصت‌های موجود بدون هزینه اضافی مثلا راه‌اندازی بخش MRI، ارتوپدی اطفال و ENT می‌توانیم حتی درآمدزایی خوبی نیز ایجاد کنیم.
رییس بیمارستان بهرامی با اشاره به تعرفه نامناسب برخی خدمات درمانی گفت: این موضوع بسیار نگران‌کننده است و منجر به زیان جدی بیمارستان می‌شود. همچنین نیاز است در بحث اقتصاد درمان به موضوع واگذاری‌های خدمات سلامت توجه ویژه شود.

رادین منش در این جلسه بر ثبت دقیق خدمات درمانی در سامانه سپاس، تبادل الکترونیکی اسناد و معرفی پزشکان در ابتدای هرسال به معاونت درمان دانشگاه تاکید کرد و در خصوص هزینه غذای بیمار و همراه، بحث استحقاق سنجی درمان در حوزه بستری و سرپایی و وضعیت تخصیص معاونت درمان به بیمارستان بهرامی از محل بسته کاهش فرانشیز طرح تحول در سال 98 توضیحاتی داد.

دکتر احمدی در این جلسه با اشاره به مختصری از پیشینه بیمارستان بهرامی گفت: بیمارستان بهرامی تنها مرکز درمانی فوق تخصصی کودکان شرق تهران است که در سال 1337 تاسیس شد. این بیمارستان که یک بیمارستان آموزشی نیز هست به‌طور متوسط در هر ترم تحصیلی یک‌صد فراگیر را در تمامی رشته‌های فوق تخصصی کودکان زیر نظر دو تا سه عضو هیئت‌علمی دانشگاه آموزش می‌دهد. در حال حاضر دارای 144 تخت فعال، 18 درمانگاه تخصصی و بخش‌های کلینیکی، پاراکلینیکی و توان‌بخشی است. در این مرکز، نسبت پرستار به تخت فعال یک و سی‌وپنج صدم درصد و نسبت پزشک به تخت فعال چهاردهم درصد است. وی همچنین از رشد شانزده و هفتادوپنج صدم درصدی درآمد بیمارستان بهرامی در 6 ماه اول سال 98 در مقایسه با سال 97 خبر داد.

خبرنگار و عکاس: نجمه باهو

  • گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 98148
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

تنظیمات قالب